Helyesen, Michel Petrucciani a neve.tamagaba írta: ↑2019.11.07., csüt. 10:52Zongorában a törpe Petrucciani-nál leragadtam, de tisztázzuk itt most az ifjabbik Kurtágról van szó?
Vagy az idős 93 éves müvészről
Remélem nem lesz összeveszés ebből, tény, hogy vannak néha erős fogalmazások
Mindkét oldalon vannak jó gondolatmenetek, a MyReelClub-nak meg tobábbi jó felvételeket (írtam privátot)
... ha az idős mester írta, annyi zongorajátékot hallott már, hogy lehet hogy más nem jutott az eszébe (sokszor vannak ilyen egyszerü okok)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- janesz
- Fórumlakó
- Értékelés: 455
Re: Általában a hifiről
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány
Ezek jó kérdések de szerintem pont hogy ezek azok amik között nem kell mert nem is lehet sorrendet felállítani. Mert mindenki teljesen más úton érkezik a zenéhez.
Szerintem itt most a "mindenkinek igaza van" eset áll fenn. :-)
szerintem feltetlenül löttek az objektivitasnak (nem csak a fentiek miatt), egyikönk sem objektiv 100%-osan, mindenki befolyasolt szubjektivenchord írta: ↑2019.11.07., csüt. 10:27...Ha ott ültünk a koncerten/felvételkészítéskor, és volt személyes kontakt pl. az előadóval, a hangmérnökkel, megfogtuk a hangszert, stb., akkor lőttek-e az objektivitásunknak
...ha ott ültünk a bemutatóteremben, vagy esetleg a kereskedő elhozta, elcipelte hozzánk a cuccot, és kedves volt, és nem nagyképű, és nem erőltetett semmit, és lazán beismerte, hogy persze, neki is lenne ebből pénze, de szerinte tényleg jól szól, stb., akkor lőttek-e az objektivitásunknak, ami pl. a hangminőség megítélését jelenti?
ez nem baj, de erdemes tisztaban lenni vele, plane a lenyegtelen, rövid tavu stb. befolyasolo dolgokkal résen lenni
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
A kérdés teljesen jogos és korrekt.chord írta: ↑2019.11.07., csüt. 10:27A lentiek kapcsán pl. kijön egy igazán fontos dolog a hifizésben.
Nevezetesen.
Ha ott ültünk a koncerten/felvételkészítéskor, és volt személyes kontakt pl. az előadóval, a hangmérnökkel, megfogtuk a hangszert, stb., akkor lőttek-e az objektivitásunknak, ami pl. a hangminőség megítélését jelenti? Mondjuk, amikor más zongoralemezeket is hallgatunk, otthon, és saját magunk számára lesz egy 'hangminőségi besorolás', és azok közé, amikor behelyezzük ezt a felvételt, arra gondolok.
Aki nem volt ott, és csak letöltötte, meghallgatja, annak tisztább véleménye lesz-e? vagy pont, hogy nem, mivel a híres, általa preferált zongorafelvételeit az életben nem hallotta élőben, de még csak azt a hangszert, vagy a helyszínt sem?
Valószínűleg az a kérdés, hogy hogyan definiáljuk a HiFi-t illetve hogyan a hangminőséget.
A múltkor már L5S1 leírta, hogy az nem baj, ha a felvétel egy nagyzenekari műesetében, jobb, részletezőbb, mint amit a valóságban a helyszínen (bárhol ülve) hallasz.
Egy egyhangszeres felvételen ez a részletgazdagabb hangzás már nehezebben megfogható, de ha valaki pl. a hangminőséget úgy definiálja, hogy hallani szeretné a zongoraművész lélegzetvételét és ahogy az ujjai hozzáérnek a billentyűkhöz, akkor az is biztosan "több" lesz, mint amit a helyszínen lehet hallani, mert bizony egy zongora hangja még másfél méter távolságban is teljesen elnyomja a lélegzetvételt, vagyis ha ilyent mégis hallasz, az nem lehet valósághű. És itt jön képbe, hogy kell-e valósághű legyen? Legyen valósághű, vagy halld a lélegzetvételt? Mert a kettő kizárja egymást. Azt hiszem, ebben nem fog egykönnyen egyetértésre jutni a társaság, de szerintem nem feltétlenül.
