Nem megyünk át a zöld topikba ezt megtárgyalni? Mert itt off, de engem tényleg érdekel, honnan jönnek ezek az adatok, és milyen számítás az alapjuk, ezért létrehoztam egy indító bejegyzést a zöld topikban: viewtopic.php?f=107&t=70852&p=2431367#p2431367trane írta: ↑2019.11.06., szer. 19:05kiwi vagyok, ki volt az előadó?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5992
Re: Általában a hifiről
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
A Föld természetes ciklusai. Akkor is voltak jégkorszakok, elsivatagosodás, amikor embernek nyoma sem volt a Földön.
Csak a hülyékkel lehet megetetni, hogy ami most van, annak az emberi tevékenység az oka. Baromi kevesek vagyunk mi ahhoz, hogy befolyásoljuk a Föld klímaváltozásait. Rohadtul semmik vagyunk mi a Földhöz képest. Tök mindegy neki, hogy vagyunk rajta, vagy nem vagyunk. Jól el volt nélkülünk is évmilliárdokig.
Meg persze irdatlan pénz van hisztéria keltésben. Totális üzlet az egész.
Persze óvni kell a környezetünket, ne éljünk gázban, szemétben, vegyszerekben. Egy tisztább világban jobb élni. De sajnos klímaváltozás akkor is lesz, nem a mi akaratunktól függ.
Az enyémben 4x33000 oldalanként.Az én vasamban 4x27ooo uFd van oldalanként. Nem pöcsméregetés,

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Valami klímahisztis zöld lehetett az előadó. Csak nem gréta volt?
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1198
Előadáson hallottam....Aszpirin írta: ↑2019.11.06., szer. 18:50Én is pont ezt akartam kérdezni, telepátia?LIMAR írta: ↑2019.11.06., szer. 18:48Ezt hol olvastad?SoundMania írta: ↑2019.11.06., szer. 17:51A 2 legnagyobb vízierőmű meg több co2-t "termel" mint amit ugyanennyi villany előállításához egy fosszilisból dolgozó.....
Hajrá fejlődés!![]()
Meg az “1kW tárolása 1 euró” adat forrása is érdekelne (pláne, hogy nem kilowattokat tárolnak, de ebbe nem kötünk bele, értjük az elírást)
Meg az “1kW áram tárolása 1 euró” adat forrása is érdekelne (pláne, hogy nem kilowattokat és nem áramot tárolnak, de ebbe nem kötünk bele, értjük az elírást)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Én is pont ezt akartam kérdezni, telepátia?LIMAR írta: ↑2019.11.06., szer. 18:48Ezt hol olvastad?SoundMania írta: ↑2019.11.06., szer. 17:51A 2 legnagyobb vízierőmű meg több co2-t "termel" mint amit ugyanennyi villany előállításához egy fosszilisból dolgozó.....
Hajrá fejlődés!

Meg az “1kW áram tárolása 1 euró” adat forrása is érdekelne (pláne, hogy nem kilowattokat és nem áramot tárolnak, de ebbe nem kötünk bele, értjük az elírást)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Ezt hol olvastad?SoundMania írta: ↑2019.11.06., szer. 17:51A 2 legnagyobb vízierőmű meg több co2-t "termel" mint amit ugyanennyi villany előállításához egy fosszilisból dolgozó.....
Hajrá fejlődés!
10 évig minden csöndes volt, még a Naim lábosnyi toroidjai is, amelyek tényleg minden szir-sz@rra elkezdenek búgni.
A Naim fórumon évekig tárgyalták, mi a teendő a búgással, normális megoldás nem volt, én erősen szánakoztam rajtuk akkor...
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Paks 2? Egyelőre 2030-ra várják, h talán... De sztem ezt is felírhatjuk az Expo, meg az Olimpia mellé. Tudom, annyira új tipusúakat, hogy még terv sincs róluk, ezt mondod..?diagnet írta: ↑2019.11.06., szer. 17:56Ja, hogy az sem mindegy miből állítja elő az AC feszt? Akkor viszont paks2 után gondban lesztek. Új tipusú generátorokat és transzformátorokat használnak. Lehet újra "kezelni" a rendszert. Az egyre bővülő visszatápláló napelemes rendszereket ne is említsük... :)
A napelemet inkább realitásnak érzem, igen, sajnos a minőség mindenhol először egyre drágább, aztán meg, mivel már lecsökkent a kereslete, lévén, h mindenki megszokta a gagyit, ki is múlik egyszercsak. Nagy pufferkondik kellenek. Az én vasamban 4x27ooo uFd van oldalanként. Nem pöcsméregetés, így vettem violin fórumtárstól és azóta minden percben legalább 2x ha peches, rájön a mosolygós csuklás, mert imába foglalom a nevét.

Ja, hogy az sem mindegy miből állítja elő az AC feszt? Akkor viszont paks2 után gondban lesztek. Új tipusú generátorokat és transzformátorokat használnak. Lehet újra "kezelni" a rendszert. Az egyre bővülő visszatápláló napelemes rendszereket ne is említsük... :)
Állítólag 1kW áram tárolása 1 euro , előállítása meg 3 eurocent. A 2 legnagyobb vízierőmű meg több co2-t "termel" mint amit ugyanennyi villany előállításához egy fosszilisból dolgozó.....
Hajrá fejlődés!
- SoundMania
- V.I.P.
Pedig most már ki kell bányászni az összes lítiumot mielőtt kitalálnak valami mást!lehoako írta: ↑2019.11.06., szer. 17:28Választhatsz, akár a csajok közül.diagnet írta: ↑2019.11.06., szer. 16:50A szentelt kábeleket, ösvényeket és tápregenerátorokat ez követi:lehoako írta: ↑2019.11.06., szer. 16:14
Cher Julien,
Nálam fénycső volt kb 20 db a plafonon, leszedtem. Borhűtőt is deaktiváltam. Sokkal jobb a hang, de hallom, ha a nihilista szomszédom dupla klímája bekapcsol, és mostanában hőszivattyúztat, úgyhogy alapzajjal, ideges villannyal megyünk. Van ösvényem, de ha maga a bejövő villany rossz, azon sem segít az ösvény.
Rossz időben vagyunk a rossz helyen.
https://coub.com/view/1uoph3
https://youtu.be/kaWpP95MwKw
A panasonic már 25 éve alkalmazta néhány előerősítőben. Az okostelefonok és villanyautók korában ideje lenne a hifivel is mélyíteni az ökölógiai lábnyomunkat.
Powerbankot minden hifibe! :)![]()
Kocka kell, aki kiszámítható, vagy egyéniség, aki meg azt csinálja, amit ő akar.
Akksis hang nekem még mindig lapos és döglött volt a hálózati villanyoshoz képest. Lapos és a hálózati villanyoshoz képest unalmas hívja bárki, ahogy akarja.![]()
Állítólag 1kW áram tárolása 1 euro , előállítása meg 3 eurocent. A 2 legnagyobb vízierőmű meg több co2-t "termel" mint amit ugyanennyi villany előállításához egy fosszilisból dolgozó.....
Hajrá fejlődés!
Választhatsz, akár a csajok közül.diagnet írta: ↑2019.11.06., szer. 16:50A szentelt kábeleket, ösvényeket és tápregenerátorokat ez követi:lehoako írta: ↑2019.11.06., szer. 16:14Cher Julien,
Nálam fénycső volt kb 20 db a plafonon, leszedtem. Borhűtőt is deaktiváltam. Sokkal jobb a hang, de hallom, ha a nihilista szomszédom dupla klímája bekapcsol, és mostanában hőszivattyúztat, úgyhogy alapzajjal, ideges villannyal megyünk. Van ösvényem, de ha maga a bejövő villany rossz, azon sem segít az ösvény.
A panasonic már 25 éve alkalmazta néhány előerősítőben. Az okostelefonok és villanyautók korában ideje lenne a hifivel is mélyíteni az ökölógiai lábnyomunkat.
Powerbankot minden hifibe! :)

Kocka kell, aki kiszámítható, vagy egyéniség, aki meg azt csinálja, amit ő akar.
Akksis hang nekem még mindig lapos és döglött volt a hálózati villanyoshoz képest. Lapos és a hálózati villanyoshoz képest unalmas hívja bárki, ahogy akarja.

