asebestyen írta: ↑2019.11.05., kedd 09:03
lehoako írta: ↑2019.11.05., kedd 08:40
Klaca írta: ↑2019.11.05., kedd 08:28
Akkor, ha jól látom az "a függ b-től", (vagy 'nincs a b nélkül') és az "a befolyásolja b-t" vagy valami ilyesmi különbségét kellene körüljárni. De leginkább úgy tűnik nekem, hogy ez megint egy itt oly gyakran előforduló 'inkább leszakad a körmöm, minthogy leírjam: 'bocs igazad volt" 'típusú vita volt. (Nem lehet, hogy például ezért nem szeretjük itt a gyártókat, kereskedőket, hangmérnököket? Velük szemben kicsit nehezebb ilyen jellegű vitákat folytatni, mivel hogy egy átlag hobbi hifistánál sokszorta több a tapasztalatuk. Amikor már végképp eljön a hülyeség pillanata, be lehet dobni az "elfogult" meg hasonló érveket.))
Volt már olyan Veled, hogy kimentél a konyhába v egy másik szobába, és ott is elkapott a "Húdejó a hang!"-feeling?
(A feeling egyébként, ahogy a belinkelt oldalon is olvashattad, jövevényszó, ezzel a helyesírással. A psziché egyszerűbb eset, remélem, már világos Neked, mivel látványosan kerülöd a konklúziót, sztem is térjünk rá másik témára.

)
Semmi bajom a gyártókkal, kereskedőkkel, hangmérnökökkel, ha jótállnak a termékeikért/szolgáltatásaikért. Ez a hobbi arról szól, h vissza lehet adni a babaruhát kipróbálás, bejáratás, stb után, ha nem felel meg. Vagy el lehet adni, ha feljebb lépsz. Meg van a cuccokra gari.
A bajom azzal van, ha olyan szolgáltatást árulnak, amire se garancia, se utólagos pénzvisszafizetés, emiatt hót egyoldalú az egész. A vevő kiszolgáltatott, nem tudja ellenőrizni, hogy mit kapott, és ha a végén nem tetszik, már nincs mit csinálni, bukta a nem kevés pénzt.
Garit kéne adni és mindenki tudná, hogy nem lehúzás. Szvsz.
Ki elfogult? Ezt most nem értem pontosan.
Áki, ne keverjük a dolgokat. Eddig az akusztika, mint fizikai tény volt fontosságában megkérdőjelezve, most meg átcsúsztunk a szolgáltatások, de még inkább szolgáltató, esetleg 1 bizonyos? szolgáltató megkérdőjelezésébe?
Másik az, hogy mit kéne garantálni? A mérés hitelességét, az abból fakadó tanács helyességét, a kivitelezés minőségét, vagy komplett, a bizonyos műszaki paramétereknek való megfelelőséget, esetleg a megrendelői ízlésnek való megfelelőséget?
Az akusztika jelentősége nálam elsőrangú fontosságú, nyugodtan vissza lehet olvasni az összes hozzászólásomat az AVXen, sőt, az azóta sajnos eltűnt még kb 500 posztot, amit a Dyno-topikból vitt el az F8.
Nem kell kerülgetni a témát, ahogy én se Fapacit, cinkolgatjuk egymást, úgy látom, minimum kétoldalú...

Sztem ő se szorul rá, hogy a fél fórum legyezze törülközővel a menetek között, én meg köszönöm, mint el tudod képzelni, sose voltam a nagyátlag szíve csücske közepe, megszoktam, hogy nem vagyok "hangadó" és nagyszerűnek tartom az egészet így. Nem csípom az ex cathedra kijelentéseket, meg a "te úgyis hüje vagy hozzá"-lesajnáló attitűdöt, pláne, ha a sportág neve a saját ízlésünk kiszolgálása.
A bajom ezzel az egész akusztika megmérés-beállítás-panelezés-dologgal, hogy úgy gondolom, korrektséget, pláne garanciát csak max nyomokban tartalmaz. Fel kéne homályosítani sokmindenkit, hogy inkább közeltérizzen/fülesezzen, mert kb menthetetlen a szobaakusztikája. Mi van, ha csomót beleöl vki és rosszabb lesz a hang? Van ennek nyoma? Korrekt ennyire valaki, hogy elmondja már az elején, hogy figyu... hajthatsz, ahogy akarsz, nem fog kijönni, amire vágysz.
