Végülis egy baromi nagy kör után megérkeztél oda, ahonnan indultál. A böszme Proson hangsugárzók és a fél szekrény méretű Clarus mélysugárzó. Már akkor mondtam, hogy egy mozi nem ér többet, az úgy volt jó, ahogy volt. Bruttkó nagy hang, gatyalengető mélyek.Cutler írta: ↑2019.07.23., kedd 10:27Hát annyira részletesen nem tudok írni még a hangról, mert eléggé új számomra is. Inkább a miérteket tudom leírni és az ide vezető útról tudok beszámolni, hátha valakit érdekel.
Szögezzük le az elején, hogy számomra a zene nagyon sokadrangú, ez az évek alatt még jobban háttérbe szorult. Nekem a moziszoba, a filmekről szól, szinte 100%-ban.
A lényeg, hogy az általam kedvelt Martin Logan szettet egy használt pro cinema szett váltotta, amely hozza az általam elvártakat, mind minőségre, mind mennyiségre.
Most mondhatnám, hogy járom a saját utam, de ez csak részben igaz.
Nálam a szemlélet változást a 2 és fél evvel ezelőtti ISE kiállítás hozta, ahol az Alcons Audio, hatalmas hangszórós rendszere mindent vitt. Amely bár csúnyácska volt, a kiállítás sok versenyzője között, de a hangja vert mindent.
Erre az élményre tett rá egy lapáttal Hiccusz JBL Pro-Crown rendszere, akinél azt is megtapasztaltam, hogy ezek a bazi nagy hangfalak, kicsi térben is nagyon jól működnek.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Pro Cinema az otthonunkban
Re: Moziszoba építés
Így vanszepi0808 írta: ↑2019.07.23., kedd 14:57Tehát akkor a mély, az 80 és 500 Hz között dolgozik és a tölcséres az ami 500 és 20.000 Hz között? Érdekes.-KP- írta: ↑2019.07.23., kedd 14:46Hogy mennyire gyors a középtartományban? A válasz az, hogy semennyire, mert nem kell dolgozzon ott. Az S2000-et 500hz-en váltják át a kompressziós magasra, az S1500-at 800hz-en. Ez az amit az olcsó pici 1 inches szövet dómokkal nem lehet, mert elfüstölne pillanatok alatt.
És mivel, az S-2001 egy hangváltó nélküli típus, ezért az, az XLS Crown-okkal van megoldva. A 2002 egyik csatornája hajtja a 38-as mélyet, a másik csatorna meg a tölcséres magasat. A DSPben meg be van állitva a LPF és a HPF 500 Hz-re.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Némi érdekesség, a Logannél is 500hz-en váltják a panelt :) Szóval ebből a szempontból hasonló a kettő.Cutler írta: ↑2019.07.23., kedd 15:03Hát én senkit se kívánok meggyőzni semmiről, csak annyit mondanék, hogy teljesen más világ attól, amit a többség a 10-20 centis hangsugárzóival megszokott. Mondom ezt úgy, hogy a Logan sztatikusok is azért tetszettek nekem, mert a nagy panel miatt, amik ugye teljes felületen szóltak és nagyobb, teresebb hangot csináltak egy átlagos frontnál, de ezek még a Logantól is jóval eltérőbbek.
Köszi!
Re: Moziszoba építés86677
Hát én senkit se kívánok meggyőzni semmiről, csak annyit mondanék, hogy teljesen más világ attól, amit a többség a 10-20 centis hangsugárzóival megszokott. Mondom ezt úgy, hogy a Logan sztatikusok is azért tetszettek nekem, mert a nagy panel miatt, amik ugye teljes felületen szóltak, nagyobb, teresebb hangot csináltak egy átlagos frontnál, de ezek még a Logantól is jóval eltérőbbek.
Köszi!
