Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: lehoako »

chord írta:
2019.11.12., kedd 16:36
Nem kell bántani a drága kábeleket.
Tudjátok, mennyi a mechanikus órák megengedett pontossága ma? Nevetségesen tág, egy 50 centes kvarc kínai sz@rrá veri őket, akármelyik, bármikor.
Egy Patek Philippe órát nem azért vesznek, mert pontos.
Egy ilyen drága kábelt sem azért vesznek, mert 'jó hangja' van. Amellett, szerintem, tényleg jó hangjuk van, de nem hinném, hogy értékarányosan.
Az igényes gyártás itt inkább valamiféle presztizs-komplikáció. Az, hogy a márkán belül kínosan ügyelnek arra, hogy a drágábbik az jobb legyen, az nem soha egyenlő semmiféle 'abszolut' hangminőséggel.

Van, aki az ilyen nagyon drága rendszer előtt frusztrált lesz, mert döbbenetesen tetszik neki a hang, van, aki meg nem, és inkább max. valamiféle tisztelettel adózik ezeknek az ultra dolgoknak, de csak ennyi... akkor is, ha ilyen szintű kábelek vannak benne.
Fele elment iróniába, felét nem tudom, miért írtad :D .

Sajnos be vagy skatulyázva, undorító dolog, de sajnos pofára osztályzok :D :D :D
Röppent a pirospont az elektronikus naplóba :D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5994

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

L5S1 írta:
2019.11.12., kedd 16:45
Ha majd jön a cumi és egy háztetőn rekedtél akkor fogod biztosan tudni hogy tényleg így van-e.
:quetionmark: gondolkodik.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

L5S1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: L5S1 »

Aszpirin írta:
2019.11.12., kedd 16:33
LIMAR írta:
2019.11.12., kedd 14:20
Nem azt kéne nézni, hogy annak meg milyen drága cucca van, hogy rohadna meg, hanem annak kéne örülni, hogy nekem mi van és milyen boldogan tudok zenét hallgatni, ha kedvem van rá.
Meg kéne tanulni megbecsülni azt, amink van és nem folyton irigykedni másokra, hogy nekik meg mijük van.
Az irigység megmérgezi a lelket, boldogtalanná tesz, megnyomorít.
El kell fogadni, hogy nem jár alanyi jogon ma semmi. Aki erre nem képes, örökké boldogtalan lesz.
Most hirtelen azon gondolkodom, hogy kikre célozhattál, ergo magamra vegyem-e ezt vagy sem. Mert bennem speciel egy deka irigység sincs a mások által birtokolt anyagi javak miatt (ha ez jött volna le, akkor a kommunikációmon kell csiszolnom, mea culpa), és más hozzászólásokban sem látom az irigykedést. Vagy nem figyeltem eléggé?

A mondandóddal természetesen egyetértek.
Ha majd jön a cumi és egy háztetőn rekedtél akkor fogod biztosan tudni hogy tényleg így van-e.
AK120 II - AK SE100 - Adl Stratos - HD600 - Ether C

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

Nem kell bántani a drága kábeleket.
Tudjátok, mennyi a mechanikus órák megengedett pontossága ma? Nevetségesen tág, egy 50 centes kvarc kínai sz@rrá veri őket, akármelyik, bármikor.
Egy Patek Philippe órát nem azért vesznek, mert pontos.
Egy ilyen drága kábelt sem azért vesznek, mert 'jó hangja' van. Amellett, szerintem, tényleg jó hangjuk van, de nem hinném, hogy értékarányosan.
Az igényes gyártás itt inkább valamiféle presztizs-komplikáció. Az, hogy a márkán belül kínosan ügyelnek arra, hogy a drágábbik az jobb legyen, az nem soha egyenlő semmiféle 'abszolut' hangminőséggel.

Van, aki az ilyen nagyon drága rendszer előtt frusztrált lesz, mert döbbenetesen tetszik neki a hang, van, aki meg nem, és inkább max. valamiféle tisztelettel adózik ezeknek az ultra dolgoknak, de csak ennyi... akkor is, ha ilyen szintű kábelek vannak benne.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Klaca írta:
2019.11.12., kedd 15:34
LIMAR írta:
2019.11.12., kedd 12:35
Klaca írta:
2019.11.12., kedd 10:19
Gondolom Limár azt gondolja, hogy van, erre lettem volna kíváncsi, mert úgy tűnt, az összes többi mérnök azt mondja, hogy nincs... (legalábbis lényeget érintő különbség)
Nézd, ha nem lenne, nem rakták volna be azokba a rendszerekbe. Én nem vagyok sem kábel fejlesztő, sem kábel gyártó, így nem szeretném megmagyarázni, hogy mitől más az egyik kábel a másiknál. Vannak elképzeléseim róla, de méréseim nincsenek.
Azt viszont állítom, hogy a komolyabb kábelgyártók tudják, hogy mitől lesz jobb a felsőbb kategóriás kábelük az alattuk lévőnél.
Amiket mi forgalmazunk, Kubala Sosna, Siltech, Crystal Cable (a Nordostot nem mi forgalmazzuk, csak a legfelső kategóriát alkalmazzuk az adott rendszerekben igény szerint) ez a minőségi hierarchia nagyon szépen megvan a kábeleik esetében. Nem véletlenszerűen gyártanak vagy sikerül, vagy nem alapon. Totálisan tudatosan terveznek és gyártanak.
A komolyabb gyártók kábeleinek a hangkaraktere is tervezett. Az a cég komolytalan, akinek az egyik kábele így szól, a másik meg úgy. Kell hogy legyen egy gyártóra jellemző karakter, amivel adott ízlésű vásárló közönséget céloznak meg, amivel a bizalmat ki lehet érdemelni.
Aztán ahogy lépkedünk felfelé a létrájukon, ez a karakter egyre jobban közelít egymáshoz, a különbségek csökkennek. A kábelek kezdik elveszíteni a saját hangjukat, csupán átengednek, a lehető legtöbbet. Ezeket csakis a legkomolyabb rendszerekbe ajánljuk, ahol már nem kell belenyúlni a hangba.
Ezt el tudom fogadni, nyilván rengeteg tapasztalat alapján alakult ki ez a véleményed, ( azt sem gondolom, hogy azért lennél hifikereskedő, hogy értelmetlenül drága dolgok eladásával becsapjál embereket. Nyilván egy fiatalkori vágyadat teljesítetted be, (ahogyan írod is), ezt az élméynedet próbálod átadni másoknak is, és nyilván nem azért áldoztad erre az életedet, hogy valami tisztességtelen dolgot műveljél (és így egyben eláruld saját magadat, saját múltadat is). Ezért is érdekelne a véleményed még a kábelekkel kapcsolatban arról, hogy ha így van, ahogyan írod, akkor honnan jön a sok igen nagy szórású vélemény a fórumozóktól, ami alapján úgy tűnik, a kábelek megítélésben semmilyen konszenzushoz nem közelít a köz véleménye, még kicsit sem, nemcsak itthon, hanem nyugaton sem. Ha úgy van, ahogyan írod, és tapasztalaod, akkor miért ingadozik olyan szélsőségesen ebben akérdésbena hifisták véleménye, a mérnököké, meg egyéb szakembereké meg miért tendál eléggé egyértelműen egy irányba, miért tartják leginkább "parasztvakítsának" ezt a dolgot. Te ,mint mérnök és kábelek fontosságát is látó tapasztalt hifis és kereskedő, talán tudsz erről is valami érdekeset mondnani.
Kihagytad az előző 12 oldalt?
"Figyelsz Te nem, Tesó?" :D
Van szíved az egészet újra lécci alapon leíratni LIMARral? :D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

LIMAR írta:
Nem azt kéne nézni, hogy annak meg milyen drága cucca van, hogy rohadna meg, hanem annak kéne örülni, hogy nekem mi van és milyen boldogan tudok zenét hallgatni, ha kedvem van rá.
Meg kéne tanulni megbecsülni azt, amink van és nem folyton irigykedni másokra, hogy nekik meg mijük van.
El kell fogadni, hogy nem jár alanyi jogon ma semmi. Aki erre nem képes, örökké boldogtalan lesz.
Most hirtelen azon gondolkodom, hogy kikre célozhattál, ergo magamra vegyem-e ezt vagy sem. Mert bennem speciel egy deka irigység sincs a mások által birtokolt anyagi javak miatt (ha ez jött volna le, akkor a kommunikációmon kell csiszolnom, mea culpa), és más hozzászólásokban sem látom az irigykedést. Vagy nem figyeltem eléggé?

A mondandóddal természetesen egyetértek.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

robi20064 írta:
2019.11.12., kedd 16:16
Klaca írta:
2019.11.12., kedd 15:36
robi20064 írta:
de egy ido utan pont annyire lesz relevans egy hifi forumon mint hogy hogyan irjak a psziiiheeet helyesen.
Látom, sikerült nyomot hagynunk. (Helyesírásról mellesleg szó sem volt.. Abba nem kapaszkodtam volna bele....)
Egy ideig erdekes is volt. Akossal vitatkozni (szinte barmirol) viszont erosen Zuzu Petals-os utoerzes :D
Mais quoi? :D

