Neked is microperforált vásznad van. Tényleg annyira katasztrófa nézni? Hogy bírod?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Sony VPL-XW5000
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
2db SVS SB5000
Szepi házimozi: https://avxforum.hu/forum/viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
2db SVS SB5000
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Ha pedig magadnak csinálod, még olcsóbb... igaz, "akusztikai gyapotot" nem fogsz tudni szerezni, mert az csak eladóknak készülSSDWOB írta: ↑2019.05.22., szer. 15:07Ha eljutok az akusztikai problémához, én velük szemeztem:
https://perfectacoustic.hu
Nem tűnik egy egy panel olyan soknak.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
NAS:Dorian írta: ↑2019.05.22., szer. 14:33NAS:
Igény kérdése. Nem csak méregdrága NAS létezik, a Zyxelt asszem 30-ért vettem, és pont ugyanúgy lehet a tárolt médiát nézni vele a hálózaton. Nem kell mindenkinek 2x6 GB tárhely sem.
Akusztika:
Egy akusztikai panel az adott helyiségbe, mérés után meghatározott. Miért számítana, mi indokolná az eladását egy költözésen kívül? Persze biztos van aki évente költözködik, de azért ez igen kis százalékban jellemző...
Onnan indul, hogy vki rádug egy usb-s házzal egy 500gb-os vinyót a média lejátszóra, de lehet aki AT-s vásznat meg fasza rendszert akar, az kicsit többet szeretne ennél. Mi napestig beszélgethetünk erről, úgyis a kérdező dönt és mondja meg a tutit. Az biztos hogy ez ennyibe kerül és maga a termék jó (nekem egy 4 lemezes van - 350e volt ds416+4x6tb hdd raid5-be.)
Akusztika
Természetesen KR panelek ár érték arányban jók. Én csak egy másik vetületét írtam le az egésznek.
Csak a példa kedvéért:
- Egy neves gyártó panelja 100 egység - 5 év múlva el tudom adni 65 egységért, mert állapota nem változik, amit új korában tudott azt tudja most is.
- Egy nevenincs (no offense!) gyártó panelja ugyanerre 35 egység - 5 év múlva eladom 15 egységért, ha szerencsém van. Máris nem akkora a különbség árban ugye?
Nyilván változik a szoba, ha nem arról beszélünk, hogy van egy szoba 4 fallal, 3 fotellel, 1 vászonnal szembe és semmi mással. Van ilyen szoba a HMS szobái ilyenek, fasza kép meg a hang, de számomra nem jó bennük ülni, megmondom őszintén. Nekem ez az üres szoba nem jön be, nincs meg a mozi feeling. Számomra +2 figura, pár könyv, képek a falon, filmek egy polcon, néhány díszdoboz adja meg azt hogy ez igen, az én mozim, én válogattam össze őket, stb.
Ha eljutok az akusztikai problémához, én velük szemeztem:Dorian írta: ↑2019.05.22., szer. 14:33NAS:cisco írta: ↑2019.05.22., szer. 14:09Synology ds218 - sima 2 lemezes nas 90e - https://nas-meghajto.arukereso.hu/synol ... 395048829/
2db wd red 6tb - nas-ba való 60e/db - https://www.arukereso.hu/merevlemez-c31 ... 238388691/
Akusztika:
KR acoustic biztos jó paneleket gyárt töredékért, de az értéke 0 és eladhatatlan lesz ha mégsem kell, míg egy nevesebb gyártó panelje tartja az értéket
Igény kérdése. Nem csak méregdrága NAS létezik, a Zyxelt asszem 30-ért vettem, és pont ugyanúgy lehet a tárolt médiát nézni vele a hálózaton. Nem kell mindenkinek 2x6 GB tárhely sem.
Akusztika:
Egy akusztikai panel az adott helyiségbe, mérés után meghatározott. Miért számítana, mi indokolná az eladását egy költözésen kívül? Persze biztos van aki évente költözködik, de azért ez igen kis százalékban jellemző...
https://perfectacoustic.hu
Nem tűnik egy egy panel olyan soknak.
A szoba akusztika nem változik hacsak nem változtatsz a berendezésén.
Mivel a jó akusztikai "kezelés" helységre szabott így csak hasonló helységbe lehet eladni.
Hidd el a Kr is jó.
Mivel a jó akusztikai "kezelés" helységre szabott így csak hasonló helységbe lehet eladni.
Hidd el a Kr is jó.
NAS:cisco írta: ↑2019.05.22., szer. 14:09Synology ds218 - sima 2 lemezes nas 90e - https://nas-meghajto.arukereso.hu/synol ... 395048829/
2db wd red 6tb - nas-ba való 60e/db - https://www.arukereso.hu/merevlemez-c31 ... 238388691/
Akusztika:
KR acoustic biztos jó paneleket gyárt töredékért, de az értéke 0 és eladhatatlan lesz ha mégsem kell, míg egy nevesebb gyártó panelje tartja az értéket
Akusztika:
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Ez sajnos igaz. Viszont az új termékek közül statisztikailag kevés szokott beszarni, így az emiatt várható extra kiadás nem nulla ugyan (ez egy tényszerű kockázat ami csacskaság lenne tagadni) de mégis csak töredéke az első körben megspórolt pénznek.