És itt jutunk el ahhoz a kérdéshez, ill. megállapításhoz, hogy a "hangminőség" tartalmaz ugyan objektíven mérhető elemeket bőven, de megítélésében vannak hangsúlyosan szubjektív elemek is (ld. részletező-e, "zeneiség", "légiesség", stb.), és olyant is, amit véleményem szerint még a szubjektív kategóriában is nagyon nehéz definiálni, és végső soron csak intuitíven lehet megfogni (ld. természetesség - minél jobban elgondolkodunk azon, és minél pontosabban akarjuk meghatározni, hogy ez mit jelent a számunkra, annál nehezebb lesz a dolgunk...)
Szerintem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.11.07., csüt. 10:52-kor.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Az előadói teljesítmény, na, az nagyon-nagyon rázós dolog.
A múltkor már megírtam, hogy bátor dolog olyanok elé kiállni egy ráadásul túl-ismert darabbal, akik a világ legjobb felvételeit hallgatják.
És az ajánlás valóban lehetett egy 'Levelek egy fiatal költőhöz', de ez azért nem annyira biztos, de valóban van egy pici olyan árnyalat, amely óvatosságra int bárkit, aki ezzel a darabbal, mint előadó foglalkozik.
A múltkor már megírtam, hogy bátor dolog olyanok elé kiállni egy ráadásul túl-ismert darabbal, akik a világ legjobb felvételeit hallgatják.
És az ajánlás valóban lehetett egy 'Levelek egy fiatal költőhöz', de ez azért nem annyira biztos, de valóban van egy pici olyan árnyalat, amely óvatosságra int bárkit, aki ezzel a darabbal, mint előadó foglalkozik.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
A lentiek kapcsán pl. kijön egy igazán fontos dolog a hifizésben.
Nevezetesen.
Ha ott ültünk a koncerten/felvételkészítéskor, és volt személyes kontakt pl. az előadóval, a hangmérnökkel, megfogtuk a hangszert, stb., akkor lőttek-e az objektivitásunknak, ami pl. a hangminőség megítélését jelenti? Mondjuk, amikor más zongoralemezeket is hallgatunk, otthon, és saját magunk számára lesz egy 'hangminőségi besorolás', és azok közé, amikor behelyezzük ezt a felvételt, arra gondolok.
Aki nem volt ott, és csak letöltötte, meghallgatja, annak tisztább véleménye lesz-e? vagy pont, hogy nem, mivel a híres, általa preferált zongorafelvételeit az életben nem hallotta élőben, de még csak azt a hangszert, vagy a helyszínt sem?
Tovább lehet szőni,
ha ott ültünk a bemutatóteremben, vagy esetleg a kereskedő elhozta, elcipelte hozzánk a cuccot, és kedves volt, és nem nagyképű, és nem erőltetett semmit, és lazán beismerte, hogy persze, neki is lenne ebből pénze, de szerinte tényleg jól szól, stb., akkor lőttek-e az objektivitásunknak, ami pl. a hangminőség megítélését jelenti?
Nevezetesen.
Tovább lehet szőni,
ha ott ültünk a bemutatóteremben, vagy esetleg a kereskedő elhozta, elcipelte hozzánk a cuccot, és kedves volt, és nem nagyképű, és nem erőltetett semmit, és lazán beismerte, hogy persze, neki is lenne ebből pénze, de szerinte tényleg jól szól, stb., akkor lőttek-e az objektivitásunknak, ami pl. a hangminőség megítélését jelenti?
