Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 800

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Köszi!
Egyébként én mindg megérkezek,bármilyen rendszeren szívesen hallgatok zenét,de természetesen nyughatatlanul a jó hang nyomába eredek,aki ismer tudja,hogy soha nem tudk leállni,időt,energiát nem sajnálva.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1675

Hozzászólás Szerző: viri »

phyton71 írta:
2019.11.02., szomb. 22:08

Na,ne buktass már le,még rámsütik,hogy troll vagyok.Egyébként egy óriási projekt kellős közepén vagyok,külön tápösvény mindennek,nappali teljes akusztikai kezelése (egészfalas),vettem direkt mérő,analizáló rendszert,sorolhatnám pl EQ :D
Természetesen szakembert is bevonok,csak a kivitelezés lesz az enyém,van hozzá profi csapatom. :D
Hát akkor ez nem lesz rövid menet, kitartás, biztos jó lesz a végeredmény, aztán reméljük eljön a nirvána (egyszer majd) :)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

viri írta:
2019.11.02., szomb. 21:40
phyton71 írta:
2019.11.02., szomb. 13:20
Most ha itt valamelyik "nagyágyú" studiós ikon azt mondja nekem,hogy nem ront minőségen,ha itthon használok EQ-t,azonnal beszerzek egyet a rendszerbe.
Ez nem olyan tervnek hangzik, mint a nyugodt gondtalan zenehallgatás, széles mosollyal az arcodon :) bocs, magas labda volt :)
Na,ne buktass már le,még rámsütik,hogy troll vagyok.Egyébként egy óriási projekt kellős közepén vagyok,külön tápösvény mindennek,nappali teljes akusztikai kezelése (egészfalas),vettem direkt mérő,analizáló rendszert,sorolhatnám pl EQ :D
Természetesen szakembert is bevonok,csak a kivitelezés lesz az enyém,van hozzá profi csapatom. :D
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11512
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

chord írta:
2019.11.02., szomb. 21:24
..., amelyek nem is voltak hibák, mert egy normális erősítő megoldotta a problémát...
Vagy akkor hibák voltak mégis? Vagy tényleg, akkor mi történt? Egy 'hiba nélküli szoba' volt esetleg? Egyáltalán, létezik ilyen nálatok?
Ha a hiba eltűnt egy készülék cseréje után, akkor nyilván nem (csak) akusztikai probléma volt.

Nem tudom, "nálunk" mi létezik, de én több olyan szobában is jártam, ahol azt kellett mondanom, hogy "Ne nyúlj hozzá!".

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1675

Hozzászólás Szerző: viri »

phyton71 írta:
2019.11.02., szomb. 13:20
Most ha itt valamelyik "nagyágyú" studiós ikon azt mondja nekem,hogy nem ront minőségen,ha itthon használok EQ-t,azonnal beszerzek egyet a rendszerbe.
Ez nem olyan tervnek hangzik, mint a nyugodt gondtalan zenehallgatás, széles mosollyal az arcodon :) bocs, magas labda volt :)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

fapaci írta:
2019.11.02., szomb. 20:47
chord írta:
2019.11.02., szomb. 19:13
létezik ám olyan, hogy nem a helységnek megfelelő berendezéseket erőltetünk be a szobába, mert pl. túlkicsi, túlnagy, nemszereti, stb..., és az akusztikai segítség vs. oda megfelelőbb berendezések (imádom a magyar nyelvet!!) választása, hát, nehéz megmondani, tényleg, én is voltam szerelmes a Spendor s100-ba, de a szobámba is eléggé, meg olyan, hogy döng a basszus, de jó a hang amúgy, de q--vára döng azért, ne tagadjuk, és, akkor, véletlenül vagy nagysokára vagy tudatosan megérkezik egy olyan komponens, általában erősítő, ami egyszerűen jobb, hogy jé, nem döng, és mégsem a szoba volt a hunyó...
Látod, ezért kell mérni és nem találgatni, meg fülre hangolgatni az akusztikát. A görbék szépen megmutatják a szoba hibáit.
..., amelyek nem is voltak hibák, mert egy normális erősítő megoldotta a problémát...
Vagy akkor hibák voltak mégis?
Vagy tényleg, akkor mi történt?
Egy 'hiba nélküli szoba' volt esetleg?
Egyáltalán, létezik ilyen nálatok?

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: K P »

fapaci írta:
2019.11.02., szomb. 20:52
lehoako írta:
2019.11.02., szomb. 19:23
Nekem is van pianínóm garázsban...

Kissin cisz-moll keringője Youtube-ról is szétmarja a lelkemet, nem kell hozzá Ongaku. Nem arról szól.
Ismét belepottyantunk abba a csapdába, hogy azt gondoljuk, ugyanolyan akusztikai környezetet kíván meg a készre kevert hangfelvételek lejátszása és egy akusztikus hangszer. Téves.

Valóban nem kell hozzá Ongaku, ahogy ezüst kábel sem. Akkor most hogyan tovább? Hobbit váltunk? Egy peca holnap a tóparton pár sörrel? :rolleyes:
A peca, mint hobbi ajánlott. Nincs annyi félreértés mint itt, pedig ott még van az eredményességet nem kis mértékben befolyásoló tényező. Maga a hal.... :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

lehoako írta:
2019.11.02., szomb. 19:23
Nekem is van pianínóm garázsban...

Kissin cisz-moll keringője Youtube-ról is szétmarja a lelkemet, nem kell hozzá Ongaku. Nem arról szól.
Ismét belepottyantunk abba a csapdába, hogy azt gondoljuk, ugyanolyan akusztikai környezetet kíván meg a készre kevert hangfelvételek lejátszása és egy akusztikus hangszer. Téves.

Valóban nem kell hozzá Ongaku, ahogy ezüst kábel sem. Akkor most hogyan tovább? Hobbit váltunk? Egy peca holnap a tóparton pár sörrel? :rolleyes:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

chord írta:
2019.11.02., szomb. 19:13
létezik ám olyan, hogy nem a helységnek megfelelő berendezéseket erőltetünk be a szobába, mert pl. túlkicsi, túlnagy, nemszereti, stb..., és az akusztikai segítség vs. oda megfelelőbb berendezések (imádom a magyar nyelvet!!) választása, hát, nehéz megmondani, tényleg, én is voltam szerelmes a Spendor s100-ba, de a szobámba is eléggé, meg olyan, hogy döng a basszus, de jó a hang amúgy, de q--vára döng azért, ne tagadjuk, és, akkor, véletlenül vagy nagysokára vagy tudatosan megérkezik egy olyan komponens, általában erősítő, ami egyszerűen jobb, hogy jé, nem döng, és mégsem a szoba volt a hunyó...
Látod, ezért kell mérni és nem találgatni, meg fülre hangolgatni az akusztikát. A görbék szépen megmutatják a szoba hibáit.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

SoundMania írta:
2019.11.02., szomb. 20:11
Robici írta:
2019.11.02., szomb. 19:48
SoundMania írta:
2019.11.02., szomb. 19:09
meg rengeteg kábelgyártó lett....
Erős a gyanúm, hogy azoknak a nagy része csak kábelcímkéző...
Lehet, bár a végeredményen nem változtat. :(
Így van, ugyanis hangra veszünk kábelt. Sem színre, sem szagra (na jóóóó :-) ), sem árra, sem semmi másra. :smile32: :D :D :D

Mania, lassan pukkantok 1 sört. Neked és mindenkinek egészségére közben, akik itt vannak a beszélgetős műsorban. :smile49:

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1329

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Robici írta:
2019.11.02., szomb. 19:48
SoundMania írta:
Lehet, bár a végeredményen nem változtat. :(

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

dbrnsk írta:
2019.11.02., szomb. 19:31
SoundMania írta:
2019.11.02., szomb. 19:14
phyton71 írta:
2019.11.02., szomb. 18:33