Ez a hozzászólás a videó alatt eszméletlenül tetszett:
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
1,1 millió font, és 8-at adtak el belőle, ebből 3-at Thaiföldrediagnet írta: ↑2019.11.06., szer. 16:50A szentelt kábeleket, ösvényeket és tápregenerátorokat ez követi:

Ez a hozzászólás a videó alatt eszméletlenül tetszett:
With this system you can hear the salesman laughing all the way to the bank in very high fidelity.

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Itt sehogy. Add meg a linket (ahogy tetted is), és aki akarja, rákattint, és megnézi.
A szentelt kábeleket, ösvényeket és tápregenerátorokat ez követi:lehoako írta: ↑2019.11.06., szer. 16:14Cher Julien,
Powerbankot minden hifibe! :)
Bocsánat, Coub-ot hogy lehet beilleszteni, hogy látsszon a kép is?
Köszönöm előre is.
Köszönöm előre is.

Cher Julien,
De ha a többséget is képviseled, akkor sem segít annak, aki tapasztalja.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Attól tartok, igen.
De ha a többséget is képviseled, akkor sem segít annak, aki tapasztalja.
Csak kíváncsiságból kérdezem, tényleg az elhanyagolható kisebbséget képviselem azzal, hogy egy 60+-lakásos társasházban, mindenféle mágia, meg tápösvények nélkül sem tapasztalok ilyesmiket?
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Olyankor majd kiderül, ki fagy meg télen a dzsilliárdos, szuperkényelmes otthonában, meg mennyit érnek a felhőben tárolt digitális fotók/videók milliárdjai. Még jó, hogy fatüzelésű szaunám lesz... Meg zongizhatok gyertyafénynél.
Mikorra is igérték? Már végre?

Meg kompresszorral fújják a gumijukat, mert a bolgár lábpumpa nekik natttttyon ciki...SoundMania írta: ↑2019.11.06., szer. 13:51...és majd amikor az elektromos autók tucatjait töltik !chord írta: ↑2019.11.06., szer. 13:40........és nincs internet, nincs avx szövegelés és a szomszédokat is körbejártam, csókolom, marikanéni, de finom lesz ez a süti, amúgy, hogy tetszik lenni?, hopp, ezt hadd húzzam ki egy kicsit, hogy elment a TV meg a telefon?, nem baj, egy óra múlva tessék majd visszadugni, és hazaérek, és beülök, és kánaán, és...
akkor beindul a mosogatógép, ami a miénk, ami új és q..va drága és tényleg csendes, és az erősítő trafói, amelyek konvencionális toroidok, finom hangúak, nagyon, és most olyan búgást rendeznek, hogy csak a kontratenor szólama hangosabb...
...és nincs megoldás, kicserélheted másikra, drágábbra, olcsóbbra, kiöntheted műgyantával, akármivel, másik trafó, másik erősítő, bármi, a fél Európa nekem teker trafót, a csomagküldők furgonjai állandóan az udvarban, gerjesszük alul 25%-ra, OK, a búgás 1/5-e lement, dejó... kézzel mosogatok, lesz@rom, fő a zene, csak 12-en voltak ma este, 102 kiskanál volt, nem baj, csorog a forró víz, izzik a kazán, és,
...valaki, valahol, valamit bekapcsol, kinyomozhatatlan, hogy mit, és hol, és,
megint búg...
Tökjót írtál.chord írta: ↑2019.11.06., szer. 13:40........és nincs internet, nincs avx szövegelés és a szomszédokat is körbejártam, csókolom, marikanéni, de finom lesz ez a süti, amúgy, hogy tetszik lenni?, hopp, ezt hadd húzzam ki egy kicsit, hogy elment a TV meg a telefon?, nem baj, egy óra múlva tessék majd visszadugni, és hazaérek, és beülök, és kánaán, és...
akkor beindul a mosogatógép, ami a miénk, ami új és q..va drága és tényleg csendes, és az erősítő trafói, amelyek konvencionális toroidok, finom hangúak, nagyon, és most olyan búgást rendeznek, hogy csak a kontratenor szólama hangosabb...
...és nincs megoldás, kicserélheted másikra, drágábbra, olcsóbbra, kiöntheted műgyantával, akármivel, másik trafó, másik erősítő, bármi, a fél Európa nekem teker trafót, a csomagküldők furgonjai állandóan az udvarban, gerjesszük alul 25%-ra, OK, a búgás 1/5-e lement, dejó... kézzel mosogatok, lesz@rom, fő a zene, csak 12-en voltak ma este, 102 kiskanál volt, nem baj, csorog a forró víz, izzik a kazán, és,
megint búg...