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Három dolog miatt válaszolokkaef2 írta: ↑2019.11.07., csüt. 08:29Aki ismeri Kurtág életét, munkásságát vagy neadjisten személyesen is beszélt már vele az tudja, hogy lehetetlen befolyásolni a véleményét.Klaca írta: ↑2019.11.07., csüt. 07:56Bocs, nem akartam senkit megbántani. Ilyesmit amúgy is csak az "hall", aki már volt olyan helyzetben, hogy valamiért "kellett" ilyen ajánlásokat írnia. Ha Kurtágnak nem "kellett", és tényleg csak úgy önszántából, minden kérés nélkül, puszta lelkesedésből írta, akkor nem jól "hallottam". Hülyeség volt beírni, tényleg szép, kedves ajánlás.
Nem rám nézve, meg a My Reel Clubra, vagy a kiadó Hunnia Recordsra, hanem rá nézve sértő a feltételezés, azt sugallmazva, hogy nem azt írta ami a valós véleménye. Nincs ilyesmire szükség szerintem.
((( Nem Neked szól a meglepődésem, és nem is Neked írom, hanem úgy általában, ezért is írom sokszoros zárójelben, de mi lenne ha egyszer nem a "dögöljön meg a másik tehene" elv alapján közelítenénk meg egy újdonságot? )))
- Ha napok óta nem éppen egy ilyen jellegű "ajánláson" kínlódnék, és nem azért nézegetném a netet, mert nem vagyok képes megcsinálni, akkor tényleg nem reagálnék.
- Ha nem értetted volna félre az előző beírásomat (nem a "dögöljön meg a másik tehene" típusú volt) és észrevetted volna, hogy mutattam egy pontot, ahol még mindketten fájdalom- és sérülésmentesen elhagyhattuk volna a 'sportpályát', akkor sem reagálnék.
- Már csak azért sem a "dögöljön meg a másik tehene" típusú volt, mert azt gondolom, hogy éppen az általad kezdeményezett stúdiózás stb klubhoz hasonló érdekes és jó kezdeményezéseknek tesz jót, ha "azok maradnak, amik", nem mennek bele még olyan egészen kicsiny és a kultúránkat teljesen átjáró ártalmatlan hazugságokba és képmutatásokba sem, amilyen szerintem ez az ajánlás dolog volt. Ugyanis:
Én 99.99999... százalékig biztos vagyok benne (bár nem ismerem személyesen), hogy Kurtág György nem azért írta ezt az ajánlást, mert véletlenül belebotlott a felvételbe és az iszonyúan megtetszett neki, hanem vagy azért, mert olyasvalaki kérte meg az ajánlásra, akit nem akart megbántani (pl. az előadó vagy más ismerőse) vagy "éppen nem volt pénze ebédelni" és fizettek neki az ajánlásért.
És ez nem azt jelenti, hogy "ne azt írta volna, amit gondol", hanem éppen azt hogy egészen hajszálpontosan azt írta le, amit gondol. Ugyanis, ha egy művész ember nagyon jónak tart egy előadást, akkor nem olyanokat ír, hogy "megharcolt" , "megszerezte az eszközöket" és "alázatosan tiszteli" ezt az "emberfelettien nehéz művet". És nem azért nem ezeket írja, mert ezeket ne gondolná, ne lennének igazak és szükségesek is pl. egy kimagaslóan jó előadáshoz is, hanem azért mert ezek nem elegendőek ahhoz. Akkor ír ilyeneket (őszintén), ha nem talál az előadásban mást, de nem akar senkit megbántani. Hogy értsd: Ha valaki egy Walesi bárdok előadásra azt mondja, hogy az előadó szépen megtanulta a szöveget, és egy hibát sem vétett ebben a hosszú versben, akkor az pistikének az iskolában dícséret a tanítónéni szájából, de kitérés egy kritikus szájából egy színész számára. (Latinovitsnak egyetlen méltatója sem emeli ki ezeket az erényeit)
De persze nem csak a kimagaslóan jó előadások a fontosak. Kurtág György azonban "magától" csak egy kimagaslóan jó eladást fog méltatni (de azt nem egy sajtpapírra odafirkantott pár mondattal fogja megtenni), ahogyan Reinhold Messner sem fog megnyilatkozni, amikor Erőss Zsolt megmássza az Everestet, még akkor sem, ha az is szép teljesítmény.
(Persze lehet, hogy tévedek, majd a szívedre teszed a kezed, és megmondod, hogy tényleg mindenfajta kérés nélkül írta e Kurtág az ajánlást, de mint szellemi dolgokkal foglalkozó ember nagyon csodálkoznék...)
Szóval szerintem egy jó kezdeményezést (Reel Klub) még az ilyen kis részleteket illetően is érdemes távol tartani a kultúránkban szokásos kis képmutatásoktól. (bár ezzel valszeg személyedben is sikerült -- NJ, Trane, Chord, R2D2, 33PO, Lehoako és biztos még sok más fórumtárs mellett -- egy újabb embert szereznem, aki "ősellenségének" fog tartani, de hát 'amicus Plato".)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Na ez jó...
Tisztelettel kérdem én a felvételen és Kurtág ajánlóján élcelődőket, hogy hallották-e már az ominózus felvételt?
Mert ha nem, segítek, én ugyanis eddig pont 6-szor hallgattam végig, egyszer a helyszínen a felvétel során, kb másfél méterre ülve a zongorától és max 2,5 méternyire a művésztől; és ötször otthon, elejétől végéig, különböző formátumokban, többek között 16/44.1 FLAC-ban is (hang szempontjából ez nem különbözik a WAV-től). Ezzel egyébként rövid idő alatt bekerült az általam húsz leghalgatottabb komolyzenei felvétel közé, és jelenleg egyik nagy kedvencem.
Ha a hifit úgy definiáljuk, hogy a rögzítésről reprodukált mű mindenben a lehető legjobban megközelítse a helyszínen hallható "valódi, természetes" hangszerhangot, akkor ez a felvétel - nagyjából mindegy, hogy milyen formátumban CD-től felfelé - biztosan nagyon hi-fi, mert nagyon jól hozza a helyszanen tapasztalt hangot. (Rudibácsinak: igen, ez maga a "természetes" zongorahang a digitális felvételen is, és tudom, hogy Te a "természetességért" rajongsz; többieknek: nem véletlen, hogy ezt ajánlottam egy formátum-felismerő vakteszthez, mert CD formátumban is annyira jó, hogy képzett/gyakorlott fül és nagyon jó rendszer kell a 16/44.1 és mondjuk 24/192 közötti különbség kihallásához.). Amióta ezt a felvételt a helyszíni ottlét után otthon saját rendszeren hallottam, azóta sokkal nyugodtabb vagyok, hogy már valódi, a fenti definíciónak megfelelő hi-fi rendszerem van (persze mindennél van jobb, tehát hifiből is van "hifibb", természetesen, tehát nem áltatom magam azzal, hogy a rendszerem a legjobb, de biztosan eléggé hi-fi...), és lesz@rom, mások hogy gondolják.
kaef2 védelmében: a My Reel Club egy nagyszerű és egyedülálló kezdeményezés
, és amiatt, hogy ez itt nálunk, Magyarországon történik, a hifis közösség tagjainak inkább szerencsésnek kellene érezzék magukat, ahelyett, hogy látatlanban/hallatlanban mindenféle élcelődéssel és az ajánlatíró motivációit firtató támadásokkal reagáljanak. A - kaef2-t plagizálva - "dögöljön mehg a szomszéd tehene"- hozzáállás helyett büszkék kellene legyünk, hogy egy ilyen nagyszerű dolog nálunk zajlik, és lehetőségünk van részeseinek lenni.
Nem mellesleg: Kurtág György ajánlójának minden szavával egyetértek, és nagyon nagy valószínűséggel a túlnyomó többség egyet fog érteni, aki meghallgatja a felvételt.
Just my two pence, és bocsánat az indulatos hangvételért.

Tisztelettel kérdem én a felvételen és Kurtág ajánlóján élcelődőket, hogy hallották-e már az ominózus felvételt?
Mert ha nem, segítek, én ugyanis eddig pont 6-szor hallgattam végig, egyszer a helyszínen a felvétel során, kb másfél méterre ülve a zongorától és max 2,5 méternyire a művésztől; és ötször otthon, elejétől végéig, különböző formátumokban, többek között 16/44.1 FLAC-ban is (hang szempontjából ez nem különbözik a WAV-től). Ezzel egyébként rövid idő alatt bekerült az általam húsz leghalgatottabb komolyzenei felvétel közé, és jelenleg egyik nagy kedvencem.
