Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Projectiondesign Avielo Prisma/Quantum eladó

Plazma, Lcd, Led, Oled, Crt és projektoros tévék, kivetítők, vásznak, szemüvegek, lencsék, izzók
olympia
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Re: Projectiondesign Avielo Prisma/Quantum eladó

Hozzászólás Szerző: olympia »

4,8m. Nekem (is) ez a nagy szomorúságom... :(

mancsi1974
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: mancsi1974 »

3m vásznat hány méterről tudja megvetíteni?

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 809

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Kedveskéim,

annyi kiegészítés, hogy a többezer órás lámpával sajnos már NEM lehet elvinni a gépet ... mivel azt a lámpát időközben elvitte egy kedves, régi ismerős (persze a gépében).

Viszont hozzám került (kicsit kalandos módon) egy gagyi, kínai ... de ÚJ lámpa. A tulaj Internetről rendelte a lámpát egy viszonyleg "egyszerűbb" projektorhoz, működik is szépen (nem villog, nem alszik ki, stabilan világít stb.) de nem volt elégedett a fényerejével, úgyhogy elhozta kipróbálni, megmérni ... és én sem vagyok elégedett a fényerejével. Egy gyári lámpához képest ez a kínai lámpa gyengébben világít (a fényereje kb. 70%-a a gyári lámpénak) viszont "vadi" új (ezt NEM a tulaj állítására alapozom, hanem alaposan megnéztem a lámpát).

A többezer órás (gyári) lámpával kb. 40% fényerőt hozott a gép, a kínai vacak 70% fényereje ahhoz képest egy csoda. Természetesen egy új lámpa várható élettartama is sokkal hosszabb.

A gép tehát mostantól CSAK ÚJ LÁMPÁVAL vihető el, de továbbra is két választása van a vevőnek:
- 70% fényerejű (kínai) de ÚJ lámpával a gép ára 280eFt,
- 100% fényerejű, gyári ÚJ (Philips) lámpával a gép ára 300eFt.

Kiegészítés: a gép által vetített képet már többen megnézték és eddig még MINDENKI úgy nyilatkozott a végén, hogy ez volt az életében látott legjobb vetített kép. A képtől tehát eddig még mindenki "elájult", de volt aki feleslegesen jött el a szívét fájdítani, mivel nekem CSAK "EN35" (fluorit) optikám van a géphez, amivel az 1,6...2,2:1 aránnyal tud vetíteni.

Mi van akkor, ha valakinek messzebbröl vagy közelebbről kellene vetítenie?

"Messzebbről vetítős" fluorit lencse létezik ugyan a géptípushoz, de NEKEM OLYAN NINCS. Ha valakinek ez kell, akkor "lőjön" egy ilyen lencsével szerelt (akár totálkáros) gépet Ebay-ről és szívesen kicserélem neki a lencsét a gépén.

"Közelebbről vetítős" (azaz 1,6:1-nél szélesebb szögben vetítő) fluorit lencse ehhez a géptípushoz NEM LÉTEZIK. Ezt a feladatot egy nagygép meg tudja oldani (EN43 lencsével) ... de horror áron. EHHEZ képest minden egyéb megoldás várhatóan olcsóbb és logikusabb, így ebben az esetben javaslom a következő lehetőségek megfontolását:
- nappaliban berendezett mozi esetén az elrendezés "elfordítása" (magyarul ha eddig "keresztben" vetített, akkor ezután vetítsen "hosszában", így messzebb kerülhet a projektor a vászontól és nem lesz gond az 1,6...2,2:1 vetítési arány),
- tükörből vetítés (valamivel nagyobb képet lehet vetíteni így adott távolságról)
- fal áttörése és a projektor "áttelepítése" a falon túlra (pl. mozi előtti folyosó/kamra/fürdőszoba plafonjára)
- a házhoz egy kisebb helyiség hozzáépítése kívülről és ebbe kitenni a projektort, ami ezután a falra vágott lyukon vetít be a moziba (tudom, hogy ez elég vadul hangzik, de a várható kölség még így is csak TÖREDÉKE a fluorit lencsés nagygépek árának ... és a mozi élménye is javul).

