Több mély? Mennyire mély? És az jó?
"Komplex, ásványos íz, hosszú lecsengés, magabiztos savak" - magyarul kesernyés, kerítésszaggatóan savas és ki se tudod öblíteni egyhamar a szádból...
Szerintem kevés olyan rendszer van, ahol ne lenne észrevehető hatása bármilyen alátétnek. Az ikea vágódeszka, az edzett üveg lap, vagy a lentebb írt balsa fa alátét filléres apróságok. Nyilván egy alap rendszerbe nem vesz az ember sokmilliós állványt, mert annak tényleg kevés pozitívuma lesz a rendszer képességeihez mérten, de pár ilyen aprósággal is lehet alapvető hangkarakterbeli változást elérni. Saját tapasztalatból mondom, hogy megéri ilyenekkel vacakolni, már csak azért is, hogy az ember tapasztalatokat szerezzen. Aztán, ha nem vált be, legfeljebb meglepted az asszonyt egy csinos új vágódeszkával.
Nálam is beválni látszik a vágódeszka, az erősítő alá került, de a lakásban átalakítás lesz, nem biztos, hogy az erősítőnek a külön állvány marad. Az alább látható vastagabb kivitel a nyerő, függőleges a szálirány. A rendszerem talán középkategória: Vincent cd-s3, XTZ Class-A 100, Vandersteen Model-1. Engem is Hosszú "beszélt" rá. :)
Szeretjük az állatokatDoky írta: ↑2019.04.28., vas. 18:10Köszi!
Ha jól látom van "patkányka" is a készülék tetején! :)
Nekem egy régi Söund Arts állványom van mdf lapokkal "tüskéken", el vagyok vele.
Csak szimplán érdekel a dolog hogy a vágódeszka csak desig-os vagy valamit tehet is.
Bükk deszka milyen lehet (kb 40x30x2,5 cm)? :)
Tapasztalataim szerint sem a gránitlap, sem a homokkő lap, sem a márvány lap nem tesz jó szolgálatot a hangfalak és hangfal állványok alatt, senkinek nem ajánlom a használatukat. Lehet, hogy szépek, esztétikusak, de csak ritka esetben válnak be.d.janos írta: ↑2019.04.19., pén. 16:32Laminált padlón van a gránitlap, azon a tüskéin áll az Atacama SE24 állványom, 2/5-ig feltöltve homokkal, majd rajta 4db 2x2cm-es 2mm magas parafa poháralátétből kivágott négyzetek és ezen a hangsugárzók. A gránit adott több nyíltságot, de felkeményítette a hangot, zavaró lett.
Mit lenne érdemes kipróbálni a tüskék és a gránitlap között ? Vagy ha a tüskék kikerülnek, akkor az Atacama alá mit tegyek ?
Az valóban baj ... Már az ÚHC sem a régi ezek szerint.
Én használtan vettem itt a fórumon az enyémeket, időnként felbukkan egy-egy. Ha rákeresel a topikok között, krisok fórumtárs árul ilyen köveket, esetleg őt keresd meg, hogy ad-e kipróbálni. Ha nem találsz, esetleg elviheted az enyémeket pár napra.d.janos írta: ↑2019.04.19., pén. 19:48gnagy írta: ↑2019.04.19., pén. 19:25d.janos írta: ↑2019.04.19., pén. 16:32Laminált padlón van a gránitlap, azon a tüskéin áll az Atacama SE24 állványom, 2/5-ig feltöltve homokkal, majd rajta 4db 2x2cm-es 2mm magas parafa poháralátétből kivágott négyzetek és ezen a hangsugárzók. A gránit adott több nyíltságot, de felkeményítette a hangot, zavaró lett.
Mit lenne érdemes kipróbálni a tüskék és a gránitlap között ? Vagy ha a tüskék kikerülnek, akkor az Atacama alá mit tegyek ?
Nekem ugyanilyen tapasztalatom van a gránittal. Én első kőrben kipróbálnám homokkővel a gránit helyett. Ha az sem tetszik, a soundcare menetes tüskéket ajánlom még, kőlap nélkül.
A parafa nem tompítja a hngot?
Nem, pont tökéletes . Próbáltam elsőnek parafadugóból vágni, az nem volt jó, így az ajánlásnak megfelelően vettem poháralátétet és abból vágtam. Az ötlet dragonweedtől származik, de ahogy Ő is írta, nincs mindig mindenhol bevált megoldás, próbálni kell. Valakinek a tüske vagy épp a Blutack gyurma válik be és az is befolyásolja, hogy könnyebb a dobozka vagy nehezebb. Mibe kerül kb. a homokkő ? Beszerzési forrást tudsz, ami a próbára nem túl költséges ?
gnagy írta: ↑2019.04.19., pén. 19:25d.janos írta: ↑2019.04.19., pén. 16:32Laminált padlón van a gránitlap, azon a tüskéin áll az Atacama SE24 állványom, 2/5-ig feltöltve homokkal, majd rajta 4db 2x2cm-es 2mm magas parafa poháralátétből kivágott négyzetek és ezen a hangsugárzók. A gránit adott több nyíltságot, de felkeményítette a hangot, zavaró lett.