A húgod és a lányod? gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lehoako 2019.11.12., kedd 16:37-kor.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Szalon írta:
2019.11.12., kedd 09:32
lehoako írta:
2019.11.12., kedd 08:23
Szalon írta:
2019.11.11., hétf. 23:24

Sajnos a Te kérdésed vérzik több sebből is... Miért akarnám eladni? Miért 5 év után adnám el? Miért hordanám minden nap? Miért lenne rajtam bármelyik nap is 10 órát? Attól, hogy te a kérdésed szerint használnád, látszik, hogy nem számodra készült, de attól más még használhatja megfelelően is! ;)
Bocsáss meg, otthoni zeneélvezés és az ehhez használt rendszer analógiájaként értelmeztem, ezért került a posztba a napi kb 10 óra használat, kb 5 éves nálam töltött "termékélet" és utána az eladás a feljebblépés érdekében.

Volt már szó a "luxusról" e lapokon és akkor sem sikerült konszenzussal definiálni (egyébként mit sikerült? :-) ), hogy meddig "reális" az ár a felső vagy legfelső árszegmensbe tartozó termékek esetén és honnan kezdődik a pusztán az árcédulával való villogás. Úgy gondolom, hogy a műszaki tartalom, a megbízhatóság és a másodpiaci érték indoka a magas/nagyon magas árnak, erre hoztam példának a Leicát, vagy a Kondot.

Az életvitelemből adódik, hogy nem járok olyan társaságba, ahol ki tudnám használni a LV-cuccokat, a másik 2 említett gyártó termékével ellentétben.

Szerinted pl egy LV-öltönyben benne van az a "műszaki tartalom", tartósság, másodpiaci érték, ami indokolja az árat?
Ne haragudj, de folyton folyvást félreviszel minden beszélgetést, mert egyszerűen nem tudsz konkrét kérdésekre konkrét választ adni... Teljesen mindegy mit ír neked az ember, mindig eszedbe jut egy új szabály, amit éppen akkor találsz ki, amikor számodra menekülő útra van szükség... gondolkodik.gif Így nehéz ám érdemben beszélgetni bármiről is... sad.gif
Nem haragszom. Ha annak az üzenete, amit írok, nem jön át Neked, akkor biztos számodra rosszul kódoltam. Menekülő út? Menekülnöm kéne? Nekem nem ketrecharc, nem is szeretném, ha az lenne. Valszeg oka van, h én így írom, Te meg úgy érted.
Nem a fórumból élek, nem kell megvezetnem senkit, írom, amivel sztem segítek megvilágítani azt, ami fontos. Hála Istennek, keveseknek megy át. Többen vannak, akik komplett életmódtanácsadásért és stíluskalauzért járnak ide (nem Te, kérlek, ne érted félre), és süketen követik, amit példaképeiktől hallanak.
Boldogan beszélgetek konkrétan, de még mindig úgy vélem, hogy a posztod egyik témája a LV cucc csak azért volt, hogy ezen keresztül illusztrálj valami mást, és itt nem a LV öltönyről akartál székfoglalót tartani KONKRÉTAN. Ha tévedek, tényleg félreértelek, ne haragudj. Semmi tüskét nem hagytam Benned, remélem, ha igen, ne haragudj, nem volt szándékos. :smile53:

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

robi20064 írta:
de egy ido utan pont annyire lesz relevans egy hifi forumon mint hogy hogyan irjak a psziiiheeet helyesen.
Látom, sikerült nyomot hagynunk. (Helyesírásról mellesleg szó sem volt.. Abba nem kapaszkodtam volna bele....)

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

LIMAR írta:
2019.11.12., kedd 12:35
Klaca írta:
Gondolom Limár azt gondolja, hogy van, erre lettem volna kíváncsi, mert úgy tűnt, az összes többi mérnök azt mondja, hogy nincs... (legalábbis lényeget érintő különbség)
Nézd, ha nem lenne, nem rakták volna be azokba a rendszerekbe. Én nem vagyok sem kábel fejlesztő, sem kábel gyártó, így nem szeretném megmagyarázni, hogy mitől más az egyik kábel a másiknál. Vannak elképzeléseim róla, de méréseim nincsenek.
Azt viszont állítom, hogy a komolyabb kábelgyártók tudják, hogy mitől lesz jobb a felsőbb kategóriás kábelük az alattuk lévőnél.
Amiket mi forgalmazunk, Kubala Sosna, Siltech, Crystal Cable (a Nordostot nem mi forgalmazzuk, csak a legfelső kategóriát alkalmazzuk az adott rendszerekben igény szerint) ez a minőségi hierarchia nagyon szépen megvan a kábeleik esetében. Nem véletlenszerűen gyártanak vagy sikerül, vagy nem alapon. Totálisan tudatosan terveznek és gyártanak.
A komolyabb gyártók kábeleinek a hangkaraktere is tervezett. Az a cég komolytalan, akinek az egyik kábele így szól, a másik meg úgy. Kell hogy legyen egy gyártóra jellemző karakter, amivel adott ízlésű vásárló közönséget céloznak meg, amivel a bizalmat ki lehet érdemelni.
Aztán ahogy lépkedünk felfelé a létrájukon, ez a karakter egyre jobban közelít egymáshoz, a különbségek csökkennek. A kábelek kezdik elveszíteni a saját hangjukat, csupán átengednek, a lehető legtöbbet. Ezeket csakis a legkomolyabb rendszerekbe ajánljuk, ahol már nem kell belenyúlni a hangba.
Ezt el tudom fogadni, nyilván rengeteg tapasztalat alapján alakult ki ez a véleményed, ( azt sem gondolom, hogy azért lennél hifikereskedő, hogy értelmetlenül drága dolgok eladásával becsapjál embereket. Nyilván egy fiatalkori vágyadat teljesítetted be, (ahogyan írod is), ezt az élméynedet próbálod átadni másoknak is, és nyilván nem azért áldoztad erre az életedet, hogy valami tisztességtelen dolgot műveljél (és így egyben eláruld saját magadat, saját múltadat is). Ezért is érdekelne a véleményed még a kábelekkel kapcsolatban arról, hogy ha így van, ahogyan írod, akkor honnan jön a sok igen nagy szórású vélemény a fórumozóktól, ami alapján úgy tűnik, a kábelek megítélésben semmilyen konszenzushoz nem közelít a köz véleménye, még kicsit sem, nemcsak itthon, hanem nyugaton sem. Ha úgy van, ahogyan írod, és tapasztalaod, akkor miért ingadozik olyan szélsőségesen ebben akérdésbena hifisták véleménye, a mérnököké, meg egyéb szakembereké meg miért tendál eléggé egyértelműen egy irányba, miért tartják leginkább "parasztvakítsának" ezt a dolgot. Te ,mint mérnök és kábelek fontosságát is látó tapasztalt hifis és kereskedő, talán tudsz erről is valami érdekeset mondnani.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

bitrograde írta:
2019.11.12., kedd 15:17
robi20064 írta:
Ennyi igényesség(ET) én azért elvárnék a hobbitársaktól. My bad, ahogy a német mondja. :D
:D
.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

robi20064 írta:
Kinek mi a minosegi zenehallgatas. Tidal elofizetes, olcso/kozepkategorias "kinai" DAC, kozepkategorias fules. Ez nem kerul milliokba, sot meg sok szazezrekbe sem, es meg merem kockaztatni hogy jobb "minoseget" kap az illetve mint az elmult evtizedekben valaha is kaphatott volna ennyiert (nezzel akar a kornak megfelelo realerteket). De gondolom te itt inkabb a szocializmus vs kapitalizmus tengelyen haladnal tovabb ami rovid tavon ugyan erdekes lehet, de egy ido utan pont annyire lesz relevans egy hifi forumon mint hogy hogyan irjak a psziiiheeet helyesen.
Én nem pusztán "reálértékről" beszéltem, hanem arról, hogy mit mennyire értékelünk, és ez mellesleg mennyire tükröződik abban, mennyit fizetünk érte.
Az általad említett megoldás valóban alternatíva, és sokan kiegyeznének, ki is egyeznek vele, ha eljutnak odáig (és meg is tudnak állni ott).
A szocializmus-kapitalizmus összehasonlítást nem erőltetném, nem is én vettem elő, ha emlékszel. Az meg tényleg véletlen, hogy a hifiben a szemléletváltás nagyjából egybeesett a keleti blokk összeomlásával, s ez beleszól a tapasztalatainkba, azok értékelésébe.
Az pedig, hogy mit hogy írnak helyesen, valóban nem ide való, ám szomorú, hogy egy ilyen "hifis" fórumon meg kell jegyezni, hogy mit hogyan írunk (vagy használunk-e ékezeteket). Ennyi igényesség én azért elvárnék a hobbitársaktól. My bad, ahogy a német mondja. :D
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3485

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

bitrograde írta:
2019.11.12., kedd 14:07

Tényleg szeretném, ha meggyőznétek arról, hogy a beköszöntött a korszak, amikor a minőségi zenehallgatás nem kevesek költséges kiváltsága, de érveitekkel csak azt bizonyítjátok, hogy - talán csak egy átmeneti időszaktól, a nyolcvanas évek végétől-kilencvenes évek elejétől eltekintve - ez mindig is csak egy nagyon szűk rétegnek adatott meg.
Dehogy akar itt erről téged meggyőzni akárki. Ezt neked kell élettapasztalatod alapján megtenni.
Egy személyes kérdés, hány éves vagy és mióta fordultál a hifizős hobbi felé?

