Lehet, bár a végeredményen nem változtat. :(
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1326
- SoundMania
- Törzsgárda

Re: Általában a hifiről
Egyrészt nem akarnám elrontani a kedvencem, másrészt nem akarok mást mind ami van. Ez elegendő. Tudod! Nem sok kell hanem elegendő!dbrnsk írta: ↑2019.11.02., szomb. 19:31SoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 19:14És azt se felejtsd el! : Jobb csak egy formátumra épülő , de jó rendszer, mint megosztani a pénzt sokféle formátumra. Hogy én melyiket favorizálom azt meg biztos tudod. :)phyton71 írta: ↑2019.11.02., szomb. 18:33
Most töredelmesen bevallom,hogy eddig csak "gyenge"rendszereket hallottam,és most kb nagyon sok pénzből épült rendszerekre gondolok.Valamitől vérzett mind,de hallottam jól felépitett szerényebb árfekvésű rendszereket is,amik szintén szenvedtek valamitől.
Emiatt is szeretnék kipróbálni egy másik alternativát,megközelitéssel,szemlélettel.
Ez a hülyeség jól beakadt nálad, remélhetőleg az útkeresők figyelmen kívül hagyják ezt a véleményedet. Amúgy is ideje lenne egy normális rendszert összehoznod, amin bátran hallgathatsz mindenféle formátumot...![]()
- SoundMania
- Törzsgárda

Hát a hanglemez!Shinagawa írta: ↑2019.11.02., szomb. 19:26Lehet, hogy phyton tudja, de mi még biztosan nem. Mondd ki melyik, legyünk túl rajta!SoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 19:14És azt se felejtsd el! : Jobb csak egy formátumra épülő , de jó rendszer, mint megosztani a pénzt sokféle formátumra. Hogy én melyiket favorizálom azt meg biztos tudod. :)phyton71 írta: ↑2019.11.02., szomb. 18:33
Most töredelmesen bevallom,hogy eddig csak "gyenge"rendszereket hallottam,és most kb nagyon sok pénzből épült rendszerekre gondolok.Valamitől vérzett mind,de hallottam jól felépitett szerényebb árfekvésű rendszereket is,amik szintén szenvedtek valamitől.
Emiatt is szeretnék kipróbálni egy másik alternativát,megközelitéssel,szemlélettel.
A te tanításod szerint hangsugárzót is formátumhoz kell választani.?!
![]()
Hangsugárzó?! Hát ez sem titok! Jót!
Készülékről nem is írtam. Gyakorlatilag abban sincs szerintem különbség, hogy milyen formátumhoz....
Erős a gyanúm, hogy azoknak a nagy része csak kábelcímkéző...
SoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 19:14És azt se felejtsd el! : Jobb csak egy formátumra épülő , de jó rendszer, mint megosztani a pénzt sokféle formátumra. Hogy én melyiket favorizálom azt meg biztos tudod. :)phyton71 írta: ↑2019.11.02., szomb. 18:33Most töredelmesen bevallom,hogy eddig csak "gyenge"rendszereket hallottam,és most kb nagyon sok pénzből épült rendszerekre gondolok.Valamitől vérzett mind,de hallottam jól felépitett szerényebb árfekvésű rendszereket is,amik szintén szenvedtek valamitől.A gyenge rendszerekhez talán
Ez a hülyeség jól beakadt nálad, remélhetőleg az útkeresők figyelmen kívül hagyják ezt a véleményedet. Amúgy is ideje lenne egy normális rendszert összehoznod, amin bátran hallgathatsz mindenféle formátumot...
Lehet, hogy phyton tudja, de mi még biztosan nem. Mondd ki melyik, legyünk túl rajta!SoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 19:14És azt se felejtsd el! : Jobb csak egy formátumra épülő , de jó rendszer, mint megosztani a pénzt sokféle formátumra. Hogy én melyiket favorizálom azt meg biztos tudod. :)phyton71 írta: ↑2019.11.02., szomb. 18:33Most töredelmesen bevallom,hogy eddig csak "gyenge"rendszereket hallottam,és most kb nagyon sok pénzből épült rendszerekre gondolok.Valamitől vérzett mind,de hallottam jól felépitett szerényebb árfekvésű rendszereket is,amik szintén szenvedtek valamitől.A gyenge rendszerekhez talán
A te tanításod szerint hangsugárzót is formátumhoz kell választani.?!
Nekem is van pianínóm garázsban, majdnempont sarokba tolva. Gerbstaedt, hergestellt in der DDR. És még úgy is imádom a hangját, ha 3 ütemenként melléütök. És még gajdolok is hozzá, mint Keith Jarrett. (OK, aláírom, ő jobban csinálja.) A zene öröme. Onnan jön ki a kezem alól a 230 magas garázsban. Imádom, és az enyém. Nem élvezem jobban, ha tele van akusztikai panellel. Tele lehetne? Derékig. Lenne értelme? Nulla.fapaci írta: ↑2019.11.02., szomb. 18:39Ezt máris kiküldöm annak a félezer elégedett hobbitársnak, akik elégedetten nyugtázták a feljavított akusztika hatását. Elsőként annak címzem, aki az alagsori garázsból kialakított, csupasz vasbeton falakkal határolt szobába hordott be 25 millió forintnyi berendezést elektrosztatikus panelekkel és szekrény méretű monoblokkokkal, életem egyik legrosszabb zenehallgatási élményéhez segítve engem és néhány barátját.
És a srácomnak is vannak néha négyesei, néha defektet kapok, kedvenc bögréimnek törött a füle, a macskám mindig elszalad, vagy az orrom előtt megy el a vonat, igen. C'est la vie. De valahogy nem kell mindig mindent tövig bedugni, jackpottal megnyerni.
Ahol a felszínen nagyon rendben kell mindennek lenni, ott a mélység háborog, nem is akárhogy. Akiknek megvannak a fixpontjai a zene élvezetében, azokat sztem nem az akusztika fogja meggátolni a befogadásban.
Nekik háromlábú asztal a zeneélvezet. Oda nem kell ék meg sámli az asztal lába alá pluszban, csak, mert valamelyik lakberendezőszakértőnek minden asztal négylábú. Tudják, mit akarnak, és hogy az hogy áll elő. Megtalálták a zenét, nem stoppolnak az odavezető úton, hátha...
Kissin cisz-moll keringője Youtube-ról is szétmarja a lelkemet, nem kell hozzá Ongaku. Nem arról szól.
- SoundMania
- Törzsgárda

