Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4048

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: juliush »

lehoako írta:
2019.11.11., hétf. 13:50
Enyém is alkalmas zenét hallgatni, kb 5.90x5.90 és 4m belmagas, tégla, nálam is jól szólnak a hangszerek, kijönnek a nüanszok. Öszvisz kb 140 légköbméter, csak monitort merek betenni, álló túlterhelné.
A feketeöves akusztikusok majd kijavítanak, de konkrétan a fizikailag rendelkezésre álló volumen nemhogy alkalmatlan nagyobb hangfalakhoz, sőt! Ha mégis ilyet tapasztaltál, azt inkább érzem a geometriai sajátosságok, egészen pontosan az arányok számlájára írhatónak. Nem szerencsés, hogy a szoba két befogadó mérete megegyezik, a kb. 6 m-es szélesség és hossz 30-egynéhány Hz környékén jelentős kiemeléshez vezethet, amihez csatlakozik a harmadik méret miatti 40 Hz körüli újabb csúcs, amennyiben nincs célzottan csillapítva ebben a sávban, egy combosabb mélytartománnyal rendelkező hangfal okozhat "túlterhelt" benyomást!
De mondom ezt látatlanban, a pálya széléről belekotnyeleskedve, úgyhogy a tévedés joga fenntartva!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

lehoako írta:
2019.11.11., hétf. 14:45
Aszpirin írta:
2019.11.11., hétf. 14:36
lehoako írta:
2019.11.11., hétf. 14:27
Amúgy meg nem tudom, miért kéne ilyen vakteszt.
Mondjuk azért, hogy a mérnökök tudják, mit érdemes mérni, ugye te is bólogattál arra a számonkérésre, hogy milyen dolog, hogy nem tudják a mérnökök egyértelműen megmondani, hogy "mi várható" - ami pedig az agyad szülötte, azt nem lehet objektíven megmérni - iletve Te is tudd, mi az, amit esetleg az agyad "hall" egyéb információk alapján (komponensek ára, márkája, mérete, vizuális dizájnja, stb.). Ha érdekel.
És egy vakteszten fognak a homlokukra csapni... :D :D :D
C9H8O4, ez sok éve megy, nem az agyak szüleményeit kell vagy lehet megmérni, hanem, aha egy rendszerben egy kábelt kicserélek 1 másikra, a MÉRNÖKÖK rávágják, h nincs különbség, mert nem is lehet, mert nem tudják kimérni... és ugye, amit nem lehet kimérni, az nem is létezik...

Innentől fogva aki akar, fogadjon magának mérnököt, pszichológust, pszichiátert, de leginkább elhivatott zenetanárt. :smile32:
Szerintem, még ha hallják is akkor is azt mondanák hogy nincs különbség. :fekverohog:
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

mgus írta:
2019.11.11., hétf. 13:39
fapaci írta:
2019.11.11., hétf. 10:34
kaef2 írta:
2019.11.11., hétf. 08:42
Mi lenne ha ez a hét lenne az "e héten nem gyűlölünk, nem hibáztatunk senkit" hét?
Mi itt mindannyian nagyjából ugyanazt keressük. Együtt talán több sikert érnénk el...
Mi az amit kerestek, hátha segíthetek keresni, még nem találtátok meg?
Óriási... :hahaha:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára audioline 2019.11.11., hétf. 14:50-kor.
.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Aszpirin írta:
2019.11.11., hétf. 14:36
lehoako írta:
Mondjuk azért, hogy a mérnökök tudják, mit érdemes mérni, ugye te is bólogattál arra a számonkérésre, hogy milyen dolog, hogy nem tudják a mérnökök egyértelműen megmondani, hogy "mi várható" - ami pedig az agyad szülötte, azt nem lehet objektíven megmérni - iletve Te is tudd, mi az, amit esetleg az agyad "hall" egyéb információk alapján (komponensek ára, márkája, mérete, vizuális dizájnja, stb.). Ha érdekel.
És egy vakteszten fognak a homlokukra csapni... :D :D :D
C9H8O4, ez sok éve megy, nem az agyak szüleményeit kell vagy lehet megmérni, hanem, aha egy rendszerben egy kábelt kicserélek 1 másikra, a MÉRNÖKÖK rávágják, h nincs különbség, mert nem is lehet, mert nem tudják kimérni... és ugye, amit nem lehet kimérni, az nem is létezik...

