Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pro Cinema az otthonunkban

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

Re: Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

DeLorean írta:
2019.11.06., szer. 19:21
Deadpool írta:
2019.11.06., szer. 19:00
És általam személyesen normálisnak ítélt tagok feszülnek egymásnak mert játsszák itt az értetlent. (Sok beírás van, ami tuti nem hozzám szól, de én is úgy látom, hogy kóstolásra megy)
Semmi egymásnak feszülés nincs.
Lemmy9 fórumos barátom, nem értem, hogy most mit akar pontosan, de írhat akármit, nem hiszem, hogy egymásnak feszülnénk.
Szepit szintén kedvelem, egyelőre lesajnálja a pro vonalat és régi konfliktusok jönnek elő. Ezért néha elég durva beírásai vannak.

;peace;
Ezt rosszul látod, nem sajnálok le semmit, a Zolinak is építő jelleggel írtam, hogy furcsálom, de azt keményen félreértette, de én is hülyén fogalmaztam.
Ha kell pro-t is adok, azon nem múlik, de én még nem láttam értelmét egy szobát így megpakolni, igaz JBL pro-ból nem is lenne olcsó. Az más, hogy használt, lecserélt, nem túl márkás cuccokból aránylag olcsóbban meg lehet csinálni. Szerencsére nekem tökmindegy márka szempontból, nekem az van, ami nekem tetszik, de azon kívül bármit adok, de szívesen ajánlok használt cuccokat is.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Nekem nincs mindenki arca előttem, de igyekszem időnként bővíteni a palettát :)

A zárt szubok meg tényleg jók, de az ár/érzés arányuk nehezebben emészthető. A véleményfelvállalást szeretem.

Terjednek azok a pro cinema cuccok 😎
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Deadpool írta:
2019.11.06., szer. 19:00
Nem szállok be vitázni akkor, ha látom, hogy valamelyik fél egy kicsit is feszült...
köszönöm, ezt igyekszem eltanulni, ahol lehet, alkalmazni :smile32:
(nem erre a forumra, mostan ireszere ertem, hanem az Életre !!)

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

R.G. írta:
2019.11.06., szer. 15:12
De ha csak az megy egy helyre, hogy kizárólag az létezik és ez megkérdőjelezhetetlen, az szerintem annyira nem jó
Egy egy pédával lehet élni itt is hiszen érveket kell felsorakoztatni az egyik és a másik oldalán. azt fogadd el, hogy sokan nem biztos, hogy olyan helyzetben lehetnek mint te, hogy rengeteg dolgot kipróbáhattak és a tapasztalatuk is kevesebb lehet. De akad olyan is, aki hallott, látot Pro szubot és nem jött be neki. Ettől még én is szeretnék ilyen szubot, de nem tudom hova tenni. Ettől még érdekel továbbra is a dolog és szívesen olvasom itt a sorokat akkor is ha pozitív, vagy negatív, esetleg ha más a vélemény azt is
:tutiok:
Nem szállok be vitázni akkor, ha látom, hogy valamelyik fél egy kicsit is feszült, és itt is van most ebből bőven (ez a kollektíva, de érthető). Pedig egyébként a többi szub dolgot csontig rágták már egyéb topikokban ugyanezen "elmebetegek" akik most a pro cinemát próbálgatják. Mondom ezt úgy, hogy kevés topikot olvasok folyamatosan. És ez most egy pro játszótér. Aki itt van, az garantáltan nem normális (nem átlagos). Szerintem ezeket nem lehet elmagyarázni. Összesen 5 szubom volt eddig. Mindegyiknél meghallgattam legalább ötöt, és sokat olvastam, beszélgettem a fórumtagokkal. Ezt nem lehet pótolni egy olyan leírással, ami elkallódik itt három nap alatt és az egyszerű fórumtag sajnos amúgy sem keres vissza. Instant beír valamit és úgy vár választ, hogy értelmes is legyen, dönteni is tudjon, közben azokat kérdezi meg, akik most is azon vitatkoznak épp, hogy ez vagy az a jobb. Leírtam az uccsó hsz-emben, hogy szerintem ez hogyan megy.
Az, hogy ki melyiket veszi meg, az függ a pénztárcától, a lehallgatókörnyezettől, a tetszési indexektől, összeségében az egyedi paraméterektől.
Ezeket a paramétereket kurva nehéz általánosságában leírni.
A tapasztalatot helyettesíteni nem lehet.
Ajánlani pedig az tud jól, aki egyébként is hasonlóképp gondolkodik.

