Sofia Helin zseniális + aki összehozta a szereppel. Lazán Oscar díjas alakítás, csak hát ott ugye ...
Maradtak még elvarratlan szálak, szóval lehetne még 4-5 évad ...
Következik a Forbrydelsen, remélem ez is jó lesz.
A helyzet az, hogy egyre kevesebb dolgot nézek (ebben az évben még nem néztem végig összesen 10 filmet), nem az érdeklődés, hanem a (lelkifurdalás nélkül) ráfordítható idő hiányzik; a neten is jóval kevésbé vagyok aktív egyéb fórumokon - ezen sose voltam az.

Ez nem csoda, mert a Netflix tényleg ontja magából az új tartalmakat itthon is. Csak valahogy a mennyiség a minőség rovására megy. Mostanában alig találok magamnak néznivalót a Netflixen, amit mostanában nézni tudtam, az is egy új természetilm sorozat, igaz abban a műfajban a "feltétlenól ajánlott" kategóriába tartozik: az Our Planet David Attenborugh-val.
Ha jól láttam, "csak" a premium növekszik, vagy legalábbis a standard nem változik (a basic-ot nem tudom), mert a standard a táblázat szerint most is annyi, mint eddig volt (nekem ez utóbbi van).Aszpirin írta: ↑2019.07.15., hétf. 08:16...
Jelentősen drágul a Netflix: én tegnap kaptam az üzenetet, hogy a jelenleg havi 3290 Ft.-ba kerülő Premium (UHD képet tartalmazó) előfizetésem ára augusztustól 3990 Ft-ra emelkedik.
...
Jó apropót teremtettek nekem ezzel arra, hogy elgondolkodjak, kell-e nekem még ez a Netflix, mert egyre kevesebb jó minőségű, nézhető film / sorozat van rajta.
...

Elkezdtem, nekem már az 1. rész is bejön, csípem a skandináv hangulatot.MGMART írta: ↑2019.07.04., csüt. 17:44Bron/Broen 1-4 évad
Azt kell mondjam egy zseniális gyöngyszem született a bűnügyi filmek műfajában.
Az igazat megvallva nehezen hangolódtam rá a sorozatra mert sehogy sem tudtam megkedvelni a főhős karakterét.Az autizmus egy válfajával az Asperger szindrómával él együtt.Ez dióhéjban azt jelenti, hogy nem képes érzelmek kimutatására, átélésére és mások érzelmeivel sem tud mit kezdeni.
A sorozat végig tudta tartani a színvonalat és a feszültséget. A negyedik évad baromira erős lett.Itt csúcsosodik ki több korábbi történetszál ezért így egyben kerek az egész.
Már koppintották. Amerikai-mexikói, brit-francia és orosz-észt verzió is készült.Az eredeti svéd-dán.
Ja, oszt' ha becsuk a Steam, vagy csak törölnek valmit, fújhatod a gyüjteményed.Gabo írta: ↑2019.07.05., pén. 17:56...
B. "megveszik a blurayt"
...de minek kínlódni ezzel? Van itt valaki, aki a PC-s játékokat megveszi, és ezt nem Steam-en, hanem korongokkal sz@rakodik? Hiába adnák itthon is olcsón, én akkor se venném meg, nem is tudom sehova se bedugni. Viszont ha lenne egy Steam rendszerű áruház akciókkal, akkor félretenném a torrentet.
...

