Sikerült két filmet megnéznem az utóbbi hetekben.
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald / Legendás állatok: Grindelwald bűntettei
A szokásos mantrát tudom igazából mondani. Akinek nem tetszettek a Harry Potter filmek, vagy az előző rész (Legendás állatok és megfigyelésük) az ne nézze meg. Akinek tetszett az előző rész és kedveli a HP univerzumot, annak ajánlott, de:
Én egyáltalán nem tartom magam HP fannak, de nekem bejött az előző rész. Ez a rész is tetszett, de ez már nem olyan jó, mint az első rész. Kicsit rétestészta feelingem van, pont mint a Hobbitnál is volt. Ahol ugye adott volt egy történet, amit szépen le lehetett volna vezetni maximum két részben, de a biztos kasszasiker miatt, inkább elnyújtották három részre. Na itt is valami hasonló történt. Az imdb-s 6,6-os átlag talán reális.
Alita: Battle Angel a másik.
Elsősorban a fiatalabb korosztálynak készült érzésem ez is. A sztorija kissé klisés, egyszerű, néhol kissé szirupos. Látványvilág jó volt, a dts-hd hang is nagyon bejött. Itt az imdb-s 7.5-es átlag pontszámot azért túlzónak érzem. Ez is inkább olyan 6,5 max. 7 körüli.
Ugyan egyik film se váltja meg a világot, de
számomra ezek sokkal inkább értékelhetőek, mint a Marvel - DC vonal... Filmnézés közben nem kezdtem a telefonom nyomkodni, és nem kezdtem azon gondolkodni mi a francért kezdtem el, mint pl. a Mortal Engines, vagy az Aquaman alatt.