Értékesítéssel foglalkozom egyszerű civil emberekkel, akinek nincs tapasztalata az adott termékkel, azt könnyű elvinni a nem várt irányba. Ha valaki jól akar dönteni, olvasgasson csak. Kérdezzen, telefonáljon, és ha valami érdekes számára, utazzon.

Egy-két ezer euró egy pro cinemás szub. Ha csak egy itt jól megfogalmazott, szakmailag helyes iránymutató alapján dönt, akkor is jó eséllyel kaphat mást, mint amit szeretett volna.

És nem győzöm hangsúlyozni, a lemezjátszós topikban szinte biztos, hogy nem fognak arról regélni, hogy streamert vegyél mert az a jó.

A pro cinema topikban meg nem valószínű, hogy kezdő moziépítő tanácsok fognak elhangzani. De ez csak az én véleményem.

A mindent a projektorokról topikba hogy nem esnek be emberek, akik szűkölve távoznak, hogy senki nem akarja nekik elmondani hogy melyik tévéhez képest mi milyen? Ugye? :smile29:

Ez nekem miért ennyire evidens?

És általam személyesen normálisnak ítélt tagok feszülnek egymásnak mert játsszák itt az értetlent. (Sok beírás van, ami tuti nem hozzám szól, de én is úgy látom, hogy kóstolásra megy)
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

R.G. írta:
2019.11.06., szer. 15:21
Lemmy9 írta:
2019.11.06., szer. 14:49
Tényleg érdekel. Nem trollkodom most. Semmivel sem tűnik rosszabbnak mint a linkelt szétszedett K.C.S. . Max, hogy egy darab nagy membránja van. Ne legyetek már ilyen elutasítóak csak mert nem cinema.
kezdjük a gyári adatokkal
Ugye nem ilyen egy Mozis sub, ott kicsit alacsonyabb a freki
Ez után 45Hz től lefele már tizen db esések jönnek, olyan mintha zárt doboz lenne. ez is aktív, valószínű nem véletlen, hogy DSP is van benne és ilyen adatokkal bír. Biztos ezt is lehetne állítgatni, ez kifejezetten hangosítás célból készült, nem azért, hogy az alsóbb tartományt is vigye a megadott db max-n
Turbosound IP 15" SUB 45Hz - 150Hz, ± 3dB
Már korábban valami hasonlót írtam, le lettem oltva, hogy erőlködve próbálok itt kategóriákat kreálni. Miközben megteszik ezt maguk a gyártók. Mindegyiknél van szinte külön installed sound, live sound meg cinema sound kategória. Pedig abban biztos vagyok, hogy anyagilag nekik jobban megérné 1 terméket háromszoros példány számban gyártani. Mégis meg vannak a kategóriák. Én is ott sejtem egyébként a fő különbséget, amit te írsz.

onkyo607

Hozzászólás Szerző: onkyo607 »

Lemmy9 írta:
2019.11.06., szer. 15:11
Ok, bocs cinema fiúk. További jó gizdulást cinema fiúk. 36_1_10.gif
Melegfront van?
Vagy elgurult valami?

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 294

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Lemmy9 írta:
2019.11.06., szer. 14:49
Tényleg érdekel. Nem trollkodom most. Semmivel sem tűnik rosszabbnak mint a linkelt szétszedett K.C.S. . Max, hogy egy darab nagy membránja van. Ne legyetek már ilyen elutasítóak csak mert nem cinema.
kezdjük a gyári adatokkal
Ugye nem ilyen egy Mozis sub, ott kicsit alacsonyabb a freki
Ez után 45Hz től lefele már tizen db esések jönnek, olyan mintha zárt doboz lenne. ez is aktív, valószínű nem véletlen, hogy DSP is van benne és ilyen adatokkal bír. Biztos ezt is lehetne állítgatni, ez kifejezetten hangosítás célból készült, nem azért, hogy az alsóbb tartományt is vigye a megadott db max-n
Turbosound IP 15" SUB 45Hz - 150Hz, ± 3dB
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2019.11.06., szer. 13:58
R.G. írta:
2019.11.06., szer. 13:50
Semennyire, de jó volt hallani, hogy van élet a PRO-n kívül is :) (PRO-KONTRA, ez volt a kontra)
És legalább a méret is megfelelőbb, hisz ahogy említettük korábban is, sokunknak nincs lehetősége egy szuper hatalmas PRO subot elhelyezni akármennyire is szeretnénk. Ez van és próbáljuk a legjobb alternatívát megtalálni.
Akkor most kicsit görgesd felfelé a képernyőt és olvasd el a topik címét!
;)
:smile32:

