Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5995

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

bitrograde írta:
2019.11.04., hétf. 22:32
Csak hogy témát váltsunk: ki milyen testhelyzetben hallgat zenét? Van jó pozitúra? Szeretném tudni.
Egy bazinagy kényelmes süppedős-körülölelős, Kanizsán gyártott modern bőrfotelból, motoros dönthető háttámlával és az aljából motorosan nyitható-visszazárható lábtámasszal. A lábtámaszt használom zenehallgatás közben, a háttámlát viszont nem döntöm. Általában van nálam olvasnivaló, bár tudom, hogy hifi-körökben blaszfémia kimondani, hogy az ember mást csinál zenehallgatás mellett. De én ilyen vagyok, szeretek közben olvasni (vagy éppen fórumozni a tableten) :D
A fotelre a hificucc részeként tekintek, mert igencsak nagyot nőtt a hang-élmény a beszerzése után :D és ez nem vicc, tényleg... :D

Szerk: a ealvás-dolog nálam is bejátszik néha, de komyakospohár nem szokott lenni nálam, hál’istennek. A whisky-t jobban kedvelem :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

phyton71 írta:
2019.11.04., hétf. 22:15
...van akinél a párja hívja fel a figyelmet arra,hogy valami nincs rendben mint külső szemlélő,és vágja az ember arcába kíméletlenül a vaskesztyűt.
Persze, de amikor azt mondta neked: Nézd az a cuki kis piros retikült a kirakatban

Azt mondtad: Drágám 6 szép retikülöd van, minek egy hetedik?

Szóval ne csodálkozz, szemet szemért, fogat fogért...

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 596

Hozzászólás Szerző: diagnet »

phyton71 írta:
2019.11.04., hétf. 22:34
Én meg a fotelben összeroppanva,kapcsolom ki a kócerájt. :D
Szerintem örülj neki, hogy legalább akivel együtt élsz nem traktál kegyes hazugságokkal. :rolleyes:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

bitrograde írta:
Csak hogy témát váltsunk: ki milyen testhelyzetben hallgat zenét?
A hangászoknál van egy speciális teszt üzemmódos, dolgozós testhelyzet, de erre csak mérnöki magyarázatot tudnék adni az emberi hallás jellegzetességeit illetően, amitől megkímélem a topikot. Amúgy vicces, de szinte az összes hangmérnök alkalmazza, pedig soha nem beszéltünk róla.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

mgus írta:
2019.11.04., hétf. 23:22
phyton71 írta:
Most értitek,3.asszonyom próbálok imponálni neki mekkora audiofil vagyok 150kg végfokot beizzítok,aztán 15 perc múlva,ez fárasztó,nem szól szépen és kimegy a szobából sakkozni a géppel. gondolkodik.gif Én meg a fotelben összeroppanva,kapcsolom ki a kócerájt. :D

Azt mondja,hogy egysíkúan szól az egész,nem válnak szét a hangszerek,maszlag az egész,meg mikor milyen jelző jut az eszébe,vannak szebbek is ..... :D
És neked tetszik a hangja, már a rendszerednek? Nem lőtted túl a rendszert? Erőbe biztos nincs hiány 150Kg vas, 2 sub legalább egyszerre szól? Sajnos lehet benne némi valóság, amit állít az asszony.
Mindent elkövettem amit csak lehetett az akusztikai kezelés kivételével,rengeteg kábel van itthon a legkülönbfélék,mind anyagban mindpedig szerkezeti felépítésben.Minden rezgéscsillapítva,kábelek elemelve a parkettától,most lett kész a tápösvény,de sajnos nem tudom még tesztelni,szétvertem a lakást.Egyébként szívesen hallgatom,de a korai és késői visszaverődések a falakról nagyon eltolják a hangzást,bevallom,hogy kevés a bútor és sok a szabad falfelület,de nem is szeretném teleszórni bútorokkal.Nem egyszerű a felállás.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

phyton71 írta:
Most értitek,3.asszonyom próbálok imponálni neki mekkora audiofil vagyok 150kg végfokot beizzítok,aztán 15 perc múlva,ez fárasztó,nem szól szépen és kimegy a szobából sakkozni a géppel. gondolkodik.gif Én meg a fotelben összeroppanva,kapcsolom ki a kócerájt. :D