Innentől fogva aki akar, fogadjon magának mérnököt, pszichológust, pszichiátert, de leginkább elhivatott zenetanárt. :smile32:

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4994

Hozzászólás Szerző: pärt »

[quote=tamagaba post_id=2433447 t

Nem a mérnök határozza meg ezeket a dolgokat, hanem projekt management.
A mérnök pontosan tudja hogy kell jó és tartós cuccokat csinálni.
[/quote]

Köszi, tudom, hogy nincs szarultervezés szak. ;)
A megalkuvás egy szintig rendben van, nagyjából erről szólt amit írtam.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

lehoako írta:
denesdr írta:
2019.11.11., hétf. 14:24
lehoako írta:
2019.11.11., hétf. 14:16

Ezt, ha tisztelettel megkérlek, elárulnád, mire alapozod?
Arra, hogy az ember sokszor azt hallja (vagy látja, érzi stb.) amit hallani szeretne, vagy esetleg sugallnak neki, így sok esetben megkerülve a tudatosságot. Egy pszichológus ilyen dolgokhoz jobban ért szerintem, mint egy mérnök.
Másik vége a mondatnak. Mitől értene egy mérnök jobban a zenéhez meg a hifihez?
Csak nem ELŐÍTÉLET......?
:quetionmark: :quetionmark: :quetionmark:

Amúgy meg nem tudom, miért kéne ilyen vakteszt. Miért akarna Téged bármiről bárki meggyőzni? Ha jó a PCs tápkábel, hát jó mulatást vele. :smile32:
Mint már korábban említve volt, a mai hifi a mérnöki tudományon alapszik, bár lehet, hogy ezt sokan kétségbe vonják, de attól még szerintem ez így van.

Nem kell engem meggyőzni semmiről, csak kiváncsi vagyok azokra a dolgokra amiről jónéhányan ódákat zengenek de technikailag semmilyen magyarázat nincs rájuk, aztán ha vakteszten is hallanám a különbséget, akkor lehet elgondolkodnék drágább kábeleken.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

lehoako írta:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.11.11., hétf. 14:39-kor.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

chord írta:
2019.11.11., hétf. 13:33
Itt van két darab vezeték, itt a rendszer, mérjük már ki, hogy mi várható, aztán ízlés szerint majd eldöntöm, merre haladok.
Megemlítenél, kérlek, egy pédát, hogy szerinted mi az, amit mérni kellene neked egy kábelen még ahhoz, hogy a "mi várható" kérdésre választ kapj?

(csak halkan jegyzem meg, hogy a hang, amit hallasz, az a hangszórókból jön egy teljes rendszer végén, nem egyetlen kábelből, illetve azt is, hogy a kedvenc hifis jelzőket pedig általában még maguk a hifisek sem tudják definiálni, annyira szubjektívek)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

denesdr írta:
2019.11.11., hétf. 14:24
lehoako írta:
denesdr írta:
2019.11.11., hétf. 14:08