És azt se felejtsd el! : Jobb csak egy formátumra épülő , de jó rendszer, mint megosztani a pénzt sokféle formátumra. Hogy én melyiket favorizálom azt meg biztos tudod. :)phyton71 írta: ↑2019.11.02., szomb. 18:33Most töredelmesen bevallom,hogy eddig csak "gyenge"rendszereket hallottam,és most kb nagyon sok pénzből épült rendszerekre gondolok.Valamitől vérzett mind,de hallottam jól felépitett szerényebb árfekvésű rendszereket is,amik szintén szenvedtek valamitől.A gyenge rendszerekhez talán
Hopp, ez kissé érzékeny terület.:)fapaci írta: ↑2019.11.02., szomb. 18:39Ezt máris kiküldöm annak a félezer elégedett hobbitársnak, akik elégedetten nyugtázták a feljavított akusztika hatását. Elsőként annak címzem, aki az alagsori garázsból kialakított, csupasz vasbeton falakkal határolt szobába hordott be 25 millió forintnyi berendezést elektrosztatikus panelekkel és szekrény méretű monoblokkokkal, életem egyik legrosszabb zenehallgatási élményéhez segítve engem és néhány barátját.
Csak rendkívül óvatosan említem, nem vitaindítónak, meg nem állásfoglalásnak, hogy,
létezik ám olyan, hogy nem a helységnek megfelelő berendezéseket erőltetünk be a szobába, mert pl. túlkicsi, túlnagy, nemszereti, stb..., és az akusztikai segítség vs. oda megfelelőbb berendezések (imádom a magyar nyelvet!!) választása, hát, nehéz megmondani, tényleg, én is voltam szerelmes a Spendor s100-ba, de a szobámba is eléggé,
meg olyan, hogy döng a basszus, de jó a hang amúgy, de q--vára döng azért, ne tagadjuk, és, akkor, véletlenül vagy nagysokára vagy tudatosan megérkezik egy olyan komponens, általában erősítő, ami egyszerűen jobb, hogy jé, nem döng, és mégsem a szoba volt a hunyó...
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
- SoundMania
- Törzsgárda

