Úgy legyen.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sütés-főzés
Re: Sütés-főzés
Nem erre gondoltam, a grillezés szerintem is a leginkább freestyle vonal. Hanem arra, hogy többféle grillezőt,szmókert lehet működés közben is látni, tapasztalatokat gyűjteni, új dolgokat felfedezni, mindezt ingyen.
Re: Sütés-főzés
AAttila írta: ↑2020.03.05., csüt. 15:06Ez jónak igérkezik:
http://www.grillplaza.hu/grill_akcio?gc ... gKSjfD_BwE
Jó. csak ez olyan, mint mikor Zé meglovagolja a családi-érzelmi-nagymama vonalat, hogy akkor lenyomná ő tisztelettel a mi torkunkon is az ő tradícióját, az ő élményét: nem kell. Grillezéshez is: minek védnök? Aki még keres is rajtad? A grillezés pont az nem a kimondottan intézményesíthető műfaj, de klasszikusan a privát egybegyűlések eseménye. Tudom-tudom, nem mindenki tud kimenni, ja de, hiszen ismerősi körben 1 kert mindig akad. Majdhogynem MLM-szintű termékkapcsolás. Akiben nem merülnek fel ilyen ellenérzések és testközelből szeretne szmókerrel ismerkedni, annak lehet jó, biztosan. Szerintem kell a fogyasztóiságnak egy határt parancsolni. Kinél hol van ez, hova esik, eltérő.
Re: Sütés-főzés
Ez jónak igérkezik:
http://www.grillplaza.hu/grill_akcio?gc ... gKSjfD_BwE
http://www.grillplaza.hu/grill_akcio?gc ... gKSjfD_BwE
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 966
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 337
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
... hülye IPS panel, megtréfáltak a színek ;-)
És ahogy Vinkler mondja: egy kicsit "száraz" pörinek ;-)
A sok (!!!) hagyma (húsnál én a hús mennyiségének kb. a harmadát beleteszem, de néha többet) kell hozzá, és a paprika (zöld, hüvelyes, kápia, akármi) , aztán ízlés szerint paradicsom.
Attól függően, hogy mennyi lesz a főzési idő, kell ezt az alapot készre főzni: marhahúsnál nem kritikus a dolog, mert mire az megpuhul, addigra a szaft is szétfől. Disznónál, csirkénél neccesebb, ott jobb szinte teljesen készre főzni az alapot. Gombánál meg totál készre meg kell csinálni (vízzel, fedő alatt akár) , és amikor az OK, akkor mehet bele a gomba.
Őrölt paprika: mindig teszek bele az elején, az alapba (meg köményt, borsot) , de ha sokáig kell főzni, akkor a művelet ;-) vége előtt úgy fél órával a nagyobbik részét, az elején csak keveset. Az őrölt paprika finom íze elmegy, ha sokáig (több, mint egy óráig) fől, ezért kell az ízfrissítés: sokkal finomabb lesz a pörkölt!
Ja, én a pörköltet frissen nem szeretem... Akárhogy főzöm, akkor még van a szaft, és van a hús. Kell neki pár óra pihenés, hogy a hús magába szívja a szaftot, az ízeket. De a legjobb másnap ;-)
A gulyáslevest is csak úgy szeretem, ha a pörkölt már lehetőleg előző nap elkészült, teljesen más lesz! Ha frissen csinálja az ember, akkor viszonylag ízetlen húskockák úszkálnak csak a lében.
Online
Ha már pörkölt, akkor kell a klasszik pörkölt alap, nélküle max. gombaragu. A pirospaprikát meg kell picit futtatni a zsiradékon, úgy az igazi, nem a végén.
Ez persze szigorúan az én magánvéleményem.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14193
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9190
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Igen, lecsó.kasumi írta: ↑2020.02.29., szomb. 08:55Hagyma, utána a gomba, közben só, bors. A vége előtt nem sokkal tettem rá a paprikát (nem sokat, mert csípőset vettem).
A negyedelőst majd kipróbálom.
Lecsó???
Ha már pörkölt, akkor kell a klasszik pörkölt alap, nélküle max. gombaragu. A pirospaprikát meg kell picit futtatni a zsiradékon, úgy az igazi, nem a végén.
Ez persze szigorúan az én magánvéleményem.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- kasumi
- V.I.P.
- Hozzászólások: 1051
- Csatlakozott: 2012.11.09., pén. 19:01
- Értékelés: 438
- Tartózkodási hely: Esztergom
Re: Sütés-főzés
Hagyma, utána a gomba, közben só, bors. A vége előtt nem sokkal tettem rá a paprikát (nem sokat, mert csípőset vettem).
A negyedelőst majd kipróbálom.
Lecsó???
Újratervezés
Online
Pörkölthöz nélkülözhezptetlen a piros paprikás, lecsós alap.
Hajrá, az irány jó!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14193
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9190
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Egy jótanács. Gombapörkölthöz ne vágd fel ilyen vékony szeletekre a gombát. Én kisebbeket válogatok és csak negyedelem.
Pörkölthöz nélkülözhezptetlen a piros paprikás, lecsós alap.
Hajrá, az irány jó!

