ZolaBA írta: ↑2019.10.16., szer. 04:21
Érdekes mód sokaknak tetszik ez a felosztás, nekem nem.
Mutass valakit, akinek tetszik! Nekem sem tetszik, attól még a jelenség létezik. A hazai hifisták (meg akik annak gondolják magukat) többsége mások véleménye, ajánlása alapján dönt és nem a jobb hangzást keresi, hanem egyszerűen csak jól akar járni. A vásárlási tippeket firtató kérdéseknél visszatérő kifejezés a kimagasló ár/érték arány, a "megéri" szó, illetve a "legjobb" jelző. Ezeknek nincs közvetlen közük a hangminőséghez, sokkal inkább gazdasági szempontok. Akik itt ebben a topikban írogatnak, többségükben már kinőttek ebből, de a hifisták zöme nem ilyen tapasztalt és nem is ilyen célok vezérlik őket.
Sokadszor futunk bele abba a helyzetbe, hogy valaki leír itt egy jelenséget, mások pedig azt gondolják róla, hogy szerinte az úgy van jól. Velem is eljátszották már sokszor ezt, mikor leírtam, miként működik egy hangstúdió, miként történik egy hanganyag keverése, vagy miként dolgozik egy hangmérnök. Szerintem is sok dolog elcsúszott, nem úgy kellene lennie, ahogy van, de ha nincs kéznél más, akkor az emberek hajlamosak a hírhozón leverni a hír okozta csalódottságukat.
Ugyanez a hozzászólások értékelése... Nem feltétlenül azért tartok hasznosnak egy hozzászólást, mert egyetértek a tartalmával. Néha önmagában a tartalom értéke, stílusa, alapossága is elismerésre méltó, hasznos. Nem sokat ér az a társadalom, ahol csak a velem azonos véleményen lévő egyedeket értékelhetem pozitívan, a másként vélekedőket pedig félbolondnak kell tekintenem, de tudom, hogy a magyar gondolkodás egyik alapja az "
Aki nem velünk, az ellenünk.".