Már a Pennában a pincében is sokkal rosszabban esett egy darabig zenét hallgatni, meg demózni, amikor bekerült a wifis router, sokáig nem értettük miért, mig rá nem jöttünk hogy a router okozza. Nálam, ahogy az új lakásba költözés után átálltam az aktív hangfalas közeltéri zenehallgatásra megint csak lehetett a hatását, ami akkor is megvolt ha a wifit kikapcsoltam így arra gondoltam hogy a tápok miatt lehet nem a wifi vagy az internet miatt általában így szépen apránként lecseréltem a set top box, a router, a switch tápjait Hydrasound tápokra. Jobb azóta zenét hallgatni is és munkát is végezni. Konkrétan nincs megfogható durva hibája, csak valahogy unalmasabb, laposabb egy hangyafaroknyit, meg van olyan érzése az embernek bizonos fajta zenéknél, amint amikor egy grafikán körülrajzolják egy vékony fekete ceruzával a kontúrokat. Nem tudom jobban leírni.
Tapasztalat, magyarázat legalábbis tudományos értékű, nincs.
Már a Pennában a pincében is sokkal rosszabban esett egy darabig zenét hallgatni, meg demózni, amikor bekerült a wifis router, sokáig nem értettük miért, mig rá nem jöttünk hogy a router okozza. Nálam, ahogy az új lakásba költözés után átálltam az aktív hangfalas közeltéri zenehallgatásra megint csak lehetett a hatását, ami akkor is megvolt ha a wifit kikapcsoltam így arra gondoltam hogy a tápok miatt lehet nem a wifi vagy az internet miatt általában így szépen apránként lecseréltem a set top box, a router, a switch tápjait Hydrasound tápokra. Jobb azóta zenét hallgatni is és munkát is végezni. Konkrétan nincs megfogható durva hibája, csak valahogy unalmasabb, laposabb egy hangyafaroknyit, meg van olyan érzése az embernek bizonos fajta zenéknél, amint amikor egy grafikán körülrajzolják egy vékony fekete ceruzával a kontúrokat. Nem tudom jobban leírni.
- SoundMania
- V.I.P.
...és majd amikor az elektromos autók tucatjait töltik !chord írta: ↑2019.11.06., szer. 13:40........és nincs internet, nincs avx szövegelés és a szomszédokat is körbejártam, csókolom, marikanéni, de finom lesz ez a süti, amúgy, hogy tetszik lenni?, hopp, ezt hadd húzzam ki egy kicsit, hogy elment a TV meg a telefon?, nem baj, egy óra múlva tessék majd visszadugni, és hazaérek, és beülök, és kánaán, és...
megint búg...