Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
Re: Erősítők javítása
Rendben meg próbálom és köszi a tippet .
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1049
Sziasztok
Keresek csöves erősítő cső csere utáni beállításához értő szerelő kollégát . Pesten vagy Pest környékén lehetőleg .
Lenne még egy gond hogy december 22-23 lenne jó vagy a két ünnep közte a munka elvégzésére .
Köszönöm a segítséget előre is .
Keresek csöves erősítő cső csere utáni beállításához értő szerelő kollégát . Pesten vagy Pest környékén lehetőleg .
Lenne még egy gond hogy december 22-23 lenne jó vagy a két ünnep közte a munka elvégzésére .
Köszönöm a segítséget előre is .
Sziasztok!
Hozzám került egy régi Krell előfok külön táppal. Bekapcsoláskor a hangszórókból 1-2 percig fura hangok jönnek, de utána megszűnnek. Ez a felállás pár másodpercre ritkán megismétlődik zene közben is. Mit kellene felújítani, mennyibe kerülne, hol... Privátban ha kérhetném
Hozzám került egy régi Krell előfok külön táppal. Bekapcsoláskor a hangszórókból 1-2 percig fura hangok jönnek, de utána megszűnnek. Ez a felállás pár másodpercre ritkán megismétlődik zene közben is. Mit kellene felújítani, mennyibe kerülne, hol... Privátban ha kérhetném
Sziasztok
Van egy kis Jungson JA 66c amin a bal oldal valamiért teljesen lehalkul .Ha ráadok hangerőt akkor visszajön de általában utána is elmegy a hang rajta.A hangfalamnak nincs baja .Tudnátok segíteni ?
Van egy kis Jungson JA 66c amin a bal oldal valamiért teljesen lehalkul .Ha ráadok hangerőt akkor visszajön de általában utána is elmegy a hang rajta.A hangfalamnak nincs baja .Tudnátok segíteni ?
- kalmanlorant
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Sziasztok!
Győrben és környékén, esetleg egy Veszprém, Fehérvár, Pest karikán belül vállal valaki erősítő felújítást?
Nad előerősítőn rca kimenetek cseréje, esetleg egy hangerő poti tisztítás lenne.
Nad végfokon szalagkábel csere, néha a jobb oldalon eltűnik a zene, és erős susogas hallható, a szalag megpiszkálása után minden rendben.
Válaszokat előre is köszönöm!
Győrben és környékén, esetleg egy Veszprém, Fehérvár, Pest karikán belül vállal valaki erősítő felújítást?
Nad előerősítőn rca kimenetek cseréje, esetleg egy hangerő poti tisztítás lenne.
Nad végfokon szalagkábel csere, néha a jobb oldalon eltűnik a zene, és erős susogas hallható, a szalag megpiszkálása után minden rendben.
Válaszokat előre is köszönöm!
Sajnos rajzot, leírást nem találok róla. Így a nyugalmit sem tudom megmérni. A kondikat egyszerre terveztem cserélni.
Az elektronika nem áll messze tőlem, csak rég nem foglalkoztam már vele, más felé vitt az élet....
Az elektronika nem áll messze tőlem, csak rég nem foglalkoztam már vele, más felé vitt az élet....
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 298
Első körben mérni kellene! De minden bizonnyal az összes kondenzátort lehet cserélni,csak éppen nem mindegy hogy hová milyen kondenzátor kerül,nyugalmi áramot tudsz mérni multiméterrel is ,van rá esély hogy elmászott az idők folyamán,egy szervizkönyv alapján megtudhatod a megfelelő értéket,de ha tisztességes munkát szeretnél végezni akkor egy két ellenállást is célszerű cserélni ,valamint az összes kapcsolót,csatlakozót,potmétert is meg kell tisztítani.de amennyiben nem vagy jártas az elektronikában mindenképp MEGBÍZHATÓ szakemberrel végeztesd el!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Köszönöm szépen a segítséget. A kondi cseréket el fogom végezni, beállítást, bemérést kellő műszerezettség hiánya miatt sajnos nem tudom. Ehhez egy multiméter kevés :(
A 2db nagy puffer kondit is érdemes kicserélni?
