avl2 írta: ↑2019.11.05., kedd 10:25
kicsi a fotel ? (ugye vannak gyerekekre meretezettek is) ...bocs.
de belesüppedni nem börbe is lehetne, en valamikor regen ugy ertettem valaki(ke)t, valami(ke)t (lehet félre ?) : bör helyett jobb masik bevonat a kanapera, ülöcuccra, jobb az akusztikanak (a legtöbb esetben) - a mértéket nem tudom ...lehet felér egy 200.000 Ft-os tápkábellel, ha kompatibilis a habtestekkel :-))))
Hogy kicsi-e? Na ezt nem mondanám. Ha nem két darabban érkezett volna (alsó rész, háttámla), akkor komolyan sem az ajtón, sem az ablakon nem tudtuk volna bejuttatni a szobába. Még igy is elég érdekes volt az alsó részét (függőleges pozícióban) átpasszírozni az ajtón... Az összeszerelés gyerekjáték volt, mert a háttámlát csak a helyére kellett csúsztatni, és “bekattintani”, az már egy kis szakértelmet fog igényelni, hogy hogyan szedjük szét, ha majd valamikor ki kell vinni, mert a bőr hátsó takarja a háttámla tartószerkezetét.
Az anyagválasztásnál - bevallom - nem gondoltam a bőr akusztikai tulajdonságaira. A fotel maga tetszett meg nagyon - hosszas keresés után - és az első választási szempont ez volt, na meg hogy opcióban lehetett kérni hozzá motoros mozgatást is - amit kértem is, mert egyrészt így a lábtámasz dőlésszögét is lehet állítani, nem csak kinyitni azt vízszintesre, de ami még fontosabb volt, hogy kipróbálva, a mechanikus visszacsukás láberővel ülő pozícióban elég sportos mutatványnak bizonyult - bár jót tett volna a lábizmaimnak a napi többszöri gyakorlása

.
Ami a kárpitot illeti, bár kb 50 féle kárpitból választhattam, nem emlékszem, hogy lett volna tisztán szövet opció. Bőrszövet volt több is, olyan is, aminek a jellege inkább velúrszerű/sima bársonyszerű volt, viszont a bőrszövet tartósságával nagyon rosszak a korábbi tapasztalataim, így mindenképpen a valódi bőrnél maradtam, amiből mind mintára/vastagságra, mind színre rengeteg opció volt. Különben is imádom a bőr illatát, tapintását, stb... A színt pedig a bútorzathoz illesztettem, ahogy azt szokás. Azért az esztétikum egy ilyen bútordarabnál nem utolsó szempont, főleg ebben az árkategóriában... ami, mondjuk úgy, nem egy Ikea-kategória, de ár-érték arányban is messze az ikeás cuccok fölött van (szerintem).
Az külön öröm volt (és bocs, de nálam ez bevallottan szempont), hogy a magyar bútoripart támogattam ezzel a vásárlással (magyar emberek hazai munkahelyét). Felejtsétek el a régi (átkosbéli) kanizsai bútorokhoz fűződő negatív minőségi asszociációkat, a Kanizsa Trend mai termékei valódi minőséget képviselnek. Több, mint 8 hetet kellett várnom az elkészültére, de megérte. Az anyag és a kidolgozás minősége, robusztussága, és maga a termék összességében, véleményem szerint bármely hasonló árkategóriájú nyugati cuccot “überel”, ezért meleg szívvel ajánlom a Kanizsa Trend termékeit, ha valaki ilyen bútordarab beszerzésében gondolkodik a hifi-helyisége számára.