Most töredelmesen bevallom,hogy eddig csak "gyenge"rendszereket hallottam,és most kb nagyon sok pénzből épült rendszerekre gondolok.Valamitől vérzett mind,de hallottam jól felépitett szerényebb árfekvésű rendszereket is,amik szintén szenvedtek valamitől.
Emiatt is szeretnék kipróbálni egy másik alternativát,megközelitéssel,szemlélettel.
És azt se felejtsd el! : Jobb csak egy formátumra épülő , de jó rendszer, mint megosztani a pénzt sokféle formátumra. Hogy én melyiket favorizálom azt meg biztos tudod. :)

Ez a hülyeség jól beakadt nálad, remélhetőleg az útkeresők figyelmen kívül hagyják ezt a véleményedet. Amúgy is ideje lenne egy normális rendszert összehoznod, amin bátran hallgathatsz mindenféle formátumot... :D
Egyrészt nem akarnám elrontani a kedvencem, másrészt nem akarok mást mind ami van. Ez elegendő. Tudod! Nem sok kell hanem elegendő!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Shinagawa írta:
2019.11.02., szomb. 19:26
SoundMania írta:
phyton71 írta:

Most töredelmesen bevallom,hogy eddig csak "gyenge"rendszereket hallottam,és most kb nagyon sok pénzből épült rendszerekre gondolok.Valamitől vérzett mind,de hallottam jól felépitett szerényebb árfekvésű rendszereket is,amik szintén szenvedtek valamitől.
Emiatt is szeretnék kipróbálni egy másik alternativát,megközelitéssel,szemlélettel.
És azt se felejtsd el! : Jobb csak egy formátumra épülő , de jó rendszer, mint megosztani a pénzt sokféle formátumra. Hogy én melyiket favorizálom azt meg biztos tudod. :)
Lehet, hogy phyton tudja, de mi még biztosan nem. Mondd ki melyik, legyünk túl rajta!
A te tanításod szerint hangsugárzót is formátumhoz kell választani.?!
gondolkodik.gif
Hát a hanglemez!
Hangsugárzó?! Hát ez sem titok! Jót!
Készülékről nem is írtam. Gyakorlatilag abban sincs szerintem különbség, hogy milyen formátumhoz....

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1316
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

SoundMania írta:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

SoundMania írta:
phyton71 írta:
A gyenge rendszerekhez talán

Ez a hülyeség jól beakadt nálad, remélhetőleg az útkeresők figyelmen kívül hagyják ezt a véleményedet. Amúgy is ideje lenne egy normális rendszert összehoznod, amin bátran hallgathatsz mindenféle formátumot... :D

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

SoundMania írta:
phyton71 írta:
Lehet, hogy phyton tudja, de mi még biztosan nem. Mondd ki melyik, legyünk túl rajta!
A te tanításod szerint hangsugárzót is formátumhoz kell választani.?!
gondolkodik.gif

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

fapaci írta:
2019.11.02., szomb. 18:39
diagnet írta:
2019.11.02., szomb. 18:19
De hosszabb távú tapasztalat meg fogja mutatni, hogy igazából soha nem a szoba akusztikájával volt a gond.
Ezt máris kiküldöm annak a félezer elégedett hobbitársnak, akik elégedetten nyugtázták a feljavított akusztika hatását. Elsőként annak címzem, aki az alagsori garázsból kialakított, csupasz vasbeton falakkal határolt szobába hordott be 25 millió forintnyi berendezést elektrosztatikus panelekkel és szekrény méretű monoblokkokkal, életem egyik legrosszabb zenehallgatási élményéhez segítve engem és néhány barátját.
Nekem is van pianínóm garázsban, majdnempont sarokba tolva. Gerbstaedt, hergestellt in der DDR. És még úgy is imádom a hangját, ha 3 ütemenként melléütök. És még gajdolok is hozzá, mint Keith Jarrett. (OK, aláírom, ő jobban csinálja.) A zene öröme. Onnan jön ki a kezem alól a 230 magas garázsban. Imádom, és az enyém. Nem élvezem jobban, ha tele van akusztikai panellel. Tele lehetne? Derékig. Lenne értelme? Nulla.

És a srácomnak is vannak néha négyesei, néha defektet kapok, kedvenc bögréimnek törött a füle, a macskám mindig elszalad, vagy az orrom előtt megy el a vonat, igen. C'est la vie. De valahogy nem kell mindig mindent tövig bedugni, jackpottal megnyerni.

Ahol a felszínen nagyon rendben kell mindennek lenni, ott a mélység háborog, nem is akárhogy. Akiknek megvannak a fixpontjai a zene élvezetében, azokat sztem nem az akusztika fogja meggátolni a befogadásban.

Nekik háromlábú asztal a zeneélvezet. Oda nem kell ék meg sámli az asztal lába alá pluszban, csak, mert valamelyik lakberendezőszakértőnek minden asztal négylábú. Tudják, mit akarnak, és hogy az hogy áll elő. Megtalálták a zenét, nem stoppolnak az odavezető úton, hátha...

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

phyton71 írta:

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

fapaci írta:
2019.11.02., szomb. 18:39
diagnet írta:
De hosszabb távú tapasztalat meg fogja mutatni, hogy igazából soha nem a szoba akusztikájával volt a gond.
Ezt máris kiküldöm annak a félezer elégedett hobbitársnak, akik elégedetten nyugtázták a feljavított akusztika hatását. Elsőként annak címzem, aki az alagsori garázsból kialakított, csupasz vasbeton falakkal határolt szobába hordott be 25 millió forintnyi berendezést elektrosztatikus panelekkel és szekrény méretű monoblokkokkal, életem egyik legrosszabb zenehallgatási élményéhez segítve engem és néhány barátját.
Hopp, ez kissé érzékeny terület.:)
Csak rendkívül óvatosan említem, nem vitaindítónak, meg nem állásfoglalásnak, hogy,

létezik ám olyan, hogy nem a helységnek megfelelő berendezéseket erőltetünk be a szobába, mert pl. túlkicsi, túlnagy, nemszereti, stb..., és az akusztikai segítség vs. oda megfelelőbb berendezések (imádom a magyar nyelvet!!) választása, hát, nehéz megmondani, tényleg, én is voltam szerelmes a Spendor s100-ba, de a szobámba is eléggé,

meg olyan, hogy döng a basszus, de jó a hang amúgy, de q--vára döng azért, ne tagadjuk, és, akkor, véletlenül vagy nagysokára vagy tudatosan megérkezik egy olyan komponens, általában erősítő, ami egyszerűen jobb, hogy jé, nem döng, és mégsem a szoba volt a hunyó...

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

lehoako írta:
2019.11.02., szomb. 18:59
SoundMania írta:
2019.11.02., szomb. 17:25
lehoako írta:
2019.11.02., szomb. 17:03

Ne is mondd, a tegnapi reggelim házi kenyérből és fincsi tojgliból vajban sült bundáskenyér volt csemege ubival... kitunkoltam a serpenyőt...

Este 6-kor lettem éhes utána, akkor ugrott be, h vacsizni kéne...

Van abban valami, hogy így, öregen valahogy jobb az igazi, az eredeti dolgokat magamhoz venni (nem írom, h "magunkhoz", mert egyesek még berágnak az én öregségemen :-))) )...
Ez lehet inkább életmódfüggő. Hogy ki mennyire akarja élvezni és milyen mélységben a dolgokat. Persze a környezettől is függ annyiban , hogy mennyire korlátozzák ebben az illetőt. Sokszor sok és erős a korlát! :)
Teljesen igazad van. Ahogy korábban felmerült, a zenehallgatási piacon is egyre kevesebb a fóka és egyre több az eszkimó, egyre elvetemültebb a lehúzásverseny, egyre jobban kéne figyelni az otthoni zenehallgatónak, hogy milyen az ízlése, és ennek megfelelő értéket kapjon a pénzéért, de ehelyett egyre nagyobb zajban, egyre nagyobb hajszában és egyre nagyobb érzelmi töltéssel "segítenek neki a szakértők".

