chord írta: ↑2019.11.26., kedd 15:48Esetleg egy légkábel tesztet valaki? 30 év után érdekes lenne... ezt tőled várjuk epedve
Mindannyian csináltuk, nem? .. én nem, de te ezek szerint ...
Csak ha már a hülyítéseknél tartunk. ... hülyítés lehet mulatságos neked? ..
Nyilván nem ac kábelnél, de pl. hangszóróvezetéknél szívesen olvasgatnám a csodát; itt a nagy káoszban simán elférne.
És üdítő módok kimaradnának a kereskedők, élet/erősítővédelmi okokból.:) ... Csodát szeretnél már nagyon alázni ...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
jelző az egyik dobogós a hifi tesztek szépszámú bullshitje közül. Kb. mint a szépirodalomban a szépasszonyok kármin ajka, meg alabástrom bőre.
A németek egyébként szeretik, ha kapnak valamit a pénzükért, a tesztjeikben mindig megnyugtatóan helyén találtatnak az árak; a nagyságrenddel drágább cuccok drasztikus javulást hoznak.
- pärt
- Őslakos
- Értékelés: 5108
Számomra a "holografikus"juliush írta: ↑2019.11.26., kedd 11:10Az énekes hirtelen a maga valóságában megjelent a recenzens előtt, elképesztően holografikus, meg 3D-s lett minden, akkora kiterjedéssel, hogy szinte eltűntek a falak ... hát ha valaki eddig kételkedett a tápkábel jelentőségében, mostanra biztos megtért!!!hollohazi írta: ↑2019.11.26., kedd 10:033 árkategóriájú tápkábel tesztje egy high end rendszerben. Az első egy pc zsinór, a harmadik ára 3000 €. https://hifi-ifas.de/vergleichstest-3-s ... dio-dectet A tápkábel jelentőségében kétkedőknek adalékul.

A németek egyébként szeretik, ha kapnak valamit a pénzükért, a tesztjeikben mindig megnyugtatóan helyén találtatnak az árak; a nagyságrenddel drágább cuccok drasztikus javulást hoznak.
Esetleg egy légkábel tesztet valaki? 30 év után érdekes lenne...
Mindannyian csináltuk, nem?
Csak ha már a hülyítéseknél tartunk.
Nyilván nem ac kábelnél, de pl. hangszóróvezetéknél szívesen olvasgatnám a csodát; itt a nagy káoszban simán elférne.
És üdítő módok kimaradnának a kereskedők, élet/erősítővédelmi okokból.:)
Mindannyian csináltuk, nem?
Csak ha már a hülyítéseknél tartunk.
És üdítő módok kimaradnának a kereskedők, élet/erősítővédelmi okokból.:)
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2762
Sajnos vagy nem a felsorolt "hazugságok" közül elég sokban "hiszek". Kíváncsi vagyok ki az aki egyikben sem hisz ?

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
https://www.ecoustics.com/articles/ten- ... ies-audio/
"A csőhang” vonatkozásában kétféle lehetőség van: (1) a megtévesztett audiofil képzeletének alakja, vagy (2) ez egy szándékos színezés, amelyet a gyártó vezet be a sérült ízléshez, ebben az esetben a szilárd állapotba. a formatervezés könnyen utánozhatja a hangot, ha a tervező annyira perverz, hogy ezt akarja.
Igen, vannak olyan különleges helyzetek, amikor a hi-fi elektronika kifinomult tervezője fontolóra veheti egy cső használatát (pl. Egy FM-tuner rádiófrekvenciája), de ezek a ritka és szigorúan képzett kivételek nem tudják megváltani a a csőmarketing szakemberek, akik azt akarják, hogy vásároljon egy elavult technológiába."
Kedves csőbarátok! Tessék átgondolni!
Peter Aczel, igen. Ő tudja. Végre. Különleges "emberfeletti" tudás és érzékelés birtokába került. Hálásak lehetünk, hogy adatott valaki, aki lerántotta a leplet a 10 legleg' audiós hazugságról. Hihetetlen, hogy még mindig akadnak olyanok, akik bedőlnek a cső' nek. Meg a kábeleknek. Meg a 0-ák, 1-esek közötti mizériának. Meg a... Köszönöm Peter! Vak voltam, de már hallok...
"A csőhang” vonatkozásában kétféle lehetőség van: (1) a megtévesztett audiofil képzeletének alakja, vagy (2) ez egy szándékos színezés, amelyet a gyártó vezet be a sérült ízléshez, ebben az esetben a szilárd állapotba. a formatervezés könnyen utánozhatja a hangot, ha a tervező annyira perverz, hogy ezt akarja.
Igen, vannak olyan különleges helyzetek, amikor a hi-fi elektronika kifinomult tervezője fontolóra veheti egy cső használatát (pl. Egy FM-tuner rádiófrekvenciája), de ezek a ritka és szigorúan képzett kivételek nem tudják megváltani a a csőmarketing szakemberek, akik azt akarják, hogy vásároljon egy elavult technológiába."
Kedves csőbarátok! Tessék átgondolni!

Peter Aczel, igen. Ő tudja. Végre. Különleges "emberfeletti" tudás és érzékelés birtokába került. Hálásak lehetünk, hogy adatott valaki, aki lerántotta a leplet a 10 legleg' audiós hazugságról. Hihetetlen, hogy még mindig akadnak olyanok, akik bedőlnek a cső' nek. Meg a kábeleknek. Meg a 0-ák, 1-esek közötti mizériának. Meg a... Köszönöm Peter! Vak voltam, de már hallok...

.
(nem személyes !)hollohazi írta: ↑2019.11.26., kedd 10:033 árkategóriájú tápkábel tesztje egy high end rendszerben. Az első egy pc zsinór, a harmadik ára 3000 €. https://hifi-ifas.de/vergleichstest-3-s ... dio-dectet A tápkábel jelentőségében kétkedőknek adalékul.
messziröl jött ember azt mond, amit akar, ök is messziröl jöttek (kilóra mérjük, melyik oldalon van több hozzaszólás ? vagy "elismertségre", autoritásra ??) :
https://www.ecoustics.com/articles/ten- ... ies-audio/ illetve https://hydrogenaud.io/index.php?topic=77119.0 illetve https://www.biline.ca/audio_critic/mags ... c_26_r.pdf
"The biggest and stupidest lie of them all on the subject of “clean” power is that you need a specially designed high-priced line cord to obtain the best possible sound. Any line cord rated to handle domestic ac voltages and currents will perform like any other."
Bryston valoszinü nem elismeretlen név: "Bryston in their owner’s manuals: “All Bryston amplifiers contain high-quality, dedicated circuitry in the power supplies to reject RF, line spikes and other power-line problems. Bryston power amplifiers do not require specialized power line conditioners. Plug the amplifier directly into its own wall socket.”"
nyilvan a helyes döntés: ha valakit érdekel, hogy Nála, Neki milyen: próbálja ki.
Az énekes hirtelen a maga valóságában megjelent a recenzens előtt, elképesztően holografikus, meg 3D-s lett minden, akkora kiterjedéssel, hogy szinte eltűntek a falak ... hát ha valaki eddig kételkedett a tápkábel jelentőségében, mostanra biztos megtért!!!hollohazi írta: ↑2019.11.26., kedd 10:033 árkategóriájú tápkábel tesztje egy high end rendszerben. Az első egy pc zsinór, a harmadik ára 3000 €. https://hifi-ifas.de/vergleichstest-3-s ... dio-dectet A tápkábel jelentőségében kétkedőknek adalékul.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1265
Nem használok Power R-t ! Ajánlom másnak is.... :)mgus írta: ↑2019.11.26., kedd 06:58Szívesen olvasnám a te ajánlásodat is persze a vasaló zsinór meg kontakt elosztó nélkül, ja és a T elosztó sem érdekel. Te is Power R használsz, netán a live IC a favorit, már én sem tudom eldönteni ki a befutó.SoundMania írta: ↑2019.11.25., hétf. 23:14Wáóóóoooo! Ez már igen! Nehéz volt egy ilyen trükkös képletet megfejteni? Vagy nem csak Te érdemed? Annyi baj van csak vele, hogy túl sok helyen hibás a levezetése, meg az eredmény is. Át kellene ezt mégegyszer gondolni!mgus írta: ↑2019.11.25., hétf. 18:27
Egyszerű a képlet, egyszerű kábeles trükk amilyen a tápod olyan IC kell használni, a te esetedben ez hozta a összhangot a kimenetre és persze a hangsugárzó kábel is azonos akkor létrejön a extázis, helyükre kerülnek a hangok. Viszont ilyenkor a Kondo kábele egy kicsit felfelé húz, megfelelő tápkábellel helyrehozható, de szerintem az elmaradt. Nem baj a lényeg az összhang a kábelekre is igaz.
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
3 árkategóriájú tápkábel tesztje egy high end rendszerben. Az első egy pc zsinór, a harmadik ára 3000 €. https://hifi-ifas.de/vergleichstest-3-s ... dio-dectet A tápkábel jelentőségében kétkedőknek adalékul.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Nekem volt Siltech ribbon FT-12-es kábelem. Ez kettő egymás melletti 0,4x12mm ezüst szalag erős szigetelővel burkolva. Így a kapacitás és szkin hatás alacsony. Ezzel együtt nem volt kimagasló hangzású és rettentő merev, nehezen vezethető, szerelhető.