Sajnos a géphez itt csak egyféle lencse van és NEM tudok csodát tenni ... vagy talán éppen az itt az igazi csoda, hogy EZT a képminőséget ENNYI pénzért ma már egyáltalán el lehet érni. Hiába jön el valaki és látom a szomorúságot a szemében, hogy végre látott egy olyan vetített képet, amit évekig keresett, de nem tudja simán lecserélni a gépét otthon, mert a kisgép nem tudná telibe vetíteni a vásznat adott távolságról, tényleg nem tudok csodát tenni! Ekkor jön a kreativitás... :-)

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

További mérési adatok a blendézett (azaz "kontraszt húzott") gépről (a lencsében 17mm-es blende van):

Fényerő ECO módban: 750 lumen
Fényerő maximumon: 1000 lumen

On/Off kontraszt: 6000:1. Természetesen ez a valós és natív on/off kontraszt, amit a gép a vászonra vetít (nem pedig a marketingeset "vetítik" a katalógusba :-).

A fenti adatok az új lámpával vannak mérve. A kontraszt javítása tehát vitt el ugyan fényerőt (kb. 29%-ot) de Eco módban 15 footlambert felületi fényességet még így is 3m széles képre vetíti a gép (és sokáig tudjuk ezután a lámpa öregedését pontosan kompenzálni a lámpa teljesítményének a növelésével, hiszen 12 fokozatban szabályozható a lámpateljesítmény).

Hát ... aki tudja értelmezni a fenti VALÓS számokat (nyilván nem a katalógusok egetverő hazugságaival összevetve) annak szerintem nem kell ennél többet magyarázni...

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Kedveseim,

mivel IDEIGLENESEN van itt egy új lámpamodul, ami pont ebbe a gépbe való, gondoltam mérek fényerőt. Hát ... kicsit megdöbbentem... amint az hamarosan látszódni is fog... :-)

Szóval: az új lámpával a gép fényereje a gép (NEM a lámpa, ahogy a tesztekben tévesen írják, hiszen a színkerék is DURVÁN befolyásolja a "natív" színhőmérsékletet) szóval mondjuk úgy, hogy a CMS-t kikapcsolva a mért fényerő 1400 lumen. Mivel ez egy igen rendesen megtervezett gép, ekkor is igen közel van a fehérpont a D65-höz, magyarul SIMÁN nézhető a kép ekkor is, NEM zöld és NEM kék minden, szemre teljesen jó a látvány.

Műszerrel megmérve a gép által vetített színeket az látszik, hogy a fehérpont picit a VÖRÖS felé (!!!) van eltolódva, tehát 5500K körüli a gép natív színhőmérséklete. Én mondjuk szeretek így vetíteni, de nyilván nem mindenki van így ezzel, úgyhogy mértem "becsületesen" D65-re kalibrált fényerőt is. Eredmény: 1290 lumen.

Magyarul ezzel a kis vacakkal kb. 4m széles képet lehetne vetíteni "üzemszerűen" akkor, ha a tulajdonos hajlandó a lámpát folyamatosan maximum közelében járatni és a gyári előírásnál gyakrabban cserélni.

A fenti adatok közel vannak a 2560 pixeles gépen (természetesen EGY lámpával) mérhető fényerőkhöz, pár százalékon belül van az eltérés, aminek az egyszerűbb optikai rendszer, a fény útjában levő 1-el kevesebb síktükör és a fluorit optika extrém alacsony fényszórása az oka. Csak hát ebben a gépben 220W-os a lámpa, a nagyban meg 300W-os. :-)

Ez a kisgép tényleg teljesen alkalmas lenne egy nagyobb (vásznú) házimozi kiszolgálására ilyen fényerő mellett ...

