Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
Én birom Ákost.
De felvetődik olyankor bennem a kérdés,hogy studiózunk ez idáig ok,látható,hogy mennyire befolyásolható a végeredmény midenféle elektronikával,akkor miért ördögtől való,és szentségtörés otthoni hifiben mondjuk EQ-val belenyúlni a hangba?Lehet egyszerűbb lenne az életünk.
De felvetődik olyankor bennem a kérdés,hogy studiózunk ez idáig ok,látható,hogy mennyire befolyásolható a végeredmény midenféle elektronikával,akkor miért ördögtől való,és szentségtörés otthoni hifiben mondjuk EQ-val belenyúlni a hangba?Lehet egyszerűbb lenne az életünk.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Nem mintha sokat nyomna a latban, de Ákost én is ismerem, többször dolgoztunk együtt. Az egész szakmának jót tenne, ha több előadó lenne idehaza, akinek Ákoséhoz hasonlóan alázatos és professzionális hozzáállása van. Politikai szempontok szerint megítélni egy művészeti teljesítményt... ballépés. Ha összejön vele egy nyilvános beszélgetés, az sokaknak tanulságos lesz, bár kijózanító szavai néhányakat bántani fognak.
Kaef és Zsolt kezdeményezései nekem nagyon tetszenek, mert a hobbitársakat közelebb viszik a valósághoz, a zenei ipar és a stúdiók működéséhez és így talán kevesebb árnyékbokszolás lesz ilyen témákban a jövőben. Mindig is nagyon furcsa volt számomra, hogy a hifisták gyakran olyan dolgokról vitatkoznak, amik bár szorosan kapcsolódnak a hobbihoz, a többségnek még sincs hozzájuk kötődő személyes élménye, információja. Most itt az alkalom ezek begyűjtésére.
Kaef és Zsolt kezdeményezései nekem nagyon tetszenek, mert a hobbitársakat közelebb viszik a valósághoz, a zenei ipar és a stúdiók működéséhez és így talán kevesebb árnyékbokszolás lesz ilyen témákban a jövőben. Mindig is nagyon furcsa volt számomra, hogy a hifisták gyakran olyan dolgokról vitatkoznak, amik bár szorosan kapcsolódnak a hobbihoz, a többségnek még sincs hozzájuk kötődő személyes élménye, információja. Most itt az alkalom ezek begyűjtésére.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 3047
Nem hinném, hogy védtem - ahogy nem is támadtam. Arra próbáltam utalni, hogy:bitrograde írta: ↑2019.11.02., szomb. 10:46Igazad van. A politikának és a kultúrának nyilván semmi köze egymáshoz. Jól érzékelteti ezt Bogányi, Vashegyi, Ákos, és mások, horribile dictu még Mága Zoltán munkássága is. Vagy Zoráné, Alföldié, Kerné.huszti-zsolt írta: ↑2019.11.02., szomb. 08:41Az ő esetében aztán végképp kár volt idecitálni a politikát, ugyanis kevés olyan önazonos ember van, mint Ákos. Mióta ismerem (régi barátság fűz hozzá) azóta pont ugyan az az ember. Dalait, zenéjét lehet szeretni vagy sem, de személyét támadni felesleges, mert ő az, aki. Ákos. Szerintem egyébként sikerének éppen ez az egyik titka.
Ez itt tényleg OFF, tudom, nem is ízléses megjegyezni, pláne ahogy. Bezzeg megvédeni, az mindjárt más.
1. itt semmi értelme idekeverni OFF , ha már egyszer a videója kapcsán ON
2. mindenkinek van világnézete, de ha önazonos vele és uram bocsá' a művészetével, akkor értelmetlen jelző. (Én speciel nagyon jókat beszélgetek vele, holott nem éppen azonos szemszögből látjuk a világot.)
A végén még egy ilyen jó dolgot (Ákos vendégként az AP Klubban, 180g vinyl, stúdió háttér, stb.) megfúr az egybites szembenállás.
Szóval kéretik nem e tekintetben megítélni az eseményt, mert akkor el sem kezdem a szervezést!
Bizony!
