Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csöves Otl fejhallgató erősitő
- evola
- Fórumlakó

- Értékelés: 76
Re: Csöves Otl fejhallgató erősitő
Eladnám az OTl fejhallgató erősítőmet.
2 végfokcsöves erősen kimaxolt változat, ha valakit érdekelné írjon privátba..
2 végfokcsöves erősen kimaxolt változat, ha valakit érdekelné írjon privátba..
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
Üdv,
Tud valaki elérhetőséget istvan3-hoz? Privát üzenetre sajna nem reagál.
Ugyanitt, ha valakinek van eladó ilyen erősítője, elsősorban az egycsöves verzió, akkor kérem jelentkezzen!
Kösz!
Tud valaki elérhetőséget istvan3-hoz? Privát üzenetre sajna nem reagál.
Ugyanitt, ha valakinek van eladó ilyen erősítője, elsősorban az egycsöves verzió, akkor kérem jelentkezzen!
Kösz!
Linn LP12 Sondek, Origin Live Encounter, Benz-Micro Ace S H; Pink Triangle, Acos Lustre, Denon DL103
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III
Moon 390, Moon 760a, ValhallA Aura Ref, Draco Ref
PMC Twenty5 26, ValhallA AgPtVIII/III
Egy kis kedvcsináló. : )
Sziasztok!
Ismét tervezek építeni pár dupla csöves verziót, most lesz rá időm. (Csak dupla csövest készítek most)
Eszközöltem néhány változtatást, hogy tovább javítsam a minőséget:
Nagyobb kapacitású kondenzátor pakkot fog kapni a teljes tápegységben, ipari minőségű Epcos 105°-s típusokból, valamint Nichiconból is lesz benne.
Ezen kívül növeltem a táptrafó teljesítményét 200VA-ra, kisebb gerjesztéssel, laposabb dizájnnal.
Valamint a lemez is impregnálva lesz, plusz gumi alátéttel lesz szerelve, a csendesebb működés miatt.
Aranyozott előfokcső foglalat.
Még jobb minőségű Solen SCR kimenő kondenzátor.
Tömör alumínium potméter sapka.
Valódi mahagóni fával készül!! Így az előzetes famunka próbálkozás alapján eddig ez lesz a legszebb.
Belülről marad a megszokott minőség:
Dale ellenállások, Alps poti, Neturik csatlakozók, fojtó tekercses szűrésű dual mono felépítés, arany-réz kábelezés.
Sajnos mivel szinte minden alkatrészt külföldről rendelek a forint gyengülése miatt látványosan megnőtt minden alkatrész ára.
Ezen kívül fejlesztettem is az alkatrészeken.
Még nem számoltam össze, de szerintem emelnem kell 5e Ft-ot a végáron. Így ~105E Ft az új készülék ára.
Ezen kívül mostantól csak értékbiztosítással küldök. (Sajnos legutóbb összetörte a posta egy készülékem, és építhettem kb. újra)
Ha valakit érdekel előre kérem írjon levelet. Kapcsoló fölötti LED színt is írja meg, hogy milyet szeretne.
Még nem kezdtem neki a CNC lemezmunkának, így ha valakinek egyedi igénye van csatlakozók terén, még megoldható.
Ismét tervezek építeni pár dupla csöves verziót, most lesz rá időm. (Csak dupla csövest készítek most)
Eszközöltem néhány változtatást, hogy tovább javítsam a minőséget:
Nagyobb kapacitású kondenzátor pakkot fog kapni a teljes tápegységben, ipari minőségű Epcos 105°-s típusokból, valamint Nichiconból is lesz benne.
Ezen kívül növeltem a táptrafó teljesítményét 200VA-ra, kisebb gerjesztéssel, laposabb dizájnnal.
Valamint a lemez is impregnálva lesz, plusz gumi alátéttel lesz szerelve, a csendesebb működés miatt.
Aranyozott előfokcső foglalat.
Még jobb minőségű Solen SCR kimenő kondenzátor.
Tömör alumínium potméter sapka.
Valódi mahagóni fával készül!! Így az előzetes famunka próbálkozás alapján eddig ez lesz a legszebb.
Belülről marad a megszokott minőség:
Dale ellenállások, Alps poti, Neturik csatlakozók, fojtó tekercses szűrésű dual mono felépítés, arany-réz kábelezés.
Sajnos mivel szinte minden alkatrészt külföldről rendelek a forint gyengülése miatt látványosan megnőtt minden alkatrész ára.
Ezen kívül fejlesztettem is az alkatrészeken.
Még nem számoltam össze, de szerintem emelnem kell 5e Ft-ot a végáron. Így ~105E Ft az új készülék ára.
Ezen kívül mostantól csak értékbiztosítással küldök. (Sajnos legutóbb összetörte a posta egy készülékem, és építhettem kb. újra)
Ha valakit érdekel előre kérem írjon levelet. Kapcsoló fölötti LED színt is írja meg, hogy milyet szeretne.
Még nem kezdtem neki a CNC lemezmunkának, így ha valakinek egyedi igénye van csatlakozók terén, még megoldható.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Könnyen lehet, hogy felgerjedt az egyik csatorna, ha a csőnek semmi baja amúgy. Felgerjedésnél értelemszerűen nem hallod a néhány megahertzes jelet, viszont a táp brummja rámodulálódik szépen. Ezért tud hallatszani búgás. Én erre tippelek a leírtak alapján. Vagy csőzárlat.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- FarkasT
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok!
Érdekes hibába ütköztem az erősítővel kapcsolatosan...
Korábban hosszabb ideig elégedetten használtam a dupla csöves verziót egy AKG K712 Pro-val, de aztán úgy alakult, hogy egy időre félretettem, nem használtam az erősítőt. Nemrég viszont vettem egy Audeze LCD-X-et és gondoltam, hogy kipróbálom a csövessel is. Hagytam szépen bemelegedni, majd el kezdtem tesztelni különböző zenékkel. Tetszett nagyon a párosítás, elég szépen meghajtotta az LCD-X-et, DE: egyszer csak egy hangos csattanás/kattanás hallatszott a bal csatornában, majd folyamatos halk búgás. Azonnal lekapcsoltam az erősítőt. Átdugtam gyorsan a fejhallgatót egy másik erősítőbe (Emotiva BasX A-100), de az továbbra is szépen működött.
Ma egy régi Superlux HD330-cal gondoltam kipróbálom újra és kiderítem, hogy mivel lehet a baj. Meglepetésemre ezzel megy hibátlanul, tesztelgettem, de semmi jele a fenti hibának.
Van esetleg valakinek bármi sejtése, hogy mi lehetett a baj az Audeze-val hallgatva?
Köszi!
Üdv:
Tamás
Érdekes hibába ütköztem az erősítővel kapcsolatosan...
Korábban hosszabb ideig elégedetten használtam a dupla csöves verziót egy AKG K712 Pro-val, de aztán úgy alakult, hogy egy időre félretettem, nem használtam az erősítőt. Nemrég viszont vettem egy Audeze LCD-X-et és gondoltam, hogy kipróbálom a csövessel is. Hagytam szépen bemelegedni, majd el kezdtem tesztelni különböző zenékkel. Tetszett nagyon a párosítás, elég szépen meghajtotta az LCD-X-et, DE: egyszer csak egy hangos csattanás/kattanás hallatszott a bal csatornában, majd folyamatos halk búgás. Azonnal lekapcsoltam az erősítőt. Átdugtam gyorsan a fejhallgatót egy másik erősítőbe (Emotiva BasX A-100), de az továbbra is szépen működött.
Ma egy régi Superlux HD330-cal gondoltam kipróbálom újra és kiderítem, hogy mivel lehet a baj. Meglepetésemre ezzel megy hibátlanul, tesztelgettem, de semmi jele a fenti hibának.
Van esetleg valakinek bármi sejtése, hogy mi lehetett a baj az Audeze-val hallgatva?
Köszi!
Üdv:
Tamás
Mindkét készüléket lefoglalták. Köszönöm!
Ha később lesz időm építeni, fogom jelezni a fórumon!
Ha később lesz időm építeni, fogom jelezni a fórumon!
A dupla csöves készülék elkelt.
Az egy csöves árát leviszem 50e Ft-ra. Egyben elkészítem őket.
Így fog kinézni, csak sötétebb lesz a fa:
uploads/monthly_04_2017/post-21480-0-86 ... 121244.jpg
Az egy csöves árát leviszem 50e Ft-ra. Egyben elkészítem őket.
Így fog kinézni, csak sötétebb lesz a fa:
uploads/monthly_04_2017/post-21480-0-86 ... 121244.jpg
Sziasztok!
Még egy diófa oldallapos dupla csöves és egy mahagóni színű oldallapos egy csöves verziójú erősítőhöz el van készítve minden alkatrész. (mindkettőben alps poti, nichicon/roe kondik, xicon/dale ellenállások, luxor kábelezés)
A kicsi 32 ohmtól felfelé, a nagy 16 ohmtól felfelé megfelelő.
Érdeklődés esetén 2 héten belül be tudom fejezni őket. 55 a kicsi / 100e Ft a nagy.
Idő hiányában előreláthatólag most jó ideig újra nem fogok tudni készíteni erősítőt, úgyhogy aki esetleg szeretett volna ilyet, itt az alkalom. : )
Még egy diófa oldallapos dupla csöves és egy mahagóni színű oldallapos egy csöves verziójú erősítőhöz el van készítve minden alkatrész. (mindkettőben alps poti, nichicon/roe kondik, xicon/dale ellenállások, luxor kábelezés)
A kicsi 32 ohmtól felfelé, a nagy 16 ohmtól felfelé megfelelő.
Érdeklődés esetén 2 héten belül be tudom fejezni őket. 55 a kicsi / 100e Ft a nagy.
Idő hiányában előreláthatólag most jó ideig újra nem fogok tudni készíteni erősítőt, úgyhogy aki esetleg szeretett volna ilyet, itt az alkalom. : )
Elkezdtem építeni a készülékeket.
Egyik előrendelést visszamondták, úgyhogy ha valaki szeretne szert tenni egy erősítőre akkor most meg van a lehetőség.
Előreláthatólag fél évig most megint nem fogok tudni csinálni idő hiányában.
Egyik előrendelést visszamondták, úgyhogy ha valaki szeretne szert tenni egy erősítőre akkor most meg van a lehetőség.
Előreláthatólag fél évig most megint nem fogok tudni csinálni idő hiányában.
Üdv mindenkinek,
Rukh
- rukh
- Fórumlakó

- Értékelés: 50
Eladóvá vált a dupla csöves istván3 készítette OTL fejhallgató erősítőm, részletek a Fej- és fülhallgatók rovatban.
Üdv mindenkinek,
Rukh
Megkapod az üzeneteket? Állítólag akadozik a rendszer, nem tudom elmentek e a leveleim.istvan3 írta: ↑2018.11.29., csüt. 15:07Helló!Gabesz80 írta: ↑2018.11.24., szomb. 13:58Szia!istvan3 írta: ↑2018.11.23., pén. 08:48Sziasztok!
Még az évben tervezek építeni 2 vagy 3 db dupla csöves verziójú fejhallgató erősítőt. Egyik diófa oldallappal lesz, a másik kettőhöz pedig valami egzotikusabb faanyagot szeretnék beszerezni, mahagónit, vagy vörösszív fát.
Az árak 95-100e Ft körül fognak alakulni, még ki kell számolnom, mert azóta változott minden alkatrész ára...
Ha valakit egy csöves verzió abból is van egy félig megépítve mahagónira pácolt fenyő oldallappal.
Ha esetleg valakit érdekel előre, üzenetben jelezze.
Egy dupla csöves előreláthatólag érdekelne.
Köszi
Írtam üzenetet.
Helló!Gabesz80 írta: ↑2018.11.24., szomb. 13:58Szia!istvan3 írta: ↑2018.11.23., pén. 08:48Sziasztok!
Még az évben tervezek építeni 2 vagy 3 db dupla csöves verziójú fejhallgató erősítőt. Egyik diófa oldallappal lesz, a másik kettőhöz pedig valami egzotikusabb faanyagot szeretnék beszerezni, mahagónit, vagy vörösszív fát.
Az árak 95-100e Ft körül fognak alakulni, még ki kell számolnom, mert azóta változott minden alkatrész ára...
Ha valakit egy csöves verzió abból is van egy félig megépítve mahagónira pácolt fenyő oldallappal.
Köszi
Írtam üzenetet.
Szia!istvan3 írta: ↑2018.11.23., pén. 08:48Sziasztok!
Köszi
Sziasztok!
A kicsi, egy csövesben milyen csövek vannak, tudja valaki?
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N (+ Pro-Ject Tube Box DS3 B) - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
IsoTek V5 Aquarius, ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable, Tellurium Q
IsoTek V5 Aquarius, ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable, Tellurium Q
- evola
- Fórumlakó

Megkérdezhetem, hogy nagyságrendileg mennyibe került a fejlesztés?
Szia.
A Két Audio Note RCA aljzat 2 x 8,22 euro
Mundorf 3.8% silver/gold solder 5m hossz 11,90 euro
Mundorf silver/gold wire, 1mm dia, SGW110 métere 34,65 euro ebből kb 4 x 30 cm kellett a jelúthoz, én 4 x 2 métert vettem a maradék hálózati kábel lett.
+ posta volt kb 11 euro.
Nekem megérte, el nem adom, vagy akarom másra cserélni az erősítőt!!
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Guizu Elemento
Guizu Elemento
Megkérdezhetem, hogy nagyságrendileg mennyibe került a fejlesztés?
Usher - Valhalla - Emotiva
- evola
- Fórumlakó

Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a tapasztalatom.
Dupla csöves fejhallgató erősítővel rendelkezem.
Némi módosítást végre hajtottam rajta.
Az eredeti RCA aljzatokat kicseréltem Audio Note Silver Platted típusúakra.
https://www.hificollective.co.uk/phono_ ... ocket.html
Illetve a belső jelutat az RCA csatlakozóktól Mundorf Ezüst/Arany kábelezésre cseréltem.
https://www.hificollective.co.uk/wire/m ... 10sgw.html
Ugyanebből a Mundorf kábelból kapott 1,5 hosszú hálózati kábelt is az erősítő!
Az IEC aljzat pedig Furutech lett.
A forrasztások elvégzésére ezt a forraszanyagot használtam.
https://www.hificollective.co.uk/solder ... older.html
Akkor néhány gondolat az általam tapasztalt változásokról..
A tér minden irányban kiterjed és nagyon jól hátramegy, pontosan jól elhelyezve teszik a zenészek a dolgukat. Az arányok a legaljától a legtetejéig helyrebillentek. Rengeteg levegő van a felvételekben a fúvósoknál, a bőgőnél és a doboknál!
Nagyon élvezetes volt tényleg. Főleg a Henry Mancini féle rózsaszín párduc filmzene CD-jén hogy itt minden a helyén van, ritmus, swing, könnyeket előhozó érzelem a szomorúbb daloknál és az a lábmozgatós örömzenélés.
És kiült az arcomra az idült mosoly, hogy bejött a várakozásom, olyan hajtás van, mint az igazi nagyokban. Árad, zenél, a szufla sehol sem fogy ki, teszi mindezt úgy, hogy nincs az az érzésem, hogy bárhol, akárcsak egy pillanatra is csalna. Igazság szerint valami ilyesmire számítottam, de ezek a hiteles hangszerhangok és az az összeszedettség, az a helyesség, amit most hallok, és ami kezd kibontakozni, nekem is új még!
Mindezt egy Sennheiser HD 700 tolmácsolásában, Audio Note Isis kábel szolgáltatta a jelet a Meridian Director dac-ból!
Guizu Elemento
Guizu Elemento
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 937
Nemtudja veletlen valaki, hogy 300 ohm-on kb mennyi mw-ot ad le?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Ne haragudj, nem láttam az üzenetet.
Az erősítőt már eladtam.
Többen érdeklődtek. Az alkatrészek 3 dupla csöveshez meg vannak vásárolva, de sajnos egyszerűen nem tudok időt szakítani az építésre munkahely és egyetem mellett.
Remélem februárban már fogok tudni újra építeni pár darabot.
Ha lesz készen, felrakom a fórumra.
- Pedo
- Törzsvendég

- Értékelés: 127
Nemtudja valaki istvan3 mar eladta az erositot? Pm-re nem valaszolt.
Nagyon elfoglalt, meg tanul is ha jól tudom legyél türelmes.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 937
Nemtudja valaki istvan3 mar eladta az erositot? Pm-re nem valaszolt.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R