Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: lehoako »

fapaci írta:
2019.11.03., vas. 13:10
lehoako írta:
2019.11.03., vas. 11:44
Megint elkerültétek egymást a lényeggel...

Ahogy chord is leírta épp most és amúgy is közismert, ha komponenst cserélsz, más lesz minden, a korábban megtörtént akusztikai" kezelést" is lehet elölről kezdeni, mert lehet, h többet árt, mint használ.
Sebaj, majd egyszer biztosan elmondod nekem, mi a lényeg. Van még kb 20 évünk rá.

Chord mesterhez hasonlóan Te sem érted az akusztika működését, ha azt gondolod, a szoba viselkedése megváltozik attól, hogy egy készüléket cserélsz. Cuki dolog a mindenek fölé helyezett szubjektivitás, de a füled sajnos nem tudja megmondani a hallott hiba okát, csak annyit tud, hogy valami nem stimmel. A megfejtéshez nagy tapasztalat és/vagy műszerek, a megoldáshoz pegig szaktudás kell. Ezek hiányában csak kétes kimenetelű, esetleges vakrepülés lesz a kezelés és bizony előfordulhat, hogy egy komponens váltásakor derül ki, hogy teljesen rossz helyen kapirgáltunk. Ami persze nem tilos, csak kellemetlen.
Ottan van alatta 1 sorral:

"Arra volt kihegyezve, hogy nem az akusztika számít. A zene lényege számít."

Benne vagyok a cinkelgetésben, de most sztem előbb ezt a témát bexéljük át modorverseny nélkül. :smile32:

Megint félre megy a dolog. Konkrétan, mintha direkt nem akarnád érteni...

NEM A SZOBA MŰKÖDÉSE VÁLTOZIK MEG, HANEM A SZOBA ÉS A RENDSZER EGYÜTTMŰKÖDÉSE. KB ÉRTHETŐ? VAGY SZTED EZ TÉVEDÉS?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Klaca írta:
2019.11.03., vas. 12:10
lehoako írta:
2019.11.01., pén. 08:55
Tudtommal a psziché, ezzel a helyesírással meghonosodott (jövevényszó) a magyar nyelvben, görög eredetű és nyilván latin közvetítéssel jutott át a magyar nyelvbe.
Akkor most belenéztem egy kicsit legalább a wikipédiába, és sztem jól írtam, a psziché még idegen szónak számít. A jövevényszavak olyanok, mint pl. az "asztal". Arra is jól emlékeztem, hogy a nem magyaros írás ('psziché) ezt elég egyértelműen mutatja, bár persze az idegen szavak és a jövevényszavak közötti határ elég rugalmas, simán lehet, hogy idővel majd 'pszihé' formájában kiszorítja a 'lélek' szót, és akkor már jövevényszó lesz. Addig azonban még idegen szó. Hogy legyen hfis vonzata is a dolognak: a 'hifi' érzésem szerint viszont már egy jövevényszó a magyarban.
Idegen szó? Benne az "sz"-szel meg az "é"-vel? Meg nem magyaros írás? Meg képezhető magyarul, pl. melléknévvé, mint "pszichés". Szerintem, ha nem öndefiníciós jelentőségű kérdés, akkor engedjük el, igen-nem típusú vitáknak sose láttam értelmét. Kiszorítania miért kéne? Biztosan megengedhetőek a szinonímák egy nyelvben. :smile32:
Az, hogy van benne "ch", az nem kell, h bárkit is zavarjon. "CH"-val van, mint a malachús. :D :D :D

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 800

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Hátha segít. Véleményem szerint nem (csak) az akusztika valamilyen szintű kezelése, hanem a hozzá megfelelő hangsugárzó kiválasztása a legfontosabb. Írom ezt úgy, hogy mentem át hasonló kínlódáson. A megfelelő erősítő szintén fontos, annak a hangsugárzóhoz jól kell passzolnia.
Ezzel egyet is értek,és épitek az igényeimnek megfelelőt,mind dizájnban mindpedig karakterben.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