Én kb 48 évvel ezelőtt kezdtem bele, igen egy BRG MK21-es kazettás magnóval diákkorom nyári diákmunka fizetésekből.
Nagy átlagban 5-8évente cserélődött valami az otthoni zene hobbi körül, de soha nem volt bennem az az érzés, ez luxus kérdése lenne. A mindenkori szintemen élveztem ami volt. Jelenleg nyugdíjazás előtti munka és jövedelem nélküli villamos mérnök vagyok, nejem nyugdíjából élünk, és mégis élvezem a zenét itthon, még akkor is, ha pici lépésekben változik valami. Viszont egy dolog sokat változott a kezdetektől, az éppen hallgatott zene egyre fontosabb lett mint az az eszköz ami a hangzást képezte itthon.
Szóval akkor LUXUS vagy nem LUXUS, kinek mi?

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 614

Hozzászólás Szerző: Töki »

Aszpirin írta:
2019.11.12., kedd 10:39
wittao írta:
2019.11.12., kedd 09:57
Es hol huzod meg a hatart? Mert Te meghuztad a sajat lehetosegeid miatt 200.000 Ft/kabelnel. Masnal ez 2 millio, masnal 20.000 Ft... kinek van igaza? Mindenkinek. Es senkinek. Aki 20.000 Ft/db aron tud kabelt tenni a rendszerebe o meg mondhatna, mekkora @€”@!)& vagy, ahelyett hogy 200.000-et koltesz kabelre, 20.000-ert is vehetnel es a maradek 180.000-et a mariapocsi muvelodesi haznak ajandekozhatnad, ehelyett meg 200.000-es kabellel “rongyrazol”.
Azt, hogy én hol húznám meg a határt, azt leírtam, és te is megválaszoltad. Ma jóval alacsonyabban húzom meg a határt, és ezt sem azért , mert nem tudnék elkölteni 200ezret egy kábelre, akár többszörösen is.

Hozzáteszem, hogy 200ezer forintot sem fogok valószínűleg a büdös életbe' költeni egy kábelre, de HA lenne annyi pénzem, hogy akár 14 millió sem kottyanna meg egy kábelre, akkor költenék 200ezret belőle egy kábelre. Lehet, hogy ez így zavaros, de jobban nem tudom elmagyarázni.

(P.S. ugye nem pikkelsz rám? mostanában némi ellenségeskedést vélek felfedezni a hozzám intézett hozzászólásaidban, remélem tévedek. Azért, mert egy-két dolgot leírok úgy, ahogyan én gondolok, és nem értünk egyet, még semmi ellenséges gondolat nincs bennem, sőt, felnézek rátok, és részemről Ti vagytok az egyik legjobb aktuális példakép a nagy hozzáadott értékkel rendelkező, feltörekvő magyar hifis vállalkozásokra, és őszintén szurkolok Nektek :smile53: )
Szerintem a legtöbb ember ott húzza meg a határt ameddig ellát. Azt gondolom, ha van egy erős közepes minőségű rendszerünk egy "jó" szobában - majd egy hét intenzív együttélés egy tényleg "nagyvad" kábelezéssel átírná ezt az elképzelést..
10-12 évvel ezelőtt, amikor bedugtam az első nem PC-s tápkábelt a rendszerembe (úgy kellett rám tukmálni, mert egyszerűen nem érdekelt) - lett nagy megtérésvakarózás.. Addig azt gondoltam, hogy az áram átmegy a PC zsinóron is..., meg amikor valakitől azt olvastam, hogy a "jó tápkábel a legfontosabb" - magamban megjegyeztem, hogy bizony van baj a fejekben..
Aztán elindult a kerék, nagy tesztelések után végül jött szinte mindenhova az Alisca Orange Black Line tápkábel, akkori 15eFt/db árával és betyárul boldog voltam!! Azt hittem, hogy ezt a tápkábelesdit jól kimaxoltam egy életre. Ma is egy kiváló ár/értékű kábelnek tartom, de ahogy tanultam hallani, és haladtam a rendszer-fejlesztési koncepcióm mentén - észrevettem, hogy ugyan jó ez a kábel, de itt ott van azért egy-egy hiba. Amíg csak 1-2 darab volt a rendszerben kevésbé tűnt fel, de amint betettem 6-ot - a pici hiba hatványozódott, és arra jutottam, hogy az egységes kábelezés-koncepció maximum abban az esetben működhet, ha megtalálom a legkiegyenlítettebb, legszínezetlenebb kábeleket. Nos ez az ami baromira nem könnyű (már-már varázslat:)), és ebben lehet előnye sok közepes kábellel szemben a PC zsinórnak úgy, hogy egységesen és arányosan szar.
Mikor egy kábelt olyanokkal illetnek, hogy milyen jó feszes mélye vagy finom a közepe - joggal felmerülhet, hogy miért, szar a magasa?? stb.. Szóval ellehet veszni rendesen ezekben az értékítéletekben, kivált, ha kábelekről van szó.

Mindenesetre, ha összejönne Füleleknél ez a gyári drót vs. neves gyártó felső kategóriás kábele közti összehasonlítás - szívesen delegálok pár olyan tápkábelt az összejövetelre, ami szerintem megüti a mércét, hátha más is hallani vél értékelhető pozitívumokat.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

bitrograde írta:
2019.11.12., kedd 14:07
Tényleg szeretném, ha meggyőznétek arról, hogy a beköszöntött a korszak, amikor a minőségi zenehallgatás nem kevesek költséges kiváltsága, de érveitekkel csak azt bizonyítjátok, hogy - talán csak egy átmeneti időszaktól, a nyolcvanas évek végétől-kilencvenes évek elejétől eltekintve - ez mindig is csak egy nagyon szűk rétegnek adatott meg.
Ma a minőségi zenehallgatás már nem kiváltsága senkinek.
Az ide látogatók 99.99%-ának minőségibb rendszere van ma, mint az akkori 0.01%-nak Magyarországon.
Csak kinyílt a világ, az igények megnőttek és nagyon sok az örök elégedetlenkedő.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

wittao írta:
2019.11.12., kedd 11:28
Most jottunk meg ejszaka Varsobol a hifi kiallitasrol es ugyan hulla faradtan, de hatalmas toltessel az ottani latogatoktol.
Amit itt igyekszenek nagyon gyorsan kisütni.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

LIMAR írta:
2019.11.12., kedd 13:54
bitrograde írta:
2019.11.12., kedd 13:11
Hogy mi köze ennek a kultúrához, netán a zenehallgatás kultúrájához, azt a kérdést meg már fel se tegyük.
Hát az, hogy tőlem, meg a velem hasonló korúaktól ellopták az életünk nagy részét. Nekünk nem adatott meg az, ami nyugaton természetes volt az akkori fiataloknak, hogy elmennek egy Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd koncerte, amikor éppen a városukban koncerteznek. Még a lemezeikhez se tudtunk hozzájutni. A kívánságműsorba írtunk be, ha fel akartunk venni egy számot a BRG kazettás magnónkra. Órákat álltam sorban a Siófoki Szabadtéri Színpad pénztáránál, hogy egy Omega koncertre jegyet tudjak venni. De sorállás volt a Halló Itt Balaton eseményre is. Mindenhova, mindenre (banánért, narancsért, tejért....).
A boldogság netovábbja volt, amikor szüleim háromhavi teljes fizetésükből vettek egy Videoton Orpheus rádiót, amivel hatalmas antennát építve befoghattam Grazot olykor az alapzajból tisztán hallhatóan, hogy hallhassam az aktuális zenéket, nem pedig az itthoni nyomorúságot meg annak dicsőítését.
És mi még hálát adhattunk az égnek, hogy nem a nagy Szovjetunióban élhettünk. Később munkám során többször jártam kint Moszkvában, Kievben, Minszkben, Novoszibirszkben. Azt mindenkinek látnia kellett volna, hogy ott mekkora nyomorban éltek az emberek.
És érdekes módon, ahogy lehullott csillag az égről, ott is beindult a fejlődés. Azt hittem, sohasem fogom megérni.
De ez nem ide tartozik már.
istvan01 írta:
2019.11.12., kedd 13:40
bitrograde írta:

A hifi (és benne a kábel) luxussá vált, ez is a "piacgazdaság" mellékterméke, mely a társadalmi különbségek növekedését tükrözi, árában mindenképpen, minőségben talán.
Miért lenne a hifi és a hifi célra ajánlott kábel luxus? Ha az lenne akkor ezen a fórumon csak két-három ember posztolgatna, viszont két-három ember nem tud életben tartani fórumot, ahhoz kell 100-200 aktív és egy-két ezer passzív látogató.
Luxus, igen anno átkosban az volt, amikor csak bámultuk a BÁV kirakatát, polcait pár db, ma már lesajnált akkori hifi cuccait.
istvan01 írta:
2019.11.12., kedd 13:40
bitrograde írta:

A hifi (és benne a kábel) luxussá vált, ez is a "piacgazdaság" mellékterméke, mely a társadalmi különbségek növekedését tükrözi, árában mindenképpen, minőségben talán.
Miért lenne a hifi és a hifi célra ajánlott kábel luxus? Ha az lenne akkor ezen a fórumon csak két-három ember posztolgatna, viszont két-három ember nem tud életben tartani fórumot, ahhoz kell 100-200 aktív és egy-két ezer passzív látogató.
Luxus, igen anno átkosban az volt, amikor csak bámultuk a BÁV kirakatát, polcait pár db, ma már lesajnált akkori hifi cuccait.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

pärt írta:
2019.11.12., kedd 11:31
Nyolcvanas években valamelyik angol magazin tesztelt egy két-háromezer fontos mini monitort, tehát akkoriban, amikor két-háromszáz fontért már elég kellemes darabokat lehetett kapni. A teszt végén felmerült a kérdés, megér-e ez ennyit. Valami olyasmit írtak, hogy nem az a kérdés, megéri-e, hanem hogy beilleszthető-e egy hasonlóan árazott komponensekből álló rendszerbe.
Nem hiszem,hogy túl sok értelme van ettől eltérő szempontok szerint elbírálni egy "vitatható ár/érték arányú" komponenst. Vagy marad a tapasztalat nélkül köpködő, irigy poroslábúak, meg a szociopata, agyatlan, újgazdagok örök szekértáborharca ( itt természetesen a két oldal egymásról alkotott végletes minősítését karakírozom, nehogy megsértődjön valaki :ohnoohnoohno: ).
Kiemeltem a hozzászólásod lényegét... :D

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

bitrograde írta:
Hogy mi köze ennek a kultúrához, netán a zenehallgatás kultúrájához, azt a kérdést meg már fel se tegyük.
Hát az, hogy tőlem, meg a velem hasonló korúaktól ellopták az életünk nagy részét. Nekünk nem adatott meg az, ami nyugaton természetes volt az akkori fiataloknak, hogy elmennek egy Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd koncerte, amikor éppen a városukban koncerteznek. Még a lemezeikhez se tudtunk hozzájutni. A kívánságműsorba írtunk be, ha fel akartunk venni egy számot a BRG kazettás magnónkra. Órákat álltam sorban a Siófoki Szabadtéri Színpad pénztáránál, hogy egy Omega koncertre jegyet tudjak venni. De sorállás volt a Halló Itt Balaton eseményre is. Mindenhova, mindenre (banánért, narancsért, tejért....).
A boldogság netovábbja volt, amikor szüleim háromhavi teljes fizetésükből vettek egy Videoton Orpheus rádiót, amivel hatalmas antennát építve befoghattam Grazot olykor az alapzajból tisztán hallhatóan, hogy hallhassam az aktuális zenéket, nem pedig az itthoni nyomorúságot meg annak dicsőítését.
És mi még hálát adhattunk az égnek, hogy nem a nagy Szovjetunióban élhettünk. Később munkám során többször jártam kint Moszkvában, Kievben, Minszkben, Novoszibirszkben. Azt mindenkinek látnia kellett volna, hogy ott mekkora nyomorban éltek az emberek.
És érdekes módon, ahogy lehullott csillag az égről, ott is beindult a fejlődés. Azt hittem, sohasem fogom megérni.
De ez nem ide tartozik már.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

istvan01 írta:
2019.11.12., kedd 12:32
OFF
Jaj, amit mostanában itt látok /jobb szó most nem ugrik be, picsogást/ a hifi árakkal kapcsolatban az elég gyerekes valami. Mintha még nem vettétek észre, jó pár éve tiszta piacgazdaságban élünk, az átkos szocializmus is ehhez tendált fokozatosan. Semmit nem kötelező megvenni, semmit nem kell elhinni amit termékekről állítanak. Az is lehetőség, ha akkora potenciál van egy feltűnően túlárazott termékkörben, neki lehet állni felállítani abban tervezést/gyártást/marketinget stb, nem feltétlen fekete-szürke zónában és ontani a profitot. Aztán vagy meg lehet vele élni a piacon, vagy nem.