SCM45A egy zsugorított 40A
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Igazad van. A politikának és a kultúrának nyilván semmi köze egymáshoz. Jól érzékelteti ezt Bogányi, Vashegyi, Ákos, és mások, horribile dictu még Mága Zoltán munkássága is. Vagy Zoráné, Alföldié, Kerné.huszti-zsolt írta: ↑2019.11.02., szomb. 08:41Az ő esetében aztán végképp kár volt idecitálni a politikát, ugyanis kevés olyan önazonos ember van, mint Ákos. Mióta ismerem (régi barátság fűz hozzá) azóta pont ugyan az az ember. Dalait, zenéjét lehet szeretni vagy sem, de személyét támadni felesleges, mert ő az, aki. Ákos. Szerintem egyébként sikerének éppen ez az egyik titka.
Ez itt tényleg OFF, tudom, nem is ízléses megjegyezni, pláne ahogy. Bezzeg megvédeni, az mindjárt más.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Valószínűleg ez lesz az az esemény, amihez kell találjak egy másik helyszínt!b_t írta: ↑2019.11.02., szomb. 09:14100% hogy egy ilyen beszélgetésre/találkozóra elmennék!
Csak nem szabad nagy dobra verni, mert különben nagyon sokan lesznek ott és nem csak hifistá,, sőt...
huszti-zsolt írta: ↑2019.11.02., szomb. 09:07Rendben! Decemberben jelenik meg az LP, akkor kezdem szervezni! :) (A Mikulás Napra már nem valószínű, mert annak van programja, de majd kitalálom!)
Ami meg a nemcsak hifistákat illeti, az legyen az én dolgom, megoldom!
De azért várjuk meg, hogy mit mond Ákos, mert én most jól bedobtam a dolgot úgy, hogy nem beszéltem még vele. (Mondjuk azért az LP kapcsán már pedzegettem a dolgot és nem tűnt nagyon visszautasítónak!
- b_t
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
100% hogy egy ilyen beszélgetésre/találkozóra elmennék!
Csak nem szabad nagy dobra verni, mert különben nagyon sokan lesznek ott és nem csak hifistá,, sőt...
huszti-zsolt írta: ↑2019.11.02., szomb. 09:07Rendben! Decemberben jelenik meg az LP, akkor kezdem szervezni! :) (A Mikulás Napra már nem valószínű, mert annak van programja, de majd kitalálom!)
http://carbon4copy.blogspot.com/
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10153
Köszönjük!huszti-zsolt írta: ↑2019.11.02., szomb. 09:07Rendben! Decemberben jelenik meg az LP, akkor kezdem szervezni! :) (A Mikulás Napra már nem valószínű, mert annak van programja, de majd kitalálom!)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor

Igen, pontosan erről beszélgetünk!Ear írta: ↑2019.11.02., szomb. 09:04Na az szuper lenne. Van az a hifis szemmel is rettentő tanulságos videó, meg ez is, amiről szívesen elbeszélgetnék vele: https://youtu.be/qOWOc8R-11Uhuszti-zsolt írta: ↑2019.11.02., szomb. 08:41
Ja igen, az új lemez. Érdekes részleteket ismerek, de arra gondoltam, hogy az új lemez LP kiadásának alkalmából (180g vinyl) meghívnám egy AP Klubra! És mert a stúdió(jának) világában sem veszik el, szerintem érdekes beszélgetés/bemutató lenne! :)
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Rendben! Decemberben jelenik meg az LP, akkor kezdem szervezni! :) (A Mikulás Napra már nem valószínű, mert annak van programja, de majd kitalálom!)
Ennek akkor van jelentősége ha észrevesszük, ha senki sem foglalkozik vele, (ahogy Limaron kívül ez meg is történt), akkor nem releváns.
On: Szuper ötlet! Én támogatom!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Off:huszti-zsolt írta: ↑2019.11.02., szomb. 08:41Egyetértek! Az ő esetében aztán végképp kár volt idecitálni a politikát, ugyanis kevés olyan önazonos ember van, mint Ákos. Mióta ismerem (régi barátság fűz hozzá) azóta pont ugyan az az ember. Dalait, zenéjét lehet szeretni vagy sem, de személyét támadni felesleges, mert ő az, aki. Ákos. Szerintem egyébként sikerének éppen ez az egyik titka.
Ja igen, az új lemez. Érdekes részleteket ismerek, de arra gondoltam, hogy az új lemez LP kiadásának alkalmából (180g vinyl) meghívnám egy AP Klubra! És mert a stúdió(jának) világában sem veszik el, szerintem érdekes beszélgetés/bemutató lenne! :)
Ennek akkor van jelentősége ha észrevesszük, ha senki sem foglalkozik vele, (ahogy Limaron kívül ez meg is történt), akkor nem releváns.
