Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pro Cinema az otthonunkban
Re: Pro Cinema az otthonunkban
Semmi rosszat nem akartam írni, a szenvedés vitte félre a dolgot, amit arra értettem, hogy a Zoli sokat szenvedett, mint ahogy én itthon a mélyekkel. Nálam megoldás volt az 1 helyre váltás a kioltás miatt. Semmi bajunk nem volt a subjával, a furi az volt, hogy inkább az alját erőltette, amíg mi a kicsit fentebb lévő frekik erőltetése 30-50hz környéhez vagyunk szokva, amit a zártak produkálnak. Másik a proci jobban beletolta az arcunkba, amit a marantznál éreztem, csak kicsit az arcam jobban. Voltak olyan jelenetek, ahol kevesebb mélyek illetve kisebb kitartással voltak, mint nálunk ez volt a furi. De ez gondolom az svs-el is megvoltak, lehet ettől erősebben, ezért is nem váltak be nála az svsek. Ezt akusztikai adottságnak gondolok. Lehet a négyzet szoba okozhatja, hogy az ülés pozícióban még egy Sub is bizonyos frekik kioltódnak.
Fogja már fel mindenki, hogy a Zolival, sem a subjával, sem a rendszerével nincs bajom, más volt az leírtam. Hangosan gondolkodtam, hogy a kioltás lehet a problémája, amit a szoba bővítése lehet megoldás lesz, amit elmondott.
De ezt mind meg is beszéltük, semmi újat nem írtam, mint amit ott beszéltünk.
Ismétlem a szenvedés szó, amit nem jól fogalmaztam vitte félre a dolgokat, amit sajnálok.
Fogja már fel mindenki, hogy a Zolival, sem a subjával, sem a rendszerével nincs bajom, más volt az leírtam. Hangosan gondolkodtam, hogy a kioltás lehet a problémája, amit a szoba bővítése lehet megoldás lesz, amit elmondott.
De ezt mind meg is beszéltük, semmi újat nem írtam, mint amit ott beszéltünk.
Ismétlem a szenvedés szó, amit nem jól fogalmaztam vitte félre a dolgokat, amit sajnálok.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1213
Nekem kicsit átlátszó lett a sztori, de Ti tudjátok
Az az Arcam proci azért nem a legalja, hogy "szokatlan" hangot produkáljon, drágább, mint az Anthem, rendesen körbe járta Zoli választás előtt a kérdést, a külföldi fórumokon elég sok pozitív beszámoló van.
Ahogy hallottam volt idő projektorpiszkára, a mély hang hibájával miért nem foglalkoztatok egy kicsit, vagy legalább miért nem mondtátok szemtől-szembe korrekten, hogy valami nem ok? Nem gondolom, hogy sértődés lett volna, + volt kéznél REW cucc, kb. 2 perc lett volna rámérni... Pusztán kíváncsiságból mely jeleneteknél nem volt elég mély?
A kis szoba kb. 22-24 m2, oda egyáltalán nem nagy az a sub, teljesítményben amúgy is fele 1 db SVS 4000-nek, elméletben, de a gyakorlat sajnos mást mutat
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 299
Kedves onkyo607!
Arra lennék kíváncsi, hogy nálad a Crown XTi hogyan van beállítva? Gondolom az hajtja a subot hidalva
A sub filterrel, vagy simán eq val van javítgatva?
Köszi
Arra lennék kíváncsi, hogy nálad a Crown XTi hogyan van beállítva? Gondolom az hajtja a subot hidalva
A sub filterrel, vagy simán eq val van javítgatva?
Köszi
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,
Nem kerekszepi0808 írta: ↑2019.10.27., vas. 20:48Zolikám, valamit félre értettél, semmi rosszat nem mondtam, próbáltam hangosan gondolkodni, hogy mi okozza nálad a "nem kérek" séget. Semmi bajom nincs a suboddal, valamiért nem volt annyi, ahol kellett volna, hogy több legyen, ezért gondoltam valami kioltási dolog lehet. Vagy a proci, vagy a szoba okozza, de a subbal semmi bajom. Bármilyen Sub lenne ott ez a dolog fenn állna. Ha kibővíted a szobát, lehet helyére kerül minden.
Telefonon átbeszéljük, mert nem így váltunk el és eszemben sincs veled vagy bárkivel rosszban lenni.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
-
darthdick
Csodálatos onkyo mester szoba design-ja... Gratulálok. Komoly a pacek...
Most olvasom, mert telóról írok. Nem a mély szenvedett, hanem te szenvedtél sokat a mélyekkel, erre próbáltam okot találni. Ezt érthetted félre, semmi szenvedés nem volt. 
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zolikám, valamit félre értettél, semmi rosszat nem mondtam, próbáltam hangosan gondolkodni, hogy mi okozza nálad a "nem kérek" séget. Semmi bajom nincs a suboddal, valamiért nem volt annyi, ahol kellett volna, hogy több legyen, ezért gondoltam valami kioltási dolog lehet. Vagy a proci, vagy a szoba okozza, de a subbal semmi bajom. Bármilyen Sub lenne ott ez a dolog fenn állna. Ha kibővíted a szobát, lehet helyére kerül minden.
Telefonon átbeszéljük, mert nem így váltunk el és eszemben sincs veled vagy bárkivel rosszban lenni.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
-
onkyo607
Nem tudom lehet az én fülem rossz de eddig csak az SVS-et halottam szenvedni nálam és nálad.
Illetve Mk halvány hangját amit már másoknak is rég kifejtettem. Adam-ok mint minőségbe és dinamikába messze túlszárnyalnak.
Itt voltál de "mély szenvedését" nem jelezted egyáltalán. Mivel nem hallottuk. Írogatni meg mindent lehet.
Ne haragudj de ilyen mélyeket amiket az én szobámba hallottál a te szobádba jelenleg nem létezik.
Valahogy azt érzem hogy engem használtál fel arra hogy a pro szobákat lehúzd.
Gondolom másokhoz nem tudtál bekéreckedni!
Fulllllllll negatívan írsz dolgokat.Jössz itt az akusztikával. Kicsi a szoba! Pro sub nem való kicsi szobába. Sugalva
hogy kicsi szobába ne vegyetek pro subot csak svs-t!
Ki tudom jelenteni hogy nem vagy hiteles!
De lehet hogy hiteles vagy de akkor meg a füled rossz. Vagy csak az SVS-et hallod jól!
Menyus szavaival éljek "Nagyon jó szobát összehoztál,sokan örülnének ha ilyen szobája lenne."
Engem ne használjon fel senki a fórumos piaci harcba!
Illetve Mk halvány hangját amit már másoknak is rég kifejtettem. Adam-ok mint minőségbe és dinamikába messze túlszárnyalnak.
Itt voltál de "mély szenvedését" nem jelezted egyáltalán. Mivel nem hallottuk. Írogatni meg mindent lehet.
Ne haragudj de ilyen mélyeket amiket az én szobámba hallottál a te szobádba jelenleg nem létezik.
Valahogy azt érzem hogy engem használtál fel arra hogy a pro szobákat lehúzd.
Gondolom másokhoz nem tudtál bekéreckedni!
Fulllllllll negatívan írsz dolgokat.Jössz itt az akusztikával. Kicsi a szoba! Pro sub nem való kicsi szobába. Sugalva
hogy kicsi szobába ne vegyetek pro subot csak svs-t!
Ki tudom jelenteni hogy nem vagy hiteles!
De lehet hogy hiteles vagy de akkor meg a füled rossz. Vagy csak az SVS-et hallod jól!
Menyus szavaival éljek "Nagyon jó szobát összehoztál,sokan örülnének ha ilyen szobája lenne."
Engem ne használjon fel senki a fórumos piaci harcba!
Ma Menyussal meglátogattuk onkyo607 fórumtársunkat, köszönjük.
Szokatlan és érdekes volt számunkra, amit inkább az Arcam proci stílusa lehet, de a mély sem volt kérek egészen. Menyussal beszéltük, hogy a sok mély szenvedése inkább akusztikai miatt lehet és most is volt, hogy egyszerűen nem voltak ott a mélyek, ahol tudjuk, hogy van és abból bőven. Nem tudom, de talán a szoba okozza ezt, mert nálam, akkor volt ilyen, mikor a két Sub oltotta egymást. Nem tudom, hogy a négyzet szoba, ami nem túl nagy, okozhatjae, hogy a sub kioltja saját magát. Kis szoba nagy, sub? Nem tudom, fapaci talán tudna erre magyarázatot adni.
Szokatlan és érdekes volt számunkra, amit inkább az Arcam proci stílusa lehet, de a mély sem volt kérek egészen. Menyussal beszéltük, hogy a sok mély szenvedése inkább akusztikai miatt lehet és most is volt, hogy egyszerűen nem voltak ott a mélyek, ahol tudjuk, hogy van és abból bőven. Nem tudom, de talán a szoba okozza ezt, mert nálam, akkor volt ilyen, mikor a két Sub oltotta egymást. Nem tudom, hogy a négyzet szoba, ami nem túl nagy, okozhatjae, hogy a sub kioltja saját magát. Kis szoba nagy, sub? Nem tudom, fapaci talán tudna erre magyarázatot adni.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Azért ez egy fontos szempont, persze nem az egyetlen!Farkinca71 írta: ↑2019.10.26., szomb. 14:38Arról nem is beszélve hogy a cakli pakk egy kicsivel került többe mint egy db vadiúj SVS PB12-NSD !
IMG_5368.JPG
A kép jól tükrözi az utad. Múlt és jelen.
Dávid és a két Góliát.
Nagy a kontraszt, de ezek a monstrumok mellett még egy tisztességes center is eltörpülne.
Addig is csak aklimatizálódjanak a moziszobában.
- Farkinca71
- Fórumlakó

- Értékelés: 274
Na akkor egy kis teszt a Punisherrel és Torrentével. Nem birtam ki és le kellett teszteltem a két szubot. Mivel a nejem nem engedte meg, hogy felhozzam a mostani moziszobába, ezért én költöztettem le a front oldal klipscheit a leendő moziszobában. Ott rákötötöttem a régi pioneer erősitőre a jobb, bal és a center hangszórókat, a 2 db sub kimenetet pedig egy behringer nx3000d végfokra. A szoba nincs még akusztikailag kezelve és nem mértem rá a szobára csak úgy ráraktam és hadd szóljon. A két szubot nem igazán tudom másként elhelyezni a front falban és majd igy kell belőnöm. Az egy is elég lenne, de valahogy a kettő testesebb és jobb volt
A behringert dual módban használtam, 4 ohm 900w per csatorna.
Most elég volt neki, de néha néha már majdnem klippelt. Ha jobban akarnám hajtani akkor bridge-elnem kéne és csak egy szubot hajtana, de akkor másik végfok kellene a másiknak. Majd meglátjuk hogy tudom beállitani a denonnal és a szobaakusztikával. Igy is mikor pl a Spectre faldöntős jelenete volt akkor fújta a levegőt rendesen, a Interstellar feketelyukas jeleneténél az egész házban remegtek az ablakok !
TSanyinak igaza volt, ha berakom valószinüleg nem fogom kivenni !
A szub hozta Cutlernél, Robinál és DeLoreannál tapasztaltak mélyügyileg, de a klipschek nem tudtak felnőni a feladathoz, pedig a R28-asok sem kicsik ! Érezhető volt a vékonyságuk és az erőlködésük, a Cutler féle egységes rendszerhez képest! De ki fogom birni mig olyan KCS LCR-t tudok venni, azért nem olyan rossz. Az a baj hogy már hallottam az egységes rendszert és most már ott motoszkál a bogár !
Abszolút nem bántam meg a vételt, hála istennek úgy néz ki hogy nem faragtam be a használt wooferekkel, remélem igy is marad az állapot. Sőt a családnak is leesett az álla !
Arról nem is beszélve hogy a cakli pakk egy kicsivel került többe mint egy db vadiúj SVS PB12-NSD !
Most elég volt neki, de néha néha már majdnem klippelt. Ha jobban akarnám hajtani akkor bridge-elnem kéne és csak egy szubot hajtana, de akkor másik végfok kellene a másiknak. Majd meglátjuk hogy tudom beállitani a denonnal és a szobaakusztikával. Igy is mikor pl a Spectre faldöntős jelenete volt akkor fújta a levegőt rendesen, a Interstellar feketelyukas jeleneténél az egész házban remegtek az ablakok !
TSanyinak igaza volt, ha berakom valószinüleg nem fogom kivenni !
A szub hozta Cutlernél, Robinál és DeLoreannál tapasztaltak mélyügyileg, de a klipschek nem tudtak felnőni a feladathoz, pedig a R28-asok sem kicsik ! Érezhető volt a vékonyságuk és az erőlködésük, a Cutler féle egységes rendszerhez képest! De ki fogom birni mig olyan KCS LCR-t tudok venni, azért nem olyan rossz. Az a baj hogy már hallottam az egységes rendszert és most már ott motoszkál a bogár !
Abszolút nem bántam meg a vételt, hála istennek úgy néz ki hogy nem faragtam be a használt wooferekkel, remélem igy is marad az állapot. Sőt a családnak is leesett az álla !
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502
DP dVision 35 WQXGA
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
Nekem az Aquaman úgy ahogy van, nem tetszik. A film is totál gagyi, de a hangeffektek.... Non stop brummogás. Egy idő után totál unalmas és monotonná válik. Mintha a hangmérnöknek megtiltották volna, hogy használjon más típusú effekteket.
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Ez a jelenet hatalmas hangorkán (ha pro a cucc,ha nem pro,persze ha pro akkor valszleg mégjobbanR.G. írta: ↑2019.10.25., pén. 22:12Kivancsi lennek nalad arra, hogy milyen a mostani suboddal a Kapitany es katona elso hajos csata jelenete amikor is az agyuk elsulnek. Kb az elso negyed oraban van. Ha esetleg par sorban leirnad a PRO elmenyt. Na az tobb helyen is, akar kisebb rendszerben is hatalmasat szol, nalad a mostani felallasban erdekes elmenyt adhat![]()
Mondjuk úgy, hogy enyhén szólva, érdekes élményt nyújt.R.G. írta: ↑2019.10.25., pén. 22:12Kivancsi lennek nalad arra, hogy milyen a mostani suboddal a Kapitany es katona elso hajos csata jelenete amikor is az agyuk elsulnek. Kb az elso negyed oraban van. Ha esetleg par sorban leirnad a PRO elmenyt. Na az tobb helyen is, akar kisebb rendszerben is hatalmasat szol, nalad a mostani felallasban erdekes elmenyt adhat![]()
Volt nálam fórumtárs, aki így fogalmazott:
"....az unalomig ismert, milliószor hallott és látott jelenetek új értelmet nyertek...
- R.G.
- Törzsvendég

Kivancsi lennek nalad arra, hogy milyen a mostani suboddal a Kapitany es katona elso hajos csata jelenete amikor is az agyuk elsulnek. Kb az elso negyed oraban van. Ha esetleg par sorban leirnad a PRO elmenyt. Na az tobb helyen is, akar kisebb rendszerben is hatalmasat szol, nalad a mostani felallasban erdekes elmenyt adhat 
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,
- R.G.
- Törzsvendég

Érdekes. Én nem ezt tapasztaltam.DeLorean írta: ↑2019.10.25., pén. 19:08Megkerestem, hogy Fapaci mit írt róla:
"Durván meg van tolva a szubtartomány, emiatt vissza is kellett venni a kivezérlésből, elég halk az anyag. Mikor hallgattam, pár percig azt hittem, be van dugulva a fülem, de nem, mert mikor átváltottam más koncertekre, előkerültek az igazi hangszerhangok és a középsáv is. Ezzel az anyaggal tesztelve maximum arra derül fény, hogy a szubsugárzód meddig bírja a kitartott, erős hangokat."
Neki ez a szakmája, gondolom hallott már pár felvételt.
Nekem az egész hangja picit loudness-nek hat, de valahogy a legallja az hiányik. Majd egyszer talán nálad is meghallgathatom és másképp értékelem...
-
darthdick
Akkor lehet tényleg velem.nagy a baj. Nekem nagyon zseniálisnak tűnik a HansZimmer koncert hanganyaga.A DIVATSZUBOMAT sosem kellett visszavennem, sōt van Rammstein és Metallica koncertem is és azokon is ugyanaz a szint van beállítva... Évek óta csak a hangerőn állítok. Le/fel...DeLorean írta: ↑2019.10.25., pén. 19:08Megkerestem, hogy Fapaci mit írt róla:
"Durván meg van tolva a szubtartomány, emiatt vissza is kellett venni a kivezérlésből, elég halk az anyag. Mikor hallgattam, pár percig azt hittem, be van dugulva a fülem, de nem, mert mikor átváltottam más koncertekre, előkerültek az igazi hangszerhangok és a középsáv is. Ezzel az anyaggal tesztelve maximum arra derül fény, hogy a szubsugárzód meddig bírja a kitartott, erős hangokat."
Neki ez a szakmája, gondolom hallott már pár felvételt.
- R.G.
- Törzsvendég

Világ proaudiosai egyesüljetek! 
Tanulság?
Nézd meg,hogy mi van a tengerentúl és kb 10-év múlva ide is beszivárog.Egyébként fejlődik minden,más alternatívák is megjelennek,igény szint stb,bár hozzá kell tenni én már 25-évvel ezelőtt használtam igaz,hogy zenére "diszkós" cuccot otthoni környezetben,és nem volt hiányérzetem,pedig .....
Na mindegy nem tudom,hogy mennyire számít PA kategóriának majd,de most a nappalit úgy alakítom,hogy egy egész falas megoldást építek,beépített hangszórókkal,ez idáig még ugye snassz megoldásnak tűnik,de 30cm átmérőjű hangszórók fognak beépítésre kerülni a frontoldalra,hátsó falba 20cm-es átmérővel.Próbálok nappalira "szelidített" változatot kiépíteni,majd meglátjuk mi sül ki belőle.
Nézd meg,hogy mi van a tengerentúl és kb 10-év múlva ide is beszivárog.Egyébként fejlődik minden,más alternatívák is megjelennek,igény szint stb,bár hozzá kell tenni én már 25-évvel ezelőtt használtam igaz,hogy zenére "diszkós" cuccot otthoni környezetben,és nem volt hiányérzetem,pedig .....
Na mindegy nem tudom,hogy mennyire számít PA kategóriának majd,de most a nappalit úgy alakítom,hogy egy egész falas megoldást építek,beépített hangszórókkal,ez idáig még ugye snassz megoldásnak tűnik,de 30cm átmérőjű hangszórók fognak beépítésre kerülni a frontoldalra,hátsó falba 20cm-es átmérővel.Próbálok nappalira "szelidített" változatot kiépíteni,majd meglátjuk mi sül ki belőle.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- Farkinca71
- Fórumlakó

- Értékelés: 274
Nem hiszem hogy arról lenne szó , hogy nagyobbat szóljon ! Az eladott svs-4000-esek és a loganok párban szerintem, szóltak azok is rendesen, már amit hallottam ! Számomra ami jobban tetszett, nem tudom a mások véleményét, de jobb kifejezés hiján, az az öblössége ! Persze szól és nyom mint állat, nekem személy szerint ez is marhára bejön. Ja, plussz az árcédula. Nálam sajnos az is számít !
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
DP dVision 35 WQXGA
Eddig az volt, hogy rátelepszik a mély a hangra, meg elnyom mindent, most meg már nem szól másról a menőség, csak, hogy ki tud nagyobbat szólni :)
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
Igazából én is gondolkodom a diszkós szub dolgon, vagy az építésen.
Csörgök is mindjárt 1-2 helyre, hogy meg tudom-e hallgatni ezeket, és nyomok egy túrát, hogy halljak ezt-azt.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎MiBox/Benq/Harman Kardon/Dragonweed Kolibri▪︎
Lumin M1/Ruark Talisman
Bose Soundlink mini
▪︎MiBox/Benq/Harman Kardon/Dragonweed Kolibri▪︎
Lumin M1/Ruark Talisman
Bose Soundlink mini