Ha most mindenki ide kezdi írni az "SVS és én", vagy "találkozás egy Velodyne szubbal" dolgokat, akkor érdekes lesz!

Persze csak SZVSZ. Nem szabom meg, hogy ki mit írjon. A provokációk is tök viccesek. :smile51: :smile30:
A provokációktól én elhatárolódom... de nekem is vicces némelyik
Elolvastam a címet elhiheted
De ha csak az megy egy helyre, hogy kizárólag az létezik és ez megkérdőjelezhetetlen, az szerintem annyira nem jó
Egy egy pédával lehet élni itt is hiszen érveket kell felsorakoztatni az egyik és a másik oldalán. azt fogadd el, hogy sokan nem biztos, hogy olyan helyzetben lehetnek mint te, hogy rengeteg dolgot kipróbáhattak és a tapasztalatuk is kevesebb lehet. De akad olyan is, aki hallott, látot Pro szubot és nem jött be neki. Ettől még én is szeretnék ilyen szubot, de nem tudom hova tenni. Ettől még érdekel továbbra is a dolog és szívesen olvasom itt a sorokat akkor is ha pozitív, vagy negatív, esetleg ha más a vélemény azt is
:tutiok:
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Lemmy9 írta:
2019.11.06., szer. 14:31
45 centis membrán. Ha megkapja a megfelelő jeleket, megáll 50 Hz-nél? Nem tudja valamiért lesugározni? Nem mozog a membrán 50 alatt? Ha nem, miért?
Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. Minden attól függ, mire tervezi a gyártó a hangszórót. Alacsony F3 frekvencia? Magas érzékenység? Alacsony torzítás? Nem fogom tudni megmondani, hogy a T/S paraméterek alapján hogy jönnek ki az adatok, de a lényeg, hogy mindent is egyszerre nem lehet. Ha javítasz valahol, akkor rontanod kell másutt.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Speter írta:
2019.11.06., szer. 12:45
Arra, hogy mi, hogy van megépítve, nagyon is igaz az Én mélyem.
Zárt 38 cm-es és még Iván is azt mondta, hogy olyat szívesen venne :D
14 Hz-en -2 dB tud, ott is van a subsonic szűrője...
A szervó miatt, amit a Rythmik használ, nem is kell atomerőmű alá, 400W toroid dolgozik benne és a hangszóró kitérése minimális.
Ennél pontosabb, mélyebbre menőbb és velőt rázóbb mélyet még nem hallottam, ilyen kis mérettől, nem lassú és nem szuszog a zárt mivolta miatt, de van belőle olyan is, viszont, az sem szuszog.
Nem egy eget rengető áron adják, persze 1282 dollár + vám + áfa + kereskedő haszon nem is olyan kevés, de szerintem az egyik legjobb, az árkategóriáján felül is.

Ui: elméletileg tudok majd szerezni (az új 600W-os lesz), ha megérkeznek az országba... Talán még idén :smile29:
Volt nekem is Rythmikem, F12SE. Arra is rá írták, hogy 14hz -3dB. Hát persze. Szó szerint fellélegzett, mikor a 20hz-es subsonic filtert ráraktam. A 15-ös Rythmiket kb. 500.000 forint behozatni. Nagyjából egy kategória, mint egy SVS SB4000 vagy Martin Logan Dynamo 1500/1600x. Aztán ha véletlen behal rajta valami, postázgass az óceánon túlra... Ha már Rythmik, akkor szerintem ár érték arányban a 18 inches zárt F18 ami nagyon megéri, mert nem sokkal több, mint a 15-ös. De azt is minimum 600.000 forint behozatni. Ne érts félre, szerintem is az egyik legjobb márka, de így hogy csak az ócenánon túlról lehet megvenni, azért van benne rizikó, ahhoz képest pedig egyáltalán nem olcsó. Én is azért adtam el, mert másodikat nem tudtam venni, kintről meg nem akartam berendelni 400.000-ért.

Amiről mi itt beszélünk, KCS C118-A ára áfásan újonnan 850 euró, a JBL 4641 ilyen 1000-1100 euró. Használtan 300-400 eurókért meg lehet venni őket. Ár/érték arányban nehéz fogást találni rajtuk, még új áron is...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára -KP- 2019.11.06., szer. 14:39-kor.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Lemmy9 írta:
2019.11.06., szer. 14:20
DeLorean írta:
2019.11.06., szer. 13:36
Lemmy9 írta:
2019.11.06., szer. 13:26
Ehhez mit szóltok?
Nagy membrán. :D
PA DJ SUBWOOFER

Olyat próbálj keresni, aminek a megnevezésében a "cinema" szó is szerepel!
Miben mások ezek?
Inkább 50-60HZ az alja, mintsem 30-40. Illetve pogózhatsz sörrel a kezedben a tetején.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2019.11.06., szer. 13:19
Speter írta:
A szervó miatt, amit a Rythmik használ, nem is kell atomerőmű alá, 400W toroid dolgozik benne és a hangszóró kitérése minimális.
Ennél pontosabb, mélyebbre menőbb és velőt rázóbb mélyet még nem hallottam, ilyen kis mérettől, nem lassú és nem szuszog a zárt mivolta miatt, de van belőle olyan is, viszont, az sem szuszog.
Nem egy eget rengető áron adják, persze 1282 dollár + vám + áfa + kereskedő haszon nem is olyan kevés, de szerintem az egyik legjobb, az árkategóriáján felül is.

Ui: elméletileg tudok majd szerezni (az új 600W-os lesz), ha megérkeznek az országba... Talán még idén :smile29:
Szuper! Gratula!
Ez mennyiben tartozik a pro cinema témájához? gondolkodik.gif
Legalább hasonlítsd össze egy pro szubbal! ;)
Semennyire, de jó volt hallani, hogy van élet a PRO-n kívül is :) (PRO-KONTRA, ez volt a kontra)
És legalább a méret is megfelelőbb, hisz ahogy említettük korábban is, sokunknak nincs lehetősége egy szuper hatalmas PRO subot elhelyezni akármennyire is szeretnénk. Ez van és próbáljuk a legjobb alternatívát megtalálni.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Speter írta:
Csak óvatosan, mert itt harapnak! :D
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Speter
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 268

Hozzászólás Szerző: Speter »

Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA Draco Reference V3/2 XLR 2,1m, AgPt RFX V2 HC-Aura Reference V2/2 táp; AudioQuest; Siltech; IsoTek; Synergistic; Isoacoustic

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Több hozzászólásra reagálnék egyszerre.

Jó, de ne felejtsük el mit látunk ezen az ábrán valójában amit Quetz berakott. Az abszolút maximális hangnyomást az egyes frekvenciákon, amit a szubok tudnak. Amit akkor érnénk el, ha maximumra tekerjük a gain kapcsolót és maximumra tekerjük az erősítőn/procin a hangerőt és végigmérnénk mérőjellel. Hányan moziznak így? Szerintem nagyon kevesen.

Annyi látszik, hogy sem az SB13, sem a JBL nem tud 105dB-t 20hz-en 2 méterről mérve, már ha épp ez a fontos valakinek. Nekem nem. De átlagos felhasználás mellett 90-95-100dB-n szerintem pont ugyanolyan, vagy majdnem ugyanolyan lenne ez a görbe a proci korrekciójával és a szubok saját dsp-s korrekciójával együtt. Azzal a kiegészítéssel, hogy a JBL mindezt sokkal kevesebb Watt-ból érné el, azaz sokkal kevésbé van meghajtva a hangszóró. Kevesebb hőt termel,és valószínűleg a torzítás is nagyon alacsony emellett. Önmagában ez egy igen nagy előny, hogy amikor valami már jócskán megdolgozik a pénzéért, addig a másik erőlködés nélkül csuklóból hozza ugyanazt. Ha pedig az anyagiakat is nézzük, akkor végkép...

