Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4204

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Shimano írta:
2019.07.26., pén. 10:52
Jól értelmezem azt hogy a Tidal hifi előfizetéssel ugyanaz a minőség érhető el mint egy olyan veszteségmentes albumletöltéssel,amik pl az előadók honlapján is vásárolhatóak?
Ha ez így van,akkor inkább az előfizetés,nem?Vagy valamit rosszul látok? Nem igazán vagyok képben ebben,csak látom hogy több előadó honlapján adott a veszteségmentes letöltési lehetőség is,csak éppen az majd annyi mint pl egy cd lemez ára.
Igen, jól.
Csak ezt vannak akik vitatják.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2019.07.26., pén. 10:54
asebestyen írta:
2019.07.26., pén. 10:01
Volt idő, mikor a zenei tartalmak a magyar átlagkeresethez képest gyakorlatilag elérhetetlenek voltak a nagyközönség számára, pláne nagy zenei repertoár. Akkor se volt szép dolog a torrent ha úgy veszem, de ma már nagyon gáz (nem csak a ma letöltött tartalom, hanem a régi megtartása is). Mint az "okosított" oprendszerek és lejátszó szoftverek használata. Akinek nem inge, véletlenül se vegye magára! Aki viszont esetleg szellemi terméket állít elő (ha esetleg az fizikia formát is ölt), gondolkozzon el, ha tőle lopnának...
Persze itthon az is menő volt annó, hogy a nagy kedvenchez elvitte a rajongó dedikáltatni az írt CD-t. És elvárta hogy jókedvűen, csak neki szólóan, egyedileg legyen az dedikálva.
Én akkor is megvettem a kedvenceimet CD-n, amikor nem volt lejátszóm, elképzelni nem tudtam/tudom, hogy úgy várjam a következő albumot, hogy lopom. Ma már nem kell fizikai adathordozón megvenni, a fájlokat is meg lehet. Ezeken a tényeken mit sem változtat, ha az adott személy hifista, sőt ha arra büszke is, hogy hifista, meg minőség, meg drága rendszer, akkor még sokkal gázabb.
Mit ertesz “okositott” oprendszerek es lejatszo szoftverek alatt?
Audio Linux alatt ingyenesen mehet a dolog?
Gondolom arra gondolt hogy a feltört operációs rendszereket és fizetős alkalmazásokat is használnak páran.
Az Audiolinux 49 dollár egy év supporttal és ingyenes upgraddel. Az nem egy összeg azért a minőségért és kényelemért amit a megfelelő környezetben ad.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2019.07.26., pén. 10:44
-KP- írta:
2019.07.26., pén. 10:03
Szerintem ha valamelyik streaming szolgáltató megszűnik, akkor felvásárolja valamelyik másik, vagy egy másik giga cég.
Ahova regisztralhatsz ujra.
Letoltheted az ujabb alkalmazast, megszokhatod az uj kezelofeluletet.
Kikeresheted ujra azt a par 10/20/100/500 kedvencedet.
Es remenykedhetsz az uj szolgaltato ugyanolyan vagy jobb minosegben fog streamelni.
Szerintem ezek azert fontos dolgok.
Azért remélem tudsz aludni, mert ezen azért nem kellene nagyon aggódni.

Ettől sokkal hétköznapibb veszély, hogy egy következő letilthatatlan Windows (vagy bármilyen operációs rendszer, kernel) upgrade milyen servicet nyir majd ki, ami szükséges és lehet elkezdeni a hibakeresést, beállítást. Aminek az egyszerű megoldására sokkal kevesebb esélye van a számítógépes zenehallgatók egy jelentős részének, mint arra, hogy megtanuljon egy másik lejátszó felületet vagy megkeresse a kedvenceit, már persze ha a történelembe előállt volna ilyen helyzet eddig.