A másik lehetőség, hogy a felesleges fényerőt kontrasztra "konvertáljuk", ami teljesen ésszerű dolognak tűnik mostmár, hogy láttuk: bőven van fényerő-tartalék a kisgépben...

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Jelentem "megreszeltem" a "cimbi" gépének a kontrasztját. Igen jó lett az eredmény.

25mm átmérőjű a gyári írisz a fluorit lencsében, én 17-est tettem bele, ettől nagyon jónak kellett lennie a kontrasztnak, mivel kb. 2,2x kisebb a felülete az új írisznek (és ebben a tartományban az írisz felületével erősebben, mint lineárisan változik a kontraszt).

Persze ez továbbra is egy DLP (NEM JVC, tehát olyan feketét SOHA NEM fog vetíteni, mint az) de irgalmatlanul jó lett a kép így, hogy az ANSI kontraszt a legmagasabb az általam ismert gépek közül, az on/off pedig szintén "közelíti" a modern LCD-k szintjét. És persze a képélesség is durva a fluorit lencsével, főleg most, hogy kisebb felületén halad át a fény, így még kevesebb optikai hibát szed össze, mint eddig. Horror éles a kép, a vékony fekete vonalak a pixelek között olyanok, mintha tussal lennének rajzolva.

Természetesen a saját, hálószobába szánt gépemet is megcsinálom ugyanígy, úgyhogy az eladó géphez NEM kell hozzányúlnom, de mégis meg tudom mutatni, hogy milyen lesz a kép a tuningolt kontraszttal.

Ha valaki 100% gyári állapotban akarja a gépet, viheti, de ha igény van rá, teszek íriszt a lencsébe (akár a kívánt fényerőhöz "méretezve"). Egészen szürreális élmény ez a képélesség ilyen ANSI kontraszt és feketeszint mellett. Tényleg olyan a kép, mintha egy nagy plazmatévét nézne az ember ... de persze ehhez jó vetítési környezet is kell. Az ANSI kontraszt a falak sötétségén múlik, az on/off látszik nappaliban vetítve is, csak legyen sötét. A kép élessége is (szinte) környezet-független, szóval nappaliban vetítve is látszik, hogy ez egy high-end gép fluorit optikával. De nyilván a fizika törvényeit NEM lehet átlépni, a legjobb képet ez is egy sötét falakkal határolt dedikált moziban vetíti ... de ezzel legalább NEM a projektoron múlik a végső képminőség... :-)

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

A jég elolvadt.

Nem azért olvadt el a jég, mert a gép nem kell a gép a "cimbinek", hanem mert egy MÁSIK gép lett időközben eladó. Mivel ugyanolyan gépről van szó, nem lenne sok értelme új hirdetést nyitni neki...

Egyik géphez sem nyúltam (még :-) hozzá, tudom, hogy az én esetemben ez furán hangzik, de a dolognak több tényszerű oka is van:

- az új lámpa beszerzése sokkal lassabban megy, mint gondoltam. Batyó-nál (valószínűleg) van új lámpa, de mivel ez egy elég ritka típus (volt eddig :-) itthon, szóval kell egy kis idő, amig megtalálja azt a dobozt, amiben (valószínűleg) van a géphez való komplett, gyári lámpaház (és persze benne a gyári lámpa).

- amíg nincs egy "rendes" fényerejű lámpa a géphez, a kontraszt javítása közben elveszített fény (szerintem) hiányozna a képből. Magyarul "csacskaságnak" tartanám a gép fényerejét lecsökkenteni, mivel jelen pillanatban olyan "dögös" képet "pattint" a vászonra ez a kis vacak, hogy abba nehéz belekötni (én biztos, hogy nagyon élvezem! :-). Ha csökkentenénk a fényerőt, hiába lenne jobb az on/off kontraszt, a kép szerintem nem "ütne" ekkorát. 3m szélességnél legalábbis. Ha meg a képméretet csökkentem, szintén csökken az "ütés". Egy új lámpa beépítése viszont alaposan megváltoztatja majd a helyzetet, annak kb. dupla fényerejével már zavaró lesz majd a kép felületi fényessége (kivéve ha valaki nagyobb képet vetít) így akkor majd nyugodtan lehet "piszkálni" a kontrasztot.