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- kasumi
- V.I.P.
- Hozzászólások: 1051
- Csatlakozott: 2012.11.09., pén. 19:01
- Értékelés: 438
- Tartózkodási hely: Esztergom
Re: Sütés-főzés
Kacsa husi tormás tejfölös dödölével.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- kasumi
- V.I.P.
- Hozzászólások: 1051
- Csatlakozott: 2012.11.09., pén. 19:01
- Értékelés: 438
- Tartózkodási hely: Esztergom
Re: Sütés-főzés
Most bontogatom a szárnyaim. Egy-egy egyszerű ötletet még be tudnék építeni. :-)
Újratervezés
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 966
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 337
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Sziasztok!
Én imádom a jó tartalmas leveseket... A hétvégén pl. lencselevest főztem, szerintem piszok finom volt (füstölt szalonna, háromféle jó kis hazai házias kolbász, nyami ;-) A család sem tűnt elégedetlennek, még a levesnemszerető lányaim is megettek egy-egy púpos tányérral :-)
Én imádom a jó tartalmas leveseket... A hétvégén pl. lencselevest főztem, szerintem piszok finom volt (füstölt szalonna, háromféle jó kis hazai házias kolbász, nyami ;-) A család sem tűnt elégedetlennek, még a levesnemszerető lányaim is megettek egy-egy púpos tányérral :-)
- Csatolmányok
-
- Lencseleves.jpg (225.65 KiB) Megtekintve 1797 alkalommal
-
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 599
- Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
- Értékelés: 485
- Tartózkodási hely: Pest megye
Re: Sütés-főzés
Jamón, Jamón








Online
Mondom ennek fele sem tréfa, körettel, sali
val (szereztem gránátalma ecetet a salihoz), ha lehet nem túrnék be ennyit, így megállapodtunk, hogy 2 felvonásos lesz a történet.
Az érlelt húshoz, meg amúgy is a marha steak-ekhez nem használok pácot, (csak a migninokhoz).
Hűtőből ki, sütés előt jóval, hogy barátkozzon a hőmérséklettel. Aztán a faszénre fel! 2x annyi perc oldalanként, amit elégnek tartok (3,4,5). Aztán, só, bors és vissza 1-1 percre. Aztán pihentetni. Most saját fűszervaj alatt tette ezt.
Alapból a t-bonet szoktam meleg füstön is pihentetni pár percet, de mivel este későn értem haza, brutál éhesen, ez kimaradt. Így lett rare, a medium rare helyett. De nehm baaaaj!
Más.
A másik témában emlegetted az ételeket, de ott italozunk és itt eszünk. Légyszi, legyen így!
Nahszóval, a sütőtök leves csak úgy jó, ha elősütött tökből van, nem kell bele alma, de pici narancsot, narancshéjat tehetsz bele, az jó!
Tetejére pirított tökmag jár!
Fehér kolbász. Ha az aldiban jársz Valentins búzasörért (egyébként most láttam Erdingert is a napokban ott), nézd meg a fehér kolbászt, mert nagyon jó szerintem és csomagolnak hozzá mézes mustárt IS!
A pék résznél, meg lehet perecet venni!
Nyilván nem olyan vajas perec, mint a Kalász pékségben, de vállalható a fehér kolbihoz!
Jó étvágyat!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14193
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9190
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Az úgy volt, hogy pénteken megkívántam a steak-et. Én melóztam, ezért a zasszonyt elküldtem Marcihoz, a hentesemhez. Mondtam, hogy hozzon 2 szelet 4 cm-es rib eye steak-et. Marci mondta a, hogy ez a rib eye nem az, ami nekem megfelelne, de megutatja és hívjon fel. Megbeszéltük, hogy ez valóban nem elég márványos szerkezetű, de mondta, hogy az érlelt t-bone jól nez ki. Mondom, akkor abból hozzon kettőt. Mivel azt már elfelejtettem mondani, hogy t-bone-ból nem kell 4 cm-es, csak 2,5-3, így az lett, hogy kaptam 2 db, közel 1 kg-os húst...

