Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2705

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: supravox »

LIMAR írta:
2019.11.03., vas. 20:45
frenki485 írta:
2019.11.03., vas. 20:12
Szíjhajtás, nos volt vagy 50 lemezjátszóm ilyen hajtással, soha többet. De legalább nem 4kg !
Mi a gond a szíjhajtással? (mondjuk megértem, ha 50 volt eddig, nem képviselhettek jelentős szintet)
Lehet azt is jól csinálni és rosszul is (sajnálatosan a legtöbb valóban rosszul csinálja).
Ez egy JÓ szíjhajtásos gép.
A váza egy szendvics szerkezet, melyet egy aluminium lap borít, ami extra merevséget, tömeget ad hozzá.
A lábai a HRS által tervezett erősen rezgés csillapított talpak. Nagyon hatásosan védenek a külső rezgésektől.
Nekem eddig összesen 4 db lemezjátszóm volt. A 70-es évek legelejéből egy Tesla talán dörzskerekes kerámia hangszedővel, erősítővel, hangszóróval, majd egy Lenco 830DD a 80-as évekből legalább 25 évig, majd egy SME 20/2 10 évig, majd most egy SME 20/3. Semmi gondom nincs a szíjhajtással. Egy Mobile Fidelityt gond nélkül bevállalnék, ha nem lenne meg az SME-m. Még az sem fájna, ha netán valami oknál fogva vissza kellene lépnem egyre.
Hidd el, ez egy nagyon jó gép.
Meg kell erősítenem a fentieket.
Ez a MoFi tényleg nagyon meggyőzően szól.
Én sem kedvelem a szíjhajtányokat de ez a lemezjátszó olyan nagy kedvvel,örömmel és tempóval muzsikál,hogy őszintén meglepődtem.
Ha most értelmes áron ajánlani kellene valamit akkor ez lenne az egyik tippem.
A másikat mindenki sejti😀😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

frenki485 írta:
Szíjhajtás, nos volt vagy 50 lemezjátszóm ilyen hajtással, soha többet. De legalább nem 4kg !
Mi a gond a szíjhajtással? (mondjuk megértem, ha 50 volt eddig, nem képviselhettek jelentős szintet)
Lehet azt is jól csinálni és rosszul is (sajnálatosan a legtöbb valóban rosszul csinálja).
Ez egy JÓ szíjhajtásos gép.
A váza egy szendvics szerkezet, melyet egy aluminium lap borít, ami extra merevséget, tömeget ad hozzá.
A lábai a HRS által tervezett erősen rezgés csillapított talpak. Nagyon hatásosan védenek a külső rezgésektől.
Nekem eddig összesen 4 db lemezjátszóm volt. A 70-es évek legelejéből egy Tesla talán dörzskerekes kerámia hangszedővel, erősítővel, hangszóróval, majd egy Lenco 830DD a 80-as évekből legalább 25 évig, majd egy SME 20/2 10 évig, majd most egy SME 20/3. Semmi gondom nincs a szíjhajtással. Egy Mobile Fidelityt gond nélkül bevállalnék, ha nem lenne meg az SME-m. Még az sem fájna, ha netán valami oknál fogva vissza kellene lépnem egyre.
Hidd el, ez egy nagyon jó gép.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6367

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

frenki485 írta:
Gondolom az a Mofi (Sound Lab...), aki a kiváló Cd- és Lp-it is készíti, most betörne a "hardwer" piacra is a lejátszóival.
Igen, az. :smile32:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 657

