Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a moziról, házimoziról

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Re: Általában a moziról, házimoziról

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Szívesen, bár én eddig csak személyeskedést olvastam Den úrtól. :smile32:
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6674

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

upetat2 írta:
2019.04.01., hétf. 19:17
36_1_11.gif bravo.gif Den!
Azt gondolom az életre kelt prospektus vagy!
A prospektus ami nélkülöz minden valódiságot , és nem támasztja alá annak valódiságát. Itt tizen éve megy komponensek cseréjével és újabbak vásárlásával egy komoly szakmai tapasztalás, ami kb 95%ban mindenki számára egy járható út! Te vagy nem beszélsz magyarul ( szerintem nem tudsz helyesen értelmezni es olvasni) , vagy nem érdekel más csak, hogy megtapsoljanak vagy vállon veregessenek. Nem is értem , hogyan nézhetsz egy ilyen régen üzemelő szinte egyetlen házimozis fórum összes tagját teljesen hülyének? Javaslom próbáld meg az avs forum -ot is , ott is van sok félkegyelmű aki nem érti mi a tuti! ;-)
Azért azt díjaznám ha a személyeskedést mellőznéd.Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tizen évvel ez előtt , pont ilyen Den féle irományoknak dőltem be és locsoltam el egy csomó pénzt , kábelre meg csaodaisotekre! Aztán kiderült hogy legenda mind. Mostmar megmarad mert eladásba kétezerért sajnálnám....

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

36_1_11.gif bravo.gif Den!
Azt gondolom az életre kelt prospektus vagy!
A prospektus ami nélkülöz minden valódiságot , és nem támasztja alá annak valódiságát. Itt tizen éve megy komponensek cseréjével és újabbak vásárlásával egy komoly szakmai tapasztalás, ami kb 95%ban mindenki számára egy járható út! Te vagy nem beszélsz magyarul ( szerintem nem tudsz helyesen értelmezni es olvasni) , vagy nem érdekel más csak, hogy megtapsoljanak vagy vállon veregessenek. Nem is értem , hogyan nézhetsz egy ilyen régen üzemelő szinte egyetlen házimozis fórum összes tagját teljesen hülyének? Javaslom próbáld meg az avs forum -ot is , ott is van sok félkegyelmű aki nem érti mi a tuti! ;-)

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Egy kábel cserétől, nem lehet több színed :D még is hogyan? van benne elektromos színduplikáló, vagy mi :D ? gondolkodik.gif
A többiről már nem is beszélve :smile29: Lehet vennem kellett volna még is csak egy 9400-et,én most már Tonykának nem hiszek ezek után! :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Den
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: Den »

Azért, hogy lássam az erősítő menürendszerét, azért kell a média lejátszót HDMI- vel összekötni az erősítővel. Ez a 2 leglényegesebb kábel egyike. 5 kábelt teszteltem, megtettem mindent, hogy a legjobb kép és hangminőséget érjem el.

Egyből látni a különbségeket a vásznon, nem is kis mértékben. Nálam meg kiemelten fontos a 6.27 m2 miatt.

Ahogy drágább a kábel, egyre több a szín, egyre kontrasztosabb a kép és részletgazdagabb. A 60 centis AQ Chocolate 2.5% ezüstöt tartalmaz, az erősítő és a projektor közötti 3 méteres AQ Coffee kábel 10%.

Ahogy írod saját tapasztalatról beszélek. Amit látok az érdekel, az számít, az a valóság.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6524

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Den írta:
2019.04.01., hétf. 16:05
Aszpirin írta:
2019.04.01., hétf. 15:56
Den, megmagyaráznád, kérlek, hogy milyen értelemmel használod a "szakmailag" szót, főleg a csupa nagybetűs változatot? Azt hiszem, akkor jobban megértenénk a hozzászólásaidat. :smile53:
Cutler írta: Az, hogy a szakmaiságot is nélkülözöd, az mint mezei júzernek megbocsátható. ;)

Erre a megjegyzésre reagálok kiemelten :smile30:

Feltettem néhány kérdést, de válasz 1 sem érkezett szakmailag- hozzáértéssel megválaszolva. :quetionmark:
Értem, köszönöm, szóval a sok csupa nagybetűs "szakmailag" az csak cinizmus volt...
(kicsit vakartam a fejemet, mert a megállapításaid, függetlenül attól, hogy igazak vagy nem, nem szakmai megfogalmazások voltak, pusztán saját tapasztalati tényközlések).