- a gép jelenlegi (leírva a mai "nagyot hazudós" katalógusokban olvasható számokhoz képest szánalmas, a vásznon viszont nagyon is becsületes) kontrasztját egyáltalán NEM érzem "kevésnek" most sem. A fluorit lencse (és a "cseles" TIR prizma) által produkált bődületes ANSI kontraszt "hátán" simán (úgy tűnik) simán el tud "evickélni" a relatíve gyengébb on/off kontraszt és egyáltalán NEM érezzük "szürkének" a képet. Ezt a véleményemet a napokban egy otthon LCD projektort használó házimozis "kolléga" is megerősítette, tehát úgy tűnik nem a szemem csal meg az elfogultság állapotában, hanem ez a valóság. Magyarul aki úgy dönt, hogy megnézi a gépet, NE számítson a modern (műanyag optikás, pici DLP chip-es) bolti DLP-k által vetített "szürkeség-tengerre" a vásznon! A jelenetek között természetesen látszik, hogy a vászon nem "JVC-szinten" fekete, de amint valami "érdemleges" megjelenik a képben (még akár az űrsétás jelenetek esetén is) az ütős ANSI kontraszt és a (viszonylag) sötét háttérben fényesen "világító" képi elemek szépen elfedik a "nem milliós" on/off kontrasztot. A kép szó szerint él a vásznon, pont ugyanúgy, ahogy a nagygépek esetén (kivéve, hogy azokhoz megfizethetetlen egy fluorit lencse, ebben a kisgépben viszont ilyen lencse van gyárilag).

Csak az ismétlés kedvéért: a gép ára 275eFt a jelenlegi (1500 órás) lámpával, de amint lesz itt új lámpa, azzal is vihető lesz a gép, úgy az ár 300eFt. Az árban benne van a távirányító (ami NEM gyári, de tökéletesen működik).

Tippem szerint új lámpával a VALÓS (azaz D65-re kalibrált) fényerő 1150 lumen körül lesz, ami (1-es gain esetén) kb. 3,7m széles kép vetítésére alkalmas fényáramot jelent (a "helyesen értelmezett" moziszabvány által ajánlott maximális felületi fényességgel, de érdemes is a DCI szabvány maximum fényességéről "indulni", hiszen a lámpa fényereje idővel csökken majd, így jó, ha van tartalék a rendszerben). Tudom, hogy a modern gépek esetén a katalógusban ennél sokkal nagyobb számokat olvashatunk, de azok a gépek "bright" módban, azaz tiszta zöld képpel, "szakadékba dobva, hátszéllel" ... illetve ehhez a géphez képest töredék (valós) kontraszt mellett hozzák a katalógusban leírt fényerő ... töredékét, hiszen a fényerő már attól kb. megfeleződik, hogy a gépet "movie" módba tesszük (enélkül viszont a kép színezete elfogadhatatlan). A Baba-Barco "komolysága" onnan is azonnal látszik, hogy ebben NINCSENEK "ÜZEMMÓDOK" (ahogy egyetlen igazán komoly, másik gépben sem), ennek csak egyetlen "üzemmódja" van (ezt pedig a bekapcsoló gomb segítségével lehet aktiválni :-) viszont abban az egyetlen "üzemmódban" a kép egész "elfogadható". :-)