Viszont én nem kísérleteznék Mundorf fólia induktivitás 70um vékony szalagjával (van nekem is bőven). Rendkívül sérülékeny, szigetelni nagyon nehéz. A 17mm széles még kevés, talán a 28mm vagy 44mm elég. A szigetelés után a két lapos vezetőt síkban végig egymás mellett kell tartani, nem éri meg a vesződés vele így.
- Csatolmányok
-
- post-13946-085056900 1340196394.jpg (120.3 KiB) Megtekintve 2180 alkalommal
- SoundMania
- V.I.P.
A Siltec Ribbon az elég jó volt. Szerintem még ma is keresett cikk. :)
Goertz lapos hangfalkabelröl sok helyen jot irnak (nem tudom persze, hogy ez objektiven mit jelent ;-)
Introduced in 1994 Alpha-Core's GOERTZ loudspeaker cables
patented Goertz design virtually eliminates high frequency roll-off, skin effect below 50 kHz, hum from power wiring and crosstalk. The lowest inductance in the business.
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Szívesen olvasnám a te ajánlásodat is persze a vasaló zsinór meg kontakt elosztó nélkül, ja és a T elosztó sem érdekel. Te is Power R használsz, netán a live IC a favorit, már én sem tudom eldönteni ki a befutó.SoundMania írta: ↑2019.11.25., hétf. 23:14Wáóóóoooo! Ez már igen! Nehéz volt egy ilyen trükkös képletet megfejteni? Vagy nem csak Te érdemed? Annyi baj van csak vele, hogy túl sok helyen hibás a levezetése, meg az eredmény is. Át kellene ezt mégegyszer gondolni!mgus írta: ↑2019.11.25., hétf. 18:27Egyszerű a képlet, egyszerű kábeles trükk amilyen a tápod olyan IC kell használni, a te esetedben ez hozta a összhangot a kimenetre és persze a hangsugárzó kábel is azonos akkor létrejön a extázis, helyükre kerülnek a hangok. Viszont ilyenkor a Kondo kábele egy kicsit felfelé húz, megfelelő tápkábellel helyrehozható, de szerintem az elmaradt. Nem baj a lényeg az összhang a kábelekre is igaz.hollohazi írta: ↑2019.11.25., hétf. 11:58
Ha én egy olyan rendszerben, amit csak én kezelhetek és senki más, kizárólagosan minőségi tanusítvánnyal rendelkező terméket használnék, akkor nyilván nem cserélem le Kondo-fanként a 430 e Ft-os Kondo kábelemet Live IC-re. És be kell vallanom több egyéb olyan terméket is vettem már, aminek szintén nincs tanusítványa, sőt azt sem tudom, hogy mitől működik, mégis használom. És hidd el, nagyon nem bántam meg egyiket sem. Minden olyan terméknek, eszköznek, ami a zenéhez visz közelebb esetemben privilégiuma van.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- SoundMania
- V.I.P.
Wáóóóoooo! Ez már igen! Nehéz volt egy ilyen trükkös képletet megfejteni? Vagy nem csak Te érdemed? Annyi baj van csak vele, hogy túl sok helyen hibás a levezetése, meg az eredmény is. Át kellene ezt mégegyszer gondolni!mgus írta: ↑2019.11.25., hétf. 18:27Egyszerű a képlet, egyszerű kábeles trükk amilyen a tápod olyan IC kell használni, a te esetedben ez hozta a összhangot a kimenetre és persze a hangsugárzó kábel is azonos akkor létrejön a extázis, helyükre kerülnek a hangok. Viszont ilyenkor a Kondo kábele egy kicsit felfelé húz, megfelelő tápkábellel helyrehozható, de szerintem az elmaradt. Nem baj a lényeg az összhang a kábelekre is igaz.hollohazi írta: ↑2019.11.25., hétf. 11:58
Ha én egy olyan rendszerben, amit csak én kezelhetek és senki más, kizárólagosan minőségi tanusítvánnyal rendelkező terméket használnék, akkor nyilván nem cserélem le Kondo-fanként a 430 e Ft-os Kondo kábelemet Live IC-re. És be kell vallanom több egyéb olyan terméket is vettem már, aminek szintén nincs tanusítványa, sőt azt sem tudom, hogy mitől működik, mégis használom. És hidd el, nagyon nem bántam meg egyiket sem. Minden olyan terméknek, eszköznek, ami a zenéhez visz közelebb esetemben privilégiuma van.
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 255
Nem egymás felett hanem síkban egymás mellett fussanak a lapok.