phyton71 írta:
2019.11.03., vas. 15:16
Teljesen más megközelitésben kezdek neki a helyiség zenével való megtöltésére mint a régi berögződések.Számtalan készülék fordult meg nálam 30-év alatt,de azt bátran kijelenthetem,hogy töredéke nem lett volna,ha az akusztika rendben lett volna.Most felhozok néhány példát,készülék vásárlásakor (erősitő)többnyire,meghallgatás útján kerültek hozzám,ahonnan jöttek vegyes akusztikai környezetből,de mind elvarázsolt valamiért,aztán mikor nálam beüzemelésre kerültek sorra mind pontosan azt a karaktert hozta független a kapcsolásuktól,vagy márkától,de még a 2x3x-os árcédula is pontosan úgy szolt,még a márkára jellemző karaktert sem hozták.Tehát valamit tenni kell,váltsak erősitőt,kábelt,forrást? Ezt én beláttam és kizárólag az akusztika mags szintű megvalósitása ami átlendit az ördögi körön.Mások helyett nem tudok nyilatkozni,de én biztosan nem fogok még a hátralévő életemben,annyi kompromisszummal zenét hallgatni,azokat meg tudom sajnálni akik kiégtek a hobbijukban.
Hátha segít. Véleményem szerint nem (csak) az akusztika valamilyen szintű kezelése, hanem a hozzá megfelelő hangsugárzó kiválasztása a legfontosabb. Írom ezt úgy, hogy mentem át hasonló kínlódáson. A megfelelő erősítő szintén fontos, annak a hangsugárzóhoz jól kell passzolnia.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Teljesen más megközelitésben kezdek neki a helyiség zenével való megtöltésére mint a régi berögződések.Számtalan készülék fordult meg nálam 30-év alatt,de azt bátran kijelenthetem,hogy töredéke nem lett volna,ha az akusztika rendben lett volna.Most felhozok néhány példát,készülék vásárlásakor (erősitő)többnyire,meghallgatás útján kerültek hozzám,ahonnan jöttek vegyes akusztikai környezetből,de mind elvarázsolt valamiért,aztán mikor nálam beüzemelésre kerültek sorra mind pontosan azt a karaktert hozta független a kapcsolásuktól,vagy márkától,de még a 2x3x-os árcédula is pontosan úgy szolt,még a márkára jellemző karaktert sem hozták.Tehát valamit tenni kell,váltsak erősitőt,kábelt,forrást? Ezt én beláttam és kizárólag az akusztika mags szintű megvalósitása ami átlendit az ördögi körön.Mások helyett nem tudok nyilatkozni,de én biztosan nem fogok még a hátralévő életemben,annyi kompromisszummal zenét hallgatni,azokat meg tudom sajnálni akik kiégtek a hobbijukban.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Robici írta:
2019.11.03., vas. 14:34
Az otthoni EQ-nem EQ kérdéshez csak egy gondolat. Én nem látom a célban a különbséget aközött, ha valaki a komponensek cseréjével fülre "hangolja" a rendszerét (vagy például az erősítőben a csövek cseréjének hangi változásait figyeli), meg aközött ha valaki EQ-t (vagy a modern világban: DSP-t) vet be. A vége úgyis az lesz, hogy a rendszer hangja egy ízléshez fog igazodni (ahogyan például fapaci írta, ő szeret egy kicsit több mélyet). Csak annyi a különbség, hogy az EQ-t használók legalább valamennyire tisztában vannak vele, hogy hová és milyen módon szeretnének eljutni és esetleg még meg is mérik az eredményt míg a fülre cserélgetősök meg sötétben tapogatóznak.
Én a saját részemről nem használnék EQ-t de szerintem attól még ebbe a hobbiba simán belefér.
Az ilyeneknek nagyon jó megoldás volt régen az ún. music centerek a beépített eq-ikkal!
Most meg szerencséjükre klassz letölthető appok vannak rá a telefonjaikhoz. Ezek után nem értem miért panaszkodnak! 🤔

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2916

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Egyébként a kábelezés is egyfajta EQ. Sőt jobbat mondok, ha a hangfalakat a szobában tologatjuk az is. De a szoba méret is. Sőt szerintem a szoba akusztika kezelés (bizonyos része) is lehet az.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1298
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Az otthoni EQ-nem EQ kérdéshez csak egy gondolat. Én nem látom a célban a különbséget aközött, ha valaki a komponensek cseréjével fülre "hangolja" a rendszerét (vagy például az erősítőben a csövek cseréjének hangi változásait figyeli), meg aközött ha valaki EQ-t (vagy a modern világban: DSP-t) vet be. A vége úgyis az lesz, hogy a rendszer hangja egy ízléshez fog igazodni (ahogyan például fapaci írta, ő szeret egy kicsit több mélyet). Csak annyi a különbség, hogy az EQ-t használók legalább valamennyire tisztában vannak vele, hogy hová és milyen módon szeretnének eljutni és esetleg még meg is mérik az eredményt míg a fülre cserélgetősök meg sötétben tapogatóznak.
Én a saját részemről nem használnék EQ-t de szerintem attól még ebbe a hobbiba simán belefér.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

trane írta:
2019.11.03., vas. 13:28
LIMAR írta:
2019.11.03., vas. 12:28
...Mi köze a helyiség akusztikájának, annak kezelésének a komponensekhez?
valszeg az okozza a félreértést, hogy - chord példájánál maradva - az új erősítője meg tudta fogni a Spendorja lötyögős(ebb) basszusát, amit ő (nyilván) akusztikailag érzékelt - viszont ez nem akusztikai probléma-orvoslás volt :ohnoohnoohno: , az tény leborulok.gif
Szoktam mondani: ismerni kellene a saját készülékeiket a tulajdonosoknak!
De szinte senki sem veszi ezt magára. Aztán meg megy a nagy csodálkozás.:)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10151

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Leho ezt azárt gondold át, akár józan paraszti ésszel! A fizika és a matek nem változik attól, hogy cserebelélsz bármit a rendszerben, akkor fog változni, ha csereberélsz bármit a szobaban...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

lehoako írta:

Ahogy chord is leírta épp most és amúgy is közismert, ha komponenst cserélsz, más lesz minden, a korábban megtörtént akusztikai" kezelést" is lehet elölről kezdeni, mert lehet, h többet árt, mint használ.
Sebaj, majd egyszer biztosan elmondod nekem, mi a lényeg. Van még kb 20 évünk rá.

Chord mesterhez hasonlóan Te sem érted az akusztika működését, ha azt gondolod, a szoba viselkedése megváltozik attól, hogy egy készüléket cserélsz. Cuki dolog a mindenek fölé helyezett szubjektivitás, de a füled sajnos nem tudja megmondani a hallott hiba okát, csak annyit tud, hogy valami nem stimmel. A megfejtéshez nagy tapasztalat és/vagy műszerek, a megoldáshoz pegig szaktudás kell. Ezek hiányában csak kétes kimenetelű, esetleges vakrepülés lesz a kezelés és bizony előfordulhat, hogy egy komponens váltásakor derül ki, hogy teljesen rossz helyen kapirgáltunk. Ami persze nem tilos, csak kellemetlen.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6536

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Klaca írta:
2019.11.03., vas. 12:10
a 'hifi' érzésem szerint viszont már egy jövevényszó a magyarban.
... annyira, hogy sokan már nem is tudják, honnan ered, és mit jelent valójában.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3340
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

lehoako írta:
..........közismert, ha komponenst cserélsz, más lesz minden, a korábban megtörtént akusztikai" kezelést" is lehet elölről kezdeni............
Szín tiszta baromság.
Mi köze a helyiség akusztikájának, annak kezelésének a komponensekhez?

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Hozzászólás Szerző: Klaca »

lehoako írta:
2019.11.01., pén. 08:55
Tudtommal a psziché, ezzel a helyesírással meghonosodott (jövevényszó) a magyar nyelvben, görög eredetű és nyilván latin közvetítéssel jutott át a magyar nyelvbe.
Akkor most belenéztem egy kicsit legalább a wikipédiába, és sztem jól írtam, a psziché még idegen szónak számít. A jövevényszavak olyanok, mint pl. az "asztal". Arra is jól emlékeztem, hogy a nem magyaros írás ('psziché) ezt elég egyértelműen mutatja, bár persze az idegen szavak és a jövevényszavak közötti határ elég rugalmas, simán lehet, hogy idővel majd 'pszihé' formájában kiszorítja a 'lélek' szót, és akkor már jövevényszó lesz. Addig azonban még idegen szó. Hogy legyen hfis vonzata is a dolognak: a 'hifi' érzésem szerint viszont már egy jövevényszó a magyarban.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

fapaci írta:
2019.11.02., szomb. 20:52
lehoako írta:
2019.11.02., szomb. 19:23
Nekem is van pianínóm garázsban...

Kissin cisz-moll keringője Youtube-ról is szétmarja a lelkemet, nem kell hozzá Ongaku. Nem arról szól.
Ismét belepottyantunk abba a csapdába, hogy azt gondoljuk, ugyanolyan akusztikai környezetet kíván meg a készre kevert hangfelvételek lejátszása és egy akusztikus hangszer. Téves.

