Tökéletesen egyetértünk. Ettől jobban nem lehett volna megfogalmazni - azt hiszem.juliush írta: ↑2019.11.05., kedd 20:57Nos nem tudom, mások miként élték meg, de nekem annyi csapódott le az egészből, hogy egyik Fórumtársunk kétségeket fogalmazott meg, feltehetően információ és tapasztalatok hiányában, míg a másik Fórumtársunk tényszerűen próbálta cáfolni azt. Én személy szerint nem éreztem benne közvetlen marketing jellegű szándékot, inkább a mundér becsületének védelmét.
Szóval nekem belefért!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Szerintem, ha valaki egy általános és mindenkit súlyosan érintő témában (történetesen az akusztika, ami tökéletesen egzakt és mérhető) kínál "gombokért" olyan szolgáltatást, ami alapján mindenki eldöntheti, hogy megfogadja-e az útmutatót, vagy nem, ezt én inkább pozitívumként ítélem meg és támogatom.
Egy jobb minőségű hálózati dugó árának a feléért olyan szolgáltatást, tanácsot kap, ami sok nagyságrenddel drágább berendezéssel sem (sőt semmivel sem) helyettesíthető. Ez a szolgáltatás itt a fórumon a megítélésem szerint csakis támogatandó lehet függetlenül attól, hogy ki kínálja. Minél többen tudnak róla és élnek vele, annál több boldog zenehallgató lesz. És mi ez, ha nem egy ilyen fórum célja.
Aztán, hogy ki mivel és kivel oldja meg a kivitelezést, az már a mérés megrendelőjén múlik, nem azon, aki a méréseket végezte.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LIMAR 2019.11.05., kedd 21:51-kor.
Az anyagválasztásnál - bevallom - nem gondoltam a bőr akusztikai tulajdonságaira. A fotel maga tetszett meg nagyon - hosszas keresés után - és az első választási szempont ez volt, na meg hogy opcióban lehetett kérni hozzá motoros mozgatást is - amit kértem is, mert egyrészt így a lábtámasz dőlésszögét is lehet állítani, nem csak kinyitni azt vízszintesre, de ami még fontosabb volt, hogy kipróbálva, a mechanikus visszacsukás láberővel ülő pozícióban elég sportos mutatványnak bizonyult - bár jót tett volna a lábizmaimnak a napi többszöri gyakorlása
.
Ami a kárpitot illeti, bár kb 50 féle kárpitból választhattam, nem emlékszem, hogy lett volna tisztán szövet opció. Bőrszövet volt több is, olyan is, aminek a jellege inkább velúrszerű/sima bársonyszerű volt, viszont a bőrszövet tartósságával nagyon rosszak a korábbi tapasztalataim, így mindenképpen a valódi bőrnél maradtam, amiből mind mintára/vastagságra, mind színre rengeteg opció volt. Különben is imádom a bőr illatát, tapintását, stb... A színt pedig a bútorzathoz illesztettem, ahogy azt szokás. Azért az esztétikum egy ilyen bútordarabnál nem utolsó szempont, főleg ebben az árkategóriában... ami, mondjuk úgy, nem egy Ikea-kategória, de ár-érték arányban is messze az ikeás cuccok fölött van (szerintem).
Az külön öröm volt (és bocs, de nálam ez bevallottan szempont), hogy a magyar bútoripart támogattam ezzel a vásárlással (magyar emberek hazai munkahelyét). Felejtsétek el a régi (átkosbéli) kanizsai bútorokhoz fűződő negatív minőségi asszociációkat, a Kanizsa Trend mai termékei valódi minőséget képviselnek. Több, mint 8 hetet kellett várnom az elkészültére, de megérte. Az anyag és a kidolgozás minősége, robusztussága, és maga a termék összességében, véleményem szerint bármely hasonló árkategóriájú nyugati cuccot “überel”, ezért meleg szívvel ajánlom a Kanizsa Trend termékeit, ha valaki ilyen bútordarab beszerzésében gondolkodik a hifi-helyisége számára.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5980
Hogy kicsi-e? Na ezt nem mondanám. Ha nem két darabban érkezett volna (alsó rész, háttámla), akkor komolyan sem az ajtón, sem az ablakon nem tudtuk volna bejuttatni a szobába. Még igy is elég érdekes volt az alsó részét (függőleges pozícióban) átpasszírozni az ajtón... Az összeszerelés gyerekjáték volt, mert a háttámlát csak a helyére kellett csúsztatni, és “bekattintani”, az már egy kis szakértelmet fog igényelni, hogy hogyan szedjük szét, ha majd valamikor ki kell vinni, mert a bőr hátsó takarja a háttámla tartószerkezetét.avl2 írta: ↑2019.11.05., kedd 10:25kicsi a fotel ? (ugye vannak gyerekekre meretezettek is) ...bocs.
de belesüppedni nem börbe is lehetne, en valamikor regen ugy ertettem valaki(ke)t, valami(ke)t (lehet félre ?) : bör helyett jobb masik bevonat a kanapera, ülöcuccra, jobb az akusztikanak (a legtöbb esetben) - a mértéket nem tudom ...lehet felér egy 200.000 Ft-os tápkábellel, ha kompatibilis a habtestekkel :-))))
Az anyagválasztásnál - bevallom - nem gondoltam a bőr akusztikai tulajdonságaira. A fotel maga tetszett meg nagyon - hosszas keresés után - és az első választási szempont ez volt, na meg hogy opcióban lehetett kérni hozzá motoros mozgatást is - amit kértem is, mert egyrészt így a lábtámasz dőlésszögét is lehet állítani, nem csak kinyitni azt vízszintesre, de ami még fontosabb volt, hogy kipróbálva, a mechanikus visszacsukás láberővel ülő pozícióban elég sportos mutatványnak bizonyult - bár jót tett volna a lábizmaimnak a napi többszöri gyakorlása

Ami a kárpitot illeti, bár kb 50 féle kárpitból választhattam, nem emlékszem, hogy lett volna tisztán szövet opció. Bőrszövet volt több is, olyan is, aminek a jellege inkább velúrszerű/sima bársonyszerű volt, viszont a bőrszövet tartósságával nagyon rosszak a korábbi tapasztalataim, így mindenképpen a valódi bőrnél maradtam, amiből mind mintára/vastagságra, mind színre rengeteg opció volt. Különben is imádom a bőr illatát, tapintását, stb... A színt pedig a bútorzathoz illesztettem, ahogy azt szokás. Azért az esztétikum egy ilyen bútordarabnál nem utolsó szempont, főleg ebben az árkategóriában... ami, mondjuk úgy, nem egy Ikea-kategória, de ár-érték arányban is messze az ikeás cuccok fölött van (szerintem).
Az külön öröm volt (és bocs, de nálam ez bevallottan szempont), hogy a magyar bútoripart támogattam ezzel a vásárlással (magyar emberek hazai munkahelyét). Felejtsétek el a régi (átkosbéli) kanizsai bútorokhoz fűződő negatív minőségi asszociációkat, a Kanizsa Trend mai termékei valódi minőséget képviselnek. Több, mint 8 hetet kellett várnom az elkészültére, de megérte. Az anyag és a kidolgozás minősége, robusztussága, és maga a termék összességében, véleményem szerint bármely hasonló árkategóriájú nyugati cuccot “überel”, ezért meleg szívvel ajánlom a Kanizsa Trend termékeit, ha valaki ilyen bútordarab beszerzésében gondolkodik a hifi-helyisége számára.
- Csatolmányok
-
- AD463E02-0320-45A5-8D76-4C13231CCD30.jpeg (622.42 KiB) Megtekintve 2285 alkalommal
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Akkor még egyszer válaszolnék, mert tényleg érdekes ez a vitastílus, és mivel volt, aki belájkolta a dolgot, talán mást is érdekel, akit meg idegesít (nyilván van ilyen) az át tudja ugorni.lehoako írta: ↑2019.11.05., kedd 16:37Tök nagy ívben lecsokizod, amit írok?![]()
A link alatt ezt írja:
"204. Ha a magyarosan írt közkeletű idegen szavak eredeti idegen írásában ch, x vagy q betű van, a következőképpen járunk el:
A ch-t, ha h-nak ejtjük, megtartjuk: jacht, mechanika, mechanikus, monarchia, pech, technika, technikus stb."...
