Igen, tudtommal támogatja a Qobuzt, de nincs qobuz előfizetésem.wittao írta: ↑2019.08.11., vas. 11:37Többször bebizonyosodott, hogy egy adott gyártó nem támogatja szoftveresen az adott hardver képességei ellenére a hálózati lejátszót. Nem mondom, vannak üdítő színfoltok (Linn és Lumin is ilyen, magam részéről e kettő közül nézelődnék, ha nem PC-znék). De legalább ennyi kevésbé üdítő színfolt is van a hálózati lejátszók terén. Tehát igen, elavulHATnak és ez a gyártón múlik, nem a nép akaratán ahogy az már sokszor bebizonyosodott.
Nem vagyok teljesen informált, mert csak marginálisan követem a dolgot: Linn-ed Qobuzt-t támogat?
Ismét megkérdezem, mi avul el? Egy hálózati cuccról beszélünk, ami szabványos TCP-t,UDP-t, UPNP-t, DLNA-t használ. Én Jriverrel használom a Linn-t, telefonon meg Gizmo/Jremote megy. Egyik se gyári app. Egyedül a Kazoo kell a tidal miatt... (De elárulom, hogy inkább a 140centis tévére lövöm ki a tidal képét windowsból és a kanapéról vezeték nélküli egérrel irányítom. Nem kicsit jobb így, mint egy tablet, telefon). Ezt ugyanúgy megtehetném akármilyen másik hálózati lejátszó esetén is, ami képes ezeket a protokolokat használni....Ez a szép ebben, ha egy készülék szabványos protokollokat használ, hogy bármilyen ezen szabványokat használó szoftverekkel működni fog.
Persze mindig arról beszélünk, ha jön mondjuk egy új streaming szolgáltató, ahhoz vajon lesz-e natív integráció. Persze, kár tagadni hogy van rá esély, hogy erre nemleges válasz fog jönni. Csak mondjuk elég pici. Most itt inkább hagyjuk a Pioneer-t és társait. Amíg van Linn, Lumin,Auralic stb. addig ezek nem igazán érdekelnek... De Tul esete is bizonyítja, elég kicsit keresgélni a szoftverek között és lehet megoldást találni sok mindenre, még akár ingyenesen is. Amit pedig használ most a Luminnal, az ugyanúgy használható egy Pio-val, vagy bármi mással. Amíg lesz olyan szoftver, amire meg van írva az aktuális sláger és integrálva van, és képes a szabványos hálózati protokollokon kilőni a hangot, addig akár az idők végezetéig is használható lesz egy szabványos hálózati lejátszó. Maximum nem a gyári appokkal. Szóval akkor mégis mi avul el? Itt is inkább szándékos elavultatásról lehet szó, mint valós elavulásról.