Részemről: az 1000 forintos és 23ezer forintos HDMI kábelek közötti látható különbséget (a HDMI szabvány némi böngészése után, de nem lévén nagy szakértője a témának) elvileg lehet szakmailag indokolni, amennyiben ez a különbség - ahogy te is írtad - részletezettségben és képélessségben/lokális kontrasztban nyilvánul meg. Amit nem tudnék idokolni szakmailag, ha olyanokat írnál, hogy "telítettebbek/élénkebbek a színek, feketébb a fekete" stb. Viszont van egy olyan érzésem, hogy ebben az 1-1,5 m-es hosszban, valós ár-érték arány esetében) nagyjából az általad írott árkategóriánál valahol "megáll" a HDMI kábelek drasztikus "javulása". Én magam a kb 10ezer forintos kategrória fölött már nem láttam semmi különbséget még nagyon közelről sem, de mesze nem is 3 méteres képernyőn nézem - pusztán egy 55 colos tévén.

Szóval az elméleti teóriám összefoglalva:

a HDMI-kábeleken négy szimmetrikus adatvonalon, csomagokban közlekednek a hang-és képinformációk. E négy adatcsatorna kell megoldja a teljes adatforgalmat, vagyis akár 8 vagy több hangcsatorna, és a képadatok átvitelét is. Nyilvánvaló, hogy ez mindkét oldalon pufferelést igényel. Ezért, a fogadó oldalon (AVR/processzor) már puffer(ek)ből megy tovább az adat, ami azt jelenti, hogy ha nincs adatvesztés a kábelen, akkor nem tudja a kábel pl. a képet befolyásolni.
Marad az, hogy van adatvesztés a kábelen. A HDMI szabvány mindent megtesz, hogy ez elkerülhető legyen (szimmetrikusak az adatvonalak, a TMDS adatkódolás kifejezetten "élminimalizálós"), ennek ellenére az olcsó, rosszul felépített kábeleken a HDMI-n száguldó képadatok óriási frekvenciája miatt lehet adatvesztés (akár komoly mértékű is). A HDMI szabvány a fogadóoldalon az adathiba felismerését elősegítő technikát egyértelműen meghatározza, viszont (legalábbis 1.4-ig) arról nem rendelkezuik, hogy mit kell ezekkel kezdeni. Egy jóminőségű processzorviszont nem fogja magát hanyattdobni a képadatok adathibáitól, mert mozgóképnél jónéhány interpolációs és egyéb algoritmus van, amelynek segítségével valamelyest pótolható a kiesett információ. Ezeknek az eljárásoknak biztosan áruk van: ha sűrű az adatkiesés, a kép részletezettsége, élessége, és lokális kontrasztja romlani fog (amit annál könnyebben veszel észre, minél nagyobb látószögben nézed a képet, azért egy 3 méternél nagyobb képnél elég komoly látószöged van, pláne ha még közel is mégy hozzá, hogy vizsgálgasd a kábelek hatásait), esetleg az MPEG-artifaktumokhoz hasonlatos jelenségek is észlehetők lehetnek.

Szóval ha szakmai jellegű magyarázat kell akkor a fentebbi talán szolgálhat magyarázattal. Vigyázat, a fenti részemről csak spekuláció, de legalább a HDMI-szabvány, a használt kódolások ismeretében írtam. Nem biztos, hogy ez az oka annak, amit tapasztaltál a kábelekkel, de ez egy lehetséges magyarázat.