Idegen eredetű keresztnevek és földrajzi nevek? Melyik csatornát nézed? / Jahhhh... már értem. Valami TULAJDONNÉV-magyarázat közelébe kerültél. A tulajdonnevek nem számítanak jövevényszónak, mert tulajdonnevek. Mindig minden nyelven ugyanazt a valakit/valamit jelentik, mint az eredeti nyelven, átírni se szoktuk őket fonetikusan, csak, ha nem latin betűs az eredeti nyelvük.
OK, rádhagyom, hififórumos vita ez, amiben Neked van igazad.![]()
![]()
![]()
Igazad van, reggel a nagy sietségben véletlenül úgy láttam, hogy a helyesírási szabályzat 209. pontjára mutat a link, pedig tényleg az általad idézett 204-esre mutat. (ráadásul, mivel elég biztos voltam (és vagyok is) abban, hogy igazam van, nem böngésztem végig az egész cikket,amit belinkeltél. Most megtettem.) Tehát ebben tévedtem, de azt hiszem, ez nem érinti a lényeget, és a reakciód megint csak azt mutatja, hogy nem megérteni akarod a jelenséget, hanem egyszerűen csak hibákat keresel abban, amit írtam. Ezért meg sem nézed pl., hogy amit meg most beidézel, az a helyesírási szabályzatban az idegen szavak átírására vonatkozik, és nem kifejezetten a jövevényszavakkal áll kapcsolatban. Hogy akkor miért linkelték be a dolgot a jövevényszavak átírása c. szócikkbe? Ezt a szócikk elején elmagyarázzák, és ez a dolog lényegével áll összefüggésben, (az ilyesmikre kellene összpontosítanod, ha a dolgot akarod megérteni, és nem arra hogy én figyelmetlenségből milyen rossz hivatkozásokat írok): "A jövevényszavakat (idegen nyelvekből eredő, de a magyarban elterjedt szavakat) eleinte eredeti alakjukban írjuk (ilyenkor még idegen szónak számítanak) "
Ez a kicsit szerencsétlen megfogalmazás azt jelenti, hogy a jövevényszavak idegen szavakból lesznek idővel (De ez előtt még nem jövevényszavak (ez világos a jövevényszó szócikkból) csak rossz a megfogalmazás). Ebben az esetben két eset lehetséges: "majd ha közismertté válnak, két eset lehetséges: sok esetben jóváhagyják a magyaros írásmódot – olykor az eredeti nyelvi alakhoz legközelebbi formában, máskor módosulásokkal, máskor viszont megőrződik az idegen írásmód szerinti írás " Tehát azért utalnak az idegen szavak átírására, mert bizonyos idegen szavak, akkor is megtartják az eredeti írásmódjukat, amikor már jövevényszóvá válnak. (bár az alábbiakból világos lesz, hogy ez a ritkább eset) Tehát az, amit idézel, egyáltalán nem lányeges abból a szempontból, hogy a 'psziché' szó jövevényszó-e vagy idegen szó. Ha jövevényszó lenne, akkor ebbe a ritka kategóriába tartozna, de nem az.
Hogy miért? Megpróbálom neked összefoglalni a lényeget, ami miatt majdnem hogy biztos vagyok benne, hogy igazam van.
1) A jövevényszó alapesete az, amikor átveszünk egy idegen szót valamire, amire nincs magyar szó. Ez az ami alapból megadja a jövevényszó és idegen szó megkülönböztetés értelmét. Ezért hozzák általában az asztal szót példának, amit talán a letelepedéskor vettünk át az itt levő szlávoktól (stol) (valszeg a nomád életmódban nem kellett egy külön ilyen szó, vagy valami ilyesmi), és ezért emeli ki az általad belinkelt lista külön a modern idegen szavakat (ha megnézed ezek gyakorlatilag mind olyanok, amelyekre nincs pontosan megfelelő magyar szinonima. Nyilván (többek között) ezért nem szerepel a listádon a psziché szó (az nem ilyen).