Aztán a "jóakarói" közlik vele, hogyha még mindig nem tetszik, akkor egyszerűen vegyen másikat. :-)))
Figyelj..... Egyre többen foglalkoznak hifi gyártással, meg rengeteg kábelgyártó lett....
és mind meg akar élni. Tartok tőle a hallgatók járnak legkevésbé jól....
Egy Hofi idézet: Profitorientált.... azaz pénzért mindent. ( Bármit)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

SoundMania írta:
2019.11.02., szomb. 17:25
lehoako írta:
2019.11.02., szomb. 17:03
SoundMania írta:
2019.11.02., szomb. 16:46

Ha kaja.... akkor:
Eszembe jut nagymamám kenyere amit reggel kivett a kemencéből és megzsírozta, meg hagymát szeltünk rá....
Eszembe nem jutott hogy vegetás csirkelevest kellene-e enni.
Ne is mondd, a tegnapi reggelim házi kenyérből és fincsi tojgliból vajban sült bundáskenyér volt csemege ubival... kitunkoltam a serpenyőt...

Este 6-kor lettem éhes utána, akkor ugrott be, h vacsizni kéne...

Van abban valami, hogy így, öregen valahogy jobb az igazi, az eredeti dolgokat magamhoz venni (nem írom, h "magunkhoz", mert egyesek még berágnak az én öregségemen :-))) )...
Ez lehet inkább életmódfüggő. Hogy ki mennyire akarja élvezni és milyen mélységben a dolgokat. Persze a környezettől is függ annyiban , hogy mennyire korlátozzák ebben az illetőt. Sokszor sok és erős a korlát! :)
Teljesen igazad van. Ahogy korábban felmerült, a zenehallgatási piacon is egyre kevesebb a fóka és egyre több az eszkimó, egyre elvetemültebb a lehúzásverseny, egyre jobban kéne figyelni az otthoni zenehallgatónak, hogy milyen az ízlése, és ennek megfelelő értéket kapjon a pénzéért, de ehelyett egyre nagyobb zajban, egyre nagyobb hajszában és egyre nagyobb érzelmi töltéssel "segítenek neki a szakértők".

Aztán a "jóakarói" közlik vele, hogyha még mindig nem tetszik, akkor egyszerűen vegyen másikat. :-)))

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

diagnet írta:

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

diagnet írta:
A mentális EQ nullázásával ez az idő lerövidíthető.
Ez jó... ! :)

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

fapaci írta:
2019.11.02., szomb. 18:13
SoundMania írta:
2019.11.02., szomb. 17:30
Ne ekvalizálni akarj, hanem használj egyensúlyban lévő komponenseket.
Úgy tűnik, mivel nem szórtam tüzes átkot a kérdezőre, nekem kell elvinnem a balhét. :D

Csak halkan mondom, hogy mikor a többutas hangsugárzók jelútjainak szintjét beállítják a keresztváltóban, az is ekvalizálás, csak gondolom addig nem számít bűnnek, míg ki nem vezetik egy gombra a készülék előlapjára, mert onnan kezdve nyilván ördögtől való. Hidd el, részemről elfogadható, ha Te nem élsz ilyen lehetőségekkel! El is engedem a kérdést.
Látom ügyesen válaszolsz! :)
De mire megoldás az eq?!
A gyenge rendszerekhez talán. Ott talán ki lehet hozni egy kellemes frekvenciamenetet.
Ha annyira sz...ok a készülékek, hogy ez kell nekik.
De a jó rendszerekben szerintem teljesen értelmetlen, mert sokadrangú lesz ez a paraméter no meg persze jóval kevésbé igénylik és nem szorulnak rá. Szóval a gondolatmenetem szerint oda jutok, hogy inkább vegyen jobb készülékeket akinek erre van szüksége és még más pozitív változás is megjelenik a rendszerében.
Mivel az olcsó komponensek mindig "csinálnak" valami nem túl jót a hanggal.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”