Nem érdemes egymást ijesztgetni. Aki veszélyeken agyal az biztosan talál is.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2243

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Jól értelmezem azt hogy a Tidal hifi előfizetéssel ugyanaz a minőség érhető el mint egy olyan veszteségmentes albumletöltéssel,amik pl az előadók honlapján is vásárolhatóak?
Ha ez így van,akkor inkább az előfizetés,nem?Vagy valamit rosszul látok? Nem igazán vagyok képben ebben,csak látom hogy több előadó honlapján adott a veszteségmentes letöltési lehetőség is,csak éppen az majd annyi mint pl egy cd lemez ára.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2019.07.26., pén. 10:34
kaef2 írta:
2019.07.26., pén. 10:04
asebestyen írta:
Volt idő, mikor a zenei tartalmak a magyar átlagkeresethez képest gyakorlatilag elérhetetlenek voltak a nagyközönség számára, pláne nagy zenei repertoár. Akkor se volt szép dolog a torrent ha úgy veszem, de ma már nagyon gáz (nem csak a ma letöltött tartalom, hanem a régi megtartása is). Mint az "okosított" oprendszerek és lejátszó szoftverek használata. Akinek nem inge, véletlenül se vegye magára! Aki viszont esetleg szellemi terméket állít elő (ha esetleg az fizikia formát is ölt), gondolkozzon el, ha tőle lopnának...
Persze itthon az is menő volt annó, hogy a nagy kedvenchez elvitte a rajongó dedikáltatni az írt CD-t. És elvárta hogy jókedvűen, csak neki szólóan, egyedileg legyen az dedikálva.
Én akkor is megvettem a kedvenceimet CD-n, amikor nem volt lejátszóm, elképzelni nem tudtam/tudom, hogy úgy várjam a következő albumot, hogy lopom. Ma már nem kell fizikai adathordozón megvenni, a fájlokat is meg lehet. Ezeken a tényeken mit sem változtat, ha az adott személy hifista, sőt ha arra büszke is, hogy hifista, meg minőség, meg drága rendszer, akkor még sokkal gázabb.
Pontosan.

Abszolúte a szivemből szóltál.

leborulok.gif

Nagyon furcsának tartom, ha valakinek (sok)milliós hifije van és torrentről hallgat zenét.
A Tidal Hifi előfizetés és a Qobuz majd ha lesz idehaza, is fel tudja oldani ezt az ellentmondást.
A fajl alapu zenehallgatas nem tudom miert egyenlo a torrentezessel Nalad. Pont Te szoktad belinkelni a Letoltheto jo minosegu anyagokat amiket meg lehet venni.
Lehet beszelgetni arrol is, mennyi jogdijat fizetunk meg az adathordozok megvasarlasakor... nem veletlenul a torrentszolgaltatok masszirozasat is kenytelenek voltak a hatosagok abbahagyni. Szoval ennek a torrent utalo dolognak azert ket oldala van!
A torrentezésnek csak egy oldala van. Amikor valaki vesz egy háttértárat, akkor nem annak a jogdíjából nem nagyon jut semmi a zenésznek.

Ha valakit érdekel, akkor itt tudja megnézni menniy egy garddrive árában ajogdíj:

http://www.artisjus.hu/wp-content/uploa ... Tarifa.pdf

A streamingből ha kevés is, de megbízhatóan eljut és az autentikus file megvásárlásból is, amint amilyen az általam olyan sokszor említett nativedsd.com oldal is, közvetlenül annak, akinek a zenéjét megvettük, meghallgattuk.

Attól még nem lesz számomra korrektebb a torrent, mert a diszk árában megfizettem valamiféle jogdíjat, mivel nem az én akaratomnak megfelelően jut el a kedvenc zenészeimhez a jogdíjam. Igaz ez a szoftverekre is. Ettől persze még mindenki ugy hallgat zenét, ahogy kedve tartja.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9745