2) A wiki szócikkből az is kiderül, hogy 1-en kívül úgy is keletkeznek/tek jövevényszavak, hogy egy idegen szó, amire ugyan van magyar szó kiszorítja azt (a másik sztenderd példa a 'sógor', ami nyilván a 'Schwager'-ből lett, kiszorította a 'rér'-t vagy mit. Nyilván egy ideig együtt volt a Schawager meg a rér, aztán lett csak az első, aztán már magyarosan írtuk, és lett belőle sógor és eltűnt a rér) Mivel ez egy hosszabb folyamat azért van olyan időszak is, hogy a két szinonim szó még együtt létezik, de amikor jövevényszó lesz belőle, addigra általában már nem (mivel a szó alapértelmét ez adja), és akkor általában eltűnnek belőle az idegen betűkapcsolatok (igen, igazad van, nem mindig, és az előbbiek miatt ez egy spektrumszerű dolog, de amikor pl. olyan régen használt szavak, mint a psziché, jövevényszavakká válva nem íródnak át magyarosra, azt a Te listád is 'kuriózumként' említi, tehát ez elég ritka.)
Ezek miatt - tehát azért mert a jövevényszó két legfontosabb jellemzője nem igaz a 'psziché' szóra - én (na jó ennyit engedek neked) nagyon valószínűnek tartom, hogy - legalábbis még napjainkban - a 'psziché' még nem jövevényszó.
Befejezhetjük, én legalábbis csak akkor fogok reagálni, ha azt látom, hogy a dolog lényegén elgondolkodsz, és végre írsz valami lényeget érintő tartalmi elemet az álláspontod mellett, és nem csak az én 'hibáimba' kapaszkodsz. (Azt pl. megírhatnád, ha már ennyire nem értesz egyet velem, hogy szerinted akkor mi a különbség az idegen és a jövevényszavak között, mert erről eddig bölcsen hallgattál).
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6192
Bocsánat, pontatlanul fogalmaztam: bújtatott és nem bújtatott reklámjait kellett volna írnom.Nem beszélve a bedobjuk a "bullshit kavicsot" az állóvízbe a fórum bármely pontján, s mikor valaki esetleg csuklóból cáfolja a dolgot, netán érdemi választ vár a témában akkor néma csend...Tctronic írta: ↑2019.11.05., kedd 20:38Ne haragudj, itt mi történik? Ez még csak nem is bujtatott reklám.
Ne keverjük ezt a két dolgot-én még mindig csak egy jogos választ látok a dologban.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Nos nem tudom, mások miként élték meg, de nekem annyi csapódott le az egészből, hogy egyik Fórumtársunk kétségeket fogalmazott meg, feltehetően információ és tapasztalatok hiányában, míg a másik Fórumtársunk tényszerűen próbálta cáfolni azt. Én személy szerint nem éreztem benne közvetlen marketing jellegű szándékot, inkább a mundér becsületének védelmét.
Szóval nekem belefért!
Szóval nekem belefért!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Ne haragudj, itt mi történik? Ez még csak nem is bujtatott reklám.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6192
Kevesebbért? Sokkal több helyen és sokkal többször nyomta a bújtatott önreklámjait, sokszor minden következmény nélkül-úgyhogy szerintem ez a kettő messze nem egyenlő.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Tctronic
- Beköltözött
Ezt megteheted privátban is. Cablest kevesebbért is megkövezték már. Szerintem már sok volt....
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10997
- Kapcsolat:
Engedtessék meg, hogy érdemben reagáljak a napok óta érkező téves célozgatásokra! Ezek után nincs mit írnom róluk.
Jó estét! Kérem ez a fapaci önreklám topik?