A fenti árban benne van a gép (fehér vetítési felületre) történő kalibrálása, magyarul a gépet (REC.709 színtérre) MŰSZERREL KALIBRÁLVA adom oda a vevőnek, de a kalibrálás nálam történik, mattfehér felületre vetítve, így a vetített színeket még (picit) módosíthatja az új tulajdonos vetítési környezete, illetve az általa használt vászon fényvisszaverési görbéje. Ha valaki referencia pontosságú színmegjelenítést akar a vásznon, akkor ez a helyszínen történő kalibrálással biztosítható, de ezt én (a szabadidő hiánya miatt) NEM vállalom, viszont tudok elismert szakembert ajánlani a feladatra (pl. Hiccusz) viszont ennek a költsége (természetesen) NINCS BENNE AZ ÁRBAN. Az ilyen komoly gépeket tipikusan már szokták kalibráltatni ... de persze ez NEM "kötelező". Aki viszont ezen gondolkozik, az vegye figyelembe, hogy az új lámpa fénye 100-200 vetített óra után "stabilizálódik", így ekkor érdemes a kalibrálást megcsináltatni, ezután hosszú ideig minimális lesz a színek változása. :-)

A fenti árak fixek (ami szerintem nem is meglepő). Ez NEM azt jelenti, hogy ne mutatnám meg a gépet bárkinek örömmel (és mindenféle vásárlási kényszer NÉLKÜL), nagy örömmel és szívesen megmutatom bárkinek, de aki a gépet haza is akarja vinni a végén, az számoljon a fenti árakkal, NE legyen csalódás a dolog vége!

Ha valaki viszonylag kisebb képet vetít (azaz NINCS szüksége nagy fényerőre) akkor tudok a gépbe tenni (gyakorlatilag) DCI-P3 natív színterű színkereket. Ettől a fényerő jelentősen lecsökken (és a BrilliantColor-t ki kell kapcsolni) de ekkor UHD forrásból a mozifilmek a nagymoziban látott eredeti színtérben vetíthetőek (ehhez azonban HTPC jelforrás használata ajánlott). Ennek költsége NINCS a fenti árakban, de lehet benne logika most, hogy az UHD már elterjedt... viszont CSAK kis vásznon érdemes ezt "erőltetni", mivel a színtér növelése JELENTŐSEN csökkenti a fényerőt.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Bocsi, félreérthetően fogalmaztam.

A lényeg az lett volna, hogy NEM azért jó a fluorit lencse, mert drága, hanem azért kérhet érte sok pénzt a gyártó (és azért hajlandóak ezt kifizetni a vevők) mert a kép borzalmasan jól néz ki a vásznon. Az ár valahol a arányos a minőséggel, ha egy gép jobb, az többe is kerül, mivel a gépeket a képminőség (és NEM az előállítási költség) alapján árazza be minden gyártó (és persze egymás termékeinek az árát és minőségét is figyelembe veszik).

A problémakört az tovább bonyolítja, hogy pl. olyan tulajdonságok is számítanak az árban, amelyek nekünk nem biztos, hogy
előnyösek. A kétlámpás nagygépek pl. dupla pénzbe kerülnek újonnan, de egy házimozisnak (általában) nincs szüksége akkora fényerőre, ezért nem éri meg a dupla árat kifizetni értük egy házimozisnak.

Pont az a csodája ezeknek a kisgépeknek, hogy a nagygépek képminőségét hozzák, de pici méretben és olcsóbban. Persze az "olcsó" szó használata elég furán veszi ki magát egy 3 milliós gép esetén ... de ez még mindig kevesebb pénz mint a nagygépek 7 milla körüli ára ... de mindegyik többszöröse egy Epson 9100 árának.

Ízlések és pofonok...

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

olympia írta:
2019.03.08., pén. 16:32
Hogyan viszonyul ez a projektor egy epson tw 9000/9100-hez?
Hát ... a kép élessége és az ANSI kontraszt is többszörös. Mondjuk nem is meglepő, mivel (újonnan) ennek a (fluorit) lencséjének a felára volt kb. egy komplett Epson projektor ára. És csak a felár a "sima" üveglencséhez képest ... ami egyébként szintén kiváló lencse.