Azt mondja,hogy egysíkúan szól az egész,nem válnak szét a hangszerek,maszlag az egész,meg mikor milyen jelző jut az eszébe,vannak szebbek is ..... :D
És neked tetszik a hangja, már a rendszerednek? Nem lőtted túl a rendszert? Erőbe biztos nincs hiány 150Kg vas, 2 sub legalább egyszerre szól? Sajnos lehet benne némi valóság, amit állít az asszony.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5011

Hozzászólás Szerző: pärt »

bitrograde írta:
Csak hogy témát váltsunk: ki milyen testhelyzetben hallgat zenét? Van jó pozitúra? Szeretném tudni.
Csínján a túl kényelmes fotellel. Az enyémnek dönthető a támlája, plusz előugrik a lábtartó. Esti, romosabb állapotban könnyen bealvás lehet a vége. Esett már ki a kezemből konyakospohár egy túl fárasztó napot lezáró esti zenehallgatás alatt, nem a konyak hibájából; egyszerűen túl kényelmes volt a póz.
Meg a döntéssel változik a hallgatási szög is, a gondos hangdoboz beforgatást lenullázva.
Azért a másik véglet sem igazi; aki templomi koncerten nem kívánt még semmi kellemetlent a padokat faragó mesternek, az igazi mintakeresztény.

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

bitrograde írta:
Jó pozitúrákat ismerek (priviben szívesen megosztom), csak ne kelljen zenét hallgatni közben. Hifizni meg pláne, az már túlmenne minden határon.
:smile29:

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

phyton71 írta:
2019.11.04., hétf. 22:15
Csak érdekesség képpen írom le,hogy nálunk páromnak van jobb hallása,mindig vittem minden vásárlásom alkalmával magammal és mondhatom nem csalódtam kettőnk együttes hallásában,viszont itthon nagyon kritikus,és nem tudtam eddig olyan rendszert összehozni ami tetszett volna neki is,Nemrégiben jártunk kedves ismerősnél és előkerült néhány jó muzsika
,miután elmentünk,megemlítette,hogy a h... fórumok helyett azt kellene kideríteni nálam miért szól ennyire sz@rul bármit veszek,természetesen mindketten tudjuk,hogy miért csak halogattam mindig,de most jött el az idő.Ezt csak azért írtam le,hogy van akinél a párja hívja fel a figyelmet arra,hogy valami nincs rendben mint külső szemlélő,és vágja az ember arcába kíméletlenül a vaskesztyűt. :D
Mondhatni a rendszer aktív része. :D
Na és mi nem stimmel otthon, ha szabad megkérdezni, ha már így szóbajött? Egyébként a szebbik nemnél talán kevésbé (vagyis sehogy sem) működik a kütyük általi elfogultság mint szépítő tényező, ha a hang nem az igazi. :D Persze a hallásuk is lehet jobb.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Csak érdekesség képpen írom le,hogy nálunk páromnak van jobb hallása,mindig vittem minden vásárlásom alkalmával magammal és mondhatom nem csalódtam kettőnk együttes hallásában,viszont itthon nagyon kritikus,és nem tudtam eddig olyan rendszert összehozni ami tetszett volna neki is,Nemrégiben jártunk kedves ismerősnél és előkerült néhány jó muzsika
,miután elmentünk,megemlítette,hogy a h... fórumok helyett azt kellene kideríteni nálam miért szól ennyire sz@rul bármit veszek,természetesen mindketten tudjuk,hogy miért csak halogattam mindig,de most jött el az idő.Ezt csak azért írtam le,hogy van akinél a párja hívja fel a figyelmet arra,hogy valami nincs rendben mint külső szemlélő,és vágja az ember arcába kíméletlenül a vaskesztyűt. :D
Mondhatni a rendszer aktív része. :D