Valóban nem kell hozzá Ongaku, ahogy ezüst kábel sem. Akkor most hogyan tovább? Hobbit váltunk? Egy peca holnap a tóparton pár sörrel? :rolleyes:

Arra volt kihegyezve, hogy nem az akusztika számít. A zene lényege számít.

Attól fogva, hogy elektronikai komponensek mediálják a zenehallgatást, onnantól fogva megjelennek a hibák. Kisebbek, nagyobbak, ki mit tekint annak és mit tekint "elhárítási" rangsoruknak, az sok embernél (sokunknál, igen, nekem is van rendszerem) más és más.

Ahogy chord is leírta épp most és amúgy is közismert, ha komponenst cserélsz, más lesz minden, a korábban megtörtént akusztikai" kezelést" is lehet elölről kezdeni, mert lehet, h többet árt, mint használ. Nálam az vezetett eredményre, hogy együtt fejlődött a rendszer és a lakókörnyezet, könyvespolcok a sarkokba, aztán betettem kb 10 m2 diffúzort, tölgyfából és gipszből (alapvetően dekorációs célzattal), és odané, állóhullámoknak Sanyi, csörgővixxhangnak Sanyi, és tökéletesen hallom a legkisebb változást a rendszerben. Lehetne méééééég tolni, de buxok járnak az utcában, metró a ház alatt, süketszoba úgyse lesz, nem pörgök rá, mert nem annyira fontos.

Váltani???? A zene és a horgászat nálam parallel hobbi, sőt, MOHOSZ-felvételi vizsgám és-igazolványom már áltiban volt, akkor a max. audiofília Édesapám Ladájában lévő csak előre tekerő Panasonic kazettás autómagnó volt. :-)))

De ha eláll az eső, kimehetünk lógatni, és rendben, vihetünk sört is. :smile29: :smile32:

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszi!
Egyébként én mindg megérkezek,bármilyen rendszeren szívesen hallgatok zenét,de természetesen nyughatatlanul a jó hang nyomába eredek,aki ismer tudja,hogy soha nem tudk leállni,időt,energiát nem sajnálva.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1673

Hozzászólás Szerző: viri »

phyton71 írta:
2019.11.02., szomb. 22:08

Na,ne buktass már le,még rámsütik,hogy troll vagyok.Egyébként egy óriási projekt kellős közepén vagyok,külön tápösvény mindennek,nappali teljes akusztikai kezelése (egészfalas),vettem direkt mérő,analizáló rendszert,sorolhatnám pl EQ :D
Természetesen szakembert is bevonok,csak a kivitelezés lesz az enyém,van hozzá profi csapatom. :D
Hát akkor ez nem lesz rövid menet, kitartás, biztos jó lesz a végeredmény, aztán reméljük eljön a nirvána (egyszer majd) :)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

viri írta:
2019.11.02., szomb. 21:40
phyton71 írta:
2019.11.02., szomb. 13:20
Most ha itt valamelyik "nagyágyú" studiós ikon azt mondja nekem,hogy nem ront minőségen,ha itthon használok EQ-t,azonnal beszerzek egyet a rendszerbe.
Ez nem olyan tervnek hangzik, mint a nyugodt gondtalan zenehallgatás, széles mosollyal az arcodon :) bocs, magas labda volt :)
Na,ne buktass már le,még rámsütik,hogy troll vagyok.Egyébként egy óriási projekt kellős közepén vagyok,külön tápösvény mindennek,nappali teljes akusztikai kezelése (egészfalas),vettem direkt mérő,analizáló rendszert,sorolhatnám pl EQ :D
Természetesen szakembert is bevonok,csak a kivitelezés lesz az enyém,van hozzá profi csapatom. :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

chord írta:
2019.11.02., szomb. 21:24
..., amelyek nem is voltak hibák, mert egy normális erősítő megoldotta a problémát...
Vagy akkor hibák voltak mégis? Vagy tényleg, akkor mi történt? Egy 'hiba nélküli szoba' volt esetleg? Egyáltalán, létezik ilyen nálatok?
Ha a hiba eltűnt egy készülék cseréje után, akkor nyilván nem (csak) akusztikai probléma volt.

Nem tudom, "nálunk" mi létezik, de én több olyan szobában is jártam, ahol azt kellett mondanom, hogy "Ne nyúlj hozzá!".

