SPOILER ALERT
Szerintem a legutolsó, 6. rész jó lett. (bárcsak el lehetne mondani ezt a 8. évad 4. és 5. részéről is...).
Tetszik, hogy "nemkonvencionális" a befejezés. Amikor a sárkány ott áll Havas Jon előtt, szinte biztos voltam, hogy szénné akarja majd égetni, és akkor kiderül, hogy Jon is egy Targaryen, akit nem fog a sárkány tüze; övé lesz a sárkány, és ő lesz a király. Ehhez képest: a sárkány szétolvasztja a vastrónt (aminek birtoklásáért nyolc évadon át ment a küzdelem) és egyszerűen elrepül, otthagyva Jont a valahogy nem túl meggyőző gyászában. Zseniális ez a jelenet, még ha (nem is kicsit) szájbarágós is a szimbolizmusa.
Tetszik, hogy végre értelmet nyer Bran léte, és tetszik az is, ahogy a "rendszerváltásnál" szó szerint kiröhögik a közvetlen demokrácia ötletét. Becsempésztek egy vicces jelenetet a nagy komolykodásba :-)
Az is tetszik, hogy végül Bran "csak" 6 királyság ura lesz, Észak nem hódol be, és erre mindenki rábólint.
Szerintem ezekre senki nem számított. Valószínűleg. És épp ezért jók ezek a fordulatok.
Az utolsó jelenet, amint az északi szabad emberek bevonulnak a havas erdőbe, szerintem nagyon jó befejezés, és hajaz az első évad legelső jelenetére, ami szintén egy havas erdei jelenet, ha jól emlékszem.
Szerintem a történet nagyon jó befejezést kapott ezzel az epizóddal, kerek lett, VÉGE.
Kár, hogy mindent, ami ide vezetett a 8. évadban, szánalmasan összecsaptak, és borzalmas karaktergyilkosságokat követtek el a utolsót megelőző epizódokban. Az Éjkirály, Dany, Cersei, stb. egyszerűen többet érdemeltek volna a forgatókönyvíróktól. Szintén csak szerintem.
A több kritikában is olvasható logikai bukfencek pedig hidegen hagynak, mégis miért várnuk el, hogy a logika egy ilyen fantasy-világban ugyanúgy működjön, ahogy a miénkben?