"Na,
vártam már, hogy ki lesz az a tényleg okos, aki a sok mellékvágány helyett benyomja azt, ami a fenti helyzetben az igazi kérdés, nekem is megfordult a fejemben.
De az akusztika nem változott semmit, csak az elfogadó/elváró képességünk határán libbent át a hangminőség! Ha változtana az akusztikán megfelelő mértékben, akkor még sokkal élvezetesebb lehetne a zenehallgatás.
Vagyis, jó hang lett pl. egy erősítőcserével, nem döng.
De javítana-é továbbit, ha meglenne pluszban az az akusztikai kezelés, amely végül is nem lett meg?
A magánvéleményem az, hogy nem biztos.
Az, hogy valamiféle szinergiamaximumhoz éppen mennyire közel járunk, az nagyon nehéz kérdés.
Mert ha éppen igen, akkor a 'jó akusztika', az mégis csak berendezésfüggő.
Mert az egyik erősítővel nem jó az akusztika, ill. bizonyosan lehet javítani, a másikkal meg lehet, hogy csak félrehangolás lenne, ill. valami párhuzamos dolog, tehát, arra az adott láncra az akusztika az a 'nem kell bántani' kategória.
Nehogy nekem itt most egy üres szobával gyertek.:) Hanem olyannal, amelyben lakunk, bútorok, polc, faliszőnyeg, stb."
Az akusztikai kezelés az többféle lehet. Mást mér és ajánl a legtöbb avx hozzászólással bíró elektroakusztikai polihisztor fórumtársunk, mást ajánl furfangos HifiTódor a kilencedikről, és mást ajánlok én.
Biztos lehetsz abban, hogy vannak olyan akusztikai megoldások, amelyek mindig, minden esetben javítanak a hangzáson -amennyiben ezeket még nem orvosolták korábban-, legfeljebb nem azonnal fülbetűnő, de legkésőbb másnap

A tökéletesre törekvés sajnos geometria függő, egy 3x3x3m szobában reménytelen vállalkozás kellemes és precíz hangot kihozni bárminemű hardverrel (kivéve persze a füles kategóriát

), de már a panel nagyszoba (3,6x5,2m) is megfelelő, amennyiben az FTF nem übereli a hifi hobbi érdekeit

.
Három alapvető ökölszabályt kell betartani és akkor jöhet a zenei kánaán.