Tehát akkor a mély, az 80 és 500 Hz között dolgozik és a tölcséres az ami 500 és 20.000 Hz között? Érdekes.-KP- írta: ↑2019.07.23., kedd 14:46Hogy mennyire gyors a középtartományban? A válasz az, hogy semennyire, mert nem kell dolgozzon ott. Az S2000-et 500hz-en váltják át a kompressziós magasra, az S1500-at 800hz-en. Ez az amit az olcsó pici 1 inches szövet dómokkal nem lehet, mert elfüstölne pillanatok alatt.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- -KP-
- V.I.P.

Hogy mennyire gyors a középtartományban? A válasz az, hogy semennyire, mert nem kell dolgozzon ott. Az S2000-et 500hz-en váltják át a kompressziós magasra, az S1500-at 800hz-en. Ez az amit az olcsó pici 1 inches szövet dómokkal nem lehet, mert elfüstölne pillanatok alatt.
Bármit csinálok, akkor is az idézettnek a hozzászólásába írja az én írásomat.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Cutler írta: ↑2019.07.23., kedd 12:57Köszi.szepi0808 írta: ↑2019.07.23., kedd 11:37S-2001, a 3 LCR
C-118-A, a 2 szub
SR-10-AN, a 8 surround és atmos
Mivel a kábelezését megcsináltam, ez utóbbi még 4 db-al bővülni fog, 2db Front Wide és 2 db középső atmos szerepébe. Ez jövőre fog szerephez jutni, amikor jön az új 16 csatornás Anthem processzor/ok.
Fotó nincs, a vászon mögött van az érdemi rész
Esetleg 1db, még amikor ideiglenesen próbálgattam a vászon elött az LCR-eket.
Érdekes egy otthoni moziban ilyen hangsugárzókat látni. A frontokban majdnem 40cm-es a mélyközép, hogy mennyire tud ez részletező és gyors lenne a középtartományban, azt hallani kellene. Gratulálok és jó mozizást kívánok hozzá!
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szepi0808 2019.07.23., kedd 14:45-kor.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
szepi0808 írta: ↑2019.07.23., kedd 11:37S-2001, a 3 LCR
C-118-A, a 2 szub
SR-10-AN, a 8 surround és atmos
Mivel a kábelezését megcsináltam, ez utóbbi még 4 db-al bővülni fog, 2db Front Wide és 2 db középső atmos szerepébe. Ez jövőre fog szerephez jutni, amikor jön az új 16 csatornás Anthem processzor/ok.
Fotó nincs, a vászon mögött van az érdemi rész
Esetleg 1db, még amikor ideiglenesen próbálgattam a vászon elött az LCR-eket.
- Csatolmányok
-
- IMG_6787.JPG (1.91 MiB) Megtekintve 5256 alkalommal
- -KP-
- V.I.P.

Talán le merhetem írni, kaptam egy ilyen tippet:
"A Westend a 3/4/14-en kívül full KCS, nekem nagyon tetszik. Az 1-es és 2-es terem friss, ott a procik fél évesek, és jól be lettek mérve, azt hallgasd meg, ha lehet. Arra már nem emlékszik senki, hogy melyik teremben, de van 1800, és az a legkisebb, de háromutas már nincs."
"A Westend a 3/4/14-en kívül full KCS, nekem nagyon tetszik. Az 1-es és 2-es terem friss, ott a procik fél évesek, és jól be lettek mérve, azt hallgasd meg, ha lehet. Arra már nem emlékszik senki, hogy melyik teremben, de van 1800, és az a legkisebb, de háromutas már nincs."
- -KP-
- V.I.P.

Bocsánat, félreértettelekszepi0808 írta: ↑2019.07.23., kedd 11:37Igen? Ezt én is megtaláltam, de én arra vagyok kíváncsi, hogy a Tibi milyen típusokból építette fel a rendszerét?-KP- írta: ↑2019.07.23., kedd 11:33Szepi, google a barátod :)
http://kcsspeakers.com/en/2-way-passive-operation.html
Amúgy sok mindent lehet mondani rájuk, de hogy kompaktak lennének, azt nem :)
A Kompaktot sem erre értetettem, hanem a hagyományos LCR-ekre.
Ez is egy irányvonal, és akinek ez tetszik szerencsére választhatja. Az hogy most volt használtban is az meg csak "hab a tortán" ahogy Cutler írta.
Legalább színesedik a hazai mozifelhozatal a pro vonallal!
Az biztos hogy az ember emocinális lény, így a bemutatók nagyban formálják az ízlesét, és egy érzést akar az ember az otthonában újra és újra átélni.
Bízom benne hogy Cutlernek ez maradéktalanul sikerül az új rendszerével!

Legalább színesedik a hazai mozifelhozatal a pro vonallal!
Az biztos hogy az ember emocinális lény, így a bemutatók nagyban formálják az ízlesét, és egy érzést akar az ember az otthonában újra és újra átélni.
Bízom benne hogy Cutlernek ez maradéktalanul sikerül az új rendszerével!
Igen? Ezt én is megtaláltam, de én arra vagyok kíváncsi, hogy a Tibi milyen típusokból építette fel a rendszerét?-KP- írta: ↑2019.07.23., kedd 11:33Szepi, google a barátod :)
A Kompaktot sem erre értetettem, hanem a hagyományos LCR-ekre.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- -KP-
- V.I.P.

Szepi, google a barátod :)
Lehet tudni a rendszer felépítését és a típusokat, esetleg képek?
Egyre elterjedtem már hazánkban is az LCR, én is ajánlom nem csak mozira, sőt nappaliban a kompakt hangsugárzói miatt is egyre többen választják ezt a nagy frontos felállás helyett.
Egyre elterjedtem már hazánkban is az LCR, én is ajánlom nem csak mozira, sőt nappaliban a kompakt hangsugárzói miatt is egyre többen választják ezt a nagy frontos felállás helyett.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Ezt a vonalat talán szub oldalról érdemes indítani. Az jól prezentálhatja a teljes kiépítést/átépítést. Hiszen a jellemzők minden téren megvannak. Ráadásul töredék áron, még újonnan is.
Csak jelzem, aki a KCS márka iránt érdeklődik, van magyarországi forgalmazó.
Csak jelzem, aki a KCS márka iránt érdeklődik, van magyarországi forgalmazó.
- -KP-
- V.I.P.

Nekem csak egy rövid időre volt alkalmam meghallgatni. Akinek a mozi a fontos, és nem akar mozibontásból leharcolt darabokat venni, annak az új árukat is bőven megérik. Sőt... De szerintem zenén se lehetnek rosszak. Van itt a fórumon olyan személy, aki JBL 3678-at használ, csak zenére, és szerinte az eddigi legjobb hangfala, pedig volt már jó pár igen nagy nevű és nem olcsó high end hangfala... Illetve amit kritizáltak "odaát", a lekerekített magasak már nem annyira jellemzőek itt, a surroundokon is ki lehet iktatni az x-curve-t, a frontokon meg ha van is, a dirac, anthem arc úgyis helyrerakja... Amivel nem foglalkoznak itt az a csili vili fafurnér, meg a feleség tűrést segítő max. 18-20 centi széles max. 80-90 centi magas dobozméret,amibe utána piszlicsáré 5 inches nyekergőkkel kell kínlódni.. Ezek igazi valódi ember méretű falak nagyrészt,és ez így van jól, kivéte talán a legkisebb modelleket...
Hát annyira részletesen nem tudok írni még a hangról, mert eléggé új számomra is. Inkább a miérteket tudom leírni és az ide vezető útról tudok beszámolni, hátha valakit érdekel.
Szögezzük le az elején, hogy számomra a zene nagyon sokadrangú, ez az évek alatt még jobban háttérbe szorult. Nekem a moziszoba, a filmekről szól, szinte 100%-ban.
A lényeg, hogy az általam kedvelt Martin Logan szettet egy használt pro cinema szett váltotta, amely hozza az általam elvártakat, mind minőségre, mind mennyiségre.
Most mondhatnám, hogy járom a saját utam, de ez csak részben igaz.