A 2db nagy puffer kondit is érdemes kicserélni?
- béres-jános
- Fórumlakó

Üdv!Balazs74 írta: ↑2019.11.01., pén. 18:00Sziasztok!
Nekem is olyan gondom lenne egy Cambridge Audio ATAC3 erősítővel mint a korábbi P40-el. Bekapcsoláskor elég erőset pukkan a hangfal és kikapcsoláskor is. Nincs benne relés hangfal védelem az biztos, de nem hinném, hogy ez normális működés. Igaz használtan vettem, és kezdetektől fogva ilyen, de gondoltam megkérdezem a hozzáértőket, hogy mi a véleményük róla.
A válaszokat előre is köszönöm!
A ki és bekapcsoláskor jelentkező pukkanás teljesen normális jelenség! Viszont egy ilyen idős készüléknél nem ártana egy alapos karbantartás. Kondi cserék beállítások stb amennyiben szükséges.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Sziasztok!
Nekem is olyan gondom lenne egy Cambridge Audio ATAC3 erősítővel mint a korábbi P40-el. Bekapcsoláskor elég erőset pukkan a hangfal és kikapcsoláskor is. Nincs benne relés hangfal védelem az biztos, de nem hinném, hogy ez normális működés. Igaz használtan vettem, és kezdetektől fogva ilyen, de gondoltam megkérdezem a hozzáértőket, hogy mi a véleményük róla.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Nem szerettem volna ideszemetelni a hirdetésemet, de valóban pontosíthattam volna a típust. Olyan belül, mint a hifishock-os képeken. Ahogy én látom, hangerő potin kívül eredeti. Hát, nem mai darab, az biztos. Nem tudom, hogy alkatrészcserék növelnék, vagy csökkentenék az "értékét". Az eset óta párszor bekapcsoltam, néha adtam nagyobb (de bőven nem káros) hangerőt is, de a hibák csak be-ki kapcsolgatáskor jöttek. Az is lehet, hogy időszakos, gondolom az a legrosszabb dolog...
Még nem tisztázódott bennem, hogy ez így már kimeríti-e a hibás fogalmát, ha igen, érdemes-e "belepiszkálni"?
Még nem tisztázódott bennem, hogy ez így már kimeríti-e a hibás fogalmát, ha igen, érdemes-e "belepiszkálni"?
Nem szotkam hibázni.
Ja, és az előzmények:rookakoma írta: ↑2019.10.23., szer. 19:37Lehet, hogy többféle P40 van?La_Valse írta: ↑2019.10.21., hétf. 22:50Tiszteletem!
A Cambridge P40 egyetlen, -55 voltról üzemelő erősítő. Ezért a hangszóró
védelméről egy 2500μF kapacitású kondenzátor gondoskodik. Be/kikapcsolás
során ez aránylag gyorsan töltődik, kisül. Van azonban két kisebb értékű
kondi is olyan helyen, ahol lassabb a töltések változása. Ez okozhat a
megszokottól eltérő, nagyobb durranást, gyors ki-bekapcsoláskor.
Ugyanekkor aktivizálódott az áramvédelem, ez okozhatta a kihagyást.
A P40 első darabjai Paul Kemble szerint 1969-ben jelentek meg. Ezért ha
még nem történt meg, nem ártana belenézni.
http://www.angelfire.com/sd/paulkemble/sound8i.html
https://www.hifishock.org/gallery/elect ... -audio-1c/
https://www.hifishock.org/gallery/elect ... e-audio-2/
A képeken lévő erősítő tápjának két szekundere van.
A kék és sárga vezeték a gnd, a piros és a szürke + és - szerintem.
