Köszönöm előre is.

Cher Julien,
Attól tartok, igen.
Olyankor majd kiderül, ki fagy meg télen a dzsilliárdos, szuperkényelmes otthonában, meg mennyit érnek a felhőben tárolt digitális fotók/videók milliárdjai. Még jó, hogy fatüzelésű szaunám lesz... Meg zongizhatok gyertyafénynél.
Meg kompresszorral fújják a gumijukat, mert a bolgár lábpumpa nekik natttttyon ciki...SoundMania írta: ↑2019.11.06., szer. 13:51...és majd amikor az elektromos autók tucatjait töltik !chord írta: ↑2019.11.06., szer. 13:40........és nincs internet, nincs avx szövegelés és a szomszédokat is körbejártam, csókolom, marikanéni, de finom lesz ez a süti, amúgy, hogy tetszik lenni?, hopp, ezt hadd húzzam ki egy kicsit, hogy elment a TV meg a telefon?, nem baj, egy óra múlva tessék majd visszadugni, és hazaérek, és beülök, és kánaán, és...
akkor beindul a mosogatógép, ami a miénk, ami új és q..va drága és tényleg csendes, és az erősítő trafói, amelyek konvencionális toroidok, finom hangúak, nagyon, és most olyan búgást rendeznek, hogy csak a kontratenor szólama hangosabb...
...és nincs megoldás, kicserélheted másikra, drágábbra, olcsóbbra, kiöntheted műgyantával, akármivel, másik trafó, másik erősítő, bármi, a fél Európa nekem teker trafót, a csomagküldők furgonjai állandóan az udvarban, gerjesszük alul 25%-ra, OK, a búgás 1/5-e lement, dejó... kézzel mosogatok, lesz@rom, fő a zene, csak 12-en voltak ma este, 102 kiskanál volt, nem baj, csorog a forró víz, izzik a kazán, és,
...valaki, valahol, valamit bekapcsol, kinyomozhatatlan, hogy mit, és hol, és,
megint búg...
Tökjót írtál.chord írta: ↑2019.11.06., szer. 13:40........és nincs internet, nincs avx szövegelés és a szomszédokat is körbejártam, csókolom, marikanéni, de finom lesz ez a süti, amúgy, hogy tetszik lenni?, hopp, ezt hadd húzzam ki egy kicsit, hogy elment a TV meg a telefon?, nem baj, egy óra múlva tessék majd visszadugni, és hazaérek, és beülök, és kánaán, és...
akkor beindul a mosogatógép, ami a miénk, ami új és q..va drága és tényleg csendes, és az erősítő trafói, amelyek konvencionális toroidok, finom hangúak, nagyon, és most olyan búgást rendeznek, hogy csak a kontratenor szólama hangosabb...
...és nincs megoldás, kicserélheted másikra, drágábbra, olcsóbbra, kiöntheted műgyantával, akármivel, másik trafó, másik erősítő, bármi, a fél Európa nekem teker trafót, a csomagküldők furgonjai állandóan az udvarban, gerjesszük alul 25%-ra, OK, a búgás 1/5-e lement, dejó... kézzel mosogatok, lesz@rom, fő a zene, csak 12-en voltak ma este, 102 kiskanál volt, nem baj, csorog a forró víz, izzik a kazán, és,
megint búg...
Tapasztalat, magyarázat legalábbis tudományos értékű, nincs.
...és majd amikor az elektromos autók tucatjait töltik !chord írta: ↑2019.11.06., szer. 13:40........és nincs internet, nincs avx szövegelés és a szomszédokat is körbejártam, csókolom, marikanéni, de finom lesz ez a süti, amúgy, hogy tetszik lenni?, hopp, ezt hadd húzzam ki egy kicsit, hogy elment a TV meg a telefon?, nem baj, egy óra múlva tessék majd visszadugni, és hazaérek, és beülök, és kánaán, és...
megint búg...
........és nincs internet, nincs avx szövegelés és a szomszédokat is körbejártam, csókolom, marikanéni, de finom lesz ez a süti, amúgy, hogy tetszik lenni?, hopp, ezt hadd húzzam ki egy kicsit, hogy elment a TV meg a telefon?, nem baj, egy óra múlva tessék majd visszadugni, és hazaérek, és beülök, és kánaán, és...
Az ember szinte már könyörög egy országos áramszünetért.
Ez kissé rémisztően hangszik.
pláne annak tükrében, hogy manapság nem rögzítenek analóg magnószalagra, nagyon kevés a kivétel.juliush írta: ↑2019.11.06., szer. 12:13Ugyanakkor pár bekezdéssel korábban:avl2 írta: ↑2019.11.06., szer. 11:34erdekes, hogy az Ujhazy cikkböl nem ez lett kiemelve (en most kiemelem), ajánlom mindenki figyelmébe (passzol a forumon ismerthez: mindenki ugy élvez, ahogy..."):
kerdezö: Ha végigtekintünk a különböző hanghordozókon az LP-től a CD-n, az SACD-n keresztül az online Spotify digitális hangjáig, beszélhetünk egyfajta hierarchiáról? Butább a digitális az analóghoz képest?
UL: Egyáltalán nem, nincs közöttük hierarchia. Mindegyiknek más az esztétikája, a hangzáskaraktere.
"MN: Az ön számára melyik a legtökéletesebb hanghordozó?
UL: Az LP. ... Az LP annyira humánus hang, amit semmi nem képes pótolni."
De végül is értelmezhető a szubjektív prioritás vs. technikai realitásnak is. Sőt, csak így látom értelmét.
Ugyanakkor pár bekezdéssel korábban:avl2 írta: ↑2019.11.06., szer. 11:34erdekes, hogy az Ujhazy cikkböl nem ez lett kiemelve (en most kiemelem), ajánlom mindenki figyelmébe (passzol a forumon ismerthez: mindenki ugy élvez, ahogy..."):
kerdezö: Ha végigtekintünk a különböző hanghordozókon az LP-től a CD-n, az SACD-n keresztül az online Spotify digitális hangjáig, beszélhetünk egyfajta hierarchiáról? Butább a digitális az analóghoz képest?
UL: Egyáltalán nem, nincs közöttük hierarchia. Mindegyiknek más az esztétikája, a hangzáskaraktere.
Ezt majdnem kár is kiemelni. Digitális sem hallható az analóg áramkörök nélkül. Szóval szerintem amit előbb felsorolt az kb nettó csúsztatás.avl2 írta: ↑2019.11.06., szer. 11:34erdekes, hogy az Ujhazy cikkböl nem ez lett kiemelve (en most kiemelem), ajánlom mindenki figyelmébe (passzol a forumon ismerthez: mindenki ugy élvez, ahogy..."):
Ellenben sok kicsi sokra képes. Tessen már felsorolni a tisztán ohmikus/analóg trafós terhelésű háztartásban előforduló készülékeket. Most nekem a vasaló, bimetálos kapcsolású olajradiátor jut eszembe. A kommutátoros forgó masinák nagyobb zajra képesek a kapcsitápoknál is.fülelek írta: ↑2019.11.06., szer. 10:14
A eredmény meggyőzött, semmilyen problémát nem okozott a kapcsolóüzemű led tápegység (amúgy 80W terhelés volt a 2 ledszalag)
Az oszcilloszkópos vizsgálat azt mutatta, hogy elenyészően kicsi zavart juttatott a tápegység a hálózatba, ami az audio készülékek bemeneténél már nem volt detektálható.
Nem lékszem , hogy a HDAmpot Ő találta-e ki de pl azokban a készülékekben , amikbe be van építve, az egyik elsődleges és fontos tuning annak kiiktatása.
Hm.. Egy folytonos jel csak elvileg állítható tökéletesen vissza a mintáiból!juliush írta: ↑2019.11.06., szer. 10:51A makroszkópikus univerzumunkban általunk érzékelhető és technikai eszközeink túlnyomó többsége által ábrázolható, tárolható és kezelhető zenei információra szerintem igaz, amennyiben az "analógot" a praktikusan folyamatosnak tekinthető jelenség szinonímájaként alkalmazzuk.
Valójában azonban az "analóg" ennél többet jelent, egészen pontosan azt, hogy az ábrázolt információ minden egyes pillanatban analóg módon jellemzi a változó folyamatot. Ezért aztán fokozottan érzékeny az információ sérülésére, egy karc a lemezen, egy pici szalagnyúlás óhatatlanul torzításként jelentkezik.
KI is elköveti azt a hibát, hogy az "analóg" hangrögzítésnél figyelmen kívül hagyja a tényt, hogy a zenei információ szintén kódolva kerül tárolásra, legyen szó a pre-ekvalizált elektromos jel konverziójáról műanyagfelületbe vésett mechanikai rezgésekbe, vagy egy folyamatosan mozgó mágnesezhető szalagra rögzített fluxusváltozásokba. És valójában ha megvizsgáljuk az így keletkező kódolt "analóg" távközlési csatorna transzparenciáját (sávszélességét, zaját, linearitását), már rég nem tekinthető a "digitálissal" szemben felsőbbrendűnek, különösen, ha figyelembe vesszük az emberi érzékelés korlátait is. Ettől függetlenül ugyanakkor tetszhet egyeseknek jobban, az analóg csatorna finom nem-linearitása kellemes "simító" hatást ereményezhet (Újházy Lászlót idézve).
Gondolom Ő sem képviselt akkora nyomást a gyártóra, hogy gyártásban maradjon.juliush írta: ↑2019.11.06., szer. 10:28Csak azt nem értem, miért nem maradt meg a CD-lejátszás zenitjét képviselő 0. generációs, kerámia tokos TDA1540-es vonalnál! Onnét minden egyéb már lefelé a lejtőn.trane írta: ↑2019.11.06., szer. 09:21egy kis olvasnivaló Ken Ishiwata-tól/ról> https://www.stereolifemagazine.com/inte ... ta-marantz
A makroszkópikus univerzumunkban általunk érzékelhető és technikai eszközeink túlnyomó többsége által ábrázolható, tárolható és kezelhető zenei információra szerintem igaz, amennyiben az "analógot" a praktikusan folyamatosnak tekinthető jelenség szinonímájaként alkalmazzuk.