- Tctronic
- Beköltözött
Lehet én vagyok gyep, de kicsit részleteznéd?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 52
Anyám... NEM, a fonatokat helyettesítsd be a szalaggal (- +)
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra
- Tctronic
- Beköltözött
Ahh. Tehát több "lapkábelt" befonni.
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó
Kicsit kutatgattam és az alábbi ősi Western Electric ónozott rézkábelt istenítő véleményt találtam. Valami ilyesmiből építkezik Cables Fórumtársunk is?
https://jeffsplace.positive-feedback.co ... ker-cable/
https://jeffsplace.positive-feedback.co ... ker-cable/
Gyula
- Tctronic
- Beköltözött
Ezt hogy kell értenicat7505 írta: ↑2019.11.25., hétf. 20:04a kapacitás probléma megoldása hogy nem egymásra, hanem egymás alá/fölé kell laminálni a vezetőket

- cat7505
- Kezdő Fórumlakó
a kapacitás probléma megoldása hogy nem egymásra, hanem egymás alá/fölé kell laminálni a vezetőket
- cat7505
- Kezdő Fórumlakó
Hogy ne csak "R"-bát bántsuk....V.hol láttam egy feltöltött videót egy Kácsás IC szereléstől,
-na arra fickóra én semmi nem bíznék ami csak megközelíti a 1000jmf/méter-darab (vagy inkább az egész szerelten)
- Tctronic
- Beköltözött
Van valakinek tapasztalata a hangváltó tekercsekből, speciálisan fólia tekercsekből készített DIY hangfalkábelekkel kapcsolatosan. Egy két helyen olvastam, hogy meglepően jók lehetnek. 

- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Rudibá szívesen rendbe rakja a rendszeredet. Azt a gagyi furutechet meg add el, nem való az heed rendszerekbe.asebestyen írta: ↑2019.11.25., hétf. 18:45Az ilyenek után még lehet visszasírjuk Rudi bácsi "az elektronok a vékony egyenes utakat szeretik" hozzászólásait.mgus írta: ↑2019.11.25., hétf. 18:27Egyszerű a képlet, egyszerű kábeles trükk amilyen a tápod olyan IC kell használni, a te esetedben ez hozta a összhangot a kimenetre és persze a hangsugárzó kábel is azonos akkor létrejön a extázis, helyükre kerülnek a hangok. Viszont ilyenkor a Kondo kábele egy kicsit felfelé húz, megfelelő tápkábellel helyrehozható, de szerintem az elmaradt. Nem baj a lényeg az összhang a kábelekre is igaz.hollohazi írta: ↑2019.11.25., hétf. 11:58
Ha én egy olyan rendszerben, amit csak én kezelhetek és senki más, kizárólagosan minőségi tanusítvánnyal rendelkező terméket használnék, akkor nyilván nem cserélem le Kondo-fanként a 430 e Ft-os Kondo kábelemet Live IC-re. És be kell vallanom több egyéb olyan terméket is vettem már, aminek szintén nincs tanusítványa, sőt azt sem tudom, hogy mitől működik, mégis használom. És hidd el, nagyon nem bántam meg egyiket sem. Minden olyan terméknek, eszköznek, ami a zenéhez visz közelebb esetemben privilégiuma van.![]()
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,