Az, ami egy-két megnyilvánulásból kilátszik az analóg hasonlattal kb az, amikor egyféle inget, kabátot, széket stb gyártanak óriási szocialista üzemek, persze nyomott költségeken, verseny nuku ... mi ennek az eredménye? választék semmi, áruhiány, fejlődés- és versenyképtelenség, vegetáló gazdaságban dolgozók nem keresnek annyit, hogy megvegyék az egyen kabátot sem amikor az elkopik.
Itt igazán OFF, de az első kiemelt részen jót derültem, ahogy azon is, hogy valaki még mindig a valaha, ha egyáltalán létezett "szocializmust" állítja szembe a "tiszta piacgazdasággal", mely ugye az óriási választékot (a mérték és a norma eltűnését), az árubőséget (és a hihetetlen pazarlást), a fejlődést és a versenyképesség növekedését (hová, minek, milyen áron?), a fejlődő gazdaságban becsületesen dolgozók jólétét (hát persze :smile30: ) hozza magával.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2019.11.12., kedd 11:28
Ne viccelj, szo sincs “pikkelesrol”, vannak dolgok amikben egyetertunk es vannak (es lesznek is), amikben nem. De ez igy van rendjen :) mindenkinek van egy sajat ertekitelete (jobb esetben), es a gond azzal van ha a masiket nem tudjak elfogadni. Leginkabb maga a tema az ami sokszor bosszant itt, meg a “korites”... aki ilyen kabelt vesz az hulye, mert a szemet kereskedo bevitte a malnasba, nincs meresi eredmeny, tehat kamu az egesz. Kozben meg van sok olyan aki valoban hallja a kulonbsegeket, kevesebben meg is engedhetik maguknak kozuluk, hogy birtokoljanak is ilyet. Amikor nekem 20.000 Ft kabeleim voltak, akkor sem irigyen neztem es lesajnaloan arra akinek 1.000.000 Ft erteku kabele volt, hanem meg akartam ismerni, erteni mi ennek az oka/ertelme/tenyleg olyan jo lehet-e. Nehany hozzaszolasbol sut a “joindulat”.
Beidézném magamat erre még egyszer (bocs a többiektől) - mert valószínűleg ezt nem olvastad:
Aszpirin írta:
2019.11.11., hétf. 20:22
denesdr írta:
2019.11.11., hétf. 18:44
Vekengés, nem vekengés, engem főleg a drága, butik kábelek (nem)létjogosultsága érdekelne.
A válasz ott van a kérdésben, amit egyik általam nagyrabecsült fórumtársunk tett fel nekem nemrég a fórumon (fejből idézem, nem pontos, de ez volt a lényeg): “Te milyen árfekvésű kábeleket ajánlanál egy ötvenmillió forintos rendszerbe?” - és mivel a fórumtárs egy személyes találkozásunkkor elmesélt egy idevágó történetet, azt hiszem értem, és nem tévedek nagyot azzal, hogy a piszokdrága kábelek legfőbb létjogosultsága az, hogy van rájuk fizetőképes kereslet

Az azért tagadhatatlan, hogy a “piszokdrága” kábelek bizonyos paramétereikben valóban jobbak is, mint “megfizethető“ társaik. És mindegy, hogy ez a “jobbság” hangzásban “bolhafasznyi” vagy “ég és föld” (vigyázat! NEM foglalok állást a kérdésben!), ergo jól hallható vagy kevésbé vagy - horribile dictu - szinte egyáltalán nem, van aki hajlandó a különbségért bármennyit áldozni, de biztosra akar menni, hogy nála a lehető legjobb van.

Ez azért elég egyszerűen megérthető létjogosultság.
(vajon ki az említett, általam tényleg nagyrabecsült fórumtárs? ;) )

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

SoundMania írta:
2019.11.12., kedd 09:55
Ha már a idáig fejtetted a dolgot, teljesen egyetértek , segítsen az ember másokon.
De a megmaradó 200-at is jobban jársz ha nem ennyi értékű kábelre költöd , hanem maradéktalanul a segélyekre.
Nem vagyok tökéletes, valamennyi individualizmus és sznobéria belém is szorult :rolleyes:

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Klaca írta:

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

OFF
Jaj, amit mostanában itt látok /jobb szó most nem ugrik be, picsogást/ a hifi árakkal kapcsolatban az elég gyerekes valami. Mintha még nem vettétek észre, jó pár éve tiszta piacgazdaságban élünk, az átkos szocializmus is ehhez tendált fokozatosan. Semmit nem kötelező megvenni, semmit nem kell elhinni amit termékekről állítanak. Az is lehetőség, ha akkora potenciál van egy feltűnően túlárazott termékkörben, neki lehet állni felállítani abban tervezést/gyártást/marketinget stb, nem feltétlen fekete-szürke zónában és ontani a profitot. Aztán vagy meg lehet vele élni a piacon, vagy nem.

Az, ami egy-két megnyilvánulásból kilátszik az analóg hasonlattal kb az, amikor egyféle inget, kabátot, széket stb gyártanak óriási szocialista üzemek, persze nyomott költségeken, verseny nuku ... mi ennek az eredménye? választék semmi, áruhiány, fejlődés- és versenyképtelenség, vegetáló gazdaságban dolgozók nem keresnek annyit, hogy megvegyék az egyen kabátot sem amikor az elkopik.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”