Kimenő kondit nem látok.
Szóval lehet, hogy ez másik (mkII) P40, mint amiről a kapcsolási rajz készült?
A kinézete sem a 60-as évek végét idézi.
viewtopic.php?f=32&t=136627
Lehet, hogy többféle P40 van?La_Valse írta: ↑2019.10.21., hétf. 22:50Tiszteletem!
https://www.hifishock.org/gallery/elect ... -audio-1c/
https://www.hifishock.org/gallery/elect ... e-audio-2/
A képeken lévő erősítő tápjának két szekundere van.
A kék és sárga vezeték a gnd, a piros és a szürke + és - szerintem.
Kimenő kondit nem látok.
Szóval lehet, hogy ez másik (mkII) P40, mint amiről a kapcsolási rajz készült?
A kinézete sem a 60-as évek végét idézi.
Tiszteletem!
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Üdv!
Cambridge P40 erősítőm ma számomra érdekes jelenséget produkált. Eddig úgy használtam, hogy bekapcsoltam, zenét hallgattam, kikapcsoltam. Ma viszont kétféle dobozzal próbáltuk, így a ki-, majd bekapcsolás között csak néhány mp telt el. A szokásos, lassan behúzza kicsit a membránt és pukkan egy kicsit helyett ekkor erősen kinyomta a membránt, és erős búgó hangot adott 0,5-1mp-ig. Ezután az egyik oldal hangja is kihagyott a basszusoknál, majd néhány másodperc "melegedés" után helyrejött. Eléggé rosszul éreztem magamat a "hibás" erősítőm miatt, el is raktam dühömben. Később azért mégis előszedtem, bekapcsoltam, indult, ahogy kell, hang sem ment el. Ki-bekapcsolás megint, újra az előző "hiba". Néhány perc pihenés után megint jó volt.
Kérdésem az, hogy ez természetes jelenség? Ha hiba, mi okozza, mit tehetek?
A közösségi oldalon egy közismert hifis társ azzal nyugtatott, hogy ez természetes, sőt nem is szabad pár mp elteltével ki-be kapcsolni. A teszt-társ szerint hibás az erősítő.
A válaszokat köszönöm!
Cambridge P40 erősítőm ma számomra érdekes jelenséget produkált. Eddig úgy használtam, hogy bekapcsoltam, zenét hallgattam, kikapcsoltam. Ma viszont kétféle dobozzal próbáltuk, így a ki-, majd bekapcsolás között csak néhány mp telt el. A szokásos, lassan behúzza kicsit a membránt és pukkan egy kicsit helyett ekkor erősen kinyomta a membránt, és erős búgó hangot adott 0,5-1mp-ig. Ezután az egyik oldal hangja is kihagyott a basszusoknál, majd néhány másodperc "melegedés" után helyrejött. Eléggé rosszul éreztem magamat a "hibás" erősítőm miatt, el is raktam dühömben. Később azért mégis előszedtem, bekapcsoltam, indult, ahogy kell, hang sem ment el. Ki-bekapcsolás megint, újra az előző "hiba". Néhány perc pihenés után megint jó volt.
Kérdésem az, hogy ez természetes jelenség? Ha hiba, mi okozza, mit tehetek?
A közösségi oldalon egy közismert hifis társ azzal nyugtatott, hogy ez természetes, sőt nem is szabad pár mp elteltével ki-be kapcsolni. A teszt-társ szerint hibás az erősítő.
A válaszokat köszönöm!
Nem szotkam hibázni.
- Messor
- Törzsvendég

- Értékelés: 51
Sziasztok!
Egy Vincent 226 -ban szeretnék hangerőszabályozó és mély potenciométert cserélni (a mély gyakorlatilag használhatatlan, a hangerő recseg, néha az egész bal oldal süket).
Tudna valaki ebben segíteni Budapesten vagy környékén?
Köszönettel:
Árpi
06-30-7714640
Egy Vincent 226 -ban szeretnék hangerőszabályozó és mély potenciométert cserélni (a mély gyakorlatilag használhatatlan, a hangerő recseg, néha az egész bal oldal süket).
Tudna valaki ebben segíteni Budapesten vagy környékén?
Köszönettel:
Árpi
06-30-7714640
"Most szürke és vén a világ
Nem süt parázs a hamun át
Üllõ s hárfa se zeng sehol
Durin csarnokán éj honol
Sírja már mindörökre árnyban
Ott Khazad-dûmban, Móriában
De a Tükör-tó bármi csendes
Mélyérõl csillagfényt derenget
Ott a korona, vízbe fúlva
Míg Durin föl nem ébred újra"
Nem süt parázs a hamun át
Üllõ s hárfa se zeng sehol
Durin csarnokán éj honol
Sírja már mindörökre árnyban
Ott Khazad-dûmban, Móriában
De a Tükör-tó bármi csendes
Mélyérõl csillagfényt derenget
Ott a korona, vízbe fúlva
Míg Durin föl nem ébred újra"
Sziasztok, erősítő fedlap (a front rész épp maradt) összekaristolása után van lehetőség fényezésre? Van aki vállal ilyet?
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
- Seherezádé
- Újonc fórumos

- Értékelés: 12
Sziasztok,
Electrocompaniet erősítő szervizeléséhez keresek szakembert.
Üdv.
Electrocompaniet erősítő szervizeléséhez keresek szakembert.
Üdv.
- béres-jános
- Fórumlakó

Nagy valószínűséggel tönkretetted a végfokot!patrik1986 írta: ↑2019.08.24., szomb. 21:04Üdvözletem volna 1 kerdésem,kaptam egy yamaha sw-p130 as aktiv subit,a hiba hangfal cseréje kor bekapcsolt alapotban volt és a + - hang kábel ösze ért,be kapcsoláskor vilagit a rellét is halom kattan,mi lehet a gond. esetleg infot kérhenék![]()
-
patrik1986
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Üdvözletem volna 1 kerdésem,kaptam egy yamaha sw-p130 as aktiv subit,a hiba hangfal cseréje kor bekapcsolt alapotban volt és a + - hang kábel ösze ért,be kapcsoláskor vilagit a rellét is halom kattan,mi lehet a gond. esetleg infot kérhenék 
Az Általad keresett relay helyet fehasználhatod például a FINDER 40.52.9.048.0000 típusú termékét,mely mechanikai és elektronikai paraméterek szempontjából megfelel a cserélni kívánt típusnak.
Üdv
Olyan kérdésem lenne, hogy van nekem itthon egy aktív subwooferem, és abban a koppanásgátló elektronikánál egy HSIN DA 942h-2c-48ds típusú relé van(5a 250vac 5a 30vdc). Milyen relé lenne csereszavatos a helyére az itthoni elektronikai webáruáhazakból? Nem találtam teljesen hasonló paraméterekkel rendelkezőt eddig.
Olyan kérdésem lenne, hogy van nekem itthon egy aktív subwooferem, és abban a koppanásgátló elektronikánál egy HSIN DA 942h-2c-48ds típusú relé van(5a 250vac 5a 30vdc). Milyen relé lenne csereszavatos a helyére az itthoni elektronikai webáruáhazakból? Nem találtam teljesen hasonló paraméterekkel rendelkezőt eddig.
- baluauto
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 16
Sziasztok!
Érdeklődnék, keresek olyan illetőt vagy céget, vagy akárkit aki bele tud nyulni egy Arcam AVR600-ba,javitás céljából???
Hiba:SRL kimenet recseg!
Érdeklődnék, keresek olyan illetőt vagy céget, vagy akárkit aki bele tud nyulni egy Arcam AVR600-ba,javitás céljából???
Hiba:SRL kimenet recseg!