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1673

Hozzászólás Szerző: viri »

phyton71 írta:
2019.11.02., szomb. 13:20
Most ha itt valamelyik "nagyágyú" studiós ikon azt mondja nekem,hogy nem ront minőségen,ha itthon használok EQ-t,azonnal beszerzek egyet a rendszerbe.
Ez nem olyan tervnek hangzik, mint a nyugodt gondtalan zenehallgatás, széles mosollyal az arcodon :) bocs, magas labda volt :)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

fapaci írta:
2019.11.02., szomb. 20:47
chord írta:
2019.11.02., szomb. 19:13
létezik ám olyan, hogy nem a helységnek megfelelő berendezéseket erőltetünk be a szobába, mert pl. túlkicsi, túlnagy, nemszereti, stb..., és az akusztikai segítség vs. oda megfelelőbb berendezések (imádom a magyar nyelvet!!) választása, hát, nehéz megmondani, tényleg, én is voltam szerelmes a Spendor s100-ba, de a szobámba is eléggé, meg olyan, hogy döng a basszus, de jó a hang amúgy, de q--vára döng azért, ne tagadjuk, és, akkor, véletlenül vagy nagysokára vagy tudatosan megérkezik egy olyan komponens, általában erősítő, ami egyszerűen jobb, hogy jé, nem döng, és mégsem a szoba volt a hunyó...
Látod, ezért kell mérni és nem találgatni, meg fülre hangolgatni az akusztikát. A görbék szépen megmutatják a szoba hibáit.
..., amelyek nem is voltak hibák, mert egy normális erősítő megoldotta a problémát...
Vagy akkor hibák voltak mégis?
Vagy tényleg, akkor mi történt?
Egy 'hiba nélküli szoba' volt esetleg?
Egyáltalán, létezik ilyen nálatok?

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: K P »

fapaci írta:
2019.11.02., szomb. 20:52
lehoako írta:

Kissin cisz-moll keringője Youtube-ról is szétmarja a lelkemet, nem kell hozzá Ongaku. Nem arról szól.
Ismét belepottyantunk abba a csapdába, hogy azt gondoljuk, ugyanolyan akusztikai környezetet kíván meg a készre kevert hangfelvételek lejátszása és egy akusztikus hangszer. Téves.

Valóban nem kell hozzá Ongaku, ahogy ezüst kábel sem. Akkor most hogyan tovább? Hobbit váltunk? Egy peca holnap a tóparton pár sörrel? :rolleyes:
A peca, mint hobbi ajánlott. Nincs annyi félreértés mint itt, pedig ott még van az eredményességet nem kis mértékben befolyásoló tényező. Maga a hal.... :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

lehoako írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

chord írta:
2019.11.02., szomb. 19:13
létezik ám olyan, hogy nem a helységnek megfelelő berendezéseket erőltetünk be a szobába, mert pl. túlkicsi, túlnagy, nemszereti, stb..., és az akusztikai segítség vs. oda megfelelőbb berendezések (imádom a magyar nyelvet!!) választása, hát, nehéz megmondani, tényleg, én is voltam szerelmes a Spendor s100-ba, de a szobámba is eléggé, meg olyan, hogy döng a basszus, de jó a hang amúgy, de q--vára döng azért, ne tagadjuk, és, akkor, véletlenül vagy nagysokára vagy tudatosan megérkezik egy olyan komponens, általában erősítő, ami egyszerűen jobb, hogy jé, nem döng, és mégsem a szoba volt a hunyó...
Látod, ezért kell mérni és nem találgatni, meg fülre hangolgatni az akusztikát. A görbék szépen megmutatják a szoba hibáit.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

SoundMania írta:
2019.11.02., szomb. 20:11
Robici írta:
2019.11.02., szomb. 19:48
SoundMania írta:
2019.11.02., szomb. 19:09
meg rengeteg kábelgyártó lett....
Erős a gyanúm, hogy azoknak a nagy része csak kábelcímkéző...
Lehet, bár a végeredményen nem változtat. :(
Így van, ugyanis hangra veszünk kábelt. Sem színre, sem szagra (na jóóóó :-) ), sem árra, sem semmi másra. :smile32: :D :D :D

Mania, lassan pukkantok 1 sört. Neked és mindenkinek egészségére közben, akik itt vannak a beszélgetős műsorban. :smile49:

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”