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

wittao írta:
2019.07.26., pén. 09:48
Vinkler írta:
2019.07.26., pén. 09:40

Igen. És, ha áramszüntet van, akkor a zene sem szól! (Hacsak nem akksis rendszered van)
Akkor van másik szolgaltató és valoszínűleg hamarosan lessz 3.4. Stb.
Engem a legális kölcsönzés, vagy bérlés egyáltalán nem zavar. Nem érdekel, hogy nem vásárolom meg a lemezeket, Nincs bennem efajta birtoklási vágy, bár valahol megvan többszáz cd-m, meg lp-m, in case, bár eddig SOHA nem kellett elővennem.
Szóval számomra ez a fajta problémakör teljesen irreleváns.
Igen, szolgaltatok jonnek, szolgaltatok mennek. Viszont akinek meg van most egy halozati lejatszoja ami az adott szolgaltatot tamogatja (es nem nagyon kapaloznak, hogy firmware frissitesevel megkapd az ujat lasd N50A - N50AE), akkor ott el lehet adni olyannak az elektronikat akit eppen az a szolgaltato nem erdekel... vagy kuka, vagy maradt a fajl-alapu lejatszas.
Mac-en az Audirvana is 3 szolgaltatot tamogat, ha kihullik valamelyik akkor kerdes melyik mellett teszik le a voksukat (szerzodnek le), es utana az marad a szoftverben. Te felhasznalokent elfontheted, a masik szolgaltato jo lesz-e, vagy meg lejatszo szoftvert is valtanod kell ha esetleg nem jott be.
Itt ezekrol van szo, hogy amiert eddig fizettel, egy streaming szolgaltato csodbe menetele eseten lehet Te is veszitesz majd ezzel es pont nem annyiba fog “kerulni”, hogy nezel egy masikat.
Nem használok hálózati lejátszót, mac-et használok, többek között ezért is. Aki nem barátkozik pc-vel, vagy egyéb számítógép alapú lejátszással, azoknak jó a hálózati lejátszó. Mondjuk apámnak, aki képtelen lenne megbírkózni egy oc-s rendszerrel, de a hálózati lejátszóval el lenne. A kereskedők legnagyobb bánatára ez a generáció egyre olvad és szerintem a mi generációnk már nem fog forraskészüléket vásárolni, mert valami számitógépes setupot fog használni a fiatalabbakról nem is beszélve. Ez van, valtozik a világ.
A szoftverek szerintem hamarabb lépnek, mint az eszközgyártók. Régen használtam Audirvana-t, de aztán telepítettem a szolgáltató desktop változatát, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve, így azt használom.
Mióta magyarországon is elérhető Tidal, azóta hasznalom. Tehát évekről beszélünk és nem hinném, hogy ha,arosan letérdelne. 5-10 évenként HA esetleg ujra kell tervezni, na bumm, nem a világ vége, főleg, hogy párhuzamosan használok mást is, ahol szintén megvannak a listáim.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

asebestyen írta:
Ú, de igazat írtál!
Az én életemnek is két szakasza van, az előző maradványa a nasomon van :)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

antz írta:
2019.07.26., pén. 07:32
suminator968 írta:
2019.07.26., pén. 07:20
Az már csak hab a tortán, hogy pontosan azokat a zenéket, lejátszási listákat tudom hallgatni autóban, munkahelyen.
A nasodon tárolt zenéket is tudod hallgatni autóban, munkahelyen.
Tudom, csak számomra nincs értelme, fölösleges macera, leszoktam róla, mióta Tidal van. :)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
Pontosan.

Abszolúte a szivemből szóltál.

leborulok.gif

Nagyon furcsának tartom, ha valakinek (sok)milliós hifije van és torrentről hallgat zenét.
A Tidal Hifi előfizetés és a Qobuz majd ha lesz idehaza, is fel tudja oldani ezt az ellentmondást.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szerintem ha valamelyik streaming szolgáltató megszűnik, akkor felvásárolja valamelyik másik, vagy egy másik giga cég.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7976

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2019.07.26., pén. 09:48
Vinkler írta:
2019.07.26., pén. 09:40

Igen. És, ha áramszüntet van, akkor a zene sem szól! (Hacsak nem akksis rendszered van)
Engem a legális kölcsönzés, vagy bérlés egyáltalán nem zavar. Nem érdekel, hogy nem vásárolom meg a lemezeket, Nincs bennem efajta birtoklási vágy, bár valahol megvan többszáz cd-m, meg lp-m, in case, bár eddig SOHA nem kellett elővennem.
Igen, szolgaltatok jonnek, szolgaltatok mennek. Viszont akinek meg van most egy halozati lejatszoja ami az adott szolgaltatot tamogatja (es nem nagyon kapaloznak, hogy firmware frissitesevel megkapd az ujat lasd N50A - N50AE), akkor ott el lehet adni olyannak az elektronikat akit eppen az a szolgaltato nem erdekel... vagy kuka, vagy maradt a fajl-alapu lejatszas.
Mac-en az Audirvana is 3 szolgaltatot tamogat, ha kihullik valamelyik akkor kerdes melyik mellett teszik le a voksukat (szerzodnek le), es utana az marad a szoftverben. Te felhasznalokent elfontheted, a masik szolgaltato jo lesz-e, vagy meg lejatszo szoftvert is valtanod kell ha esetleg nem jott be.
Itt ezekrol van szo, hogy amiert eddig fizettel, egy streaming szolgaltato csodbe menetele eseten lehet Te is veszitesz majd ezzel es pont nem annyiba fog “kerulni”, hogy nezel egy masikat.
Lásd az alábbi hozzászólásomat: nem mennek csődbe a szolgáltatók, inkább csak felvásárolják egymást.

A filmnézés során is hasonló a helyzet, a Netflixnek ma már kb 150 millió előfizetője van világszerte. Nagyon valószínűtlen, hogy csak úgy egyik pillanatról a másikra eltűnjön és benyelje az előfizetési díjakat...

A különböző audio streaming szolgáltatóknak Amerikában több mint 50 millió előfizetője van, világszerte kb 100 millió. Ez már azért olyan mennyiségű előfizetés, aminek értéke van, még ha veszteségesek is a szolgáltatók, nem egyszerű csődbe menniük.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2019.07.26., pén. 08:49
Itt most szerintem nem minosegi/hitvita miatt lett feldobva a fajl-alapu es streaming szolgaltatasok problemakore, hanem amiatt ha mondjuk a Tidal mondjuk holnap azt mondja koszi sracok bezarjuk az ajtot, akkor mit csinal a sok elofizeto? Oda a lejatszasi listaja, kedvencei, mentett albumai. Amit eddig fizetett azt nem “megvasarlas” jegyeben fizette, hanem “kolcsonzes” jogcimen.
Ott van a pro mellett a kontra is, hogy ahany kedvenc zenet bejelolgetek (altalaban egy albumrol max 2-3 szam), amiatt tuti nem vennek meg normal korulmenyek kozott egy egesz albumot fizikai adathordozon. Es ha most osszeszamolnam mennyit kene megvennem, elegge rosszul lennek az osszeget latva + hova a banatba tennem azt a sok fizikai adathordozot.
A fajl alapon meglevo zenek koszonik szepen biztonsagi mentessel jol elvannak a NAS-on, es ez addig lesz igy amig en szeretnem es nem egy harmadik feltol fugg mikor gondolja ugy most mar eleget keresett a havi 1000-3000 Ft-ombol.
Itt is nagy kerdes, vajon mit is veszek havi 3000 Ft-ert a Tidal elofizummal? Egy korlatlan hozzaferesi jogot egy marha nagy adatbazishoz, kb. Hiaba van oofline Tidal, meg onnan valahogy ki lehet zsakolni a fajlokat ilyen-olyan trukkel, valojaban ha a szolgaltatast megszuntetik nem fog megilletni a zene joga, tehat mintha letorrenteztem volna ugy lesz a gepemen.
Tisztelettel érdeklődöm: hány Tidal méretű streaming szolgáltató szűnt meg mondjuk az elmúlt egy-két évtizedben?

Meg is válaszolom:

egy sem.

Kisebbek igen, ezek:
Milk Music
Rdio (Pandora felvásárolta)
Guvera (ausztrál, indonéz és indiai szolgáltatás volt)
Grooveshark - bezáratták a kiadók, mert nem fizetett a zenékért
Songza - Google része lett
MOG - megvette a Beats
Beats Music - megvette az Apple

Szóval a megszűnéssel ijesztgetni a Tidal előfizetőket egy kicsit mintha túl lenne dimenzionálva. A Spoitfy, Tidal, Pandora mind veszteségesek, de működnek. A Qobuz is, de pl még a legfiatalabb és kevés vele a tapasztalat.

Az informatikában a licenszelés vagy csődbe menetel kapcsán elértéktelenedő vagy kidobandó drága pénzen megvett szoftverek nem ismeretlen fogalmak. több tucatnyi esetet tudok felsorolni, amikor ebből 10 milliós veszteségei lettek még hazai cégeknek is, de inkább nem untatnék ezzel itt senkit.

