Aszpirin írta: ↑2019.11.11., hétf. 14:33
chord írta: ↑2019.11.11., hétf. 13:33
Itt van két darab vezeték, itt a rendszer, mérjük már ki, hogy mi várható, aztán ízlés szerint majd eldöntöm, merre haladok.
Megemlítenél, kérlek, egy pédát, hogy szerinted mi az, amit mérni kellene neked egy kábelen még ahhoz, hogy a "mi várható" kérdésre választ kapj?
(csak halkan jegyzem meg, hogy a hang, amit hallasz, az a hangszórókból jön egy teljes rendszer végén, nem egyetlen kábelből, illetve azt is, hogy a kedvenc hifis jelzőket pedig általában még maguk a hifisek sem tudják definiálni, annyira szubjektívek)
De hogy említeném, amikor arról panaszkodok, hogy nem képesek egy ilyen megbízható, szabványosítottan mérhető dolgot találni, ami lerántaná a leplet pl. a simán szélhámosokról?
Én is mérnök vagyok, de hidd el, fogalmam sincs.
De az, hogy van két drót, 5000-szeres árkülönbséggel, és nem tudunk semmit kimérni, ami közvetlenül és mindig összefüggene az adott rendszeren kapott hangjával, akkor minimum két eset lehet:
1. Nem áll rendelkezésre az a tudás, amely egy ilyen mérést, minden metrológiai vonzatával megalkosson, erről bátorkodtam írni alant.
2. Az a helyzet, hogy azért nem lehet kimérni különbséget, mert nincs különbség. Nincs. Akkor minden csak pszicho-akusztika meg kognitív disszonancia. Akkor e mögé felsorakoznának a mérnökök, kórusban, én meghajolnék. És nem piszkálódnék.
De nem. Az egyik vetít, hogy fú a teflon. A másik, hogy hatkilences réz. A harmadik, hogy ez mind l@f*sz, a geometria, arra kell figyelni. A negyedik belekeveri a hullámelméletet meg a kvantumfizikát. Az ötödik az régi leégett liftmotorból nyeri az anyagot, mert az a nyerő. A hatodik az simán csak legyint, hogy a selyem a Litze körül, az a lényeg. A hetedik azt mondja, hogy mind tévedésben vagytok, és az idióta forrasztásaitokkal elsz@rtok mindent, összeugrik a színpad, ilyen kicsire, a gambából cselló lesz, a zongorából meg harmonika... a nyolcadik meg azt mondja ereszkedő hangsúllyal, hogy az ezüst, ó, igen, az ezüst, ó, Kondo san, a kilencedik meg azzal kezdi, hogy a Nap, az üreges, és,.............stb...