Ha a hifit úgy definiáljuk, hogy a rögzítésről reprodukált mű mindenben a lehető legjobban megközelítse a helyszínen hallható "valódi, természetes" hangszerhangot, akkor ez a felvétel - nagyjából mindegy, hogy milyen formátumban CD-től felfelé - biztosan nagyon hi-fi, mert nagyon jól hozza a helyszanen tapasztalt hangot. (Rudibácsinak: igen, ez maga a "természetes" zongorahang a digitális felvételen is, és tudom, hogy Te a "természetességért" rajongsz; többieknek: nem véletlen, hogy ezt ajánlottam egy formátum-felismerő vakteszthez, mert CD formátumban is annyira jó, hogy képzett/gyakorlott fül és nagyon jó rendszer kell a 16/44.1 és mondjuk 24/192 közötti különbség kihallásához.). Amióta ezt a felvételt a helyszíni ottlét után otthon saját rendszeren hallottam, azóta sokkal nyugodtabb vagyok, hogy már valódi, a fenti definíciónak megfelelő hi-fi rendszerem van (persze mindennél van jobb, tehát hifiből is van "hifibb", természetesen, tehát nem áltatom magam azzal, hogy a rendszerem a legjobb, de biztosan eléggé hi-fi...), és lesz@rom, mások hogy gondolják.
kaef2 védelmében: a My Reel Club egy nagyszerű és egyedülálló kezdeményezés

Nem mellesleg: Kurtág György ajánlójának minden szavával egyetértek, és nagyon nagy valószínűséggel a túlnyomó többség egyet fog érteni, aki meghallgatja a felvételt.
Just my two pence, és bocsánat az indulatos hangvételért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2019.11.07., csüt. 10:05-kor.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Minden kötözködés nélkül, ez egy hifiről szóló topik általában.kaef2 írta: ↑2019.11.07., csüt. 08:32Wav.... és nem tudom min játszotta le.cables írta: ↑2019.11.07., csüt. 08:08Kurtág milyen formátumban kapta meg felvételt?kaef2 írta: ↑2019.11.06., szer. 23:17Ha valakit érdekel a zongora hangja és Borbély László játéka, Kurtág György ajánlásával.
viewtopic.php?f=52&t=119920&p=2431502#p2431502
Képernyőfotó 2019-11-06 - 23.04.58.png
Látom sikerült a szarva közt a tőgyét eltalálni.
Szerinted mindegy, min játszotta le? Lehet, hogy csak a zene számít? Ezt sugallod, jól értem?

Wav.... és nem tudom min játszotta le.cables írta: ↑2019.11.07., csüt. 08:08Kurtág milyen formátumban kapta meg felvételt?kaef2 írta: ↑2019.11.06., szer. 23:17Ha valakit érdekel a zongora hangja és Borbély László játéka, Kurtág György ajánlásával.
Látom sikerült a szarva közt a tőgyét eltalálni.
Aki ismeri Kurtág életét, munkásságát vagy neadjisten személyesen is beszélt már vele az tudja, hogy lehetetlen befolyásolni a véleményét.Klaca írta: ↑2019.11.07., csüt. 07:56Bocs, nem akartam senkit megbántani. Ilyesmit amúgy is csak az "hall", aki már volt olyan helyzetben, hogy valamiért "kellett" ilyen ajánlásokat írnia. Ha Kurtágnak nem "kellett", és tényleg csak úgy önszántából, minden kérés nélkül, puszta lelkesedésből írta, akkor nem jól "hallottam". Hülyeség volt beírni, tényleg szép, kedves ajánlás.
Nem rám nézve, meg a My Reel Clubra, vagy a kiadó Hunnia Recordsra, hanem rá nézve sértő a feltételezés, azt sugallmazva, hogy nem azt írta ami a valós véleménye. Nincs ilyesmire szükség szerintem.