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

fapaci írta:
2019.11.04., hétf. 20:59
lehoako írta:
2019.11.04., hétf. 18:27
... kérdem én, Te megvennél egy olyan szolgáltatást, ami lehet, h kajakra elhangolja a szobádat, a hallgatási pozíció ugyanúgy 1 pontban lesz, ott lesz kb. kialakítva a "jó hang helye"), a hangfalaidat se lecserélni, se arrébbrakni most már nem lesz jó, rendszerfejlesztés dettó kapufa, szoba átrendezése szintén nem nyert...
Igazad van, a rendszerfejlesztés valóban lelassul, esetleg le is áll, mert a jó akusztikában kevésbé van ingerenciája az embernek cuccokat cserélgetni, no de ez talán nem olyan nagy baj. Ha az elmúlt napok diskurzusának mérhető töredéke felíródott volna a merevlemezedre, az idézett részt most nem írtad volna le. Futottunk egy felesleges kört, de legalább megpróbáltuk.
Most tényleg nem csesztetésként, de az is áll, hogy,

Igazad van, a rendszerfejlesztés valóban lelassul, esetleg le is áll, mert a tényleg jó, és az adott helyre megfelelő berendezésekkel már kevésbé van ingerenciája az embernek cuccokat cserélgetni, no de ez talán nem olyan nagy baj.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

L5S1 írta:
2019.11.04., hétf. 21:24
mgus írta:
2019.11.04., hétf. 21:13
asebestyen írta:

Azt hiszem, itt minden további leírt karakter felesleges, meg az eddigiek is azok voltak.
Feneketlen hordóba ne hordjuk a vizet... :D
Értelmetlen dolgokkal nem foglalkozom, az akusztika is ide tartozik. Főleg otthoni körülmények között. :napsut:
Dr Pap János az első akusztika órán megkérdezte tőlünk hogy szerintünk a koncertteremben hová kell állni ahhoz hogy jól és érthetően szóljon a hangszerünk a nézősorokban is. Rámutattunk a pódium egy adott pontjára hogy ide mert mindenki ide áll emberemlékezet óta és még a zongora is ott van. Nem - jött a válasz. Ide előrébb, mert ha ide állsz 3 méterre már szinte semmi sem hallatszik de ha másfél méterrel közelebb mész az első sorhoz akkor még a legutolsó sorban is megmarad a dinamikai távlat. Azóta mindenki odaáll. 20 éve immáron.

Hát ennyit az általad értelmetlennek tartott akusztikai tudományról.
Más egy színpad, és más az én fotelem, szerintem ez ilyen egyszerű.

L5S1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: L5S1 »

mgus írta:
2019.11.04., hétf. 21:13
asebestyen írta:
mgus írta:
2019.11.04., hétf. 20:42

A mérésre hivatkozva, érdekes hogy egyszer rosszat mérek aztán meg jót mérek egy mikrofon áthelyezéssel, egy kicsit gondolkodik.gif . Ha rossz valami, akkor az rossz is marad ez az én véleményem.
Azt hiszem, itt minden további leírt karakter felesleges, meg az eddigiek is azok voltak.
Értelmetlen dolgokkal nem foglalkozom, az akusztika is ide tartozik. Főleg otthoni körülmények között. :napsut:
Dr Pap János az első akusztika órán megkérdezte tőlünk hogy szerintünk a koncertteremben hová kell állni ahhoz hogy jól és érthetően szóljon a hangszerünk a nézősorokban is. Rámutattunk a pódium egy adott pontjára hogy ide mert mindenki ide áll emberemlékezet óta és még a zongora is ott van. Nem - jött a válasz. Ide előrébb, mert ha ide állsz 3 méterre már szinte semmi sem hallatszik de ha másfél méterrel közelebb mész az első sorhoz akkor még a legutolsó sorban is megmarad a dinamikai távlat. Azóta mindenki odaáll. 20 éve immáron.

