Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sütés-főzés
Re: Sütés-főzés
Kész a vasárnapi malackodás:
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mi az, hogy bbq sütő? Azért ez így elég tág fogalom...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Barbecue sütőt akarok csinálni a leendő kerti helyiségbe. Tippek? Tanácsok?
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Szerintem mindegy, hogy melyiket veszed. Mindkettővel lehet dolgozni...dhcodoki írta: ↑2019.08.21., szer. 19:51Használ valaki ProQ, vagy Weber töltényszmókert?
Ez alapján nem sok különbség van köztük. Talán a ProQ egy hajszállal jobb, illetve olcsóbb.
https://www.forfoodsmokers.co.uk/acatal ... ntain.html
Strapabíró lehet? Kezdőként vásárolnék. Élőben sajna nincs lehetőségem meglesni őket.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Használ valaki ProQ, vagy Weber töltényszmókert?
Ez alapján nem sok különbség van köztük. Talán a ProQ egy hajszállal jobb, illetve olcsóbb.
https://www.forfoodsmokers.co.uk/acatal ... ntain.html
Strapabíró lehet? Kezdőként vásárolnék. Élőben sajna nincs lehetőségem meglesni őket.
Ez alapján nem sok különbség van köztük. Talán a ProQ egy hajszállal jobb, illetve olcsóbb.
https://www.forfoodsmokers.co.uk/acatal ... ntain.html
Strapabíró lehet? Kezdőként vásárolnék. Élőben sajna nincs lehetőségem meglesni őket.
-
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 599
- Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
- Értékelés: 485
- Tartózkodási hely: Pest megye
Re: Sütés-főzés
“Gasztro-hifi”
Sorry! A kést kiszedtem (bár tetszett), de a Google 18-as karikájába nem fér bele sajnos.
Vinkler
Sorry! A kést kiszedtem (bár tetszett), de a Google 18-as karikájába nem fér bele sajnos.
Vinkler
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Wagyu rump steak, grillezett koktélparadicsommal és újhagymával. A pirított édesburgonyáról nem csináltam képet.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Instagram filterek vannak rajta, de nem emlészem pontosan, hogy mik.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Ez a fotó annyira guszta hogy meg kell kérdeznem milyen effektet használtál a képeiden?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Re: Sütés-főzés
Tőled indult az ötlet, gyöngyhagymát nem kaptam, újhagymával pótoltam, de nem ezen ment el, eccerűen nem akarták, h újra én nyerjek :-)) Amúgy nagyon király kis étel, először csináltam, de nem utoljára ;-)
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ez a franciák marhapöri utánérzése. Jól néz ki, de hol van pl. a gyöngyhagyma?

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Céges főzőversenyen holtverseny után a zsűrielnök nem a javamra döntött. Boeuf Bourguignont készítettem bográcsban, a vicc, hogy egy hagyományos marhapöri vert meg. :-)) Jah tavaly én nyertem palóclevessel csakhogy kicsit dicsekedjek.
- Csatolmányok
-
- 6545024C-BDF7-44AD-9BCE-1E409A867DB9.jpeg (1.83 MiB) Megtekintve 3417 alkalommal
-
- 0CE9DC1E-F707-45C2-A741-69DDD06AE32C.jpeg (3.63 MiB) Megtekintve 3417 alkalommal
-
- AFFF9DF7-A20A-42F7-9C37-E44106844DE9.jpeg (4.53 MiB) Megtekintve 3417 alkalommal
-
- 46EB7AEA-764B-4747-A875-5103DB35DBAB.jpeg (3.76 MiB) Megtekintve 3417 alkalommal
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Oké, köszi! 

Online
A tárcsán ez más egy picit.
A pác egyszerű. Bors, majoranna, olivaolaj, pici mustár, mustármag, fokhagyma, worcester szósz.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Azt a tárcsás változatra írtam. Ott érdemes bepácolni előtte egy nappal. Az edényben nem, hiszen ott nem csak alulról éri hő. Persze ott is lehet, de nekem megfelelő a só, bors, majoranna, fokhagyma, hagyma, paprika, paradicsom szaftos ízvilága, ami bezáródik a sütőbe, ahol finoman keveredik a füsttel.kökény írta: ↑2019.06.27., csüt. 15:05Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."Vinkler írta: ↑2019.06.27., csüt. 14:15Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska.![]()
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval.![]()
De akkor most már tiszta![]()
A tárcsán ez más egy picit.
A pác egyszerű. Bors, majoranna, olivaolaj, pici mustár, mustármag, fokhagyma, worcester szósz.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."Vinkler írta: ↑2019.06.27., csüt. 14:15Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska.![]()
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval.![]()
De akkor most már tiszta

Online
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska.

Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? 

Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mi inkább megettük.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Végül most nem a tárcsán, hanem a grillben, öntöttvas edényben készítettem tegnap a brassói aprópecsenyét.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Szerintem ez a világ legfinomabb sajtja sütve. Egy dologra kell vigyázni, hogy serpenyőben kell elkészíteni, mivel sütés közben folyóssá válik de aztán kialakul egy keményebb kéreg rajta. Erre öntöttvas serpenyőt használok.
https://culinaris.hu/item/kefalotyri
https://culinaris.hu/item/kefalotyri
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- mechazseni
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 589
- Csatlakozott: 2015.02.28., szomb. 14:03
- Értékelés: 365
Re: Sütés-főzés
Aldiból ezt szoktuk....finom.
- Csatolmányok
-
- A586AFE1-04D5-4C63-A2B9-6119ABDB2C3B.jpeg (116.99 KiB) Megtekintve 3323 alkalommal
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
Online
Én sokszor csinálok olivaolajjal és fűszerekkel megkent camambert sajtot, be kell csomizni alufóliába.
A sajtkészítményeket hanyagoljátok.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14197
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9193
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ez a fajta sajt ilyen. A görög halloumi ilyen nyikorgós. Nem azért, mert gagyi, hanem mert ilyen sajt.
Én sokszor csinálok olivaolajjal és fűszerekkel megkent camambert sajtot, be kell csomizni alufóliába.
A sajtkészítményeket hanyagoljátok.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
ritkan, hasonloan az altalad emlitett ok miatt, illetve mert:
nalunk jobban bejön a (tapadasmentes pl. keramia) serpenyöben minimalis olajon olvasztott vagy/illetve reszben ropogosra odapiritott (barmilyen mas, a legsimabb trappista is) sajt. ajanlom kiprobalni