Itt felmerült korábban, hogy a reflexes szub megnyomja az alját a tartománynak. Megnyomja persze, de a zárt szubnál ugyanúgy lenni szokott dsp és eq-zás. Ahol nincs dsp, ott is szokott lenni egy aktív Linkwitz Riley áramkör, ami nagyjából ugyanazt végzi. Átlag szub hangszóró zárt dobozban 30-35-40hz-es -3 dB pontokat tud mindenféle dsp, és eq rásegítés nélkül. Úgyhogy amikor azt látjuk hogy zárt szub de 20hz -3dB vagy 22hz -3dB az mindig valamilyen dsp vagy eq eredménye. Kap egy 3-6db-s boostot a hangszóró, úgyhogy extra teljesítménnyel és membránkitéréssel kompenzálnak. Ebből is látszik, hogy nincs ingyen leves. A reflexesnél probléma lehet a port és annak tulajdonságai, a zártnál meg hogy az eq-zás miatt hamarabb kifut szuflából.

Krisztián amúgy szerintem nem az a fajta házimozis, aki agyon hajtja a cuccait. Kellemesen hangosan szokta hallgatni a rendszerét. Mindenesetre ő élt együtt két darab SVS PB2000-el elég sokáig. Onnan váltott 1 darab SB13-ra, majd KCS C118-A-ra. Szóval neki van saját tapasztalata jócskán házimozis és Pro reflexes szubokkal is. Én kb. eddig 5 féle házimozis reflexes szubot próbáltam ki és igen gyakori volt az az érzetem, hogy a fő szempont az volt, hogy maradjon a méret szobába betehető, és emellett szóljon a lehető legnagyobbat, akár a minőség rovására is. De volt olyan is, ami reflexes létére semmivel se volt lassabb, pontatlanabb, mint a mostani két darab SB12. Az eddig hallott Pro szuboknál viszont valahogy nem ez az érzetem. Nagyot szól az tény, de ezt igen kultúráltan teszi.

Annyit a korrektség kedvéért tegyük hozzá, hogy az ábrán JBL 4645C van, itt a fórumon pedig 4641-et ill. 4641C-t használtank. Az 1-2 dB-vel kevesebb tud valószínűleg 20-25hz-en. Legalábbis a datasheetek ezt sugallják.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

dhcodoki írta:
2019.11.05., kedd 22:58
...hát nem tudom. Én már most jobbnak hallom a pro szubot, mint előtte az SVS SB13at. Ennek lehet oka az is, hogy 30-35nm-re (könnyűszerkezetes szobában) kevés volt az 1db SVS. (mondjuk ez egyértelmű). Ráadásul más tartományban hajtottam, mint a mostanit. S lehet azon a szinten, már nem úgy teljesített ahogy kéne.
Nálam még az is fennáll, hogy esetlegesen nem is 2, hanem 4db sb13 lett volna az igazi. Ekkor még durvább a helyzet.
A Data bass websiteján egész jó összehasonlító eszköz van, onnan lőttem ezt a képet:
jtr-svs-jbl.jpg
jtr-svs-jbl.jpg (43.86 KiB) Megtekintve 1561 alkalommal
Ezen az látszik, hogy a JBL 30Hz-től felfele 10dB--vel tud többet az SVS-nél. Hogy az SVS utolérje a JBL-t 3-4 darabra lenne szükség, 1/4 hullámhossz távolságban elhelyezve egymástól.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

DeLorean írta:
2019.11.05., kedd 10:26
Alapból mindenképpen másképpen szól egy pro szub (csak az enyém alapján írom), mint egy hagyományos.
Természetesen nem olyan pontos szerintem, nem tud annyira kottázható mélyeket.
A lesajnált SVS mindenképpen jobb SZVSZ ilyen szempontból. A kisebb is.
Az ár-érték arány miatt viszont megint írom - nem lehet az árat figyelmen kívül hagyni.
Mondjuk Onkyo607 korábbi két SVS szubja 1,3 millió forint. Ehhez képest kell nézni a kapott eredményt és a ráfordított pénzt.
...hát nem tudom. Én már most jobbnak hallom a pro szubot, mint előtte az SVS SB13at. Ennek lehet oka az is, hogy 30-35nm-re (könnyűszerkezetes szobában) kevés volt az 1db SVS. (mondjuk ez egyértelmű). Ráadásul más tartományban hajtottam, mint a mostanit. S lehet azon a szinten, már nem úgy teljesített ahogy kéne.
Nálam még az is fennáll, hogy esetlegesen nem is 2, hanem 4db sb13 lett volna az igazi. Ekkor még durvább a helyzet.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

DeLorean írta:
2019.11.05., kedd 21:20
Hiccusz írta:
2019.11.05., kedd 21:08
Pár dolgot szerintem nem árt tisztázni, nehogy egy laikusban rosszul ülepedjen le a lényeg.
Egyáltalán nem ez a lényeg.
Kíváncsi lennék a véleményedre a pro szub - "normál" reflexes, vagy zárt szub viszonylatában.
Amire Morph is véleményt írt és amire (talán) sokan kíváncsiak.
Használsz pro-t és gondolom már nem egy pro/normál szubot beállítottál...
A szakmázás csak az után jöhetne, ha az alap dolgokat sikerül tisztázni.
Milyen véleményre van kíváncsi? Nem értelek.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Pár dolgot szerintem nem árt tisztázni, nehogy egy laikusban rosszul ülepedjen le a lényeg.
A reflexes nem megy mélyebbre, mint egy zárt. De ez fordítva is igaz. :D Minden attól függ, mekkora (űrtartalmú) a láda, milyen paraméterekkel megáldott hangszóró van beleépítve, hova van hangolva a láda, milyen és mekkora a reflex portja, s milyen a megépítettsége, az alkalmazott technológia, illetve milyen és mekkora teljesítményű erősítő van beleépítve.
Nincs olyan, hogy egy reflexes szub - szükségszerűen - "lomhább", mint egy zárt. Olyan van, hogy szarul vagy jól megépített szub. Pont, ahogy Morph kartárs megfogalmazta.
Nincs olyan, hogy 80-100 Hz alatt is lokalizálható a hang forrása, kvázi a mélyláda. Olyan van, hogy 1) szarul van a reflex port megépítve, s fúj, sistereg, sziszeg, esetleg torzít, emiatt mondható meg, hol van. 2) szar az építettségi konstrukciója, rezonál a kabinet vagy felkoppan a mágnesre a membrán, emiatt hallható és mondható meg, hol van 3) a szobába lépve egyből látható a szub, s innentől kezdve a már börleszk.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 799

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

[quote=DeLorean post_id=2430569 time=1572946016 user_id=45242]

.
Ezzel még vitatkozni sem lehet.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára phyton71 2019.11.05., kedd 21:12-kor.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Morph írta:
2019.11.05., kedd 08:58
Alapvetően szerintem, most azért történt előrelépés hangban a pro subok miatt sokatoknál, mert reflexesek.Teljesen máshogy
Úgy gondolom részben igazad van. De ne felejtsük el, hogy egy problémára több megoldás is létezik. Vagy a felhasználónak más az ízlése. A Pro kontra otthoni termékek árkülönbsége ott is előjöhet, ahogyan azokat készítik. egy otthoni lehet mesteri, vagy művészi. a Pro inkább a funkció és tudás. pl a cipő, ruha, szemüveg. az ipari nem olyan dizájnos, de sokkal erősebb, nagyobb tudásúak általában. Az tény, hogy megépítés szempontjából a reflexest nehezebb ezközölni az általad leírt problémák miatt, a zárt méretezése picit szabadabb, főleg ha a doboz jól van EQ-va. Több hibát lehet véteni a reflexcső, dobozméret stb-ben. A pontos, nem pontos megfogalmazás helyén való lehet. egy zárt pontosabb. a Reflexes lentebb megy. Zenén mi kell? Mozin mi kell??? Én még mindig nem hiszem azt, hogy van, vagy létezik olyan ami mindenre jó lenne. Ahogy a Nagy HIGH END termékek nagy része nem alkalmas diungdisu zenére, és fordítva is van ilyen. Persze nem hallhattam még mindent a világon, de ez a tapasztalatom, Kinek mi a fontos. Én a mozik részesítem előnybe, ezért azt veszem figyelembe, és próbálom a saját rendszeremet összetenni, hogy az NEKEM megfeleljen. de ettől még mozira is a zárt subot részesítem előnybe, hiszen nekem nem kell olyan nagy hangnyomás, plusz a legallját sem erőltete a frekinek. Nekem az nem annyira hiányzik mint sokaknak. A nagy Centert viszont szeretem, még akkor is ha egy kicsit öblösebb a hangja. Azt pl sokan nem szeretik. Én igen :):) De ezt fogadjuk el. Annó hallottam olyan autóhifit, ahol csak "csipogó" és szub volt. Nem is éetettük, hoyg az akkor mi is? Mi volt ott a cél? a tulaj viszont meg volt őrülve érte. Más igény volt ott biztosan...

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 628

Hozzászólás Szerző: Morph »

Alapvetően szerintem, most azért történt előrelépés hangban a pro subok miatt sokatoknál, mert reflexesek.Teljesen máshogy szólnak és ugye a membránméret is nőtt.Mindenki , aki zártat használt előtte, beleértve a lesajnált Svs- t is pontosabb gyorsabb megszólalást keresett. Én nem vagyok mérnök, de ahogy a reflexes és zárt subok nyomásgörbéjét nézem az derül ki, hogy a reflexes jobban megtolja az alsó részt és ez mérhető is. Lejjebbre is megy ezért az alsó frekikben "hatásvadászabb".
Ezek jól tetten érhetőek, olyan teszteken, ahol egy cég készít zárt illetve nyitott subokat is.(és van teszt is róluk)
Egyébként a szent grál nem lesz meg, hiszen ha a zárt volna a király minden cég azt csinálna. Ha a nyitott, akkor meg az.
A mozinál a nyitott jobb (talán) az alsó tartomány felerősítése miatt. Régen itt kialakult (a fórumon)az a (téves) nézet, és még más is, hogy a reflexes sub portzajos, nem pontos, terjengős, és még sorolhatnánk.Ha egy láda jól meg van építve, akkor jó lesz és kész.
Mind a 2 gyártást el lehet b@szni és fordítva.
Kíváncsi volnék egy SVSPB 16-ra, ami szintén nyitott és van egy membránméret, mit szól. Itt általában mindenki a zárttal próbálkozott(nem feltétlen svs-sel) a felsőbb kategóriában és a nyitottat, meg elkerülte. Persze drágább a nem pro vonal, így nem a versenyképességét firtatom, de egy nyitott nagyobb membrános jól megépített subot, meghallgatnék egy pro mellett kb azonos membránnal. Nem gondolom, hogy szignifikáns lenne a különbség.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Farkinca71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Farkinca71 »

Deadpool írta:
2019.11.04., hétf. 13:13
Félreértés ne essék. Nem csúnya ez. Csak a mérete zavarbaejtő.

Nimródé jól néz ki. Azonnal rájössz, hogy nála ez nem egy sima hobbi. :napsut:
Szerintem az ő nagy nappalijában el is kél az ekkora szub ! 31_1_21.gif
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Félreértés ne essék. Nem csúnya ez. Csak a mérete zavarbaejtő.

Nimródé jól néz ki. Azonnal rájössz, hogy nála ez nem egy sima hobbi. :napsut:
Bose Soundlink mini

Farkinca71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Farkinca71 »

DeLorean írta:
2019.11.04., hétf. 13:00
Deadpool írta:
2019.11.03., vas. 23:03
Nekem eddig nagyon tetszik! - Azt hozza, ami nekem hiányzik. Csak a mérete... :)
Mi a baj a méretével? :D
Továbbra is azt mondom, hogy akár nappaliba is betehető egy ilyen szub és nem csúnya, de ezzel lehet, hogy csak magamat próbálom meggyőzni.

A legfurcsább pedig az, hogy a szobában olyan helyen van, ahol a legszarabb az akusztika és mégsem szól szarul, nem fülbántó a mély. OK, hogy EQ-val korrigáltam, de ott más szub igencsak döglődött.

Köszi, hogy eljöttetek!
Én is voltam DeLorean kollegánál egy rövid 15 perces viziten még annó amikor mentem a büntetőkért, és az adott nappaliban nekem tetszett a szub takarás nélkül is! :smile32: Az enyimé már kissé necces lenne, mivel már egy kissé ütött kopott. :D
Nekem a hangzása is jó volt, én nem találtam semmi kivetni valót benne, ha másik pozicióban még jobb lesz, akkor extra öröm ! :tutiok:
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”