Hát ennyit az általad értelmetlennek tartott akusztikai tudományról.
AK120 II - AK SE100 - Adl Stratos - HD600 - Ether C

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

marconi írta:
2019.11.04., hétf. 21:15
lehoako írta:
2019.11.04., hétf. 18:05
fapaci írta:
2019.11.04., hétf. 17:50

Akusztika nélkül nem létezik zenehallgatás, de még hang sem, tehát nyilván felhasználjuk, hiszen nem rossz dolog.

Leküzdeni nem kell, csak olyan szintre javítani, hogy lehetővé tegye a hangsugárzónál megszülető hanghullám fülünkhöz jutását viszonylag kevés torzulással. Ez a torzulás már a hanghullám levegőben történő utazásakor születik, tehát nem tudod kezelni a készülékeiddel, hangsugárzóddal. Nevezhetjük mérnöki hozzáállásnak, ha egy hibát nem a szomszéd utcában, hanem keletkezése helyén próbálunk javítani, de szerintem mások is egyetérthetnek vele.

Egy túl magas utózengési értéket, ami csúnyán összemossa az impulzusokat, csökkenti a dinamikát, megzabálja a részleteket, mégis miként csökkentesz a hangsugárzó tologatásával? A közeli falfelületekről érkező reflexiókat, amik összekuszálják a frekvenciaválaszt és a térhatást, miként kezelsz készülékek, kábelek cseréjével?

De hogy ne csak a levegőbe beszéljek (és éljek a mérnöki eszköztárral), mutatok két mérési ábrát. Mindkettőt egy általam készített hangdobozról készítettem egy szokványos lakószobában 0,5 m (piros vonal) és 3 m (kék vonal) távolságból, a hangnyomás és torzítás frekvenciafüggő értékeit mutatják. A két vonal szerintem meglehetősen eltér egymástól, különbségüket pedig... na mi? ... az akusztika okozza, hiszen csak a mikrofont vittem arrébb, más nem változott. Mindenki eldöntheti magában, a különbség mennyire hanyagolható, érdemes-e vele foglalkozni, mennyire javítható egy másik erősítővel, kábellel, kék bogyóval.

AC Clip_1.jpgAC Clip_2 dist.jpg
Közeltéri zenehallgatás?

Szerinted meglakatolható úgy egy szoba, hogy ne számítson a hallgatási pozíció? Jézusom... El kéne ezt mondani a Zeneaksin is...

Mert egyébként meg, ha még a konyhában is hallom, hogy denagyon jó a hang, akkor persze, megvehetek meg kifizethetek mindent, mérést, panelt, szakértést, satöbbi, de irreleváns.
Igen, létezik közeltéri zenehallgatás úgy hogy nem számít a szoba!
Fejhallgató! 😎

Konkrétan erre találták ki. :smile32: :smile32: :smile32:

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

fapaci írta:
lehoako írta:
... kérdem én, Te megvennél egy olyan szolgáltatást, ami lehet, h kajakra elhangolja a szobádat, a hallgatási pozíció ugyanúgy 1 pontban lesz, ott lesz kb. kialakítva a "jó hang helye"), a hangfalaidat se lecserélni, se arrébbrakni most már nem lesz jó, rendszerfejlesztés dettó kapufa, szoba átrendezése szintén nem nyert...
Igazad van, a rendszerfejlesztés valóban lelassul, esetleg le is áll, mert a jó akusztikában kevésbé van ingerenciája az embernek cuccokat cserélgetni, no de ez talán nem olyan nagy baj. Ha az elmúlt napok diskurzusának mérhető töredéke felíródott volna a merevlemezedre, az idézett részt most nem írtad volna le. Futottunk egy felesleges kört, de legalább megpróbáltuk.
Egyet? 31_1_21.gif
Add fel Faló... Beidézném Woody Allent, de nem éri meg azt a néhány plusz másodpercet.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

lehoako írta:
2019.11.04., hétf. 18:05
fapaci írta:
2019.11.04., hétf. 17:50
chord írta:
2019.11.04., hétf. 14:11
Pl. az az oka, hogy lakószobákban is jól szóljanak, és ne kelljen 2 méterre kihúzni a faltól, és ne kelljen egy dedikált zeneszobát építeni akusztikai szakemberek bevonásával.

Vagy, esetleg, némelyik gyártó rájött arra, hogy a szoba ilyen-olyan akusztikája az nem valami leküzdendő, rossz dolog. Mert létezik, mert kocka szobákban hallgatunk zenét.- Én itt látom amúgy a véleménykülönbség fő okát. Mérnökszemlélet: lemérni, legyőzni, egyenesre hozni. Szerintem meg, 'táncba kell vinni', felhasználni azt az akusztikát.
Akusztika nélkül nem létezik zenehallgatás, de még hang sem, tehát nyilván felhasználjuk, hiszen nem rossz dolog.

Leküzdeni nem kell, csak olyan szintre javítani, hogy lehetővé tegye a hangsugárzónál megszülető hanghullám fülünkhöz jutását viszonylag kevés torzulással. Ez a torzulás már a hanghullám levegőben történő utazásakor születik, tehát nem tudod kezelni a készülékeiddel, hangsugárzóddal. Nevezhetjük mérnöki hozzáállásnak, ha egy hibát nem a szomszéd utcában, hanem keletkezése helyén próbálunk javítani, de szerintem mások is egyetérthetnek vele.

Egy túl magas utózengési értéket, ami csúnyán összemossa az impulzusokat, csökkenti a dinamikát, megzabálja a részleteket, mégis miként csökkentesz a hangsugárzó tologatásával? A közeli falfelületekről érkező reflexiókat, amik összekuszálják a frekvenciaválaszt és a térhatást, miként kezelsz készülékek, kábelek cseréjével?

De hogy ne csak a levegőbe beszéljek (és éljek a mérnöki eszköztárral), mutatok két mérési ábrát. Mindkettőt egy általam készített hangdobozról készítettem egy szokványos lakószobában 0,5 m (piros vonal) és 3 m (kék vonal) távolságból, a hangnyomás és torzítás frekvenciafüggő értékeit mutatják. A két vonal szerintem meglehetősen eltér egymástól, különbségüket pedig... na mi? ... az akusztika okozza, hiszen csak a mikrofont vittem arrébb, más nem változott. Mindenki eldöntheti magában, a különbség mennyire hanyagolható, érdemes-e vele foglalkozni, mennyire javítható egy másik erősítővel, kábellel, kék bogyóval.

AC Clip_1.jpgAC Clip_2 dist.jpg
Közeltéri zenehallgatás?

Szerinted meglakatolható úgy egy szoba, hogy ne számítson a hallgatási pozíció? Jézusom... El kéne ezt mondani a Zeneaksin is...

Mert egyébként meg, ha még a konyhában is hallom, hogy denagyon jó a hang, akkor persze, megvehetek meg kifizethetek mindent, mérést, panelt, szakértést, satöbbi, de irreleváns.
Igen, létezik közeltéri zenehallgatás úgy hogy nem számít a szoba!
Fejhallgató! 😎
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég

asebestyen írta:
mgus írta:
denesdr írta:
2019.11.04., hétf. 20:08

Ok, kapisgálom már. Tehát arra gondolsz, hogy például az a beszakadás ami Fapaci mérésén látszik, az nem befolyásolja a hangszerek felismerését tehát nem okoz gondot a zenehallgatás élvezetében. Namost, ha történetesen az a beszakadás egy kiemelés lenne (ami egyébként teljesen realisztikus lenne), akkor némely hangszereknél irritaló búgás vagy döngés jelentkezne. A hangszer valószínűleg felismerhető maradna, viszont kb 1 perc után jó eséllyel élvezhetetlen lenne a produkció (szerintem).
A mérésre hivatkozva, érdekes hogy egyszer rosszat mérek aztán meg jót mérek egy mikrofon áthelyezéssel, egy kicsit gondolkodik.gif . Ha rossz valami, akkor az rossz is marad ez az én véleményem.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

fapaci írta:
lehoako írta:
Pont, hogy jó akusztikában van értelme, hogy többet megtudj a Világról, mely körülvesz, nem, Faló?

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

chord írta:
Klaca írta:
2019.11.04., hétf. 20:22
Csak egy rövid kérdés (nem bírtam végigböngészni a dolgot): alább tényleg arról folyt elég komolyan a vita, hogy igaz-e az, hogy nemcsak a készülékek hangját befolyásolja a szobaakusztika, hanem fordítva: a szobaakusztikát is befolyásolhatják a készülékek, illetve a hangjuk?
Attól tartok, nem jól érted.
Arról megy a polémia, hogy mi a teendő, ha nem úgy szól a kórus, ahogyan az mennyei.
És ez, így feltéve értelmesebb kérdésnek tűnt a közönségnek? (nekem nem tűnik annak)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

pärt írta:
2019.11.04., hétf. 20:56
Klaca írta:
Csak egy rövid kérdés (nem bírtam végigböngészni a dolgot): alább tényleg arról folyt elég komolyan a vita, hogy igaz-e az, hogy nemcsak a készülékek hangját befolyásolja a szobaakusztika, hanem fordítva: a szobaakusztikát is befolyásolhatják a készülékek, illetve a hangjuk?
Szerintem elég jól levetted, bár sziporkázó bejegyzések igyekeznek tompítani az élét. :D Kb. háromszor megy körbe a körhinta naponta, a menetek végét a három jelenlévő, zilált idegrendszerű hangász sóhaja és jajszava jelzi. Még fel lehet szállni, még nem ért végállomásig senki.
Mindenki a Rorschach eredményhirdetést várja :D .

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

lehoako írta:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

lehoako írta:
2019.11.04., hétf. 20:50
chord írta:
Klaca írta:
Attól tartok, nem jól érted.
A katedrális az marad olyan, amilyen, bármilyen próféta szónokol benne. Arányok, szögek, fizika, enyhe misztika, de marad. Adott helyen akkor is lesznek kiemelések meg állóhullámok meg mittudoménmik, ha az egész AVX közönsége 2 percig a fejére áll.

Arról megy a polémia, hogy mi a teendő, ha nem úgy szól a kórus, ahogyan az mennyei.
Van, aki akusztikai kezelést irányozna, jöjjenek a kőművesek.
Van, aki a kóristalányokat cserélgetné szebb hangúra. Vagy legalább mozgatná őket. Fal tövébe, állványra, stb.. (nem úgy.:))
Viszed a vízköpődet az oltárról? :D :D :D

Van, akinek öndefiníciós kérdés a stúdióhangzás.
Meg a stúdiókütyük.
Meg, h legyen minden olyan, mint 1 stúdióban, pattanjon gombnyomásra, legyen mindenre csúszka, poti meg még minden más is, és legyen rajta az és úgy, ahogy ma reggel gondolom. (Nem én, csak így írom.)
Legyen az életem egy stúdió, mert különben dezorientált leszek. (Nem én, csak így írom.)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7573

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

mgus írta:
denesdr írta:
2019.11.04., hétf. 20:08
mgus írta:
2019.11.04., hétf. 19:36
Nem kötöszködni akartam, csak egy hullámot hallgatva kétlem hogy meg tudnád mondani hogy kilohertzen szól, viszont egy hangszer hangját felismerhetjük a dobozból hallgatva.
A levegő mint közvetitő anyag van jelen, nem egy akusztika, mert hát "akusztika nélnkül nincs zene". Ha igazából foglalkoznál akusztikával tudhatnád hogy nem lehet kordába tartani, főleg nagyobb hangerőn.
Ok, kapisgálom már. Tehát arra gondolsz, hogy például az a beszakadás ami Fapaci mérésén látszik, az nem befolyásolja a hangszerek felismerését tehát nem okoz gondot a zenehallgatás élvezetében. Namost, ha történetesen az a beszakadás egy kiemelés lenne (ami egyébként teljesen realisztikus lenne), akkor némely hangszereknél irritaló búgás vagy döngés jelentkezne. A hangszer valószínűleg felismerhető maradna, viszont kb 1 perc után jó eséllyel élvezhetetlen lenne a produkció (szerintem).
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”