Nekem ugyanilyen tapasztalatom van a gránittal. Én első kőrben kipróbálnám homokkővel a gránit helyett. Ha az sem tetszik, a soundcare menetes tüskéket ajánlom még, kőlap nélkül.
A parafa nem tompítja a hngot?
Nekem ugyanilyen tapasztalatom van a gránittal. Én első kőrben kipróbálnám homokkővel a gránit helyett. Ha az sem tetszik, a soundcare menetes tüskéket ajánlom még, kőlap nélkül.d.janos írta: ↑2019.04.19., pén. 16:32Laminált padlón van a gránitlap, azon a tüskéin áll az Atacama SE24 állványom, 2/5-ig feltöltve homokkal, majd rajta 4db 2x2cm-es 2mm magas parafa poháralátétből kivágott négyzetek és ezen a hangsugárzók. A gránit adott több nyíltságot, de felkeményítette a hangot, zavaró lett.
Igen, erre is gondoltam, de ez a megoldás az utolsó eshetőség. 1/4"-os anya már van, de azért jobb lenne valami elegánsabb megoldás.istvan01 írta: ↑2019.03.25., hétf. 11:15akkor keress egy forgácsolót, valami kemény köranyagra zoll menetet vágatsz, hozzá kontra anyát, persze az anya a nehezebb ügy.zoli73 írta: ↑2019.03.25., hétf. 10:00Köszönöm, nekem ez a rajz valahogy elkerülte a figyelmem.istvan01 írta: ↑2019.03.25., hétf. 08:01A Soundcare-nek van csavar nélküli változata, amiből értelemszerűen csak 3 db kell egy-egy hangfal alá. Ez biztosabb alátámasztást ad mint a négy pontos állítgatás, ezen kívül kevésbé emeli meg a hangafalat. A csavaros minimum 44mm-ert emel, az alátétes 17,5mm-t. Nekem a titán változatú alátétes van már réges-rég óta hangfalam alatt.
http://www.soundcare.no/dimentions.htm
Ezeket a "pogácsákat" látásból ismerem, olcsóbbak is mint a menetes tüskék, de nálam sajnos nem használhatóak. A hangsugárzóm alja nem sík, egy bordás aluminium öntvény az alja, aminek a kerete úgy 8-10mm, és ebben vannak a menetes furatok. Persze alá lehetne játszani ezeket a "pogácsákat", de nagyon instabil volna, mindenképpen menetes tüskét kell beszerezzek.
akkor keress egy forgácsolót, valami kemény köranyagra zoll menetet vágatsz, hozzá kontra anyát, persze az anya a nehezebb ügy.zoli73 írta: ↑2019.03.25., hétf. 10:00Köszönöm, nekem ez a rajz valahogy elkerülte a figyelmem.istvan01 írta: ↑2019.03.25., hétf. 08:01A Soundcare-nek van csavar nélküli változata, amiből értelemszerűen csak 3 db kell egy-egy hangfal alá. Ez biztosabb alátámasztást ad mint a négy pontos állítgatás, ezen kívül kevésbé emeli meg a hangafalat. A csavaros minimum 44mm-ert emel, az alátétes 17,5mm-t. Nekem a titán változatú alátétes van már réges-rég óta hangfalam alatt.
Ezeket a "pogácsákat" látásból ismerem, olcsóbbak is mint a menetes tüskék, de nálam sajnos nem használhatóak. A hangsugárzóm alja nem sík, egy bordás aluminium öntvény az alja, aminek a kerete úgy 8-10mm, és ebben vannak a menetes furatok. Persze alá lehetne játszani ezeket a "pogácsákat", de nagyon instabil volna, mindenképpen menetes tüskét kell beszerezzek.
Köszönöm, nekem ez a rajz valahogy elkerülte a figyelmem.istvan01 írta: ↑2019.03.25., hétf. 08:01A Soundcare-nek van csavar nélküli változata, amiből értelemszerűen csak 3 db kell egy-egy hangfal alá. Ez biztosabb alátámasztást ad mint a négy pontos állítgatás, ezen kívül kevésbé emeli meg a hangafalat. A csavaros minimum 44mm-ert emel, az alátétes 17,5mm-t. Nekem a titán változatú alátétes van már réges-rég óta hangfalam alatt.