On: Szuper ötlet! Én támogatom!
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Egyetértek! Az ő esetében aztán végképp kár volt idecitálni a politikát, ugyanis kevés olyan önazonos ember van, mint Ákos. Mióta ismerem (régi barátság fűz hozzá) azóta pont ugyan az az ember. Dalait, zenéjét lehet szeretni vagy sem, de személyét támadni felesleges, mert ő az, aki. Ákos. Szerintem egyébként sikerének éppen ez az egyik titka.
- Vinkler
- Adminisztrátor

És mi a lehallgató monitor? Na mi?! Hát persze, hogy ATC! 
- b_t
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Hmmm...egyszer próbáltam rá autóban munkába menet, akkor nem jött be (kínrímesnek tűnt nagyrészt). Meglepő módon a duett a lányával igen meg talán az utolsó szám. De ráhallgatok itthon is, főleg hogy az elmondottak alapján a minősége is jó kell, hogy legyen.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8286
Ez az új albuma szerintem megint nagyon jó.
b_t írta: ↑2019.11.02., szomb. 07:34Tinédzser/fiatal felnőtt koromban én sokat hallgattam a zenéjét, de mostanában nehezen tudom befogadni (nincs köze politikához). Van egy playlist-em, az utóbbi évek számomra jó számai vannak benne tőle. 3-nál tartok
De ez a videó tényleg jó hangulatú és rég láttam ennyire elemében, jó volt nézni :)
lehoako írta: ↑2019.11.01., pén. 17:55Azt bírtam, amikor közölte, hogy ő ennek meg annak a trafónak a hangját nem szereti és ezért a pulton bypassolja azzal a másik vmivel, ha jól emléxem.
Politikai aktivitása miatt megfordul a perisztaltikám, de ez spec tetszett, hogy nem letudni akarja, hanem szépen megcsinálni. Pedig/mert nem is hangmérnök, asszem.
Közelség, igényesség, felelősség, hallgatóval való együttérzés, ezek jutottak eszembe. A Bonanzás korszakából ismertem, (ott voltam a Villányi úton, amikor az egyik koncertjüktől kvázi összedőlt a Kertészeti Egyetem) akkor volt ilyen érzékeny, remélem, kifarol ebből a politikai trutyiból és újra művészként lesz értékelhető.![]()
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- b_t
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Tinédzser/fiatal felnőtt koromban én sokat hallgattam a zenéjét, de mostanában nehezen tudom befogadni (nincs köze politikához). Van egy playlist-em, az utóbbi évek számomra jó számai vannak benne tőle. 3-nál tartok 
De ez a videó tényleg jó hangulatú és rég láttam ennyire elemében, jó volt nézni :)
lehoako írta: ↑2019.11.01., pén. 17:55Azt bírtam, amikor közölte, hogy ő ennek meg annak a trafónak a hangját nem szereti és ezért a pulton bypassolja azzal a másik vmivel, ha jól emléxem.
Politikai aktivitása miatt megfordul a perisztaltikám, de ez spec tetszett, hogy nem letudni akarja, hanem szépen megcsinálni. Pedig/mert nem is hangmérnök, asszem.
Közelség, igényesség, felelősség, hallgatóval való együttérzés, ezek jutottak eszembe. A Bonanzás korszakából ismertem, (ott voltam a Villányi úton, amikor az egyik koncertjüktől kvázi összedőlt a Kertészeti Egyetem) akkor volt ilyen érzékeny, remélem, kifarol ebből a politikai trutyiból és újra művészként lesz értékelhető.![]()
Elóvatoskodod.asebestyen írta: ↑2019.11.01., pén. 23:16Az egyik népszerű Rorschach tintapaca teszt ábrát. Attól függ, ki kérdezi, hogy mit látok.![]()
Csak nincs valami titkolnivalód?
Trane, ott a pont, pedig aszittem, az én, az én, az ééééén válaszom a legjobb.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8286
Az egyik népszerű Rorschach tintapaca teszt ábrát. Attól függ, ki kérdezi, hogy mit látok.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5603
No akkor elő a farbával, ki mit lát? Itt úgyis kevesen vagyunk százasok.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Neked mi is a szakmád?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat: