Nagyon köszi!
no, akkor megvan a fantomtápos hangkártyám, juppiiii!
Jöhet tehát az olcsó behringer bemérő mikrofon.

Nagyon köszi!

Hát akkor ezt benéztem, illetve olyant tudok meg, amiről évek óta foglamam sem volt... Néha van az RTFM-nek értelme

Az idevágó vicc megvan?

Apogee ONE
Ez vajon távolról is működik? Mondjuk most erősen rágondolok, hogy a haragosomnak otthon ne szóljon jól a rendszere, és akkor nem is fog jól szólni? :-)

A leírásban ott van:Aszpirin írta: ↑2019.10.10., csüt. 15:46Hehh, az Apogee-n van XLR bemenet is mikrofonnak, de az nem ad fantomtápotJester írta: ↑2019.10.10., csüt. 13:13Viszont 12-15k forint körül kapható a Behringer ECM8000 mérőmikrofon, ami otthoni körülmények közé tök jó szerintem, és ehhez kellene egy XLR mikrofonbemenettel, fantomtáppal rendelkező hangkártya. Az egyik legjobb hifis befektetésem volt hogy ezt a két dolgot megvettem.![]()
(Egyébként volt pár éve épp egy Behringer multiportom otthoni amatőr felvételekhez, azon voltak kapcsolható fantomtápos XLR mikrofonbemenetek, de sajnos eladtam...)

Hi!Aszpirin írta: ↑2019.10.10., csüt. 15:46Hehh, az Apogee-n van XLR bemenet is mikrofonnak, de az nem ad fantomtápotJester írta: ↑2019.10.10., csüt. 13:13Viszont 12-15k forint körül kapható a Behringer ECM8000 mérőmikrofon, ami otthoni körülmények közé tök jó szerintem, és ehhez kellene egy XLR mikrofonbemenettel, fantomtáppal rendelkező hangkártya. Az egyik legjobb hifis befektetésem volt hogy ezt a két dolgot megvettem.![]()
(Egyébként volt pár éve épp egy Behringer multiportom otthoni amatőr felvételekhez, azon voltak kapcsolható fantomtápos XLR mikrofonbemenetek, de sajnos eladtam...)

Hehh, az Apogee-n van XLR bemenet is mikrofonnak, de az nem ad fantomtápotJester írta: ↑2019.10.10., csüt. 13:13Viszont 12-15k forint körül kapható a Behringer ECM8000 mérőmikrofon, ami otthoni körülmények közé tök jó szerintem, és ehhez kellene egy XLR mikrofonbemenettel, fantomtáppal rendelkező hangkártya. Az egyik legjobb hifis befektetésem volt hogy ezt a két dolgot megvettem.

1 dbx RTA-M mérő mikrofont és egy ilyet https://www.muziker.hu/blue-microphones ... -interface és kábelekkel tudok kölcsön adni, meg állványt a mikrofonhoz és tudsz vele játszani, ha szeretnél.

O.K., erre voltam kíváncsi, akkor ezt kihagyom.

És innentől kezdve megvan a woodoo marketing jolly joker, mert nincs az a közjegyzővel hitelesített vakteszt, vagy sokat tanult szakértő, akire/amire ezt ne lehetne rásütni.
Ez jó kérdés, engem is érdekel a dolog. Egyébként a linkelt videómban Toole azt is érinti, hogy a szombakorrekciós automata DSP-knek miért nincs sok értelme.

Nem a legjobb megoldás szerintem. Én azt gyanítom, hogy a HM erősítőhöz adott mikrofon nem fog igazán jól együttműködni egy másik hangkártyával. Valszeg a HM erősítő gyártója kalibrálta valamilyen szinten a mikrofont, így az erősítő a méréskor számol a mikrofon hibájával, használ valamilyen korrekciós görbét. Alapvetően elég korlátozottak a DSP képességei egy ilyen mindentbele erősítőnek. Viszont 12-15k forint körül kapható a Behringer ECM8000 mérőmikrofon, ami otthoni körülmények közé tök jó szerintem, és ehhez kellene egy XLR mikrofonbemenettel, fantomtáppal rendelkező hangkártya. Az egyik legjobb hifis befektetésem volt hogy ezt a két dolgot megvettem.Aszpirin írta: ↑2019.10.10., csüt. 12:35Laikus és naiv kérdés következik: egy (HM-erősítőhöz adott) Audyssey bemérőmikrofon egy Apogee One (ADC/DAC) 6mm-es jackbemenetére "applikálva" használható valamilyen bemérő szoftverrel a szoba akusztikai jellemzőinek mérésére? Vagy kellene hozzá még valamiféle kalibráció is, am csak az Audyssey-szoftvert/hardvert tartalmazó HM-ekben van meg?
Esetleg: majdnem "fillérekért" lehet kapni USB-s bemérő mikrofonokat, ezekkel mennyire érdemes foglalkozni?
Egy szobakorrekciós EQ plugint probálnék ki Audirvanához (kíváncsiságból), ehhez ingyen bemérőszoftvert is adnak (de maga a plugin nem ingyenes), csak egy használható bemérő mikrofon kellene. ld. https://mathaudio.com/audirvana-plus.htm
gondolom mint (majdnem ?) minden: igenyszint kerdese, hogy elég jó-e, biztos van, aki szerint nem, es van, aki szerint igen
...engem is erdekel a tema; akár úgy is, hogy egy mikrofon körbejár ...vagy valaki megveszi, jatszik vele es eladja tovabbi erdeklödönek ...es igy továbbfülelek írta: ↑2019.10.09., szer. 20:51...ezt méréssel lehet a legkönnyebben ellenőrizni, ingyen szoftver van több is, mérőmikrofon kapszula, ami legalább 20Hz- 5kHz-ig nagyon lineáris kapható már pár száz forintért, de lehet venni usb mikrofont is olcsón https://www.muziker.hu/behringer-c-1u-u ... microphone vagy kicsit drágábban https://www.dj-sound-light.hu/omnitroni ... t-mic-9967
https://www.minidsp.com/products/acoust ... gLylfD_BwE