Csak opcióként említeném, mi van akkor ha valójában nincs is különbség a legtöbb vezeték között és ami különbséget hallani vélnek egyesek (mások meg nem) az csak a fejekben létezik? Ebben az esetben érthető lenne, hogy a mérnökök miért nem tudják leírni, hogy mit várhatsz egy bizonyos kábel használata esetén. Egy pszichológus lehet, hogy többet érne, bár azok meg nem annyira értenek a zenéhez, hifihez stb...
Egyébként én nyitott vagyok, ha valahol lehetne például vaktesztet összehozni méregdrága illetve mezei kábeleket összevetve (az elméleti nagy kontraszt végett), én szívesen beneveznék rá. Addig meg használom megelégedéssel a PC-s tápkábelt.
Arra, hogy az ember sokszor azt hallja (vagy látja, érzi stb.) amit hallani szeretne, vagy esetleg sugallnak neki, így sok esetben megkerülve a tudatosságot. Egy pszichológus ilyen dolgokhoz jobban ért szerintem, mint egy mérnök.
Másik vége a mondatnak. Mitől értene egy mérnök jobban a zenéhez meg a hifihez?
Csak nem ELŐÍTÉLET......?
:quetionmark: :quetionmark: :quetionmark:

Amúgy meg nem tudom, miért kéne ilyen vakteszt. Miért akarna Téged bármiről bárki meggyőzni? Ha jó a PCs tápkábel, hát jó mulatást vele. :smile32:

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

lehoako írta:
denesdr írta:
chord írta:
A gond onnan jön, hogy a hangi különbözőséget nem tudják hozzárendelni a technikai paraméterekhez egyértelműen,

Addig, sajna, mindig lesz egy ilyen él, hogy ja, mérnökök, és két darab vezetékről képtelenek kimérni, hogy melyik szól jobban, aztán meg 200-szoros vagy 5000-szeres az árkülönbség, így nem is csoda, hogy a marketingesek ugranak, meg a zavarosban halászók, és ekkora káosz lett.
Csak opcióként említeném, mi van akkor ha valójában nincs is különbség a legtöbb vezeték között és ami különbséget hallani vélnek egyesek (mások meg nem) az csak a fejekben létezik? Ebben az esetben érthető lenne, hogy a mérnökök miért nem tudják leírni, hogy mit várhatsz egy bizonyos kábel használata esetén. Egy pszichológus lehet, hogy többet érne, bár azok meg nem annyira értenek a zenéhez, hifihez stb...
Egyébként én nyitott vagyok, ha valahol lehetne például vaktesztet összehozni méregdrága illetve mezei kábeleket összevetve (az elméleti nagy kontraszt végett), én szívesen beneveznék rá. Addig meg használom megelégedéssel a PC-s tápkábelt.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

denesdr írta:
chord írta:
A gond onnan jön, hogy a hangi különbözőséget nem tudják hozzárendelni a technikai paraméterekhez egyértelműen,

Addig, sajna, mindig lesz egy ilyen él, hogy ja, mérnökök, és két darab vezetékről képtelenek kimérni, hogy melyik szól jobban, aztán meg 200-szoros vagy 5000-szeres az árkülönbség, így nem is csoda, hogy a marketingesek ugranak, meg a zavarosban halászók, és ekkora káosz lett.

Pár nappal ezelőtt volt egy nyugodtabb, Petrucciani-fókuszú időszak a topikban, imádtam, hogy lassan-lassan elkezdtek előjönni azok, akiknek a legfontosabb a ZENE az itteni témák közül. Úgy vettem észre, hogy a "mérnökök" jó távolról elkerülték a zenéről szóló eszmecserét. Mert ugye, mint lónak a hátúszáshoz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lehoako 2019.11.11., hétf. 14:20-kor.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4994

Hozzászólás Szerző: pärt »

Mérnök-ütlegelés részben igazolható területe az alultervezett megoldások lehetnek. De ez sem tiszta (nagyon nem!), mivel az időtállóbb, rendesen méretezett, akár túltervezett, túlépített megoldások teljesen ellenébe mennek a rendszer műkődésének, aminek mi is tevőleges részesei vagyunk, amennyiben boldogan belemegyünk a játékba, hogy olcsóbban, gyakrabban juthassunk megannyi divatos fícsörrel ellátott holmihoz.
Azért a nagy empátiám mellett én is szoktam a fogamat szívni, hogy pl. láncdohányos minta alapján lánc-háztartásigép vásárlónak tekintenek.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

chord írta:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

chord írta:
fapaci írta:
2019.11.11., hétf. 11:58
chord írta:
2019.11.11., hétf. 11:46
Ja, igazad van. Csak az ő felelősségük.
Azért ezt gondoljuk végig kicsit higgadtabban, kevésbé érzelemből! Szerinted a fejlesztő mérnökök felelőssége és érdeke a káosz fenntartása? Te magad hány ilyen szereplővel beszéltél HiFi készülékekről, megoldásokról? Bármelyiken is azt érezted, hogy zavart akar kelteni? Szerintem tévedsz. A zavar jellemzően nem a műszaki laborokban keletkezik, bár kivételek biztosan vannak. A kereskedelem egy másik szakma.
De komolyan, nem értitek, hogy miért támadja be a nép a mérnököket rendszeresen a hifiben?
Nem azért, mert nem tudnak jó készüléket vagy vezetéket tervezni, ez amúgy is relatív.
Vagy mert a sz@r cuccokat is mérnökök tervezték.
Vagy mert az összes audiofil gyártónál ott vannak a háttérben.

A gond onnan jön, hogy a hangi különbözőséget nem tudják hozzárendelni a technikai paraméterekhez egyértelműen, akár az adott rendszernél, mert nincs rá megfelelő tudás/módszer/eszköz/stb.., vagyis, a tudásuk ehhez már kevés.
Az űrtechnika korában azon agyalni, keményen, hogy a sodrott/egyeres a jobb drót, meg hogy miért?? Meg csatázni, hogy árnyékoljunk, vagy ne? Ezek mennek, és a nép, nem az, hogy bűnöst keres, de a fejekben a megoldási szálak azok nem a zöldségeshez vezetnek, meg nem a cukrászhoz, de nem is a marketingesekhez, hanem akik ezt megalkothatnák/-tták volna, akik az egész hatásmechanizmussal tisztában lehetnének, - a mérnökökhöz.

Itt van két darab vezeték, itt a rendszer, mérjük már ki, hogy mi várható, aztán ízlés szerint majd eldöntöm, merre haladok. (Mint az akusztikában, ahol aránylag nagy az önbizalom :)) Ha meg azt mondjátok, hogy tökegyformák, akkor meg azért fizetek többet, mert amaz szebb, és ezen elnyugszom.
Ez most utópia, de a nép valami ilyentől gondolná azt, hogy a káosz csökkenjen.

Én belátom, hogy egy ilyen dolog mindennel szembe menne, ezért nem lesz ilyen project-finanszírozás soha.
Ez szvsz a lényeg. Kb ezt írtam le én is, köszönöm, h Te is újra, így sokmindenkihez eljut, aki rám nyomta az ignore-t, mert fárasztja, h nullát ért abból, amit én írok le.

Amúgy nem mérnök kezdte itt az öncullantyút? :quetionmark:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

chord írta:
2019.11.10., vas. 12:48
lehoako írta:
2019.11.09., szomb. 14:01
chord írta:
2019.11.09., szomb. 11:43

Ebben sok igazság van.
Igen, bizonyos rendszerek hangját 'tanulni' kell.
Teljes tisztelettel megkérdezhetem, hogy Te hány légköbméterben hallgatod a Spendor Sp1-et?

Előre is köszönöm. :smile53:
Sose mértem... olyan 3.7×5 körül, nem nagy szoba, nem is kicsi, jó magas, 200 éves, nagyon jó hangú, én kifejezetten szeretem a szoba hangját, amikor 'bemozdul'.
A viola de gamba meg a lant az nagyon jól szól benne. Mármint élőben.
A cselló az picit már sok, ill. a szoba kicsi hozzá.
Nagy tér jó, ha bemozdul, egyetértünk! Sztem a magasság a nagyon nem mindegy. Enyém is alkalmas zenét hallgatni, kb 5.90x5.90 és 4m belmagas, tégla, nálam is jól szólnak a hangszerek, kijönnek a nüanszok. Öszvisz kb 140 légköbméter, csak monitort merek betenni, álló túlterhelné. A kis, kétutas, 13 literes monitor pontos, a tere holografikus, jól kell kiszolgálni. A múltkor pár fórumos hobbitárssal rákötöttünk egy Bladelius Thort, görbültek az ablakok, de minden torzítás nélkül nagyon jól szólt.

Köszi a választ, csak elindult a fantáziám, hogy hogy jó együtt élni egy ekkora Spendorral, meg mekkora helyen tudja kifutni magát, elkezdtem róla olvasgatni.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

chord írta:
fapaci írta:
chord írta:
Azért ezt gondoljuk végig kicsit higgadtabban, kevésbé érzelemből! Szerinted a fejlesztő mérnökök felelőssége és érdeke a káosz fenntartása? Te magad hány ilyen szereplővel beszéltél HiFi készülékekről, megoldásokról? Bármelyiken is azt érezted, hogy zavart akar kelteni? Szerintem tévedsz. A zavar jellemzően nem a műszaki laborokban keletkezik, bár kivételek biztosan vannak. A kereskedelem egy másik szakma.
De komolyan, nem értitek, hogy miért támadja be a nép a mérnököket rendszeresen a hifiben?
Nem azért, mert nem tudnak jó készüléket vagy vezetéket tervezni, ez amúgy is relatív.

A gond onnan jön, hogy a hangi különbözőséget nem tudják hozzárendelni a technikai paraméterekhez egyértelműen, akár az adott rendszernél, mert nincs rá megfelelő tudás/módszer/eszköz/stb.., vagyis, a tudásuk ehhez már kevés.
Az űrtechnika korában azon agyalni, keményen, hogy a sodrott/egyeres a jobb drót, meg hogy miért?? Meg csatázni, hogy árnyékoljunk, vagy ne? Ezek mennek, és a nép, nem az, hogy bűnöst keres, de a fejekben a megoldási szálak azok nem a zöldségeshez vezetnek, meg nem a cukrászhoz, de nem is a marketingesekhez, hanem akik ezt megalkothatnák/-tták volna, akik az egész hatásmechanizmussal tisztában lehetnének, - a mérnökökhöz.

Itt van két darab vezeték, itt a rendszer, mérjük már ki, hogy mi várható, aztán ízlés szerint majd eldöntöm, merre haladok. (Mint az akusztikában, ahol aránylag nagy az önbizalom :)) Ha meg azt mondjátok, hogy tökegyformák, akkor meg azért fizetek többet, mert amaz szebb, és ezen elnyugszom.

Én belátom, hogy egy ilyen dolog mindennel szembe menne, ezért nem lesz ilyen project-finanszírozás soha.
Ha nem vetted még észre akkor a lehúzásról szól az egész, kit mennyire lehet. :fekverohog:

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

fapaci írta:
2019.11.11., hétf. 10:34
kaef2 írta:
Mi lenne ha ez a hét lenne az "e héten nem gyűlölünk, nem hibáztatunk senkit" hét?
Mi itt mindannyian nagyjából ugyanazt keressük. Együtt talán több sikert érnénk el. Aki a - valójában csupán árnyalatnyi - véleménykülönbségek miatt tartós háborút indít mások ellen, abba vélhetően nem sok IQ egység szorult, én pedig szívesebben beszélgetek intelligens egyedekkel. A tudatlan agresszivitásnál kevés ellenszenvesebb emberi viselkedés létezik.
Mi az amit kerestek, hátha segíthetek keresni még nem találtátok meg?

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

fapaci írta:
chord írta:
Mathias írta:
2019.11.11., hétf. 09:16

Véletlenül nem marketingeseket akartál írni a mérnökök helyett? gondolkodik.gif

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10994
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

chord írta:
Mathias írta:
chord írta:
2019.11.10., vas. 21:52
Én tényleg nem piszkálom a mérnököket, de az a zavar és káosz, ami ezen a területen van a hifiben, az nem gyenge.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

chord írta:
Ja, igazad van. Csak az ő felelősségük. Amúgy is ők tervezik azokat a drótokat...
Mi a gond a tervezéssel?

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

Mathias írta:
chord írta:
2019.11.10., vas. 21:52
Én tényleg nem piszkálom a mérnököket, de az a zavar és káosz, ami ezen a területen van a hifiben, az nem gyenge.
Ja, igazad van. Csak az ő felelősségük. Amúgy is ők tervezik azokat a drótokat...

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

kaef2 írta:
Úgy látom most a "mérnökök" váltak célponttá, úgy általában, eddig csak a "hangmérnökök" voltak a célkeresztben, most meg már általánosan a mérnökök?
Az, amit én úgy nevezek általában, hogy "a mérnökök keresztrefeszítése", az AVX-en egy számomra egyértelmű és régebbi jelenség, én már többször szóvá tettem. Sokszor a nevetségességig fajul, mint pl. itt is.
(Ja a "jobbantudás"-szakos diploma telitalálat volt, gratula érte a szerzőnek!!!)
kaef2 írta:
Totál reménytelen. Sajnos gyorsan elsüllyed a kérés, és még akik látják, azok közül is kevesen szívlelik meg.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10994
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

kaef2 írta:
Karácsonykor talán majd összejön.

Az okát érteni vélem, de nehezen fogadható el számomra ez az ellenségkép keresés, amit a hifisták egy szűk, elvakult csoportja tol. Évek óta filózom rajta, miért is van erre szükségük. A tudatlanságot és frusztráltságot érzem fő hajtóerőnek. A szakmabelieknek nyilván szükségük van külső kritikára, (ellen)véleményre, hogy irányban maradjanak; én kimondottan vadásztam ezekre koncertek, kiadvány megjelenések után és ha ritkán is, de azért kaptam használható visszajelzéseket, amiket be tudtam építeni a munkamenetbe. Ám az e topikban elhangzó negatív véleményekről (vagy inkább nevezzük kirohanásoknak őket) szinte minden esetben kiderült, hogy komoly tájékozatlanság, vagy személyes ellenszenv állt mögöttük, segítőkészség, jó szándék elektronmikroszkóppal sem fedezhető fel bennük. A tudatlanság kellő szándékkal leküzdhető, de agresszivitással, hangerővel nem helyettesíthető, bármennyire is próbálkozik ezzel néhány fórumtársunk. A tájékozódás eszköze a kérdőmondat, nem a kijelentés. Senkinek sincs kedve olyan emberen segíteni, de vele beszélgetni sem, aki minden alkalmat megragad felsőbbrendűségének bizonyítására, közben minden mondatából érződik a tudatlanság (meg a Wikipedia idézetek). A tanulási szándék hiánya sem probléma, de ez esetben talán nem kellene hozzászólni sem, helyette lehet olyan témákban cseverészni, amihez van némi lövése az illetőnek. Akinek az Ohm törvény sem teljesen világos, azzal nem lehet elektromos kérdésekben érdemi vitát folytatni.

A hangászok, most meg már cuzámmen a mérnökök cseszegetése számomra pont arról szól, mint mikor a buszsofőrön verjük le a BKV fogyatékait, az ápolónőn meg a kórházak áldatlan állapotát kérjük számon, mindezt persze lehetőleg üvöltözve, mert úgy biztosan meggyőzőbbek vagyunk.

Mi itt mindannyian nagyjából ugyanazt keressük. Együtt talán több sikert érnénk el. Aki a - valójában csupán árnyalatnyi - véleménykülönbségek miatt tartós háborút indít mások ellen, abba vélhetően nem sok IQ egység szorult, én pedig szívesebben beszélgetek intelligens egyedekkel. A tudatlan agresszivitásnál kevés ellenszenvesebb emberi viselkedés létezik.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1194

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

b_t írta:
2019.11.11., hétf. 09:49
Sőt, kiállításra is elvitte ezt a kütyüt (ha jól tudom) és mindenki mérhette vele a saját kábelét mit csinál.De nem tudom mi lett belőle.