A. Szerintem összetévesztesz engem a KSH-val meg a google keresőjével.Gabo írta: ↑2019.07.05., pén. 17:56A. "A nyugati piacon nem divat a torrentezés"
Erről valami link, összehasonlítva a keletivel (azonos lélekszámú országokkal, mondjuk Portugália/Ausztria vs Magyarország)?
B. "megveszik a blurayt"
A Blu-ray-t rendelgetni kell, postázzák, valamibe dugdosni/cserélgetni kell, szóval macerás. És ehhez külső player is kell. Nyugaton nem divat a HTPC? Abban is össze lehet hozni HDCP2.2-es láncot, de minek kínlódni ezzel? Van itt valaki, aki a PC-s játékokat megveszi, és ezt nem Steam-en, hanem korongokkal sz@rakodik? Hiába adnák itthon is olcsón, én akkor se venném meg, nem is tudom sehova se bedugni. Viszont ha lenne egy Steam rendszerű áruház akciókkal, akkor félretenném a torrentet.
Streaming-nek meg gyengébb a minősége, lásd 2. pontod.
C. "Ezért nem a mozi fele fognak menekülni, hanem a bluray helyett alternatív megoldásokat keresnek."
Mi ez az alternatív megoldás, ami hozza a BD (UHD-BD) minőséget?
A. "A nyugati piacon nem divat a torrentezés"Quetz írta: ↑2019.07.05., pén. 17:08Ez az elmélet több sebből vérzik.
1. A nyugati piacon nem divat a torrentezés, megveszik a blurayt, vagy megnézik valami streaming szolgáltatónál. Ráadásul rengeteg akció van, sokszor egy mozijegy áráért megkapod a filmet blurayen.
2. Mivel a házimozi rajongók, akiknél számít a minőség, sokszor a moziknál jobb minőségű hangrendszerrel rendelkeznek. Ezért nem a mozi fele fognak menekülni, hanem a bluray helyett alternatív megoldásokat keresnek.

Ez az elmélet több sebből vérzik.Gabo írta: ↑2019.07.05., pén. 13:36Ez a kettő hogy jön össze? Ha lapos TV-re optimalizálnak, akkor 16:9-es képarány kellene nem?
Nekem van egy összeesküvés elméletem: ezért csinálják gagyira az otthon nézhetőt, hogy visszaszorítsák a torrentező házimozisokat, és inkább kereskedelmi mozik irányába terelgessék őket...
"a filmet kizárólag IMAX kamerákkal forgatták, ... sem IMAX képarány nem lesz."
Nem tudom.

Oh, ezt nem tudtam. De vajon ingyen volt a fű a közönségnek, hogy minden apróságra hangosan röhögnek? vagy felmutatják nekik a táblát, hogy "most tessék röhögni"?
Pedig, azon régivágású sorozatok közé tartozik, amit ÉLŐ KÖZÖNSÉG előtt vettek fel.

Én is pár napja nekikezdtem, de sajnos számomra az első évad első részével ért véget. Utálom, amikor helyettem röhögnek egy sorozatban

Hát pedig én is azt olvastam, hogy a Disney a lapstévések miatt csinálja ezeket a dinamikátlan hangkeveréseket.Hiccusz írta: ↑2019.06.28., pén. 11:53Akkor a nagy többség véletlenül lett jó? UgyammáááQuetz írta: ↑2019.06.27., csüt. 22:24Lapos TV-re és soundbarokra optimalizálnak. A hobbista házimozisok, akik referencia hangminőséget tudnak produkálni otthon, szinte számba se vehető tétel a többi vásárló mellett.terminátor76 írta: ↑2019.06.27., csüt. 08:56Vajon mért ilyen gyenge minőségűek a Disney hangkeverések az elmúlt pár évben? Komolyan érdekelne. Nem hiszem, hogy ott mindenki botfülű lenne.![]()
![]()
Akkor a nagy többség véletlenül lett jó? UgyammáááQuetz írta: ↑2019.06.27., csüt. 22:24Lapos TV-re és soundbarokra optimalizálnak. A hobbista házimozisok, akik referencia hangminőséget tudnak produkálni otthon, szinte számba se vehető tétel a többi vásárló mellett.terminátor76 írta: ↑2019.06.27., csüt. 08:56Vajon mért ilyen gyenge minőségűek a Disney hangkeverések az elmúlt pár évben? Komolyan érdekelne. Nem hiszem, hogy ott mindenki botfülű lenne.![]()

Korrekció: HDR10+ nem lesz a lemezen. Sima HDR10 igen.Hiccusz írta: ↑2019.06.27., csüt. 08:21Bosszúállók: Végjáték
Annak ellenére, hogy július 30-án Dolby Vision-nel fogják elérhetővé tenni a streaminget, sőt, a filmet kizárólag IMAX kamerákkal forgatták, az augusztus 13-i UHD kék rája lemez premieren sem HDR10, sem IMAX képarány nem lesz. Ha ezek után még ráadásul a Dolby Atmos hangja is ugyanolyan tré lesz, mint sok, korábban megjelent Disney produkció hangja, akkor a fanok lebontják Floridában cinderella kastélyát, az tuti.