Érdekesebb dolog a hang a HDMI-n, a "több magas" stb., de ha valóban hallható hangbéli különbség, akkor azt is valamilyen hasonló rekonstrukciós algoritmus okozhatja). A HDMI nem SPDIF, itt a kábel által hozzáadott a jitternek addig nincs nagy szerepe, amíg nem okoz adathibát. Ugyanakkor a hangcsomagok is óriási sebességgel mennek (szintúgy TMDS-be kódolva), vagyis a hangnál is lehet adathiba. Az adathiba pedig kieső hangcsomagokat fog okozni, amit neheten tudom elképzelni, hogyan rekonstruálnak, de nem is vagyok szakértője a témának. Mindenesetre a hangadat elég sok különféle feldolgozáson, "becsomagoláson" megy át, egyelőre nem találgatnék, hogy melyik adhat helyet adathiba javításának, pláne olyannak, amely "csak" némi hangszín- és részletezettség-romláshoz vezet. Vagyis a másféle hangszínt szakmailag én nem tudom magyarázni. Majd az okosabbak. Már ha van igény itt a magyarázatra (sokszor nincs is).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

Majd Te Quetz adsz nekem vagy 50- et és akkor ráragasztom mindegyikre, hogy jobban érezd magad!
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Den írta:
2019.04.01., hétf. 15:34
Rajta van az erősítőmön :tutiok: IMAX Enhanced. 36_1_11.gif
:smile32:

No de rajta van-e a projektoron, lejátszón és a hangfalaidon? Plusz a kábeleidnek is rendelkezni kell ezzel a matricával. Az eddigi írásaidból te mindent vagy semmit maximalista vagy, ami a minőséget illeti :smile53:
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
2019.04.01., hétf. 15:56
Den, megmagyaráznád, kérlek, hogy milyen értelemmel használod a "szakmailag" szót, főleg a csupa nagybetűs változatot? Azt hiszem, akkor jobban megértenénk a hozzászólásaidat. :smile53:
Cutler írta: Az, hogy a szakmaiságot is nélkülözöd, az mint mezei júzernek megbocsátható. ;)

Erre a megjegyzésre reagálok kiemelten :smile30:

Feltettem néhány kérdést, de válasz 1 sem érkezett szakmailag- hozzáértéssel megválaszolva. :quetionmark:
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6524

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

Quetz:

Rajta van az erősítőmön :tutiok: IMAX Enhanced. 36_1_11.gif
"""A jövő jelenleg az Imax Enhanced certifikáció."""
Akkor jövőképes az erősítőm, mert a leírásában szerepel, hogy kitalálhatnak újabb formátumokat, szoftveresen és szakmailag minden lehetséges. :hahaha:
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Den írta:
2019.04.01., hétf. 14:39
Köszike a hülyének nézésemet, meg az ál megvezetést, de ilyen nincs, egyébként vesztettél. Ha már a FELIRATOKAT nézzük, a Marantzon rajta van- az Egreaton megint rajta van az összes kép és hangformátum, a vászon és a projektor megint megjeleníti az összes felbontást és a 2 lényeges kábelen megint szerepel a 4K- UHD- LSD- HDR- SDR- NCIS Helyszínelők Miami- Los Angeles.
Semmiféle megvezetés nincsen.A CES 2019-en debütált a projekt, itt találhatod a weblapjukat: https://www.imaxenhanced.com/
Jönnek az első tesztek is: Denon AVR-X8500H 13.2 Channel IMAX Enhanced AVR Review

Vagy éppen a Sony bejelentése: Sony 4K projectors are compatible with IMAX Enhanced content, making them ready to deliver the bigger, more breathtaking IMAX visuals you love in compatible content. Take advantage of the size of your projector screen with movies that become even more immersive with IMAX Enhanced.

Sajnos ez van, ami tegnap még szakmailag a legtökéletesebb volt, mára már túlhaladott. A jövő jelenleg az Imax Enhanced certifikáció.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9 írta:
2019.04.01., hétf. 14:46
Zsír. Végre egy elégedett moziőrült.
Zsír. Végre egy jó hozzászólás, de belecsúszott egy helyesírási hiba gondolkodik.gif . A moziőrült külön írandó: mozi őrült és nincs piros aláhúzás. leborulok.gif ;peace;
Egyébként 12 éves korom óta tart, a keresztapám ötletére megnéztük a családommal a Némo kapitány és a vízalatti város című filmet. Széles vászon- függöny- látványvilág színesben- megbabonázott az egész élmény egy életre. Hé barátom, itt van Sabata és a Piedone a zsarut tucatszor láttam gyerekkoromban a nyári szünetekben.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

[quote=Lemmy9 post_id=2366341 time=1554119281 user_id=30193]
Ez mind ok hogy imádod amit látsz, de valjuk be, van még minőségben e felett is vetítő bőven. Mit szólnál egy valóban csúcs projihoz?

