Ismét egy nagyon új lemez (október 17.-én jelent meg), ismét egy kiadós fülmasszázs, a nagyon kellemes fajtából.
Sarah Chaksad Orchestra - Tabriz
Az album 8 tracket tartalmaz, egy kivételével mindegyik hosszabb, mint hét és fél perc, sőt, két kivétellel mindgyik hosszabb, mint 8 perc. Van tehát idejük a hangulatoknak, motívumoknak, dallamoknak bőven idejük a kibontakozásra. És a nyolc track mindegyike zseniális szerintem, nehéz kiemelni közülük egyet...
A szaxofon, a többi fúvós, a zongora, a gitár (ld. címadó szám), a fuvola, a bőgő, a dobok, a fúvós szekció és nem utolsó sorban a vokálok olyan "BigBand"-es hangzást, hangulatot teremtenek, amely nagyon meessze van a modern dzsesszben néhol fellelhető öncélú "virtuóz skálázgatástól", inkább a nagyon szépen, szisztematikusan felépített dallamokon van a hangsúly. A zene tele van nyilvánvaló és kevésbé nyilvánvaló világzenei elemekkel, de ezek nem dominálják le a dzsessz alapvető paradigmáját, inkább szervesen beleépülnek.
Minden modern dzsessz rajongónak NAGYON ajánlom az album meghallgatását. Youtube, Tidal, HRA streaming (24/96), stb.
Én mindenesetre egy új kedvencre leltem...
Ízelítő:
.
youtu.be/qn8KP6_d1PI
.