Mondom ennek fele sem tréfa, körettel, sali
val (szereztem gránátalma ecetet a salihoz), ha lehet nem túrnék be ennyit, így megállapodtunk, hogy 2 felvonásos lesz a történet.
Az érlelt húshoz, meg amúgy is a marha steak-ekhez nem használok pácot, (csak a migninokhoz).
Hűtőből ki, sütés előt jóval, hogy barátkozzon a hőmérséklettel. Aztán a faszénre fel! 2x annyi perc oldalanként, amit elégnek tartok (3,4,5). Aztán, só, bors és vissza 1-1 percre. Aztán pihentetni. Most saját fűszervaj alatt tette ezt.
Alapból a t-bonet szoktam meleg füstön is pihentetni pár percet, de mivel este későn értem haza, brutál éhesen, ez kimaradt. Így lett rare, a medium rare helyett. De nehm baaaaj!

Más.
A másik témában emlegetted az ételeket, de ott italozunk és itt eszünk. Légyszi, legyen így!
Nahszóval, a sütőtök leves csak úgy jó, ha elősütött tökből van, nem kell bele alma, de pici narancsot, narancshéjat tehetsz bele, az jó!
Tetejére pirított tökmag jár!
Fehér kolbász. Ha az aldiban jársz Valentins búzasörért (egyébként most láttam Erdingert is a napokban ott), nézd meg a fehér kolbászt, mert nagyon jó szerintem és csomagolnak hozzá mézes mustárt IS!
A pék résznél, meg lehet perecet venni!

Nyilván nem olyan vajas perec, mint a Kalász pékségben, de vállalható a fehér kolbihoz!
Jó étvágyat!

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Vinkli, ezek csodálatos husik!
Valamilyen páccal kenegetted? Van esetleg titkos recept?

Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14193
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9190
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ma feldobtam a tesót is! Erről csináltam képet kesz állapotban is.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Igazán szép husi. 

Re: Sütés-főzés
A borsikafű nevű fűszerre hívnám fel a figyelmet.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14193
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9190
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Tegnap esti T-bone steak. (1kg)
(Bocs, de a végeredményt már elfelejtettem lefotózni
)
(Bocs, de a végeredményt már elfelejtettem lefotózni

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Kösz!Vinkler írta: ↑2019.11.10., vas. 16:18Akkor olvass egy picit, találd ki első körben, hogy mit is szeretnél...
https://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/03 ... cgptcq6qf0
A gravitációs szekrény típus felelne meg nekem.

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Online
https://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/03 ... cgptcq6qf0
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14193
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9190
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Akkor olvass egy picit, találd ki első körben, hogy mit is szeretnél...
https://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/03 ... cgptcq6qf0
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Tudtommal olyan sütő, ami füstöli is a bent sülő húst.

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Re: Sütés-főzés
Hozzá vagy utána pedig somersby apple.
(tegnap is sütöttem, azt ilyen lében
)
(tegnap is sütöttem, azt ilyen lében

Re: Sütés-főzés
Tegnap délután pácoltam, ma reggel 3/4 8-kor került a sütőbe, most pihen egy picit. 