Nálam a szemlélet változást a 2 és fél evvel ezelőtti ISE kiállítás hozta, ahol az Alcons Audio, hatalmas hangszórós rendszere mindent vitt. Amely bár csúnyácska volt, a kiállítás sok versenyzője között, de a hangja vert mindent.
Erre az élményre tett rá egy lapáttal Hiccusz JBL Pro-Crown rendszere, akinél azt is megtapasztaltam, hogy ezek a bazi nagy hangfalak, kicsi térben is nagyon jól működnek.
Akkor volt egy hirtelen felindulásom, hogy cserélek, de mivel JBL-t csak újan lehetett volna beszerezni, azok ára meg kb ott lett volna, mintha eladom a Logan szettemet. Ezért úgy döntöttem, hogy nem vagyok a magam ellensége és nem veszek több hetes-hónapos nyűgöt a nyakamba, amivel az eladás és a mozi átépítése járt volna. Főleg úgy, hogy pénzben ugyanott lettem volna vagy esetleg kicsit még mínuszban is.
Így elvetettem az ötletet és élveztem tovább a meglévőt, ami nagyszerű produkciót nyújtott, így azért nem voltam elégedetlen.
Ezen az elégedettségen kicsit csorbított, amikor decemberben a HM Stúdió Synthesis rendszerét fülelhettem meg. Ez ugyanis újra előhozta bennem a vágyat a hatalmas membrános hangfalak iránt, mert ezt a fokú, öblös, testes hangot csak ilyesmi rendszerektől hallottam. Az idei ISE se könyítette meg a dolgom, mivel az Alcons ismét odatette magát, amihez szorosan zárkózott az Aurea, a Synthesis és a Procella is. Itt a kiállításon kristályosodott ki számomra teljesen, hogy az ilyen nagymozis megközelítés áll legközelebb hozzám. Például az Paradigm hiába állított ki egy nagyon drága, a zászlóshajó hangfalaiból álló szettet, amit ráadásul erős és szintén drága Anthem végfokokkal hajtottak és amúgy szuperül is szólt, mert számomra ezek a hifis hangfalak nem tudták, ami az én kedvencem, a kompromisszum mentes, nagy mozis hangot.
Persze annyiban jó helyzetben voltam, hogy a felsorolt rendszerek sokkal drágábbak, mint a korábban említett JBL Pro szett, így nem fájdítottam a szívem.
Aztán májusban egy kedves barátom felhívta egy használt hangfalakból álló szettre a figyelmemet, amiről igazából azt se tudtam, hogy eszik-e vagy isszák, csak annyi látszódott, hogy hasonlít kinézetre a JBL Pro szériára.A márka neve K.C.S. Egy spanyol, a kereskedelmi mozikba gyártó cégről van szó. A neten találtam pár hivatkozást róluk, amik biztatónak tűntek és mivel nem volt messze Ausztriában a hely, ahol árulták és meglehetősen kedvező volt az ár is, így belevágtam.
Igazaból 10 napja lettem nagyjából kész az átalakításokkal, ami magába foglalta a szoba teljes átkábelezését a vászon alól, az előtérbe,ide került ki ugyanis az összes elektronika és a vetítő is. A Pali féle Projectiondesign is ezért jöhetett szóba, mert a mozin kívűl nem zavaró a nagy működési zaja.Azért nagyjából kész a rendszer,mert az egyik szub még hiányzik a rendszerből, de még így is maximálisan elégedettnek mondom magam, ha a kép és főleg a hang minőségéről beszélek.
Az meg, hogy mindezt töredék áron, a régihez képest, számomra a hab a tortán.
A lényeg, hogy köszönettel tartozom Hiccusznak, hogy felvállalta hazánkban az úttörő szerepét és elsőként csinált Pro Cinema összetevőkből házimozit, amely nagyban befolyásolta az én döntésemet is.
Kedves Hölgyeim és Uraim!
Valószínűleg atomot robbantok a következö sorokkal, de sebaj, hátha segít másnak aki mondjuk moziszoba építési szakaszban van.(És hasonló élményre vágyik a leendő szobájában, mint amit megtapasztaltam)
Szerencsém volt Cutlernél meghallgatni a moziszobája produkcióját, ezúton is köszönöm a lehetőséget!