Figyelj..... Egyre többen foglalkoznak hifi gyártással, meg rengeteg kábelgyártó lett....lehoako írta: ↑2019.11.02., szomb. 18:59Teljesen igazad van. Ahogy korábban felmerült, a zenehallgatási piacon is egyre kevesebb a fóka és egyre több az eszkimó, egyre elvetemültebb a lehúzásverseny, egyre jobban kéne figyelni az otthoni zenehallgatónak, hogy milyen az ízlése, és ennek megfelelő értéket kapjon a pénzéért, de ehelyett egyre nagyobb zajban, egyre nagyobb hajszában és egyre nagyobb érzelmi töltéssel "segítenek neki a szakértők".SoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:25Ez lehet inkább életmódfüggő. Hogy ki mennyire akarja élvezni és milyen mélységben a dolgokat. Persze a környezettől is függ annyiban , hogy mennyire korlátozzák ebben az illetőt. Sokszor sok és erős a korlát! :)lehoako írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:03
Ne is mondd, a tegnapi reggelim házi kenyérből és fincsi tojgliból vajban sült bundáskenyér volt csemege ubival... kitunkoltam a serpenyőt...
Este 6-kor lettem éhes utána, akkor ugrott be, h vacsizni kéne...
Van abban valami, hogy így, öregen valahogy jobb az igazi, az eredeti dolgokat magamhoz venni (nem írom, h "magunkhoz", mert egyesek még berágnak az én öregségemen :-))) )...
Aztán a "jóakarói" közlik vele, hogyha még mindig nem tetszik, akkor egyszerűen vegyen másikat. :-)))
és mind meg akar élni. Tartok tőle a hallgatók járnak legkevésbé jól....
Egy Hofi idézet: Profitorientált.... azaz pénzért mindent. ( Bármit)
Teljesen igazad van. Ahogy korábban felmerült, a zenehallgatási piacon is egyre kevesebb a fóka és egyre több az eszkimó, egyre elvetemültebb a lehúzásverseny, egyre jobban kéne figyelni az otthoni zenehallgatónak, hogy milyen az ízlése, és ennek megfelelő értéket kapjon a pénzéért, de ehelyett egyre nagyobb zajban, egyre nagyobb hajszában és egyre nagyobb érzelmi töltéssel "segítenek neki a szakértők".SoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:25Ez lehet inkább életmódfüggő. Hogy ki mennyire akarja élvezni és milyen mélységben a dolgokat. Persze a környezettől is függ annyiban , hogy mennyire korlátozzák ebben az illetőt. Sokszor sok és erős a korlát! :)lehoako írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:03Ne is mondd, a tegnapi reggelim házi kenyérből és fincsi tojgliból vajban sült bundáskenyér volt csemege ubival... kitunkoltam a serpenyőt...SoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 16:46
Ha kaja.... akkor:
Eszembe jut nagymamám kenyere amit reggel kivett a kemencéből és megzsírozta, meg hagymát szeltünk rá....
Eszembe nem jutott hogy vegetás csirkelevest kellene-e enni.
Este 6-kor lettem éhes utána, akkor ugrott be, h vacsizni kéne...
Van abban valami, hogy így, öregen valahogy jobb az igazi, az eredeti dolgokat magamhoz venni (nem írom, h "magunkhoz", mert egyesek még berágnak az én öregségemen :-))) )...
Aztán a "jóakarói" közlik vele, hogyha még mindig nem tetszik, akkor egyszerűen vegyen másikat. :-)))
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Ezt máris kiküldöm annak a félezer elégedett hobbitársnak, akik elégedetten nyugtázták a feljavított akusztika hatását. Elsőként annak címzem, aki az alagsori garázsból kialakított, csupasz vasbeton falakkal határolt szobába hordott be 25 millió forintnyi berendezést elektrosztatikus panelekkel és szekrény méretű monoblokkokkal, életem egyik legrosszabb zenehallgatási élményéhez segítve engem és néhány barátját.
Most töredelmesen bevallom,hogy eddig csak "gyenge"rendszereket hallottam,és most kb nagyon sok pénzből épült rendszerekre gondolok.Valamitől vérzett mind,de hallottam jól felépitett szerényebb árfekvésű rendszereket is,amik szintén szenvedtek valamitől.A gyenge rendszerekhez talán
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- SoundMania
- Törzsgárda

