hericstamas írta: ↑2019.10.30., szer. 15:07
Veszem a bátorságot és leírom a véleményem itt a sok hozzáértő mellett.
A helyszín mint alapötlet tetszett, ezért mentem másodszor is, két éve is voltam. Amelyik kiállító csapat felmérte, hogy milyen körülmények között kell dolgoznia, jól hozta az elvárhatót. De nem mindenki vette a fáradságot vagy a képesség hiányzott.
Személyszerint az Allegrot vártam a legjobban a 2 évvel ezelőtti produkciójuk után. Idén egy fokkal gyengébb volt az összhatás náluk - mindkét hangfallal - nekem a Serblin féle pici monitor jobban bejött. Azért ezekkel is együtt lehetne élni. :-)
Többen itt a fórumon kiemelték a Dynokat, hát igen az 1. elemeltre elég.
A L'auditeur vette legkomolyabb a feladatát, ezt ti is többen elismertétek. Nekem is nagyon tetszett. Ahogy várható volt, nem is filléres a projekt. Talán őket tenném most első helyre. Nem a termékeket, hanem a nyújtott színvonalat tekintve.
Amire kíváncsi voltam és nekem bejött a NAD-Phonar kombó, meglepő mit hoznak ki ma a D osztályból. A Luxmann-Sonus is tetszett, mondjuk nem volt nagy kihívás így összerakni.
Érdemes volt kivárni a Sennheiser HE-1-et is. Nem az én világom, de le a kalappal ilyet fejesben még nem hallottam.
A sokak által dícsért Dunaaudioba biztos rosszkor voltam, de nem az épp aktuális produkció "dobozhangú" volt. Később visszamentem és a zene nélküli kiselőadás viszont tetszett, de fél óra után feladtam. Majd eccer még meghallgatom biztos.
A negatívumok. A nagy termes Sonus-Mc kihangosítás katasztrófális volt. Jobban jártak volna a jelenlévők a falakon megbúvó EV hangfalakkal szerintem. Nem véletlenül vannak azok alapból a Hiltonban és nem Sonusok. Magukat a márkákat pedig szeretem, de nem erre valók. A nagy teremben benéztem volna az Aida háta mögé jumper témában, mire "Ide már nem nézhetek, ez már technikai terület" vagy mi. Most komolyan egy hifi kiállításon nem lehet megnézni, mi szól. :-)
Egy barátommal voltam aki fejhallgatós témában utazik elsősorban, a kiállított nyálcsorgatós Allegros fejeset szerette volna meghallgatni, nem lehetett. Egy "vip" vendég fél perc múlva már hallgatta.
Felháborító volt, hogy egyes kiállítok minimális erőfeszítést sem tettek az akusztika javítása érdekében, odahányták középre amit hoztak, azt sok sikert.
Ami csalódás volt nekem a stúdiós szoba, ott azért többet ki lehetett volna hozni gondolom, de az is lehet, hogy a cuccok voltak ilyen minőségűek.