sok duma mellett abra 9:58-nal ...kar, hogy nem mentek lejjebb es feljebb a hömerseklettel ...angolok ;-)
youtu.be/bKtnczk8Mxk

Acme írta: ↑2019.12.04., szer. 14:21Egy rövid eszmefuttatás, nem kevés igazságtartalommal.
https://totalcar.hu/magazin/velemeny/20 ... meghalunk/
Volt egy TC teszt, és mind ráfagy ha igazán hideg van. https://totalcar.hu/magazin/technika/20 ... rafagyott/Vinkler írta: ↑2019.12.01., vas. 12:15Én nagyon háklis vagyok a jó láthatóságra (is), ezért a rendszeres szélvédődisztítás mellett figyelek rá, hogy jó minőségű szélvédőmosót használjak, jó ablaktörlő lapáttal. Ősszel, ha kifogy a tartály én már alapból télivel töltöm fel, de mivel sokat járunk az autókkal elég sok ablakmosót is fogyasztunk, így viszonylag könnyű jól időzíteni. A hobbiautóimnál általában azt csináltam, hogy a tavaszi, téli nagytakarításnál mosás előtt kinyomtam a maradék ablakmosőt és feltöltöttem az aktuálisan következő szezonra valóval. Tudom ez pocséklás, de nem volt jobb ötletem, elrakosgatni nem fogok fél-egy liternyit.
Most voltam a gumisnál új téligumikért,és volt nála 5 literes bárdi autós,ami elvileg -19-ig jó,és gondoltam így legalább mindkét vasra elég lesz elsőre,és vettem tőle.Hazafelé kinyomattam a nyárit,a téli betölt,kicsit kinyomat,aztán reggel mivel kint állt az autó,a mínusz 6 fokban egy kis kaparászás után próbáltam,de basszus ráfagy.A klímával előbb utóbb lejön,de ezt a víznek is tudnia kéne,de nem.

Sorry, akkor félreértettem, nekem ebből ez jött le:Aszpirin írta: ↑2019.12.01., vas. 12:47Hol írtam én, hogy a ráfagyott vizet akarom a szélvédőmosóval eltávolítani?
Csak annyit írtam, hogy ha a szélvédőmosót ilyenkor használod, akkor bizony rá fog fagyni.
Elindulsz egy dízellel (ami lassan melegszik be, felejtsd el, hogy azonnal fujja a meleg levegőt a szélvédőre), az út fel van sózva, előtted szórja fel mindenki a sót a szélvédődre, mert ugye már nem divat úgy csinálni autókat, hogy ne szórják az égbe az út sarát, szóval törölni kell a szélvédőt, és ha az még kva hideg, akkor a szélvédőmosó rá fog fagyni. Nagyon sokféle szélvédőmosót próbáltam már, 5ezer forintosat is, ha tudsz olyant, amelyik nem fagy rá a nagyon hideg szélvédőre, akkor mondd, mert örömmel veszek olyant. a dízelvitába meg kérlek most (se) ne menjünk bele.
Azt hittem a lefagyott szélvédőt próbálod ezzel lemosni.Aszpirin írta: ↑2019.12.01., vas. 11:01
Elvileg nem. De ha kinn van az autó egész éjjel és reggelre mínusz 10 fok van, akkor reggel, induláskor, mielőtt még bemelegedne teljesen a jármű, bizony rá fog fagyni a téli is a szélvédőre, bármilyen szuper is legyen. Abban is van víztartalom, és az alkohol pillanatok alatt kipárolog belőle ilyenkor, a visszamaradó vízréteg meg azonnal ráfagy a még nagyon hideg szélvédőre.

Hol írtam én, hogy a ráfagyott vizet akarom a szélvédőmosóval eltávolítani?

Téli és téli folyadék között óriási különbségek vannak! Nem véletlen, hogy kapsz 800 Ft-ért is s 5000 Ft ért is téli ablakmosó folyadékot. Az alkoholok mellett sok egyéb összetevője van, többek között glikolok és egyéb fagyást gátló szerek is. Szóval attól, hogy az alkohol epárolog, nem feltétlen fagy rá vissza a folyadék. A minőségibb folyadékok eleve úgy vannak tervezve, hogy nagyon rotkán fagy vissza a szélvédőre még mínusz 10 fokban is, pontosan azért mert az arányok el vannak találva és a kemikáliák ezt meggátolják. Ha ezt felvizezed, már adtál is a sz@rnak egy pofont.Aszpirin írta: ↑2019.12.01., vas. 11:01Elvileg nem. De ha kinn van az autó egész éjjel és reggelre mínusz 10 fok van, akkor reggel, induláskor, mielőtt még bemelegedne teljesen a jármű, bizony rá fog fagyni a téli is a szélvédőre, bármilyen szuper is legyen. Abban is van víztartalom, és az alkohol pillanatok alatt kipárolog belőle ilyenkor, a visszamaradó vízréteg meg azonnal ráfagy a még nagyon hideg szélvédőre.

Én nagyon háklis vagyok a jó láthatóságra (is), ezért a rendszeres szélvédődisztítás mellett figyelek rá, hogy jó minőségű szélvédőmosót használjak, jó ablaktörlő lapáttal. Ősszel, ha kifogy a tartály én már alapból télivel töltöm fel, de mivel sokat járunk az autókkal elég sok ablakmosót is fogyasztunk, így viszonylag könnyű jól időzíteni. A hobbiautóimnál általában azt csináltam, hogy a tavaszi, téli nagytakarításnál mosás előtt kinyomtam a maradék ablakmosőt és feltöltöttem az aktuálisan következő szezonra valóval. Tudom ez pocséklás, de nem volt jobb ötletem, elrakosgatni nem fogok fél-egy liternyit.avl2 írta: ↑2019.12.01., vas. 10:46vagy a tartaly aljan + csövekben még nyari maradt.
en ha sok nyari maradt a rendszerben, akkor fecskendövel es csövel ki szoktam szivni; persze kenyelmesebb a szezonok vége fele ügyelni rá, hogy a lejaro szezonibol ne maradjon sok

Elvileg nem. De ha kinn van az autó egész éjjel és reggelre mínusz 10 fok van, akkor reggel, induláskor, mielőtt még bemelegedne teljesen a jármű, bizony rá fog fagyni a téli is a szélvédőre, bármilyen szuper is legyen. Abban is van víztartalom, és az alkohol pillanatok alatt kipárolog belőle ilyenkor, a visszamaradó vízréteg meg azonnal ráfagy a még nagyon hideg szélvédőre.
vagy a tartaly aljan + csövekben még nyari maradt.

A téli elvileg nem fagy rá. Én nem szoktam vízzel keverni, az tud ilyen anomáliákat okozni.

Kb, lehetetlen belőle jót találni sajna.

9000 RPM

Megdöbbentő, hogy valaki merészelt gondolkozni, és a változatosság kedvéért értelmes szabályozás született.Vinkler írta: ↑2019.11.28., csüt. 13:02Semmi sem fenékig tejfel, ezt is jó lenne megérteni...
http://www.automotor.hu/hirek/hatraltat ... eleg-aram/
Ausztriában, Csehországban, Németországban és Svájcban 2021-től az energiaszolgáltatók korlátozni fogják a privát villanyautó-töltők áramfelvételét.
Van amiben egyetértünk, van amiben nem. A szuper zöldséget a nagy városok élhetetlen káros anyag telítettsége hozta létre. Nem a politikusok aktuális divatláza. London, Párizs, olvas utána, komoly halálozási növekedés figyelhető meg. Ezek nagy része a légúti megbetegedésekkel összefüggésben. Millió orvosi tanulmány készült a részecskeszennyezésről, ezek nagy részéről a belsőégés tehet. Ha nem tesznek valamit rámegy a gatyájuk, egyrészt TB ügyileg, másrészt perek is születnek ebből. Tehát valamit tenni kell, úgy nem maradhat ahogyan most van. Tök mind1, h elektromos, vagy egyéb, de valamit muszáj lépniük. Így is túl sokáig hagyták ezt az egészet. Aminek meg is van az eredménye, meg lehet nézni a túlburjánzott autó darabszámot, és a dugó hegyeket. Csak h mondjak valamit, nem annyira természetes a volt Osztapenko-tól a Petőfi hídig 1 óra alatt eljutni. Persze van aki ezt mind teljesen rendben lévőnek találja. Mikor nyáron ül az ember a bádog dobozban, azt jön be a maró kesernyés torkot kaparó cucc, az előtted pöfögőből. Mire belső keringetésre kapcsolsz, jó esetben elmúlik némi keringetés után. De aki melletted gyalogol, biciklizik, motorozik annak nincs belső levegő keringetés. Jah mondjuk a részecskeszennyezést mi is pacekra vesszük, arra nem megoldás a belső levegő. Az bejön, így is úgy is.

Miért, gondolod, hogy ezeket a belső égésű okosságokat, a csalós dízeleket nem a politika keltette életre?!Tonyka írta: ↑2019.11.28., csüt. 14:51Én nem értem meg, az elektromos autók nem terjednek túl gyorsan. Abban az ütemben kellene fejleszteni ahogyan terjednek. Kis falut még csak - csak értem, bár ott meg a lakosság száma miatt nem lehet jelentős az elektromos autó használat. Arról nem beszélve, h bővíteni kéne a zöld energia termelést, nap, szél, víz. Pont valamelyik nap volt a tévében, h az itthoni legmagasabb szélerőmű ki van kapcsolva, úgy, h éves szinten 10 millát emészt fel a karbantartása. Azt mondta a tulaj nincs olyan aki megveszi az általa termelt áramot.Az energia ipart is üzleti érdekek mozgatják, ezek a hírek inkább az elektromos autó terjedést hivatottak fékezni, a belsőégés javára. Nem tudom mennyi áramot eszik meg egy hatalmas irodaház egy nap, de épülnek szakadatlan. A sima családi, és társas házakról nem is beszélve. Ezeknek az építését, nem korlátozzák, mondván nincs rá kapacitás.
![]()