- Tctronic
- Beköltözött
És ez itt (nem ?) a reklám helye.fapaci írta: ↑2019.11.05., kedd 19:12
Kedves pajtásom! Rendeltél-e már valaha is akusztikai mérést, tanácsadást bárkitől itt a fórumon? Tőlem biztosan nem. No de akkor honnan tudod, miként zajlik, miről szól, miből áll?
Garancia... Nem árulok és nem gyártok semmiféle akusztikai eszközt, kivitelezéssel sem foglalkozom, csak szolgáltatást kínálok, ami a tárgyalt esetben akusztikai mérésre, tanácsadásra, tervezésre terjed ki. Ennek ára, menete, feltételei ismertek, honlapomon, blogomon, fórumos topikjaimban megtalálhatók, nincs bennük semmi titok. Egy komplett tervezési csomag is olcsóbb az imádott kábeleidnél (amiket szerintem garancia nélkül vásároltál és ajánlasz bárkinek). Sok száz fórumtársnál és máshonnan jelentkező hobbitársnál jártam az elmúlt években és próbáltam megoldani az akusztikai problémáikat. Egyetlen olyan esetem sem volt, amikor a megrendelő azt mondta, hogy neki ez nem ért ennyit, rosszabb lett, csalódott, kéri vissza a pénzt. Ismétlem, egy sem volt. Rudi bácsi szokott emlegetni valakit, aki állítólag nem értette, amit nála műveltem mérés közben, de nem tudom, kiről van szó. Ennél negatívabb visszajelzés hozzám eddig nem érkezett. Van viszont több száz köszönő levelem, amikbe betekinthetsz, ha felém jársz. Szóval kérlek, engedd el ezt az önkéntes rendőri szerepet, mert nincs rá szükség!
Az esetek túlnyomó többségében lehet javítani a szoba akusztikáján átrendezéssel, a meglévő eszközök, bútorok, berendezési tárgyak felhasználásával, vagy új eszközök, burkolatok, textíliák, panelek bevetésével, de ezeket sem tőlem veszik. Kérésre ajánlok beszerzési forrásokat, de a házilagos kivitelezést is szoktam támogatni, sőt még mérni is megtanítottam eddig félszáz hobbitársat. Ajánlásokat adok, amikből a megrendelő dönti el, mennyit valósít meg, de minden esetben felhívom a figyelmét rá, hogy az általam ígért változás csak akkor fog bekövetkezni, ha minden javaslatomat megfogadja, betartja. Félmegoldás félsikerrel jár. Ha kér utólagos ellenőrző mérést, megkapja, de ritkán kérik, inkább a fülükre hallgatnak, amit én abszolút támogatok. Ha mégis kihívnak utólag, annak is örülök, mert eggyel több dokumentált referenciám lesz. Kb 5 %-os előfordulási arányú eset az, amikor érdemi javulás reális áron nem érhető el, ilyenkor ezt mindig megmondtam, vagy úgy, hogy "Ne nyúlj hozzá, jó ez így!", vagy úgy, hogy "Ez bizony reménytelen eset, nincs értelme költeni rá.".
Javaslom, lendüljünk tovább ebből a témából, mert már szörnyen kínos a makacsságod, a többséget meg már rég nem érdekli a történet. Ha komolyan szeretnél beszélgetni, tanulni akusztikai témában, gyere el valamelyik oktatásomra! Ha a végén úgy érzed, nem kaptál eleget, visszakapod a részvételi díjat, ahogy bárki más is visszakérheti, de még senki nem tette meg. No de akkor kiért aggódsz ennyire?

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10997
- Kapcsolat:
Kedves pajtásom! Rendeltél-e már valaha is akusztikai mérést, tanácsadást bárkitől itt a fórumon? Tőlem biztosan nem. No de akkor honnan tudod, miként zajlik, miről szól, miből áll?lehoako írta: ↑2019.11.05., kedd 17:52A bajom ezzel az egész akusztika megmérés-beállítás-panelezés-dologgal, hogy úgy gondolom, korrektséget, pláne garanciát csak max nyomokban tartalmaz. Fel kéne homályosítani sokmindenkit, hogy inkább közeltérizzen/fülesezzen, mert kb menthetetlen a szobaakusztikája. Mi van, ha csomót beleöl vki és rosszabb lesz a hang? Van ennek nyoma? Korrekt ennyire valaki, hogy elmondja már az elején, hogy figyu... hajthatsz, ahogy akarsz, nem fog kijönni, amire vágysz.