Légy szíves írjál egyet, aminek ugyanilyenek a képjellemzői és az ára is megegyezik. Nincs ilyen és egy darabig nem is lesz.
Az én szememnek az Epson színei jönnek be, másnak meg a Sim2- Sony- Benq- Jvc stb. A lézeres Epson drága és nem képes kivetíteni a jóval alacsonyabb fényereje miatt a nagyobb képméretet.

2 dolog behatárol mindenkit. A szoba tulajdonságai és az anyagi határok. Eggyel még tudom növelni a képméretet, anyagilag pedig kibírja az ember, ha eladja jó áron az előző vetítőjét.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

Quetz írta:
2019.04.01., hétf. 14:25
Den írta:
2019.04.01., hétf. 12:27
Köszönöm a felajánlásodat és a többieknek is, de már az egész kép és hangrendszert kicseréltem a legmodernebbre 2 szakmabeli barátom segítségével és persze Fish- t ki ne hagyjam. Most bármilyen kép és hangformátum jöhet! Kompatibilis egymással minDEN: a média lejátszó- erősítő- vászon- projektor- kábelek. 4K UHD- HDR- SDR, 7.1.4 DTS- X- ATMOS. Kell ennél több? Nekem nem, remélem évekig nem találnak ki újabb formátumokat.
Nem akarlak elkeseríteni, de amíg a rendszered minden eleme nem kapott Imax Enhanced elismervényt, addig nem vagy a legmodernebb. Csakis az Imax Enhanced adhatja meg neked a legtökéletesebb házi mozi élményt.

Kép
Köszike a hülyének nézésemet, meg az ál megvezetést, de ilyen nincs, egyébként vesztettél. Ha már a FELIRATOKAT nézzük, a Marantzon rajta van- az Egreaton megint rajta van az összes kép és hangformátum, a vászon és a projektor megint megjeleníti az összes felbontást és a 2 lényeges kábelen megint szerepel a 4K- UHD- LSD- HDR- SDR- NCIS Helyszínelők Miami- Los Angeles.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Den írta:
Köszönöm a felajánlásodat és a többieknek is, de már az egész kép és hangrendszert kicseréltem a legmodernebbre 2 szakmabeli barátom segítségével és persze Fish- t ki ne hagyjam. Most bármilyen kép és hangformátum jöhet! Kompatibilis egymással minDEN: a média lejátszó- erősítő- vászon- projektor- kábelek. 4K UHD- HDR- SDR, 7.1.4 DTS- X- ATMOS. Kell ennél több? Nekem nem, remélem évekig nem találnak ki újabb formátumokat.
Nem akarlak elkeseríteni, de amíg a rendszered minden eleme nem kapott Imax Enhanced elismervényt, addig nem vagy a legmodernebb. Csakis az Imax Enhanced adhatja meg neked a legtökéletesebb házi mozi élményt.

Kép

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9 írta:
2019.04.01., hétf. 14:13
Miért használsz 1.4-es vásznat?
Mert SZAKMAILAG tökéletes hozzá. Fényerő, színek, bármilyen szempontból ez való hozzá, ez a létező legjobb párosítás.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9 írta:
2019.04.01., hétf. 13:48
Ez mind ok hogy imádod amit látsz, de valjuk be, van még minőségben e felett is vetítő bőven. Mit szólnál egy valóban csúcs projihoz?

Leírod a rendszered elemeit?
Láttam a HM kiállításon 3 cégnek a 12 milliós projektorát vetíteni...

Egreat A11
Marantz 6013
Screenline Diamond 151" 16:9, 1.4 gain
Epson 9400
AQ Coffee 3m Marantzból a projektorba, Chocolate Egreat- Marantz közé.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Den írta:

Legyél kedves megosztani a rendszered elemeit, mert senkit nem hagy nyugodni!
Vagy ha titok akkor azt, es akkor is megnyugszik mindenki.