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

LIMAR írta:
2019.11.03., vas. 19:38
frenki485 írta:
2019.11.03., vas. 18:30

Én átnéztem a kínálatot itthon újakból... elkeserítő. 3-400.000-ig olyan szíjhajtásúak vannak, amit rögtön elkezdhetsz "tuningolni". Na ezt viszont kihagynám, ha már ennyit költöttem egy lemezjátszóra!
Bocsánat a reklámért, de a Mobile Fidelity egy teljesen új cég Magyarországon és a világban is, már ami a lemezjátszóit, elektronikáit, hangszedőit illeti.
A Studiodeck 10"-os karral a HRS mechanikai hátterével semmi utólagos tuningolást nem igényel.
https://avisolation.com/
https://www.mofielectronics.com/studiodeck-turntable
Ára jóval 400.000.- Ft alatt van hangszedő nélkül, de 10"-os karral együtt.
És mindez nem a végtelenül leolcsósított pozdorja lapka, amit valóban ennyiért lehetett eddig kapni.
Nekünk van reális összehasonlítási alapunk az SME-vel. És a Mobile Fidelitynek abszolut nincs szégyenkezni valója mellette sem. És ha ehhez még hozzátesszük az MM hangszedőit akár Microridge tűprofillal, a Tim de Paravicini közreműködésével létrehozott MM/MC phonojával, amiben akár egy kiváló fejhallgató erősítő is lehet.
A legnagyobb felszereltségű teljes rendszer phonoval, hangszedővel bőven millió alatt van.
Bátran mellé lehet tenni BÁRMINEK! Ártól függetlenül.
Gondolom az a Mofi (Sound Lab...), aki a kiváló Cd- és Lp-it is készíti, most betörne a "hardwer" piacra is a lejátszóival.
Nem minősítem, mert nem hallottam. De: MDF alapok... , kinézet, egyszerű, mint egy faék... nos ez ne is kerüljön 3-400.000-be! Szíjhajtás, nos volt vagy 50 lemezjátszóm ilyen hajtással, soha többet. De legalább nem 4kg !
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

frenki485 írta:
2019.11.03., vas. 18:30

Én átnéztem a kínálatot itthon újakból... elkeserítő. 3-400.000-ig olyan szíjhajtásúak vannak, amit rögtön elkezdhetsz "tuningolni". Na ezt viszont kihagynám, ha már ennyit költöttem egy lemezjátszóra!
Bocsánat a reklámért, de a Mobile Fidelity egy teljesen új cég Magyarországon és a világban is, már ami a lemezjátszóit, elektronikáit, hangszedőit illeti.
A Studiodeck 10"-os karral a HRS mechanikai hátterével semmi utólagos tuningolást nem igényel.
https://avisolation.com/
https://www.mofielectronics.com/studiodeck-turntable
Ára jóval 400.000.- Ft alatt van hangszedő nélkül, de 10"-os karral együtt.
És mindez nem a végtelenül leolcsósított pozdorja lapka, amit valóban ennyiért lehetett eddig kapni.
Nekünk van reális összehasonlítási alapunk az SME-vel. És a Mobile Fidelitynek abszolut nincs szégyenkezni valója mellette sem. És ha ehhez még hozzátesszük az MM hangszedőit akár Microridge tűprofillal, a Tim de Paravicini közreműködésével létrehozott MM/MC phonojával, amiben akár egy kiváló fejhallgató erősítő is lehet.
A legnagyobb felszereltségű teljes rendszer phonoval, hangszedővel bőven millió alatt van.
Bátran mellé lehet tenni BÁRMINEK! Ártól függetlenül.

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 657

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

antizigün írta:
2019.11.03., vas. 17:35
Ha igazán jót akarsz, akkor inkább cseréld az egészet.

kösz, nem látom értelmét

ebben az árkategóriában nem kell csodákat várni, de mondom miért vettem essential iii-t:

- a rega-k nem győztek meg hogy tudják pontosan a 33 1/3-t, a p1-p2 beszorítja a hangszedőcsere opciót, gyári AS-el, ilyesmihez végképp nincs kedvem https://www.youtube.com/watch?v=bb8STonWhg4

- AT-k: tele a net a nem működő AS rugóval
- új Thorens-ek?
- más?
Kérdés mennyit szánnál rá, ha épp újat akarnál venni?
Az új Technics SL1210 GR-t akartam megvenni, de az tavasszal és nyár elején 480-500.000Ft volt itthon.
Végül is vettem egyet az angol Ebay-en Londonból, rögtön olcsóbb volt százezerrel.
Csak össze kellett raknom, semmi reszelgetés, semmi cserélgetés, semmi tuning, úgy jó, ahogy megcsinálták :)
Mit mondjak, nekem tökéletes: nehéz gép, masszív tányér, jó kar, atomstabil fordulatok, villámgyors indulás.
Ja és a következő 30 évben is működni fog!
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

antizigün írta:
2019.11.03., vas. 17:35

kösz, nem látom értelmét

ebben az árkategóriában nem kell csodákat várni, de mondom miért vettem essential iii-t:

- a rega-k nem győztek meg hogy tudják pontosan a 33 1/3-t, a p1-p2 beszorítja a hangszedőcsere opciót, gyári AS-el, ilyesmihez végképp nincs kedvem https://www.youtube.com/watch?v=bb8STonWhg4

- új Thorens-ek?
- más?
Mondjuk egy használt Rega Planar 3?
Rb300 meg egy Denon 103r.
Besz.....rás mennyivel jobb hang lenne!
Csak drágább valamivel mint ami van.

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: antizigün »

kösz, nem látom értelmét

- új Thorens-ek?
- más?

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

antizigün írta:
2019.11.03., vas. 16:11
peterson írta:
2019.11.03., vas. 15:09
SoundMania írta:
2019.11.03., vas. 15:00

Nos így látatlanban ennyi..... Projekt.....
Nos, igen. Gondosabb tervezéssel ez fel sem merült volna! Csak hosszabb "pöcök" és kisebb tömegű scating súly kellett volna... :smile30:
igen. nincs kizárva hogy átállok a 2-es rovátkára egy könnyebb nehezékkel gondolkodik.gif
Szerintem nem érdemes feszegetni a dolgot. A korlátain belül ez tűrhető.
Ha igazán jót akarsz, akkor inkább cseréld az egészet. Nem az AS a leggyengébb láncszem.

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

peterson írta:
2019.11.03., vas. 15:09
SoundMania írta:

Nos, igen. Gondosabb tervezéssel ez fel sem merült volna! Csak hosszabb "pöcök" és kisebb tömegű scating súly kellett volna... :smile30:
igen. nincs kizárva hogy átállok a 2-es rovátkára egy könnyebb nehezékkel gondolkodik.gif

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

antizigün írta:
2019.11.03., vas. 15:07
SoundMania írta:
antizigün írta:
2019.11.03., vas. 14:07
vtf: 1,55 gr
AS: első rovátkában
kar: pro-ject 8.6 (ETM: 8 gr)
cart: OM-10 (2,5 gr....az ugyanekkora tömegű, eltávolítható "nehezék" levéve, azzal együtt 5 gr)
AS tömeg: 3,53 gr (damillal és szerintem a nélkül is :smile29: )
Akkor jó, az első rovátka.....
Szerintem akkor hagyd ahogy van. Magsságán semmiképp ne állíts! Hátrafelé se fordíts rajta! Vektorosan sem lesz jobb , meg le is akadhat a súly. Előre meg nem érdemes mert most is az a baja.... :)
sokan próbálkoznak az AS megfejtéssel. nos, ilyen amikor 130 kg sertésfelsál is megpróbálja, csak erős idegzettel érdemes megnézni https://www.youtube.com/watch?v=E3pdpYn4NM0
Hú apám ba,,,,,ki! Ilyeneket mért tesztek fel? Még valaki elhiszi! Iszonyat hü...e emberek vannak! Tudom a neten bármi elfér, de akkor is.....

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 836

Hozzászólás Szerző: peterson »

SoundMania írta:

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoundMania írta:
antizigün írta:
cart: OM-10 (2,5 gr....az ugyanekkora tömegű, eltávolítható "nehezék" levéve, azzal együtt 5 gr)
Szerintem akkor hagyd ahogy van. Magsságán semmiképp ne állíts! Hátrafelé se fordíts rajta! Vektorosan sem lesz jobb , meg le is akadhat a súly. Előre meg nem érdemes mert most is az a baja.... :)
sokan próbálkoznak az AS megfejtéssel. nos, ilyen amikor 130 kg sertésfelsál is megpróbálja, csak erős idegzettel érdemes megnézni https://www.youtube.com/watch?v=E3pdpYn4NM0

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

antizigün írta:

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Smart845 írta:
2019.11.03., vas. 11:44
antizigün írta:
2019.11.03., vas. 10:09
gyári állapot nehezen értelmezhető

itt https://www.youtube.com/watch?v=x15_981vBrI pl a damiltartó kb párhuzamos a karral

itt viszont https://bit.ly/2WDcmRz

ráadásul szerencsétlen a tartócsavar is: az anya alul van, nem egyszerű ráfogni :-)
Ebben az esetben a rovátka felöli részen meg kell húzni a csomót és akkor nem esik ki a damil ha a kar alaphelyzetbe kerül.
Ahogy írtam ez nem egészen úgy működik!
De pl nem kaptam választ arra , hogy biztosan a tűerőnek megfelelő rovátkában van-e a damil?!

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 227

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

antizigün írta:

itt https://www.youtube.com/watch?v=x15_981vBrI pl a damiltartó kb párhuzamos a karral

ráadásul szerencsétlen a tartócsavar is: az anya alul van, nem egyszerű ráfogni :-)
Ebben az esetben a rovátka felöli részen meg kell húzni a csomót és akkor nem esik ki a damil ha a kar alaphelyzetbe kerül.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

antizigün írta:

Ja.... Jobb képek kellenének az összehasonlításhoz.....
Az antierőnek az első 2harmadban csökkenő, az utolsóban növekvő erővel illene húzni. Az erőhatás pedig merőleges irány esetén a legnagyobb, ha jól gondolom. Így ez alapján kellene a legoptimálisabbra beállítani. Nem eccerű! 🤔

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

antizigün írta:
2019.11.03., vas. 09:19
a lejátszás kb záró harmadában kontaktol a damil a pivot-tal, ha egyáltalán ez a neve

a damiltartó pozíció változtatható, a lényeg az lenne hogy ha felülről ránézünk, ne 12 óra felé mutasson hanem 13-ra. így viszont a damil - amikor a kar a tartóbakon pihen - szinte kiesik a rovátkából. az egyetlen opció a magasítás lenne

az illusztráció egy fórumból van, nem volt kedvem fotózni

nálam 8.6-os karnál jelentkezik de nálam is csak az első (belső) AS-nél
Ez biztosan a gyári állapot? Szerintem a magasítás sem jó megoldás. Ha ez biztosan a gyári helyzet , akkor inkább hagyd így.

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

a lejátszás kb záró harmadában kontaktol a damil a pivot-tal, ha egyáltalán ez a neve

a damiltartó pozíció változtatható, a lényeg az lenne hogy ha felülről ránézünk, ne 12 óra felé mutasson hanem 13-ra. így viszont a damil - amikor a kar a tartóbakon pihen - szinte kiesik a rovátkából. az egyetlen opció a magasítás lenne

az illusztráció egy fórumból van, nem volt kedvem fotózni

nálam 8.6-os karnál jelentkezik de nálam is csak az első (belső) AS-nél

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

peterson írta:
2019.11.03., vas. 06:56
akvapark írta:
2019.11.03., vas. 06:45
antizigün írta:
2019.11.03., vas. 00:38
szerintetek ez probléma? https://static.flickr.com/116/285944870 ... 4af0_o.jpg
Nem, mert az antiskating erő nagysága nem változik. De egyenesbe lehet állítani a csapágyházakat. gondolkodik.gif
Szerintem meg nem kellene hozzá érnie, és az antiscating erő is nő (ugyan csak picit), hiszen a + súrlódást is le kell küzdenie a karnak!
Ez egy ProJect 9-es kar, ha nem tévedek, a damilt tartó karocskát el kell fordítani hátrább:
Kép
Szerintem először meg kellene nézni az alaphelyzetet! Pl a tűerőnek megfelelő rovátkában van a damil?!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

cables írta:
2019.11.03., vas. 06:59
SoundMania írta:
2019.11.01., pén. 12:12

Aztán ha az elkopik ....
https://blog.discogs.com/en/how-often-c ... le-stylus/
Mire szeretted volna felhívni a figyelmet?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

SoundMania írta:
2019.11.01., pén. 12:12

Aztán ha az elkopik ....
https://blog.discogs.com/en/how-often-c ... le-stylus/

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 836

Hozzászólás Szerző: peterson »

akvapark írta:
2019.11.03., vas. 06:45
antizigün írta:
2019.11.03., vas. 00:38
szerintetek ez probléma? https://static.flickr.com/116/285944870 ... 4af0_o.jpg
Nem, mert az antiskating erő nagysága nem változik. De egyenesbe lehet állítani a csapágyházakat. gondolkodik.gif
Szerintem meg nem kellene hozzá érnie, és az antiscating erő is nő (ugyan csak picit), hiszen a + súrlódást is le kell küzdenie a karnak!
Ez egy ProJect 9-es kar, ha nem tévedek, a damilt tartó karocskát el kell fordítani hátrább:
Kép

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”