Garancia... Nem árulok és nem gyártok semmiféle akusztikai eszközt, kivitelezéssel sem foglalkozom, csak szolgáltatást kínálok, ami a tárgyalt esetben akusztikai mérésre, tanácsadásra, tervezésre terjed ki. Ennek ára, menete, feltételei ismertek, honlapomon, blogomon, fórumos topikjaimban megtalálhatók, nincs bennük semmi titok. Egy komplett tervezési csomag is olcsóbb az imádott kábeleidnél (amiket szerintem garancia nélkül vásároltál és ajánlasz bárkinek). Sok száz fórumtársnál és máshonnan jelentkező hobbitársnál jártam az elmúlt években és próbáltam megoldani az akusztikai problémáikat. Egyetlen olyan esetem sem volt, amikor a megrendelő azt mondta, hogy neki ez nem ért ennyit, rosszabb lett, csalódott, kéri vissza a pénzt. Ismétlem, egy sem volt. Rudi bácsi szokott emlegetni valakit, aki állítólag nem értette, amit nála műveltem mérés közben, de nem tudom, kiről van szó. Ennél negatívabb visszajelzés hozzám eddig nem érkezett. Van viszont több száz köszönő levelem, amikbe betekinthetsz, ha felém jársz. Szóval kérlek, engedd el ezt az önkéntes rendőri szerepet, mert nincs rá szükség!
Az esetek túlnyomó többségében lehet javítani a szoba akusztikáján átrendezéssel, a meglévő eszközök, bútorok, berendezési tárgyak felhasználásával, vagy új eszközök, burkolatok, textíliák, panelek bevetésével, de ezeket sem tőlem veszik. Kérésre ajánlok beszerzési forrásokat, de a házilagos kivitelezést is szoktam támogatni, sőt még mérni is megtanítottam eddig félszáz hobbitársat. Ajánlásokat adok, amikből a megrendelő dönti el, mennyit valósít meg, de minden esetben felhívom a figyelmét rá, hogy az általam ígért változás csak akkor fog bekövetkezni, ha minden javaslatomat megfogadja, betartja. Félmegoldás félsikerrel jár. Ha kér utólagos ellenőrző mérést, megkapja, de ritkán kérik, inkább a fülükre hallgatnak, amit én abszolút támogatok. Ha mégis kihívnak utólag, annak is örülök, mert eggyel több dokumentált referenciám lesz. Kb 5 %-os előfordulási arányú eset az, amikor érdemi javulás reális áron nem érhető el, ilyenkor ezt mindig megmondtam, vagy úgy, hogy "Ne nyúlj hozzá, jó ez így!", vagy úgy, hogy "Ez bizony reménytelen eset, nincs értelme költeni rá.".
Javaslom, lendüljünk tovább ebből a témából, mert már szörnyen kínos a makacsságod, a többséget meg már rég nem érdekli a történet. Ha komolyan szeretnél beszélgetni, tanulni akusztikai témában, gyere el valamelyik oktatásomra! Ha a végén úgy érzed, nem kaptál eleget, visszakapod a részvételi díjat, ahogy bárki más is visszakérheti, de még senki nem tette meg. No de akkor kiért aggódsz ennyire?
LIMAR írta: ↑2019.11.05., kedd 18:41Bárányhimlős voltál a felvitelin?![]()
Ps.:
....gondolom, hogy nem matematikából és fizikából szedted össze.....
Az én időmben még csak 20+20 pont volt a maximum. Úgyhogy a 124-re nincs rálátásom.
Minden esetre tiszteletre méltó, ha valaki bármiből is a maximum felett teljesít az adott szisztéma szerint.
Az már kevésbé, hogy ezt mire hasznosítja.