Az tény, hogy még a weboldalán is hirdeti, hogy akár nem egyforma hosszú is lehet a két oldal.

Én ebből annyit fogok fel, hogy jók a kábelek, amiket tőle vettem.

(Meg drágák)
SoundMania írta:
2019.11.10., vas. 22:05
lehoako írta:
2019.11.10., vas. 21:03

Szerintem mind a 2 nagy kérdés. Ha jó a kábel a rendszerbe, akkor minél hosszabb, annál jobb. Járt nálam szimpla, 2 méteres OCOS hangfalkábel és a sajátom, 3m-es tripla szál, jobban tetszett. A kábelnek nemcsak az anyaga és a szerkezete, hanem a szigetelése sem mindegy. PVC nem olyan jó, szilikon, teflon jobb, levegő, vákuum mégjobb.

Aki vissza akar lapozni 5000 oldalt és mindent meg akar erről tanulni, annak jó mulatást, de először cseréljen ki egy IC-t a saját rendszerében, h meghallja, h meghallja-e. Ha igen, akkor lehet benne rendszerupgrade-lehetőség, de ha minden kábellel ugyanúgy szól a rendszer, akkor a komponensek jelenlegi színvonala nem követel meg válogatáskényszert...
Max Townshend készített egy kábel tesztert.
Még utána kell olvasnom mi is ez pontosanban.
Nálam nem nagyon van különbség a kábelhosszak között hangban.
Jobban meghallani ugyanazon kábel különböző verzióinak az eltérő hangzását.
Volt nekem is Townshend Fraktal ic-m. Szerettem a hangját, még az ANVz mellett is.
Csinált jó dolgokat, többet is.... Szimpatikus, meg a termékei is. Még ha némelyiket felül is lehet überelni más gyártóéval.....

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: b_t »

Sőt, kiállításra is elvitte ezt a kütyüt (ha jól tudom) és mindenki mérhette vele a saját kábelét mit csinál.De nem tudom mi lett belőle.

Az tény, hogy még a weboldalán is hirdeti, hogy akár nem egyforma hosszú is lehet a két oldal.

Én ebből annyit fogok fel, hogy jók a kábelek, amiket tőle vettem.

(Meg drágák)
SoundMania írta:
2019.11.10., vas. 22:05
lehoako írta:
2019.11.10., vas. 21:03
peterson írta:
2019.11.10., vas. 15:17

:ohnoohnoohno:
Állj!
Nem a kábel minőség a kérdés, hanem az, hogy szedhet-e össze zavart, "veszhet-e" el a jelből, stb..., vagyis okozhat-e gondot?
Szerintem mind a 2 nagy kérdés. Ha jó a kábel a rendszerbe, akkor minél hosszabb, annál jobb. Járt nálam szimpla, 2 méteres OCOS hangfalkábel és a sajátom, 3m-es tripla szál, jobban tetszett. A kábelnek nemcsak az anyaga és a szerkezete, hanem a szigetelése sem mindegy. PVC nem olyan jó, szilikon, teflon jobb, levegő, vákuum mégjobb.

Aki vissza akar lapozni 5000 oldalt és mindent meg akar erről tanulni, annak jó mulatást, de először cseréljen ki egy IC-t a saját rendszerében, h meghallja, h meghallja-e. Ha igen, akkor lehet benne rendszerupgrade-lehetőség, de ha minden kábellel ugyanúgy szól a rendszer, akkor a komponensek jelenlegi színvonala nem követel meg válogatáskényszert...
Max Townshend készített egy kábel tesztert.
Még utána kell olvasnom mi is ez pontosanban.
Nálam nem nagyon van különbség a kábelhosszak között hangban.
Jobban meghallani ugyanazon kábel különböző verzióinak az eltérő hangzását.
http://carbon4copy.blogspot.com/

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”