((( Nem Neked szól a meglepődésem, és nem is Neked írom, hanem úgy általában, ezért is írom sokszoros zárójelben, de mi lenne ha egyszer nem a "dögöljön meg a másik tehene" elv alapján közelítenénk meg egy újdonságot? )))
Kurtág milyen formátumban kapta meg felvételt?kaef2 írta: ↑2019.11.06., szer. 23:17Ha valakit érdekel a zongora hangja és Borbély László játéka, Kurtág György ajánlásával.
Bocs, nem akartam senkit megbántani. Ilyesmit amúgy is csak az "hall", aki már volt olyan helyzetben, hogy valamiért "kellett" ilyen ajánlásokat írnia. Ha Kurtágnak nem "kellett", és tényleg csak úgy önszántából, minden kérés nélkül, puszta lelkesedésből írta, akkor nem jól "hallottam". Hülyeség volt beírni, tényleg szép, kedves ajánlás.kaef2 írta: ↑2019.11.07., csüt. 07:47Ha bármiféle fentartása lenne a felvétellel, az előadással kapcsolatban Kurtág Györgynek, akkor nem írna ajánlást....
Nincs semmi lóláb, de persze mindenki arra gondol, amire csak akar.
Ha bármiféle fentartása lenne a felvétellel, az előadással kapcsolatban Kurtág Györgynek, akkor nem írna ajánlást....
Nincs semmi lóláb, de persze mindenki arra gondol, amire csak akar.
Kedves ez az ajánlás, de kicsit azért "kilóg a lóláb" vagy legalább egy "pónilóláb".... (Lehet, ha nekem írnának ilyet, eltenném emlékbe a fiókba, de inkább nem raknám ki bekeretezve a szóbám falára.)
Ez nekem is szemet szúrt, de mondhatnám gerenda ..
Így lehet szétverni egy fórumot, topicot anyázás nélkül is, azzal együtt is hogy ez Általában hifiről címet viseli.
Általában ide lehet szemetelni ... jobban illene az utóbbi napok posztjaihoz.
Ha valakit érdekel a zongora hangja és Borbély László játéka, Kurtág György ajánlásával.
- Csatolmányok
-
- Képernyőfotó 2019-11-06 - 23.05.54.png (461.55 KiB) Megtekintve 1832 alkalommal
Elképesztő amilyen társalgás folyik itt. Tényleg ennyire ráérnek emberek és ennyire fontos, hogy ezt itt naphosszat bizonygassák közhelyes trécseléssel...
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2740
Van itt azért hazai példa..És csak a példa kedvéért, de elég kevés erősítőt szereltek fel legalább BG minőségű kondikkal teljes egészében.
TJ.
- Csatolmányok
-
- NoNFB_6528_amp_Bendix_6080.jpg (578.39 KiB) Megtekintve 1836 alkalommal
-
- Bendix_6080_dual_rectifier.jpg (512.62 KiB) Megtekintve 1836 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1192
Ha ennyire.... Akkor melyikkel? Sokféle van! Pk, std, vk, wkz, n, nx, f, fk, c, csak hogy a kedveltebbeket említsem.
Vannak nála jobbak minden tekintetben. Meg rosszabb is bőven. A helyét kell megtalálni! Az a fontosabb.
- SoundMania
- V.I.P.
Csak mert akkor ugyanarról beszélünk. :)trane írta: ↑2019.11.06., szer. 21:38igen> azért írtam![]()
- SoundMania
- V.I.P.
Olvastad ?! "BG minőségű" !trane írta: ↑2019.11.06., szer. 21:30ez tod azért van, mert a BG sem mindenhatóSoundMania írta: ↑2019.11.06., szer. 21:23...És csak a példa kedvéért, de elég kevés erősítőt szereltek fel legalább BG minőségű kondikkal teljes egészében.- magyarul megvan/volt a helye, hová, melyiket, és mennyit belőle
. nézd meg kortárs példaként az AN über-erősítőit
> azok sincsenek telepakolva BG-tel, pedig PQ-nak van a Földön a legnagyobb készlete belólük...
![]()