Ez egy csúcs-DLP, de aki extrém érzékeny a szivárványra, azt ez zavarhatja. És persze ez kicsi gép, emiatt valamivel hangosabbak a ventillátorai. Ettől eltekintve valószínűleg ez az egyik legjobb DLP a világon. A képe azonos a nagy Barco-k képével, A DLP chip is azonos, csak ez pici, formás, szexi, kevesebb áramot eszik (220W-os benne a lámpa és nem 7 ventillátoro forog benne, csak 3db) és olcsóbb. Persze a kétlámpás nagygépeknek nagyobb a fényereje ... de házimozira ez is bőven perfekt 1500 órás lámpával a 3 méter széles kép NAGYON nem halvány, új lámpával meg még kb. 2x fényesebb lenne.

Meglátjuk mennyi fényt veszít a gép a kontrasz javításától...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 467

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Ennyi pénzért szinte :gift: .

A vásárlók 99%-a meg ennyiért megveszi inkább boltban a belépő műanyag vackokat. gondolkodik.gif

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 624

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

olympia írta:
2019.03.08., pén. 16:32
Mint egy számológép egy számítógéphez kb.... ;)
Aurender - Marten Design

olympia
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: olympia »

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Jég. De nem valami vastag jég, csak amolyan "jegecske".

OK, hogy mindenki értse, arról van szó, hogy egy régi barátom megkért, hogy "húzzam" meg a gép kontrasztját és akkor valószínűleg kell majd neki a proji. Mivel ez az általam valaha látott legmagasabb ANSI kontrasztot produkáló projektor, most már én is kiváncsi vagyok, hogy mit mutatna akkor a vásznon, ha az ANSI kontraszt mellett az on-off kontrasztja is "durva" lenne.

Ha a "kísérlet" lezárul és a barátom mégsem viszi el a gépet (ami meglepne) akkor ismét eladó lehet...

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

OK,
van távirányító. Természetesen nem gyári távpiszka, de arra nincs is szükség, teljesen jól működik ez is ...

Innentől kezdve nincs kifogás ... pontosabban az mindig van, de hát mindenki maga dönti el ... :-)

Az ár nem változik, de a távpiszka benne van...

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Kedveseim,

az Univerzum kifürkészhetetlensége miatt már csak az 1500 órás lámpájú gép eladó. Mivel ebben lámpát illenék cserélni és különösen mivel távirányító sincs hozzá, az ára legyen 275eFt. Nem gyári távirányítót Batyó tud adni a géphez de majd felhívom és megkérdezem az árát, ha nem kerül horror pénzbe, akkor veszek egyet és az benne lesz az árban. Tanulós távirányító felprogramozásához VAN itt működő távirányító (minden korabeli PD/Barco távirányítóval működik minden gép) szóval ha valakinek van ilyen, akkor a probléma már meg is van oldva.

Ez a kis gép egyébként nagyon különleges, erről majd írok a "Mindent a projektorokról" topic-ba, a lényeg annyi, hogy ebben nagyon spéci TIR prizma van, amely esetén nem a (DMD-ről már visszavert) "kép" hanem a DMD-re tartó fény (megvilágítás) megy át a TIR prizma légrésén, ezért NEM adódik egy halvány szellemkép (és némi plusz fényszórás) a képhez. Ezért zeng ódákat az ANSI kontrasztról a lent linkelt cikk, EZ az igazi "nagy dobás" ebben a gépben és ezért lehet ilyen jó az ANSI kontraszt. A minőségi optika persze szintén kell ehhez ... viszont ezeken mindig kiváló optika van (a PD híres volt mindig is a kiváló optikai minőségről). A "cseles" design másik előnye, hogy megspórol egy síktükröt, így kevesebb fény vész el ... és a lámpa mechanikai tengelye párhuzamos az optikai tengellyel, így a gép e tengely körül szabadon forgatható. Magyarul 16:9 mellett 9:16 képaránnyal is tud vetíteni ... amit kb. senki nem használ ... de azért vicces.