Akit csak az tartana vissza a Tidal Hifi előfizetés megvásárlásától, hogy mi lesz ha csődbe megy a szolgáltató, azt kicsit azért sajnálom. Valószínűleg túlaggódja az életét.

leborulok.gif

Azok akik ugye a NAS és a helyi tárolás propagálói, majd mélázzanak el azon is egy pillanatra, hogy a Tidal, Spotify, Qobuz, Apple Music, Amazon Prime, stb előfizetők pénzéből, ha nagyon kevés is de valami jut a zenészeknek is.

A torrentezésből meg semmi.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2019.07.26., pén. 09:42
Shimano írta:
2019.07.26., pén. 09:31
Wittao ez a 2-3 szám amit hallgatok már a múltkor is feltűnt mikor említetted.Nem tudom mit hallgatsz,de nálam pl az kizárt hogy 2-3 szám miatt vegyek meg egy albumot,mert ha csak ennyi van benne,akkor az annyit is ér,szóval kb semmit.Nálam ez úgy működik hogy beteszem a lemezt és végighallgatom.Ha élvezem végig akkor jónak tartom,ha viszont pár szám miatt nem,akkor az nálam kuka,szóval meg sem tartom.Én a válogatás albumoktól is kiütést kapok,nekem azok sem érnek semmit,szóval vagy a komplett egész,vagy a semmi állásponton vagyok.
Persze valószínű az is hogy nem hasonló zenéket hallgatunk,és azért is lehet ez a különböző látásmód.
Hova teszed be a lemezt? Hol probalod ki?
Alapvetoen errol szolt most ez, hogy az online streaming lehetove teszi azt, hogy 1-2-4 szamba belehallgass es ha tetszik behuzod a kedvencekbe, ha nem akkor lepsz tovabb. Egy CD vagy LP korongnal ez problemasabb. Megveszed/kolcsonkered es ha tetszik marad/megprobalod beszerezni ugyanazt, ha nem igy jartal/visszaadod.
A masik veglet az online zenelejatszasnal, hogy ha a szolgaltato beadja a kulcsot (jo sok volt az elmult 10 evben), akkor az eddigi mentesek/kedvencek repulnek. A fizikai adathordozo meg megmarad, vagy a fajl alapon tarolt.
Nekem az a velemenyem, hogy mindenki el tudja donteni melyik kockazatat vallalja be, mindegyiknek van elonye es hatranya.

2-3 szammal kapcsolatosan: kulonbozoek vagyunk, ennyi :)

Mas:
Szeretem az online szolgaltatokat (Spotify es Tidal Premium elofizum is van) de Roon is es JRiver is megvan, sot Audirvana is mac miatt. Ugy vagyok vele, mindegyikert megteszem a leheto legtobbet, hogy a legjobb minosegben hallgathassam otthon es utana azt hallgatom amelyikhez kedvem van. Nem vagyok fajl-fetisiszta es streaming hivo sem, az adott pillanatban elerheto jobbikat valasztom.
Hová teszem? Hát a futóműbe,ahová való.Régebben sok mellényúlásom volt,úgy mint mindenkinek,de most az ingyenes online szolgáltatások korában már nincs.Ott meghallgatom,és utána megveszem cd-n ha tetszik,nálam ez így működik.
A 2-3 számra visszatérve csak annyit hogy annyi jó zene és album van a világban,és ehhez képest olyan rövid az élet,hogy kár ezekre az időt pocsékolni.De persze ha valakinek ez jó,akkor tegyen így és válogasson.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9745