A fenti eset egyébként sok éve volt és máig minden működik amit akkor vettünk, úgyhogy szerencsénk (is) volt ... meg a kockázatot is (szerintem) jól becsültem fel.
A valószínűségszámítást a mindennapi életben használva SENKI nincs "bebiztosítva" arról, hogy néha nem fogja keményen megszívni, hiszen ez a kockázat teljesen VALÓS és TAGADHATATLAN. Viszont ha "jól" kockáztatunk, akkor sokkal több esetben nyerünk, mint ahányszor "bukunk" és így az összes nyereség végül (pl. évek után) a sokszorosa lesz a "bukták" alkalmával "kidobott" pénznek. Nekünk szerencsénk volt, de ha 1-2 gép tényleg beszart volna, akkor sem lett volna ez az egész rossz "üzlet" összességében (a megspórolt nem kevés pénzből simán pótolható lett vonla az elromlott cucc és még mindig maradt volna belőle bőven).
Magánemberek kevesen gondolkoznak így, de szerintem mégis ez a helyes gondolkodás. A biztosítók pl. így gondolkoznak és sokmilliárdos hasznot termelnek évente (még úgy is, hogy néha valóban fizetniük kell egy-egy káresemény kapcsán). De az a haszon pontosan honnan is származik? Mit is termelnek a biztosítók egészen pontosan? Sokmilliárdos hasznot vágnak zsebre, de közben nem termelnek semmit? Vagyis igen: kockázatcsökkentés(re tett ígéretet) "termelnek" és ezt eladják milliárdokért, valakik meg ezért kifizet(nek) minden évben milliárdokat. A biztosítás a világ legjobb üzlete ... akkor miért ne legyek én a saját biztosítóm? Én pont ezt tettem: (50%) árengedmény fejében (át)vállaltam a kockázatot (a rövidebb maradék garanciát). A káresemény nem következett be, így zsebrevágtam a (pár milliós) "biztosítási díjat" (azaz az termékek árának kb. a felét) és így féláron szereltem fel a lakást gépekkel. Szerintem ügyes voltam ... de tudom, hogy kevesen fognak ezzel egyetérteni. :)
Bocs alul lőttem:
Synology ds218 - sima 2 lemezes nas 90e - https://nas-meghajto.arukereso.hu/synol ... 395048829/
Akusztika:
Nem a szivacsra gondoltam, hanem normális panelekre, ami mellé van görbe is, hogy mit tud. Egy basszuscsapda 350-500euro/db ezekből meg kell mondjuk csak előre a 2 sarokba 4-4db és akkor sehol egy diffúzor stb.
KR acoustic biztos jó paneleket gyárt töredékért, de az értéke 0 és eladhatatlan lesz ha mégsem kell, míg egy nevesebb gyártó panelje tartja az értéket, akárcsak egy fapaci vs aq kábel. AQ-t el lehet adni ebay-en is, fapaci kábeleit pedig kb csak az avx-en, de ha az avx-t lekapcsolják akkor vége. Jófogáson senki sem fogja tudni ki a fapaci (no offense!)
Tehát igen ezek pénzbe kerülnek és nem is kevésbe. Persze lehet vásznat építeni, meg paneleket gyártani, stb. de az nem azt jelenti, hogy ezek a termékek ne ennyibe kerülnének és végképp nem azt, hogy ennyit érnének...
Nem dupláztad meg csak fele annyit költöttél, azért ez nem mindegy, illetve mire megvettétek a kecót, lejárt mindről a gar ,majd ha beszarik vehetsz azonnal újjat ,jóval drágábban és akkor már kelleni fog azonnal, így nem vársz a jó ajánlatra majd..
Nézhetjük így is.. 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Pont most hangzott el velem kapcsolatban, hogy kicsi a világ, úgyhogy most kontrázok: pont ma este megyek Szigetszentmiklósra!!! (Ott lakik az emberke akivel együtt dolgozom, rendszeresen megyek arra, mindig este).
Elvigyek Neked egy (újonnan) 7 milliós meg mondjuk egy (szintén újonnan) 3 milliós (persze használt) projektort kipróbálni? Mivel ezek a gépek ma már nevetséges pénzért beszerezhetőek használtan (de a képük most is pont olyan, mint amikor a gyárból kijöttek) szóval lehet, hogy ha ezeken "szocializálod" a szemed, akkor egy csomó felesleges projektor-cserélgetéstől megkíméled magad a jövőben. Olcsó gépet is tudok vinni (Samu a600) ha érdekel pl. az összehasonlítás.
Abban is van ám logika, hogy NEM azt vesszük meg, amire éppen nagy szükségünk van, hanem mindig azt, amire tudjuk, hogy majd valamikor szükségünk lesz, hiába most nem kell még, de ha az adott pillanatban irreálisan olcsón beszerezhető, akkor meg KELL venni.
Mondok egy gyakorlati példát: amikor az előző lakásunk épült, egy évet albérletben laktunk. Néztük az akciós újságokat és az apróhirdetéseket és kb. mindent megvettünk, ami "irreálisan" olcsó volt (mert pl. valaki megvette de nem építette be, mégsem fért be oda, bemutató darab a boltban, stb.). Egy év alatt MINDENT összegyűjtöttünk ami az új lakásba (és a fürdőbe, konyhába) kellett és mindent 50% ár környékén (vagy még az alatt) vettünk meg és minden (lényegében) új volt (csak pl. kibontották a csomagolást). Ezen milliókat spóroltunk ... és csak annyit "vesztettünk", hogy tárolni kellett a dolgokat időközben (az meg nem volt gond).
Szerintem ebből akár egy mondást is lehetne csinálni. Pl: "ha mindent féláron veszel, akkor lényegében megdupláztad a pénzedet". Vagy ez hülyeség?
A szoba mérete 350x430 Tehát 430-vetítő hossza.
[/quote]
Akkor majdnem akkora mint nálam (370*400) igaz én keresztben vetítek.
310-re van a lencse, 45cm-t bukok a vetítő és a hátsó csatlakozók miatt, 15cm-t a front fal kezelése miatt. Ezt érdemes számításba venned mielőtt vászon méretet választasz és tájékozódj a kiválasztott vetítő vetítési arányáról is.
Nálam a vászon mellett vannak a hangfalak. Pest megyében vagyok én is, szivesen látlak.
[/quote]
Akkor majdnem akkora mint nálam (370*400) igaz én keresztben vetítek.
310-re van a lencse, 45cm-t bukok a vetítő és a hátsó csatlakozók miatt, 15cm-t a front fal kezelése miatt. Ezt érdemes számításba venned mielőtt vászon méretet választasz és tájékozódj a kiválasztott vetítő vetítési arányáról is.
Nálam a vászon mellett vannak a hangfalak. Pest megyében vagyok én is, szivesen látlak.
1-1 nevesebb gyártóval az akkor majdnem még plusz 1 milla...
Köszönöm toneetonee73 írta: ↑2019.05.21., kedd 20:41Szepiszepi0808 írta: ↑2019.05.20., hétf. 21:36A kérdés nem az volt, hogy mit tud egy jó többszázezres szőt, hanem a microperforált áráért nem veszel olyat.
Nálunk nem csak screenline van, pont a thxfan álltal linkelt lumene is. Nálunk nem az a szokás, hogy rugdossuk, köpködjük és feljelengetjük a többi céget, hanem hogy partnerként együttműködünk.
Ha lehet annyira tartsd már tiszteletben a többit, hogy ha idézed a hsz-ét akkor nem írod át az idézetet!Azt hiszem ez elvárható minimum.Én most vissza javítottam.
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 299
Sokan laktok a volt Club Speed kornyeken. Lehet anni egyutt is buliztatok

Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,
Pest megye, Szigetszentmiklós(ClubSpeed disco, és Küki :) hátha így sokaknak beugrik
A közlekedési dugók epicentrumában
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
A szoba mérete 350x430 Tehát 430-vetítő hossza.viragok írta: ↑2019.05.21., kedd 18:21Szerintem jó volna tudni, hogy mekkora a szobád hossza. A 400 cm-t a vetítő lencséjétől mérted vagy ez a teljes méret? Cisco jól fogalmazott ez fontos adat.
Nem sok vetítő tud ekkora távolságról 300 cm széles képet vetíteni.
Én is gondolkoztam hangáteresztő vàszonban a nagyobb képért , de sajnos a szobám mérete miatt nem tudok nagyobbat vetíteni a jelenleginél.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6710
Szepiszepi0808 írta: ↑2019.05.20., hétf. 21:36A kérdés nem az volt, hogy mit tud egy jó többszázezres szőt, hanem a microperforált áráért nem veszel olyat.
Nálunk nem csak screenline van, pont a thxfan álltal linkelt lumene is. Nálunk nem az a szokás, hogy rugdossuk, köpködjük és feljelengetjük a többi céget, hanem hogy partnerként együttműködünk.
Ha lehet annyira tartsd már tiszteletben a többit, hogy ha idézed a hsz-ét akkor nem írod át az idézetet!Azt hiszem ez elvárható minimum.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1732
Kicsi hát. Gyulai Pálról derült ki, hogy gyakorlatilag látótávolságon belül lakik egy olyan ismerősömtől, akinél évente többször megfordulok
Náalm is jártak már jó páran, éppen pár napja pld..
nem ismertük egymást ,de kiderült ,hogy rengeteg közös ismerősünk van.. kicsi a világ na.. 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Melyik megyében laksz? Ki lehet hozzád a legközelebb?
Sony VPL-XW5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
2db SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
2db SVS SB5000
Pont ez a helyzet nálam is. Ha gondolod, meg tudod nézni élőben, hogy ez mennyire találkozik az elképzeléseiddel.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond