Aszpirin írta: ↑2019.11.12., kedd 10:39
wittao írta: ↑2019.11.12., kedd 09:57
Es hol huzod meg a hatart? Mert Te meghuztad a sajat lehetosegeid miatt 200.000 Ft/kabelnel. Masnal ez 2 millio, masnal 20.000 Ft... kinek van igaza? Mindenkinek. Es senkinek. Aki 20.000 Ft/db aron tud kabelt tenni a rendszerebe o meg mondhatna, mekkora @€”@!)& vagy, ahelyett hogy 200.000-et koltesz kabelre, 20.000-ert is vehetnel es a maradek 180.000-et a mariapocsi muvelodesi haznak ajandekozhatnad, ehelyett meg 200.000-es kabellel “rongyrazol”.
Azt, hogy én hol húznám meg a határt, azt leírtam, és te is megválaszoltad. Ma jóval alacsonyabban húzom meg a határt, és ezt sem azért , mert nem tudnék elkölteni 200ezret egy kábelre, akár többszörösen is.
Hozzáteszem, hogy 200ezer forintot sem fogok valószínűleg a büdös életbe' költeni egy kábelre, de HA lenne annyi pénzem, hogy akár 14 millió sem kottyanna meg
egy kábelre, akkor költenék 200ezret belőle
egy kábelre. Lehet, hogy ez így zavaros, de jobban nem tudom elmagyarázni.
(P.S. ugye nem pikkelsz rám? mostanában némi ellenségeskedést vélek felfedezni a hozzám intézett hozzászólásaidban, remélem tévedek. Azért, mert egy-két dolgot leírok úgy, ahogyan
én gondolok, és nem értünk egyet, még semmi ellenséges gondolat nincs bennem, sőt, felnézek rátok, és részemről Ti vagytok az egyik legjobb aktuális példakép a nagy hozzáadott értékkel rendelkező, feltörekvő magyar hifis vállalkozásokra, és őszintén szurkolok Nektek

)
Szerintem a legtöbb ember ott húzza meg a határt ameddig ellát. Azt gondolom, ha van egy erős közepes minőségű rendszerünk egy "jó" szobában - majd egy hét intenzív együttélés egy tényleg "nagyvad" kábelezéssel átírná ezt az elképzelést..
10-12 évvel ezelőtt, amikor bedugtam az első nem PC-s tápkábelt a rendszerembe (úgy kellett rám tukmálni, mert egyszerűen nem érdekelt) - lett nagy megtérésvakarózás.. Addig azt gondoltam, hogy az áram átmegy a PC zsinóron is..., meg amikor valakitől azt olvastam, hogy a "jó tápkábel a legfontosabb" - magamban megjegyeztem, hogy bizony van baj a fejekben..
Aztán elindult a kerék, nagy tesztelések után végül jött szinte mindenhova az Alisca Orange Black Line tápkábel, akkori 15eFt/db árával és betyárul boldog voltam!! Azt hittem, hogy ezt a tápkábelesdit jól kimaxoltam egy életre. Ma is egy kiváló ár/értékű kábelnek tartom, de ahogy tanultam hallani, és haladtam a rendszer-fejlesztési koncepcióm mentén - észrevettem, hogy ugyan jó ez a kábel, de itt ott van azért egy-egy hiba. Amíg csak 1-2 darab volt a rendszerben kevésbé tűnt fel, de amint betettem 6-ot - a pici hiba hatványozódott, és arra jutottam, hogy az egységes kábelezés-koncepció maximum abban az esetben működhet, ha megtalálom a legkiegyenlítettebb, legszínezetlenebb kábeleket. Nos ez az ami baromira nem könnyű (már-már varázslat:)), és ebben lehet előnye sok közepes kábellel szemben a PC zsinórnak úgy, hogy egységesen és arányosan szar.
Mikor egy kábelt olyanokkal illetnek, hogy milyen jó feszes mélye vagy finom a közepe - joggal felmerülhet, hogy miért, szar a magasa?? stb.. Szóval ellehet veszni rendesen ezekben az értékítéletekben, kivált, ha kábelekről van szó.
Mindenesetre, ha összejönne Füleleknél ez a gyári drót vs. neves gyártó felső kategóriás kábele közti összehasonlítás - szívesen delegálok pár olyan tápkábelt az összejövetelre, ami szerintem megüti a mércét, hátha más is hallani vél értékelhető pozitívumokat.