- SoundMania
- Törzsgárda

Látom ügyesen válaszolsz! :)fapaci írta: ↑2019.11.02., szomb. 18:13Úgy tűnik, mivel nem szórtam tüzes átkot a kérdezőre, nekem kell elvinnem a balhét.SoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:30Ne ekvalizálni akarj, hanem használj egyensúlyban lévő komponenseket.![]()
Csak halkan mondom, hogy mikor a többutas hangsugárzók jelútjainak szintjét beállítják a keresztváltóban, az is ekvalizálás, csak gondolom addig nem számít bűnnek, míg ki nem vezetik egy gombra a készülék előlapjára, mert onnan kezdve nyilván ördögtől való. Hidd el, részemről elfogadható, ha Te nem élsz ilyen lehetőségekkel! El is engedem a kérdést.
De mire megoldás az eq?!
A gyenge rendszerekhez talán. Ott talán ki lehet hozni egy kellemes frekvenciamenetet.
Ha annyira sz...ok a készülékek, hogy ez kell nekik.
De a jó rendszerekben szerintem teljesen értelmetlen, mert sokadrangú lesz ez a paraméter no meg persze jóval kevésbé igénylik és nem szorulnak rá. Szóval a gondolatmenetem szerint oda jutok, hogy inkább vegyen jobb készülékeket akinek erre van szüksége és még más pozitív változás is megjelenik a rendszerében.
Mivel az olcsó komponensek mindig "csinálnak" valami nem túl jót a hanggal.
A videó alanya 30 éves zenei pályafutására alapozva megvásárolta a viszonylag jó minőségű studio grade komponenseket, amivel világviszonylatban középszintű technológiát képvisel. Itthon ez már elég jónak számít.phyton71 írta: ↑2019.11.02., szomb. 16:16Ezekkel az érvekkel teljesen egyetértek,de nem fejtettem ki részletesen amit most megpróbálok pótolni.Kezdem pl a studiók majdnem tökéletes akusztikai környezetéhez,amit otthon igen nehezen tudunk prezentálni,de legalább még közeliteni sem,aki azt mondj,hogy igen,az bizony nem állit valós információt.Tovább haladva az otthoni rendszerelemekkel,azt is tudjuk,hogy nagyon sok köze nincs a szinergiához,és nagyon nehéz,de azt is mondhatjuk,hogy lehetetlen megvalósitani konzumer otthoni technikávl,tehát passziv EQ-t használunk,kábelek,hangváltó,akusztikai helyi panelek alkalmazásával,ha nem igy lenne nem irogatnánk feleslegesen.Tehát a kérdésemre a választ fapaci szavai közül ki lehetett bogozni,együtt kell a kérdést kezelni a lehalgató helyiségtől az egységekig.Nem mondom,hogy bárki is használjon EQ-t korrigálásra vagy bármire,elméleti,és gyakorlati sikon nálam működni látszik,és látom,hogy egyre több hobbitásunk használja a technika adta lehetőségként,és mpont ennyire idevágó téma mint pl a kábeles EQ-zás.
Ennek megfelelője ugyanúgy elérhető a home audio kínálatában is. Olyan gyártók termékei közül kell válogatni, amik megalkotói szintén rojtosra ülik a hermanmiller székeket azért, hogy valami hitelesen használhatót építsenek. Ennek megítélése a hallgatóra van bízva. Ha a hallgató úgy dönt, hogy fő komponens csere helyett kábelekkel, EQ-val, voodoo babával kompenzálja a korábbi rossz döntéseit, akkor egy rövid ideig mindig boldoggá teheti magát. De hosszabb távú tapasztalat meg fogja mutatni, hogy igazából soha nem a szoba akusztikájával volt a gond. A mentális EQ nullázásával ez az idő lerövidíthető.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Úgy tűnik, mivel nem szórtam tüzes átkot a kérdezőre, nekem kell elvinnem a balhét.SoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:30Ne ekvalizálni akarj, hanem használj egyensúlyban lévő komponenseket.
Csak halkan mondom, hogy mikor a többutas hangsugárzók jelútjainak szintjét beállítják a keresztváltóban, az is ekvalizálás, csak gondolom addig nem számít bűnnek, míg ki nem vezetik egy gombra a készülék előlapjára, mert onnan kezdve nyilván ördögtől való. Hidd el, részemről elfogadható, ha Te nem élsz ilyen lehetőségekkel! El is engedem a kérdést.
Nem túl erős még a badacsonyőrsi hatás?!
Határozottan,de azért vannak törekvések.:)
Kábelekkel is egyetértek valamilyen szinten,hisz én is használok komolyabb darabokt,ezek mind része a jó rendszernek.De azért nyitok az újitások felé is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára phyton71 2019.11.02., szomb. 18:14-kor.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- SoundMania
- Törzsgárda

Badacsony
Nos ezzel a megközelitéssel én is tudok azonosulni,bár a cél közös,de lehet több út is felé.Te csak hangokat akarsz hallgatni én meg az érzelmeket is.
[/quote]
Nem túl erős még a badacsonyőrsi hatás?! :)
Nos már írtam és utaltam rá, hogy párszázezer forintos készülékek már elég használhatóak tudnak lenni. Sajnos ez igaz a kábelekre is. Csak itt meg vannak rökönyödve egy 200ezres dologhoz ha 200ezres kábelt ajánl az ember. Vagy drágábbat.....nem kell pedig. Csak meg kell egyszer próbálni.
- SoundMania
- Törzsgárda