De eddig midig kitértél előle!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Den írta:
2019.04.01., hétf. 13:07
Tonyka:

A 9300- al a 334 centi széles képet normál fényerő állásban tudtam kivetíteni, a 9400- al ECO módban, mint ami a legtermészetesebb dolog, úgy teszi a vetítő minden kompromisszum nélkül. Majd ha Iván megtartja az újabb összejövetelt, amelyen 3 méter feletti vászonra vetítve tart projektor rivalizálást, akkor majd látjátok, amiről írok.
A fényerő különbségnek ki kell buknia méretfüggetlenül sztem, ha nem majd kijavítanak a szakik. Vagy a szemed, és a lelkesedésed csap be. Vagy gyárilag valami baja volt a 9300-nak. Nem győzöm ismételni, ugyanabból a távolságból, ugyanabban a módban, meglepő mód nem volt semmilyen fényerő különbség. Pedig a 9300 majdnem 500 óra volt már.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

Tonyka:

A 9300- al a 334 centi széles képet normál fényerő állásban tudtam kivetíteni, a 9400- al ECO módban, mint ami a legtermészetesebb dolog, úgy teszi a vetítő minden kompromisszum nélkül. Majd ha Iván megtartja az újabb összejövetelt, amelyen 3 méter feletti vászonra vetítve tart projektor rivalizálást, akkor majd látjátok, amiről írok.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9 írta:
2019.04.01., hétf. 12:10
Már elnézést de az az Epson azért a hájendtől messze van.
Azt kívánom Neked, hogy jó körülmények között, a jól beállított vetítő képét tekintsd meg és azután ha tudod, költőket megszégyenítő módon, választékosan fogalmazd meg a véleményed és ne látatlanban mondjál bármit is róla. Csak azért, mert elképesztően eltalált vetítő és elképesztően olcsón.
Mivel a többi konkurensnél SZAKMAILAG kb 1000 Alumennel többet tud és a képmélysége- kontrasztja szintén lényegesen jobb, várom melyik Benq- Sony- JVC projektor tud kivetíteni 151" képet 850- 900 között
Nézem egy hónapja SZAKMAILAG és látom, mennyivel jobb a 9300- nál. Sokkal jobb, aránytalanul jobb, nekem pedig kellett SZAKMAILAG, mert nem festett falra vetítek, nagyon jó kábelt használok és már jóval 3 méter felett vetítek. Elnézést kérek az illetékestől, mert egy szintre hoztam az ötös kombót! Egyébként kikértem több házimozis véleményét SZAKMAILAG, hogy milyen erősítőt, média lejátszót vegyek és Fish is nagyot alakított!
A vászon- projektor nem volt kérdéses, de az erősítőn és a média lejátszón fél milliót spóroltam SZAKMAILAG, mert rendesen utánajártam mit szabad megvenni és azt SZAKMAILAG hogyan lehet 7.1.2- ről ingyen 7.1.4- re továbbfejleszteni.
Készítettem 4 olyan plafon alá szerelt kis fa állványt, ahol a 4 atmos hangfalat bármilyen szögben lehet vízszintesen és függőlegesen is állítani.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Tonyka írta:
2019.04.01., hétf. 12:48

Micsoda lázálmok. Valahogy ezt a 10% nem mutatta a műszer, egyet sem, nem, hogy tízet.
Tonyka ennyire nem lehetsz naiv, hogy egy műszernek hiszel a szemed helyett :ohnoohnoohno: :kapdelm:

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Den írta:
2019.04.01., hétf. 11:52
xwxw4 írta:
2019.03.30., szomb. 14:37
Kérdés, hogy mi marad az ansi kontrasztból eco módban 3,5 méter széles vászon esetén.
334 cm széles kép 151" képátló. Erre a képnagyságra tervezték a projektort, mint már írtam ECO módban tökéletes fényerővel, kontraszttal és gyönyörű színekkel vetíti a képet.
Nem 1700- 1800- 2000 Alument tud- ahol jogos lenne a felvetést teljes mértékben- hanem legalább 10%- al nagyobb fényerővel a 9300- hoz képest, tehát 2700- 2800 Alumennel rendelkezik és jóval nagyobb a kontrasztja is. Így simán kivetíti a 334 cm széles képet.
Micsoda lázálmok. Valahogy ezt a 10% nem mutatta a műszer, egyet sem, nem, hogy tízet. Arról nem beszélve, h a szem nem is igazán érzékeli a 10% fényerő különbséget. Erre építenek ugyi elég erősen az UHP lámpa természetes fényeldobásánál.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tonyka 2019.04.01., hétf. 12:50-kor.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”