régi felső kat. dlp projektor vs új fake4k lcd projektor.
Kis segítség:
A hdmi kábel minden variációnál ugyan az lesz
A JVC X5900 milyen az Epson w9300/9400-hoz???
Mert ez is 1misi körül kapható volt akciósan. Nem vett senki?
Az első ponttal kapcsolatban NINCS köztünk vita, ez sajnos tény. Én is (ahogy bárki más is) bármikor kaphatok egy szívinfarktust vagy agyvérzést és szagolhatom alulról az ibolyát másnap. Ez valós kockázat ... de ugyanígy egy cég is csődbe mehet bármikor. Mindkettő valós lehetőség, de mindkettőnek kicsi a valószínűsége a következő mondjuk egy évben.cisco írta: ↑2019.05.13., hétf. 22:20...
Két dolog szokott kimaradni a gondolatmenetből.
1. ... nekem nincs rá garancia, hogy te fél év múlva még elérhető leszel és az általad említett összegekért megszereled az enyémet is, így a matek kijön, de "garancia" nincs rá, ez pedig kockázat.
2. Eszköz oldalról közelítitek meg a hobbit, pedig forrás oldalról kéne. Nekem ez a hobbi mindig a filmekről és koncertekről szólt...
Pali: igazad van! Jó képe van az általad kedvelt gépeknek.
No, itt pici félreértés van. NEM a gépekbe vagyok szerelmes, hanem a képbe, amit vetítenek. Ezt most egy Baba-Barco-n írom és még a "sima" Windows-ban is állandóan meglepődöm, hogy milyen éles és kontrasztos a kép. Magyarul ez egy "graphics grade" vetítő (a régi, CRT-s szóhasználattal) tehát ezzel az 1 pixeles vonalak is borotva élesek, színmentesek és fényesek a fekete háttér előtt. Tudom, hogy ez NEM szükséges feltétele az örömteli mozizásnak, de azért valóban igen kedves a szívemnek... :-)
A lejátszó is gyanús volt, de a tv esetén nem csinálja.
7400-al is ugyanez volt? Mert akkor nem a projikkal van gond.
Fullhd esetén a BD-t értettem, mint forrás és nem a felbontást.
Nem kapcsolható ki, nem is aktív ez az opció 4k felbontáson.cisco írta: ↑2019.05.10., pén. 14:30e-shift kikapcsolható 4k-s tartalom lejátszásakor?szepi0808 írta: ↑2019.05.10., pén. 12:244K felkonvertálás homályosít és összemossa pixelhatárokat és még ráadásul zúgása is van én nem használom és nem is ajánlom.
4K felbontást adni sem ajánlom adni neki, nálam rosszabb a kép.
De viszont a HDR nagyon jó rajta. Persze a BT2020-at nem fedi le de az is jobb, mint a BT709 így HDR BT2020-al nagyon jó. HDR beálítás 8-as közép, gyári beállításról 5-re nálam tökélestes lett a fényerő, nem kell többet tolni neki.
1080p felbontás, DE HDR BT2020 forrás esetén bekapcsol az e-shift? (x265 HDR BT2020 uhd-s forrású encode-k pl ilyenek)
Ugyanígy használom én is, jó a HDR-t kikapcsolom, mert van egy metadata opció. Így kapcsolható az e-shift, de alapból nem kikapcsolható 4K jel esetén. Erre azt mondtad nem érted minek használjuk FHD jelel.cisco írta: ↑2019.05.12., vas. 20:22Köszi! Tulajdonképpen azt is megválaszoltad, amit nem is kérdeztem :) Ezért a hozzászólásért érdemes avx-en tagnak lenni!
(Dune 4k-s forrásból tud egyszerre 1080p mellett hdr és bt2020-as színtérben kiadni jelet)
![]()
Köszi! Tulajdonképpen azt is megválaszoltad, amit nem is kérdeztem :) Ezért a hozzászólásért érdemes avx-en tagnak lenni!
1080p-m nincs bt 2020 hdr-ben, úgyhogy lekonvertáltattam a lejátszóval. Innentől kezdve olyan, mintha az lenne eredendően, tehát rajtad áll, engeded-e a 4k felskálázást.cisco írta: ↑2019.05.10., pén. 14:30e-shift kikapcsolható 4k-s tartalom lejátszásakor?szepi0808 írta: ↑2019.05.10., pén. 12:244K felkonvertálás homályosít és összemossa pixelhatárokat és még ráadásul zúgása is van én nem használom és nem is ajánlom.
4K felbontást adni sem ajánlom adni neki, nálam rosszabb a kép.
De viszont a HDR nagyon jó rajta. Persze a BT2020-at nem fedi le de az is jobb, mint a BT709 így HDR BT2020-al nagyon jó. HDR beálítás 8-as közép, gyári beállításról 5-re nálam tökélestes lett a fényerő, nem kell többet tolni neki.
1080p felbontás, DE HDR BT2020 forrás esetén bekapcsol az e-shift? (x265 HDR BT2020 uhd-s forrású encode-k pl ilyenek)
Félre értettél, semmi bajom a 3chip-es dlp-kel , sőt imádom őket.. de a régi masinák zöme ,pláne a barcok, kiba nagyok ,nehezek és hangosak.. sim2 ből még a mai napig is vennék szívesen ,de használtan nagy rizikó van benne,újonnan meg.. de ezt már írtam!
Házi-mozinál annyi a gond, hogy pár hónap múlva észreveszik, hogy baromi gyenge a képminőség
Niztos akciós volt a madaras Tecsoban az LG 4k-s 55" TV mert több kosárban is láttam...-KP- írta: ↑2019.05.11., szomb. 09:32Én ezt nem így látom. Kérem ezért ne orroljon meg rám senki, de én azt látom átlag Gipsz Jakabnak fogalma sincs az egészről. Az igaz, hogy a megjelenítő gyártók feleslegesen rohannak előre, de az emberek meg feleslegesen megveszik.... Jól mutat meg jól hangzik a 4k, meg a 8k. Ismerősi körbe számtalan ilyen példa van. "Péter képzeld, veszünk fasza 4k-s tévét" "őőő, oké." Aztán vesznek egy 120 centis 4k-s tévét és tévéznek rajta. Mikor próbálom magyarázni, hogy a hazai tévé csatornák sokszor még a 720p-t se érik el sokszor,nemhogy a full hd-t, vagy hogy a 4k előnyéhez kb. 1-1,5méterre kellene üljön ekkora képmérettől, azt pedig végképp nem értik meg sokan. Az érem másik oldala, hogy már szinte nem is lehet fhd-s tv-t venni, 4k az alap szinte mindenhol. Gondolom pár év múlva ugyanez lesz a 8k-val.

Én ezt nem így látom. Kérem ezért ne orroljon meg rám senki, de én azt látom átlag Gipsz Jakabnak fogalma sincs az egészről. Az igaz, hogy a megjelenítő gyártók feleslegesen rohannak előre, de az emberek meg feleslegesen megveszik.... Jól mutat meg jól hangzik a 4k, meg a 8k. Ismerősi körbe számtalan ilyen példa van. "Péter képzeld, veszünk fasza 4k-s tévét" "őőő, oké." Aztán vesznek egy 120 centis 4k-s tévét és tévéznek rajta. Mikor próbálom magyarázni, hogy a hazai tévé csatornák sokszor még a 720p-t se érik el sokszor,nemhogy a full hd-t, vagy hogy a 4k előnyéhez kb. 1-1,5méterre kellene üljön ekkora képmérettől, azt pedig végképp nem értik meg sokan. Az érem másik oldala, hogy már szinte nem is lehet fhd-s tv-t venni, 4k az alap szinte mindenhol. Gondolom pár év múlva ugyanez lesz a 8k-val.
Az egyre nagyobb képmeret miatt az emberek elalélnak, tetszik nekik, mozisabb élmenyben van réazük, és így a minőség sem számít abnyira. Hangban sem jobb a helyzet, ott is keves a jó film. Ínyenceknek kell lenni es a minőségte menni nem a mennyiségre.
Sztem is jól látszik, egyet - egyet megcsinálnak normálisan, ez kell a mézesmadzaghoz, aztán finis. A többi gyatra lesz a formátum lehetőségeihez képet. A tendencia amiről te beszélsz, sztem inkább lefelé fog változni, nem felfelé. Egyrészt el fog tűnni a fizikai hordozó. Ahogy ez bekövetkezik sok minden meg fog változni, minőség tekintetében. Ma sincs igazából fizetőképes kereslet a csúcs minőségre. 10/9 ember azért mérgelődik itt is, h bekaphatják a stúdiók, nem fognak fizetni ugyanazon a filmért ötödjére is. Nem még fizetni érte, újra, és újra. Minden formátumváltásnál ez van, csak most már sokkal kevesebb lendülettel vetik bele magukat a stúdiók. Ha nincs megtérülés nem fogják neked kockánként felújítani a régi filmeket. Pont a napokban röhögtem a 8K marketing hadjáraton a tévében. FHD-hoz sincs 100% kiaknázott forrásanyag. 4K-hoz meg még annyira sem. Erre a 8K nyomatják, mikor forrás oldalon zéró a tartalom. Valahogy a megjelenítő gyártók egyáltalán nincsenek összhangban a szolgáltatókkal, vagy a stúdiókkal. Mennek, rohannak előre, mint akiket ostorral hajtanak. Lényegtelen, h van - e értelme, vagy nincs.cisco írta: ↑2019.05.11., szomb. 07:04Amiket szépen fel lehet újjítani az kb így a 2005 előtti filmek. Én új filmek közül talán 2-3-ra emlékszem ami talán jobb volt uhd-n mint bd.
Shallow, Life és a Passengers, ami viszont keményen odaütött, de ennyi. Marvel, DC filmeket mind 2k-ban fejezik be, nem is tud jobb lenni. A régebbi filmek azért lehetnek jobbak, mert filmről újra tudják szkennelni.
Nem várok kánaánt, de a tendencia jól látszik.
Amiket szépen fel lehet újjítani az kb így a 2005 előtti filmek. Én új filmek közül talán 2-3-ra emlékszem ami talán jobb volt uhd-n mint bd.
Azért mielőtt nagyon belelkesednél, kevés régi filmet varázsolnak újjá. Tegnap néztem a Hellboy II, hiába UHD megjelenés, a kép ugyan olyan zajos, mint volt, sztem csak átkonvertálták azt cső. Ok HDR, de maga a képminőség sztem nem jobb, mint a BD-n. Az öngyilkos osztagban pl. van kritikán aluli minőség. Pedig az nem is régi film, azonnal megjelent UHD-ben is. Szóval ne várd azért a 100% kánaánt a régi filmek UHD megjelenésétől. Láttuk ezt a BD esetében is, volt amit keményen odaraktak, Ben Hur pl. De egy rakat réginél semmi extra. A szellemirtók pl. nem szép.cisco írta: ↑2019.05.10., pén. 22:26Köszi az infókat!
Sajnos olyan világban élünk, ahol mesterségesen tolják le torkunkon az új formátumokat, ha akarjuk, ha nem, ezért nem adnak ki sok filmet bd-n, amit újra masterelnek, mert akkor vedd meg uhd-n. Nekem pont elég lenne a bd technikai lehetősége, de hát ez van.