Akkor biztos itt a különbség közöttünk. Te csak hangokat akarsz hallgatni én meg az érzelmeket is.asebestyen írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:39Az egész zenereprodukciós folyamat tele van kompromisszumokkal. Van benne jónéhány olyan is, amivel nincs mit kezdeni vagy nem tudsz hatással lenni rá.SoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:30Ne doktorként állj a dologhoz. Ne orvosolni akarjuk a problémát, hanem megelőzni!
Ne ekvalizálni akarj, hanem használj egyensúlyban lévő komponenseket.
A másik az, hogy aki egy P3-as Regára épülő rendszert Kondó ezüsttel drótoz össze, az ne szisszenjen fel az EQ-ra.![]()
BadacsonySoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:32Borvidéken?! Hm... Melyik? Kannásboros, vagy valami minőségi?phyton71 írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:04Ha most én,vagy bárki azt mondja,hogy nem dobott már ki több pénzt feleslegesen kábelekre,készülékekre mint egy pár mérésből ill akusztikai kezelés ára,azelőtt mélyen meghajlok.Ebbe én még belevenném a teljesség igényével egy korrekciós beállitást,akár aktiv megoldásokkal,és összevetném a passziv kizárólag kábelekre,hangsugárzó,végfokokra alapozott rendszer hangjával.Ezzel csak azt akarom mondani,hogy az ember most olyan dolgokhoz tud hozzájutni,gombokért amihez pár évtizede csak a professzionális stúdiók tudtak,én biztosan élek néhány lehetőséggel.Akkor pár helyen kezd csörögni a kassza... Ez az út a cél?
Ja kaja,kizárólag magyar konyha,disznózsir,kacsazsir,házikenyér mindeféle hús mellé hús.![]()
Mivel borvidéken élek,imádom a borokat is,meg a sok bált.![]()
Nos ezzel a megközelitéssel én is tudok azonosulni,bár a cél közös,de lehet több út is felé.Te csak hangokat akarsz hallgatni én meg az érzelmeket is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára phyton71 2019.11.02., szomb. 17:53-kor.
A másik az, hogy aki egy P3-as Regára épülő rendszert Kondó ezüsttel drótoz össze, az ne szisszenjen fel az EQ-ra.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8278
Az egész zenereprodukciós folyamat tele van kompromisszumokkal. Van benne jónéhány olyan is, amivel nincs mit kezdeni vagy nem tudsz hatással lenni rá.SoundMania írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:30Ne doktorként állj a dologhoz. Ne orvosolni akarjuk a problémát, hanem megelőzni!
Ne ekvalizálni akarj, hanem használj egyensúlyban lévő komponenseket.
A másik az, hogy aki egy P3-as Regára épülő rendszert Kondó ezüsttel drótoz össze, az ne szisszenjen fel az EQ-ra.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5598
Nem értem ezt a görcsölést. Ez megy/ment már pár dologgal, EQ-val, dolbyval, uram bocsá' lencoval. Miért kellene hifis zsinat kanonizációjához kötni ezek használatát. Aki kipróbálta, mérlegre teszi, mit hoz, mit visz. Zenehallgató fotelben ülve szégyenkezni, mert fülünknek jobban tetszik a zene a "tiltott" beavatkozással? Aki képes ilyen szempontok szerint dönteni a használatukról, az nagyon rosszul költötte el pénzét; nem azt fogja hallgatni, amit ő, hanem amit más tart jónak.
- SoundMania
- Törzsgárda

Borvidéken?! Hm... Melyik? Kannásboros, vagy valami minőségi?phyton71 írta: ↑2019.11.02., szomb. 17:04Ha most én,vagy bárki azt mondja,hogy nem dobott már ki több pénzt feleslegesen kábelekre,készülékekre mint egy pár mérésből ill akusztikai kezelés ára,azelőtt mélyen meghajlok.Ebbe én még belevenném a teljesség igényével egy korrekciós beállitást,akár aktiv megoldásokkal,és összevetném a passziv kizárólag kábelekre,hangsugárzó,végfokokra alapozott rendszer hangjával.Ezzel csak azt akarom mondani,hogy az ember most olyan dolgokhoz tud hozzájutni,gombokért amihez pár évtizede csak a professzionális stúdiók tudtak,én biztosan élek néhány lehetőséggel.Akkor pár helyen kezd csörögni a kassza... Ez az út a cél?
Ja kaja,kizárólag magyar konyha,disznózsir,kacsazsir,házikenyér mindeféle hús mellé hús.![]()
Mivel borvidéken élek,imádom a borokat is,meg a sok bált.![]()