Nem mennyiségre gondoltam. Van tapasztalatom a JBP Pro szettel (általában Crown erősítőkkel), itthon Anthem - Polk LSi párossal mozizok és a nappaliban Martin Logan Electromotion-öket használok MF M6Si erősítővel. A Polk odaver a JBL-nek, ez azt hiszem vitán felül áll. A Crown önmagában elég zajos, de a JBP Pro egy elefánt a porcelánboltban. Szóval a Polk sokkal kedvesebb, részletesebb. A Martin Logan MF páros pedig szó szerint a földbe döngöli az Anthem - Polk duót.Cutler írta: ↑2019.07.23., kedd 18:55Amúgy se olyan baromi nagy az a kör, amit megtettem. A Prosonok után, volt pár hétig-hónapig B&W hangfal szett, utána meg a Logan volt ezidáig. Ha a B&W-t nem számolom, akkor a Proson-Logan szett bő 10 évig szolgált. Ez nem olyan túlzó, van aki 1 ev alatt elfogyaszt 2-3 különböző szettet
Erre gondoltam amikor baromi nagy kört említettem. A JBL Pro mint filozófia olyan messze van a Martin Logan Electromotion-től, hogy ha zongorázni tudnám a különbséget, akkor milliárdos lennék belőle.
De. Mozira nem kell ML ESL. Eszembre sem jutna. Mozira az kell, ami x éve nálad volt, amikor ott voltunk. Nem kell finomkodni. Talán emlékszel mikor az eget fürkészve vártam a vihart, mert dörgött az ég. És kellett vagy fél perc mire leesett, hogy az 50 méterre odébb lévő moziszobából jött a hang, valami elemi erővel. Ott volt a lesajnált Clarus a hozzá való végfokkal, de a Transformers 2 elejét meggyőzőbben adta elő, mint a nagyságrenddel drágább ML mélysugárzó. Az ML biztos pontosabb volt, meg anyámkínja, de a Clarustól elfelejtettem levegőt venni. Ez a szett, annak egy egységesebb, még nagyobb méretű variánsa. Persze, hogy nem ugyanaz, de a filozófia igen.
Tudod, mint a kanapéd. Azt hiszem elég finoman fogalmazok, ha azt írom, hogy nem egy katalógusbarát darab. De százszor jobban megfelelt a célnak, mint mondjuk a DC nagyszobájában lévő, ami színes, szagos, de nagyon kényelmetlen.
Nekem a Crown végfokokkal egy bajom van, hogy olyan alapazaja van, hogy kiveri a fülem, főleg, ha magas érzékenységű (pl. JBL) hangsugárzókkal párosítjuk. Ezzel nem tudnék együtt élni, de ezt leszámítva szerintem is ez a mozi.
(Zárójelben azét hadd jegyezzem meg, hogy ha pénz nem számít alapon technikai értelemben beszélgetünk, akkor egy Crownnál nyilván sokkal jobban szól egy MF és egy Pro rendszernél sokkal jobb szól egy minőségi consumer. De nem ér annyit, sőt a moziérzés nem is a effajta minőségről szól.)
Mondom mindezt úgy, hogy 40 felett már nem kedveltem a hangos mozit, így 50 felé pedig kifejezetten elutasítom.