A Sonarworks szoftverek nem pilótavizsgásak, és elég jó eredményt lehet elérni velük. A True-Fi szoftverük - ami fejhallgatózásra van optimalizálva - például egy meghallgatásos teszt alapján méri fel a felhasználó ízlését és ez alapján ad DSP korrekciót a fejhallgatóra. Igen hatékony.kaef2 írta: ↑2019.10.10., csüt. 12:11
Az otthoni zenehallgatás körülméyneinek megfelelő biztosíátsára ezek az eszközök alkalmasak lehetnek, de többségük pilótavizsgás, az átlag zenehallgatónak sem pénze nincs a beszerzésükre, sem tudása nem lesz a használatához. Ráadásul a közeli pár méteres távolságok modellezésére nem is igazán vannak kitalálva. Különösen a szubjektiv elemek figyelembevételére. De dolgozunk egy ilyen megoldáson. :)
A Hifi Magazin idejében egyetelen egy olyan eszköz, amit ma szimulációra, modellezésre használnak, sem állt rendelkezésre.Majik írta: ↑2019.10.10., csüt. 12:06Szerintem megint nem értjük egymást és elmagyarázunk egymás mellett.kaef2 írta: ↑2019.10.10., csüt. 11:43Nemrég részese lehettem egy nagy magyar beruházás akusztikai (és videó) tervezésének és kivitelezésének is.
A sok százmilliós hangosítási rendszer sugázási képén, modellezésen, szimuláción kb egy tucat igen képzett mérnök dolgozott, jó pár hónapig.
A telepített, elkészült hangrendszerben a mért adatok 3-5% -on belül vannak a szimuláció (és a beruházói nagyon szigorú elvárás) adataihoz képest. Fapaci ilyesmire gondolt és ebben teljesen egyet is értek vele.
Vagyis javasolnék némi óvatosságot az "iszonyú", "nagyképű" jelző használata kapcsán. Nem kell persze betartani.
Anno a Hifi Magazin akusztikával foglalkozó cikkeiben is azt írták, hogy ha egy helyiségnek mérések szerint rossz az akusztikája, akkor az meghallgatva is rossz lesz.
Viszont, ha a mérések szerint jó az akusztika, az egyáltalán nem garancia arra, hogy meghallgatva is jó lesz...
Ezért állítom, hogy az akusztika nem egzakt tudomány. Ha az a cél, hogy jókat mérjünk, igaza van Fapacinak, ha viszont jót is akarunk hallani....
Dolgozok egy olyan szoftver fejlesztésen, aminek némi machine learning igénybevételével ez is lehet majd az eredménye.tamagaba írta: ↑2019.10.10., csüt. 11:52Pl. lehetne egy ilyen szobát csinálni a són? Szimuláció - építés - mérés - beülünk és jól szól :)kaef2 írta: ↑2019.10.10., csüt. 11:43Nemrég részese lehettem egy nagy magyar beruházás akusztikai (és videó) tervezésének és kivitelezésének is.
A sok százmilliós hangosítási rendszer sugázási képén, modellezésen, szimuláción kb egy tucat igen képzett mérnök dolgozott, jó pár hónapig.
A telepített, elkészült hangrendszerben a mért adatok 3-5% -on belül vannak a szimuláció (és a beruházói nagyon szigorú elvárás) adataihoz képest. Fapaci ilyesmire gondolt és ebben teljesen egyet is értek vele.
Vagyis javasolnék némi óvatosságot az "iszonyú", "nagyképű" jelző használata kapcsán. Nem kell persze betartani.
Szerintem megint nem értjük egymást és elmagyarázunk egymás mellett.kaef2 írta: ↑2019.10.10., csüt. 11:43Nemrég részese lehettem egy nagy magyar beruházás akusztikai (és videó) tervezésének és kivitelezésének is.