Az őrülten magas ANSI kontraszt NAGYON látszik a képben. Ha sötét tónusú falak között vetít ezzel a géppel az ember, a kép olyan mintha nem is vetített képet néznénk, hanem egy hatalmas plazma tévét. A fehér alak mellett egyszerűen ott a fekete és nincs fénybúra, fényszórás, semmi. Az űrsétás jelenet vetítése NEM esik a gép nehezére. Döbbenetes ...

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Kedveseim,

az Univerzum titkainak kifürkészhetetlensége miatt gyorsan, de alaposan megváltozott a helyzet.

Kaptam egy igen jó ajánlatot, azaz MOST meg tudnék venni egy ultra-komoly gépet nagyon jó feltételekkel.

Ezen új körülmények között már (az egyik) projektor gyors és hatékony értékesítése lett a fő cél.

Az ár tehát innentől kezdve NEM FIX, inkább mondjuk azt, hogy az első "nem nevetséges" összeget ajánló "kolléga" elviheti a kiválasztott gépet.

Természetesen fenntartom a jogot arra, hogy NE adjam oda a gépet akkor, ha nem jön olyan ajánlat, amit elfogadhatónak érzek. Azért mégis csak (újkori áron) 3 milliós projektorokról beszélünk, amelyek ma is az élvonalban vannak (főleg a DLP-vonal jelenlegi "fejlesztési" irányát figyelembe véve egyre inkább igaz lesz ez ... sajnos).

Ha esetleg az általam "áhított" gépet másnak adják el (azaz ha NEM tudom megragadni a fent említett lehetőséget) akkor már ismét kevésbé lesz sürgős az eladás, ebben az esetben visszavonom majd a jelen ajánlatot és a gépek ára ismét fix lesz. Ezt azonban (ha ez a sajnálatos esemény megtörténik) jelezni fogom...

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Projectiondesign Avielo Prisma/Quantum eladó

Hello,

eladó egy Projectiondesign Avielo Prisma/Quantum projektor. Most (kivételesen) NEM fogom szaporítani a szót, mivel már majdnem mindent leírtak erről a projektorról itt:

http://www.projektor.hu/nincs+kompromisszum.html

A lámpában kb. 500 óra van és a gép természetesen perfekt állapotú. A gép ára 349eFt és ez az ár fix.

A fenti tesztben nem említik (a megírásának az idején még nem létezett UHD) de ennek a projektornak a natív színtere a nagymozis (DCI-P3) színtér, mivel eredetileg ezt a gépet nem is házimozisoknak gyártották (pl. filmstúdiók használták). Ma már, az UHD formátum által (HTPC-vel biztosan, talán egyes média lejátszókkal is) eredeti színeikkel lehet a filmeket vetíteni otthon is ezzel a géppel. Emiatt a gép memóriájában a DCI-P3 kalibráció adatai is tárolva vannak (a Rec.709 mellett).

Igazából egy másik, hasonló gép is van itt, de a kettő közül CSAK az egyik eladó. A másik gép színkerekével nagyobb a fényerő (mindkét színkerék RGBRGB szegmensekkel rendelkezik, a különbség az áteresztési sávokban van).
Ez a változat egy jó lámpával igen fényes, simán kiszolgál egy nagyobb méretű házimozit is, annak ellenére, hogy a gép pici, formás és szexi (ja és mindkét gép fehér színű, a feleségek örömére). A fényesebb színkerekű gépnek 1500 óra van a lámpájában.

A gépek ára azonos, de a vásárló választhat a két lámpa közül: ha bármelyik gépet a használtabb (1500 órás) lámpával viszi el valaki, akkor az ár 325eFt.

Érdeklődés telefonon (30/2515498) vagy PM-ben.

Lezárt

Vissza: “Megjelenítők és tartozékaik (kínál-keres)”