Most rohannom kell, a poént köszönöm, kapsz rá egy pirospontot

-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Bárányhimlős voltál a felvitelin?

Ps.:
....gondolom, hogy nem matematikából és fizikából szedted össze.....
Az én időmben még csak 20+20 pont volt a maximum. Úgyhogy a 124-re nincs rálátásom.
Minden esetre tiszteletre méltó, ha valaki bármiből is a maximum felett teljesít az adott szisztéma szerint.
Az már kevésbé, hogy ezt mire hasznosítja.
Az Audience 42 hibátlan doboz, tökéletes a maga 7 literjéhez. Talán earforce is beírja, nála is épp ilyenek vannak most a "stúdióban."fülelek írta: ↑2019.11.05., kedd 18:27Ami jól szól 1 méterről, az jól fog szólni 3 méterről is (amennyiben az akusztika nem húzza visszajuliush írta: ↑2019.11.05., kedd 18:11A közeltérizéssel csak óvatosan, nem véletlenül terveznek speciálisan ilyen felhasználásra hangfalakat! Ezek futási időben és fázisukban a hallgató közelségére optimalizáltak, míg a hétköznapi, otthoni hallgatózásra készített eszközök inkább min. 2-3 m-re korrigáltak. Ekkora távolságból a hangszórók közötti távolság hatása is kevésbé számít, mint közelről hallgatva őket.), viszont valóban van egy csomó olyan doboz, ami 2méternél közelebbről vacak mérve és hallgatva egyaránt.
Hogy Dynaudio példát mondjak, és ne a legdrágábbat, az Audience 40/42 kis doboz közeltérben és messziről is nagyon jól szól, amennyiben előtte finom hangú vasak vannak.

Nem tudom, hogy általában minek köszönhető ez a "jóság", amikor a Dynokat a nagy membrántömegük és a speciális Magnézium-Szilikát-Polimer membránok miatt erősen "sajáthangúnak" csúfolják az irigyeik, főleg a papírmembrán szerelmesei. Nyilván totál más hangjuk van, ez már ízlés dolga.
Az Audience 52esnek viszont sztem orrhangja van, valami nem stimmel a doboztérfogattal? Fülelek, Te is tapasztaltál ilyet, vagy csak nem tud jobb lenni, mint a 42es, csak picit nagyobbnak akar "hallatszani" ?
Nem mennék bele, hogy 124 pontom volt az elvileg maximális 120-ból, mert megint nem fognak valamit érteni a mérnökök...LIMAR írta: ↑2019.11.05., kedd 18:24Ebben azért nem vagyok olyan biztos.
A Műszakira, Híradástechnika szakra nem akart kérdése volt bejutni.
Ahhoz tudni is kellett, bennmaradni meg még többet.
Az óhajtás ma csak pénz kérdése. Természetesen a bennmaradás is érdeke az intézményeknek.
Ez meg is látszik a végterméken.
A Műszaki úgy, ahogy tartja még a szintet, de a többi....
Nemrégiben egy SOTE-n oktató mondta, hogy Isten óvjon mindenkit a ma végzősöktől.
Pénzért kerültek be, megtanultak vizsgázni, a tudás, ami mögötte van, minimális.
A humán intézetekben sok kárt nem lehet okozni a hallgatókban.

Lapozzunk sztem.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5142
Ami jól szól 1 méterről, az jól fog szólni 3 méterről is (amennyiben az akusztika nem húzza visszajuliush írta: ↑2019.11.05., kedd 18:11A közeltérizéssel csak óvatosan, nem véletlenül terveznek speciálisan ilyen felhasználásra hangfalakat! Ezek futási időben és fázisukban a hallgató közelségére optimalizáltak, míg a hétköznapi, otthoni hallgatózásra készített eszközök inkább min. 2-3 m-re korrigáltak. Ekkora távolságból a hangszórók közötti távolság hatása is kevésbé számít, mint közelről hallgatva őket.

