bitrograde írta: ↑2019.10.15., kedd 10:07
Tényleg a legnagyobb tisztelettel szeretném írni: sikerült a középszer butaságába jól beletalálni.
Igazad van, rengeteg rossz hifis szokásunk van. Például zenehallgatás helyett is ide járunk folyton írogatni. És aztán anélkül, hogy megmondanánk,
pontosan mit is kellene érteni, és mit érezni, magabiztosan írjuk ide, hogy a kettőt összekeverjük.
Nem találkoztam olyannal, aki itt a tudományt fikázta volna. A működését annál inkább, mert az minden, csak nem egzaktnak mondható. Ha józan paraszti ésszel akarok emellett érveket hozni, akkor azt mondom: emberek működtetik (még). Ha kicsit tudományosabban próbálnálak győzködni,
Kuhnt idézném, stb. A "filozofálgatásnak nincs helye" ismét csak balgaság: miért
ne lehetne tudományos kérdésekről, a tudomány történetéről, művelésének elveiről, stb. filozófiai igénnyel és igényességgel vitát folytatni? (Mielőtt bárki félreérti: tudom, ez egy fórum, nem ide való a téma, de akkor is.)
És végül: sajnálom azt, ha valaki 90%-ban pszichológiának tartja a hifit. Ilyenkor kell(ene) kiszállni, mondja a pszichológusom.
Én is inkább visszaülök Satie mellé.
Én elfogadom (pl Tőled, nem mindenkitől azért), ha konkrétan azt írod, hogy buta vagyok, akár azt is. Rengeteg olyan ember van, még ismerek is olyat, akihez képest tényleg az vagyok. Sajnos, de tényleg így van, a tudományokkal kapcsolatos ismereteim is kevesek, jóval kevesebbek, mint amit szeretnék.
Ezen a fórumon folyamatosan előkerülő téma, hogy a mai tudomány nem jár sehol, mert a hangok így meg úgy. Írják ezt a tudomány által létrejött eszközökről a tudomány által működtetett rendszeren.
A filozofálgatásnak megvan a maga helye, sőt, de hogy nem a tudomány területén az biztos. A kvantumfizikát is meg akarta már magyarázni számos filozófus, könyveket is írtak róla, tv műsor, előadások, sajnos értelmük nem sok. Vagy semmi. Az már a magam sara, hogy én
a tudományos tévedést is többre tartom egy filozófiai beletrafálásnál. Legyen az én bajom. :)
Persze, simán benne van, hogy a 90% túlzás vagy hülyeség vagy balgaság, de ha ezt a fórumot olvassa az ember, inkább alátaksálásnak tűnik. Nekem. Én a hifizésből próbálom is magam kiszállítani. Illetve amiket írtam az értés-érzés témában, azok mind saját tapasztalat is, saját hibáim is, vagy csak, ha úgy könnyebb befogadni.
A tudományt a módszertana teszi sokkal többé a filozófiánál az én szememben. Kifejezetten cél megcáfolni az új, de akár a régi szabályokat, vagy megkeresni azokat a körülményeket, ahol nem működnek, amik attól még jórészt igazak, csak vannak helyzetek amikor nem, kivételek. Tehát javarészt kiegészülnek és nem 180fokot fordulnak az ismeretek.
Végezetül, simán lehetne mondani akár azt is, mutasd a hifid, megmondom ki vagy. Nah, ez is jó középszer butaság lett.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés