Sikerült finomítsak finoman az örleményen a dupla ristrettohoz. Remek lett a végén a flat white ristrettóval. Ennek nagyon örülük! :)NewCaffe írta: ↑2019.08.03., szomb. 16:27Expolygon Delizioso 20-80 keverek. Ha hazaérek nekifutok megegyszer.mdav88 írta: ↑2019.08.03., szomb. 08:33Tegnap valamiért nem tudtam írni, milyen kávéról van szó pontosan? Nekem gyanús, hogy ott is lehet hiba, hiszen az őrlő, ha jól tudom új volt. És bár a márkáról nem zengenek ódákat, azért a standartot hoznia kéne.bluesfan írta: ↑2019.08.03., szomb. 08:13
Szia!
Az én meglátásom szerint a ristrettot nem a csapolási idővel, hanem az őrlemény finomságával rövidítjük az espressohoz képest. Ha az őrlődet nem lehet annyira finomra állítani, hogy akár be is fullassza az Ascasot, az eléggé gáz, én ott kezdenék el kutakodni először. Lehet, hogy egy késcsere megoldja a dolgot, ha nem, akkor bizony szabályozni kellene a késtartót, mert elképzelhető, hogy üt.
Igy már nagyon közel van az a pont ahol elkedz összecsiszolódni a két örlőkés. Igazatok lesz, valószínüleg fel kell szabályozni az örlőt. Erre találtam egy házi megoldást, azt megpróbálom( alufólia rétegekkel alátámasztani az alacsonyabb felöleteket)...és a másik persze az esztergályos munka. Tudnátok ajánlani valakit aki felszabályzást vállal?