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

wittao írta:
2019.07.26., pén. 08:49
Itt most szerintem nem minosegi/hitvita miatt lett feldobva a fajl-alapu es streaming szolgaltatasok problemakore, hanem amiatt ha mondjuk a Tidal mondjuk holnap azt mondja koszi sracok bezarjuk az ajtot, akkor mit csinal a sok elofizeto? Oda a lejatszasi listaja, kedvencei, mentett albumai. Amit eddig fizetett azt nem “megvasarlas” jegyeben fizette, hanem “kolcsonzes” jogcimen.
Ott van a pro mellett a kontra is, hogy ahany kedvenc zenet bejelolgetek (altalaban egy albumrol max 2-3 szam), amiatt tuti nem vennek meg normal korulmenyek kozott egy egesz albumot fizikai adathordozon. Es ha most osszeszamolnam mennyit kene megvennem, elegge rosszul lennek az osszeget latva + hova a banatba tennem azt a sok fizikai adathordozot.
A fajl alapon meglevo zenek koszonik szepen biztonsagi mentessel jol elvannak a NAS-on, es ez addig lesz igy amig en szeretnem es nem egy harmadik feltol fugg mikor gondolja ugy most mar eleget keresett a havi 1000-3000 Ft-ombol.
Itt is nagy kerdes, vajon mit is veszek havi 3000 Ft-ert a Tidal elofizummal? Egy korlatlan hozzaferesi jogot egy marha nagy adatbazishoz, kb. Hiaba van oofline Tidal, meg onnan valahogy ki lehet zsakolni a fajlokat ilyen-olyan trukkel, valojaban ha a szolgaltatast megszuntetik nem fog megilletni a zene joga, tehat mintha letorrenteztem volna ugy lesz a gepemen.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Wittao ez a 2-3 szám amit hallgatok már a múltkor is feltűnt mikor említetted.Nem tudom mit hallgatsz,de nálam pl az kizárt hogy 2-3 szám miatt vegyek meg egy albumot,mert ha csak ennyi van benne,akkor az annyit is ér,szóval kb semmit.Nálam ez úgy működik hogy beteszem a lemezt és végighallgatom.Ha élvezem végig akkor jónak tartom,ha viszont pár szám miatt nem,akkor az nálam kuka,szóval meg sem tartom.Én a válogatás albumoktól is kiütést kapok,nekem azok sem érnek semmit,szóval vagy a komplett egész,vagy a semmi állásponton vagyok.
Persze valószínű az is hogy nem hasonló zenéket hallgatunk,és azért is lehet ez a különböző látásmód.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

hunhun írta:
2019.07.26., pén. 06:50
Könnyed felfedezéshez (távol a hifi től) kiváló a Spotify.
Az én verzióm így szól: zenét hallgatni tökéletes a Spotify is, kütyüzni meg nem elég semmi :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Tidal ügyben akkor még egyszer írjuk, habár már egyszer le lett írva, meg lett tárgyalva:

Akinek nincs Tidal Hifi előfizetése, az a tömörített Tidalt tudja hallgatni csak...

Én a magam részéről nem ismerek senki olyat, aki érvényes Tidal Hifi előfizetés mellett azt ne hallgatná, mondván, "rosszabb" a minősége, mint ugyanazt a zenét file formátumban meghallgatni.

Aki nem szereti a Tidalt a "minősége" miatt, annak valószínűleg nincs érvényes előfizetése sem, ergo nem a FLAC verziót hallgatja.

Amennyiben valakinek VAN érvényes HiFi előfizetése és mondjuk ugyanúgy Roon, Roon/Hqplayer esetleg Audirvanan belül és nem egy browserből hallgatja mint például én, és így is érez különbséget a GARANTÁLTAN ugyanazon felvétel verzió hallgatása során, az jó lenne ha leírná, milyen környezetben és milyen beállításokkal jutott erre a konklúzióra. Hátha mi, egyszerű igénytelen, Tidalt szerető földi halandók is tanulhatunk belőle, illetve hátha kiderühet, hogy nála van a hiba. Esetleg.

Nálam 4 különböző operációs rendszerrel (Mac OS X, Win10, Win 2019 server, Audiolinux) meghallgatva Roon - Roon Bridge vagy Roon / Hqplayer - NAA alatt, kétgépes rendszerben, többféle USB DAC-kal, többféle audio PC-vel, Jcat Femto USB femto clockos USB kártyán illetve az alaplapi USB kimeneten valamint az Audio Note/EVGA Nu Audio kártyán keresztül sem hallani semmilyen számottevő különbséget aktív monitorokon közeltéri hallgatás során.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

antz írta:
2019.07.26., pén. 07:32
suminator968 írta:
Az már csak hab a tortán, hogy pontosan azokat a zenéket, lejátszási listákat tudom hallgatni autóban, munkahelyen.
De abból hogy lesz ugyanaz a lejátszási lista? Ahány program, készülék, annyi féle lehet.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

hunhun írta:
2019.07.26., pén. 06:50

Ha pedig élni se szeretnék egy-egy alkotás nélkül és még tapogatni is igény támad, ráadásul a polcon is elfér, eljött az LP ideje.

Ez a mondat még igaz is lehetne, de hatalmas különbségek vannak LP és LP között is.

Arra kezdek rájönni, hogy nem sok értelme van leírni bármit is, mert mindannyian másféle zenékhez jutunk, másféle hangzás minőségben és azokat másféle füllel hallgatva másféle ízléssel értékeljük. A héten volt egy érdekes tesztelésünk. Nálam hallgattunk CD és LP lemezeket Aszpirinnal. Szóval ezeknek van értelme, együtt hallgatni hangokat és utána megbeszélni.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: antz »

suminator968 írta:

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Sosem hittem volna, de ma már csak Tidalt hallgatok. Pedig tele a nas, és a pc is fájlpkkal. Nem érzek rá késztetést, hogy fájl alapon zenéljek.
Ma már simán tud annyit a stream, hogy megkockáztatom, szól úgy, mint sok-sok millióval többért fájl alapon évekkel ezelőtt.... :)

hunhun
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 64

Hozzászólás Szerző: hunhun »

marconi írta:
2019.07.26., pén. 00:52
-KP- írta:
2019.07.25., csüt. 23:27
marconi írta:
2019.07.25., csüt. 22:36
https://qubit.hu/2019/07/25/azt-hitted- ... 2tFUO_mkPE

Nem tartozik szorosan ide, de szerintem aki zenét szeretne hallgatni hosszútávon az igyekezzen inkább filekoat birtokolni és felejtse el fő műsorforrásként a tidalt és a spotifyt... valamire jók azok, de még minőségben sem annyira mint ha jó fileokat hallgat az ember.
Ez így ezer sebből vérzik.

Az átlagos vagy átlagon aluli fájl sem olyan jó, mint a jó file. Tidalon is meg van a szórás a felvételek között, ugyanúgy ahogy lp-n vagy cd-n is.

A másik felvetés, hogy inkább birtokoljunk file-okat. A tidalon elérhető kínálat töredékéhez is szerverpark kellene a pincében kb.
Ütős érvelés, te azt mind hallgatod??
Szerintem vannak szintek, melyekhez szépen passzolnak a különböző forrás típusok.
Könnyed felfedezéshez (távol a hifi től) kiváló a Spotify. Arra, hogy az izgalmas zenéket (ha elérhetőek éppen) kipróbáljuk a rendszeren, vagy azokat a zenéket is élvezzük amelyeket még nem sikerült "birtokolni" kiváló pl a Tidal.
Ha megvannak a kedvencek amelyeket már 10 nél többször is meghallgatnánk akkor itt az ideje fájl alapon is kipróbálni, mert jobb lehet a minőség és nem kell hozzá net sem. Ha pedig élni se szeretnék egy-egy alkotás nélkül és még tapogatni is igény támad, ráadásul a polcon is elfér, eljött az LP ideje.
Szóval szerintem nem annyira érdemes azt feszegetni hogy melyik a jobb formátum. Inkább az a kérdés hogy melyik milyen igényekhez illeszkedik a legjobban?

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 366

Hozzászólás Szerző: marconi »

-KP- írta:
2019.07.25., csüt. 23:27
marconi írta:

Nem tartozik szorosan ide, de szerintem aki zenét szeretne hallgatni hosszútávon az igyekezzen inkább filekoat birtokolni és felejtse el fő műsorforrásként a tidalt és a spotifyt... valamire jók azok, de még minőségben sem annyira mint ha jó fileokat hallgat az ember.

Az átlagos vagy átlagon aluli fájl sem olyan jó, mint a jó file. Tidalon is meg van a szórás a felvételek között, ugyanúgy ahogy lp-n vagy cd-n is.

A másik felvetés, hogy inkább birtokoljunk file-okat. A tidalon elérhető kínálat töredékéhez is szerverpark kellene a pincében kb.
Ütős érvelés, te azt mind hallgatod??
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

marconi írta:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”