Tibi felvetette, hogy írjak a tapasztalatokról - először berzenkedtem a "feladattól", majd eszembe jutott, lehet ezzel segítek valakinek.
A szoba kisebb-nagyobb átalakításon esett át mind kép, mind hangfronton - a produkció pedig fergeteges VALÓDI MOZIS hangzás! Hibátlan volt a térérzet, a hangnyomás, minden!
A vetített kép esetében az Epson helyett egy két izzós ProjectionDesign. (Barco) gép teszi a dolgát - a vásznon megjelenő kép pengeéles, részletgazdag - szuper!
A hangoldalról Tibi majd ír részletesen, ha úgy gondolja.
A végkifejletet lelövöm most: ilyen eredményt - véleményem szerint! - elérni CSAK
- AT vászon,
- nagy érzékenységű, nagy membránfelületű LCR hangsugárzók telepítésével,
- jó processzor és
- erős végfokok
alkalmazásával lehet! És igen, zenén is kiválóan teljesített a rendszer.
Belenéztünk a Ready Player One verseny jelenetébe - a pénzérmék csörgése, a bontó golyó dübörgése, King Kong tombolása mind körülöleltek és az effektek megfelelően pozícionáltak voltak.
Everest helikopteres mentés jelenetnél a részletgazdagság tűnt fel - az apró hó és jégdarabok kopogtak körülöttünk - közben a rotorok robajlása a frontoldalt töltötte meg.
Láttuk a vásznon James Bondot házat felrobbantani a Spectre elején és a John Wick 2 földalatti lövöldözős jelenetét is - ezek is mind erősítették a tapasztalatomat.
Röviden ennyi - biztos lesznek még látogatók, hagyok nekik is írnivalót. :)
Üdv A.
Valószínűleg atomot robbantok a következö sorokkal, de sebaj, hátha segít másnak aki mondjuk moziszoba építési szakaszban van.(És hasonló élményre vágyik a leendő szobájában, mint amit megtapasztaltam)
Szerencsém volt Cutlernél meghallgatni a moziszobája produkcióját, ezúton is köszönöm a lehetőséget!
Tibi felvetette, hogy írjak a tapasztalatokról - először berzenkedtem a "feladattól", majd eszembe jutott, lehet ezzel segítek valakinek.
A szoba kisebb-nagyobb átalakításon esett át mind kép, mind hangfronton - a produkció pedig fergeteges VALÓDI MOZIS hangzás! Hibátlan volt a térérzet, a hangnyomás, minden!
A vetített kép esetében az Epson helyett egy két izzós ProjectionDesign. (Barco) gép teszi a dolgát - a vásznon megjelenő kép pengeéles, részletgazdag - szuper!
A hangoldalról Tibi majd ír részletesen, ha úgy gondolja.
A végkifejletet lelövöm most: ilyen eredményt - véleményem szerint! - elérni CSAK
- AT vászon,
- nagy érzékenységű, nagy membránfelületű LCR hangsugárzók telepítésével,
- jó processzor és
- erős végfokok
alkalmazásával lehet! És igen, zenén is kiválóan teljesített a rendszer.
Belenéztünk a Ready Player One verseny jelenetébe - a pénzérmék csörgése, a bontó golyó dübörgése, King Kong tombolása mind körülöleltek és az effektek megfelelően pozícionáltak voltak.
Everest helikopteres mentés jelenetnél a részletgazdagság tűnt fel - az apró hó és jégdarabok kopogtak körülöttünk - közben a rotorok robajlása a frontoldalt töltötte meg.
Láttuk a vásznon James Bondot házat felrobbantani a Spectre elején és a John Wick 2 földalatti lövöldözős jelenetét is - ezek is mind erősítették a tapasztalatomat.
Röviden ennyi - biztos lesznek még látogatók, hagyok nekik is írnivalót. :)
Üdv A.
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j