Hogy Dynaudio példát mondjak, és ne a legdrágábbat, az Audience 40/42 kis doboz közeltérben és messziről is nagyon jól szól, amennyiben előtte finom hangú vasak vannak.
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Ebben azért nem vagyok olyan biztos.
A Műszakira, Híradástechnika szakra nem akart kérdése volt bejutni.
Ahhoz tudni is kellett, bennmaradni meg még többet.
Az óhajtás ma csak pénz kérdése. Természetesen a bennmaradás is érdeke az intézményeknek.
Ez meg is látszik a végterméken.
A Műszaki úgy, ahogy tartja még a szintet, de a többi....
Nemrégiben egy SOTE-n oktató mondta, hogy Isten óvjon mindenkit a ma végzősöktől.
Pénzért kerültek be, megtanultak vizsgázni, a tudás, ami mögötte van, minimális.
A humán intézetekben sok kárt nem lehet okozni a hallgatókban.
Cher Julien,juliush írta: ↑2019.11.05., kedd 18:11A közeltérizéssel csak óvatosan, nem véletlenül terveznek speciálisan ilyen felhasználásra hangfalakat! Ezek futási időben és fázisukban a hallgató közelségére optimalizáltak, míg a hétköznapi, otthoni hallgatózásra készített eszközök inkább min. 2-3 m-re korrigáltak. Ekkora távolságból a hangszórók közötti távolság hatása is kevésbé számít, mint közelről hallgatva őket.
köszönöm, igen, valóban. A dobozom használati utasítása szerint 2m élhosszúságú szabályos háromszög 2 sarkába a ládikók, a harmadik sarokban a hallgatóval.

Meg, ha a Wattok felett számít még valami, bár nem értek hozzá, akkor az pl jót tesz, h van a Hiragában 4x27000 uFd OLDALANKÉNT. 

A közeltérizéssel csak óvatosan, nem véletlenül terveznek speciálisan ilyen felhasználásra hangfalakat! Ezek futási időben és fázisukban a hallgató közelségére optimalizáltak, míg a hétköznapi, otthoni hallgatózásra készített eszközök inkább min. 2-3 m-re korrigáltak. Ekkora távolságból a hangszórók közötti távolság hatása is kevésbé számít, mint közelről hallgatva őket.
Gyula
Köszönöm! Többek között ezt nem tudtam, de azért nem bőgnek minden alkalommal úgy, mint amikor legutóbb itt voltál, sőt, alapvetően most beszélgetős hangerőn járatom őket. Sokkal több a finomság és nincs felesleges hangorkán :-))).fülelek írta: ↑2019.11.05., kedd 17:2285dB -de mivel csont 4 ohmos, ezért a hatásfok 82dB/W/m! a 20W az 13dB plusz, tehát 95dB/1m!lehoako írta: ↑2019.11.05., kedd 16:42https://prohardver.hu/tema/pmpo_es_az_r ... friss.htmlasebestyen írta: ↑2019.11.05., kedd 14:29Ez a Watt is ilyen mérnöki hülyeség, vagy legyen csak félrevezetés, nah. Hát eleve - a jó hifista tudja - , van a csöves W, ami egy másik szint, mint a félvezetős W. De még a félvezetősöknél is van A-osztályú W, ami megint más.![]()
Én nem értek hozzá, nekem a 20 wattos Hiraga sarkára állítja a 84 dB-s, 4 Ohmos 1.4-et...
Ez azt jelenti, hogy magácska full klipben járatja 20 wattos Hiragáját, úgy akár még 3dB hangerőt lel -igaz 10% torzítással, de az 100 Hz alatt nem zavaró pár sör/stb után.
Amúgy nagyszerű ládák szerintem is, de 100W minimum kellene hozzájuk...
....mert amikor jól szól a zene, akkor az uristen hangereje se elég...
Most épp ők nyomják, tiszta május, imádom az egész hangulatát, chord írta, h chamber music. Nem tudom, ez mennyire számít annak, ez a cappellára is vonatkozhat-e vagy inkább instrumentálisra, de nekem csúcs.
youtu.be/LJ7VirCScp0