Illusztráció:
Egyik kedves barátnőm kislánya 11 éves korában az OB-n harmadik időt úszott pillangóban. Rengeteget edzett, borzasztóan motivált volt. A következő évben nem nőtt semmit, akik kb 10 centit nőttek 1 év alatt, beérték. A rákövetkező évben nőtt 1 picit, de alig, akiket 2 éve fél hosszal úszott le, most lazán verik fele annyi edzéssel. A barátnőm bíztatja a kislányát, hogy eddzen többet, de annak ellenére, hogy napi 2 edzése van, az OBn már csak x-edik, az edzés kb minden idejét elveszi, 6x2 edzés + vasárnap versenyek, általában vidéken, általában reggel 9-től. Zalaegerszegtől Nyíregyig kb. mindenhol. Érj le vasárnap reggel 9re Nyíregyre Pestről úgy, hogy a gyerek kialudta magát és nem hullaként esik a vízbe kialvatlanul. Aha. Aztán vissza Pestre a d.u. 5-ös eredményhirdetés után, és akkor még tanulás kb pont 0 perc volt egész hétvégén. Egész család összes hétvégéje rámegy.
Elkezdtem nagyon finoman bevezetni, hogy tökjó az úszás, én is úsztam kb 15 éven keresztül, de annyit nem ér, hogy emiatt elmenjen a termékeny ideje és akárhogy hajt, sikertelen legyen (nem, nem ennyire egyértelműen mondtam). Jövőre kb az első 100ban sem lesz benne, akik tavaly kezdtek úszni, azok is megverik, kb fél méterrel előrébbre fut ki a fejesük, 20 centivel hosszabb a benyúlásuk, bukófordulónál még kap tőlük alkalmanként majdnem fél métert. Nincs olyan isten, hogy akár csak ezt le tudja dolgozni, és akkor még arról, hogy hosszabb karral sokkal jobban lehet pillézni, nem is beszéltünk. Erre jött, hogy miért akarom demotiválni, amikor élvezi, a klub is nagyon számít rá (Honvéd) és az önértékelése része...
Azért írtam ezt le, mert sztem sokkal fontosabb, hogy valakit felvilágosítsunk, hogy elegendő információ birtokában tudjon dönteni, minthogy igérgessünk, rásózzunk ezt-azt, aztán azt mondjuk, hogy "te ezt akartad, megkaptad" miközben csak még elégedetlenebb lett, mert csomót költött és vágyott arra, amit ígértek neki (hogy sokkal jobb lesz).
A kulcsrakész "akusztikajavítás" kell szvsz, hogy garanciális legyen. Ha a vevő nem elégedett a szolgáltatással, fújhassa vissza, mint kb mindent. Ha visszaküldesz egy tévét, annak se fikázod le a tervezőjét, a villásdugóját, egyben kompletten visszaadod.
Annyira hajánál fogva előrángatott dolog ez a garancia-ügy a kereskedelemben/szolgáltatásban, hogy komolyan senki sem hallott róla? Nem járunk kifejezetten egy klubba Huszti Zsolttal, de pl amikor earformance barátom egyik kis Heed vasa (Canopus asszem) kipukkadásszéli kondikat mutatott, azonnali alkatrészcsere, no questions asked és tökingyen. Fülelek dettó. Amikor nem álltam jól, előre kaptam Tőle cuccot, hitelbe. És ha akartam volna, visszaadhattam volna 3 hónap után, hogy bocs, mégse, de nagyon jó volt és máig megvan, bár már szervizelni kéne, mert belecsapott a villám... Nem én voltam az egyetlen. Bodor Feri cuccai is volt, h hónapokig parkoltak nálam. Béláról nem is beszélve, többször is. Mindannyiuknak utólag is nagy köszönet. Azt hiszem, valamiféle hobbitársi vagy fórumtársi elbánás kellene, hogy megmutatkozzon ebben az akusztikás dologban is.