Ez mostanában aktuális itt a fórumon.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Z mozi
Re: Z mozi
Emotiva írta: ↑2019.04.25., csüt. 17:23Teljesen elégedett vagyok mind a hangal mind a képpel.![]()
Úgy érzem eljutottam arra a szintre ami nekem a csúcs.Innen minden további fejlesztgetés egy polgári vagyon,és nem biztos hogy megéri.Sokan a hibákat keresik a rendszerükbe és soha sincs megállás.Még a tökéletes sem elég jó.Orba szájba cserélgetik a technikát ahelyett hogy élveznék.Én megpróbálom élvezni.![]()
Gratulálok az erősítőhöz, és jó érzés olvasni azt, hogy valaki elégedett a rendszere tudásával...
"Az igazi barát szemből támad."
Gratulálok én is! :)
Már az előző végfokkal is nagyon élvezetes volt a produkció - ha ebben még lett pozitív változás, az tényleg végállomás lehet!
Már az előző végfokkal is nagyon élvezetes volt a produkció - ha ebben még lett pozitív változás, az tényleg végállomás lehet!
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j
Azért egy ilyen végfokkal nem túl nagy áldozat megállapodni!
Gratulálok hozzá!
Irígylésre méltó mozid van!
Gratulálok hozzá!
Irígylésre méltó mozid van!
Köszönöm szépen.irishcream írta: ↑2019.04.25., csüt. 17:36Egy rendszer előre lépésének ezek a jelei, ahogy leírtad. Ha úgy érzed, így Téged kiszolgál tökéletesen, akkor az szuper.Emotiva írta: ↑2019.04.25., csüt. 17:23Eltelt lassan három négy hét szinte minden nap mozizással.Úgy érzem kezd beérni a végfok.
Az első dolog ami már az elején megfogott hogy olyan részletek jelentek meg a filmek hangjában ami eddig nem is tünt fel.
Vagy csak nem figyeltem oda rá?
A hibákat is jobban ki lehet hallani.A szimpadképe nagyon kontrolált,olyan helyekről is érkezik hang ami eddig nem volt jellemző.A hangkarektere viszonylag homogén inkább a lágy karakter felé hajaz.A régi Onkyom sokkal durvább ,érdesebb volt.Ez sokkal zeneibb.Dinamikában nincs hiány.A hangerőt is vissza kellett vennem -10 db-lel.Nagyon szeretem!
Megnéztem a Ragadozó Városok című filmet.A moziban nem bírtam végignézni,de a hangja miatt már kétszer is megnéztem otthon.
Sokszor úgy tünik hogy fentről jön a hang pedig csak a hátterek vannak viszonylag magasan.Volt olyan érzésem hogy körbe vesz a hang de csak a frontok szóltak,érdekes.
Gratulálok a mozidhoz.![]()
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
Egy rendszer előre lépésének ezek a jelei, ahogy leírtad. Ha úgy érzed, így Téged kiszolgál tökéletesen, akkor az szuper.Emotiva írta: ↑2019.04.25., csüt. 17:23Eltelt lassan három négy hét szinte minden nap mozizással.Úgy érzem kezd beérni a végfok.
Az első dolog ami már az elején megfogott hogy olyan részletek jelentek meg a filmek hangjában ami eddig nem is tünt fel.
A hibákat is jobban ki lehet hallani.A szimpadképe nagyon kontrolált,olyan helyekről is érkezik hang ami eddig nem volt jellemző.A hangkarektere viszonylag homogén inkább a lágy karakter felé hajaz.A régi Onkyom sokkal durvább ,érdesebb volt.Ez sokkal zeneibb.Dinamikában nincs hiány.A hangerőt is vissza kellett vennem -10 db-lel.Nagyon szeretem!
Megnéztem a Ragadozó Városok című filmet.A moziban nem bírtam végignézni,de a hangja miatt már kétszer is megnéztem otthon.
Sokszor úgy tünik hogy fentről jön a hang pedig csak a hátterek vannak viszonylag magasan.Volt olyan érzésem hogy körbe vesz a hang de csak a frontok szóltak,érdekes.
Gratulálok a mozidhoz.
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 290
soha nem lesz vége!

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Eltelt lassan három négy hét szinte minden nap mozizással.Úgy érzem kezd beérni a végfok.
Úgy érzem hogy itt a vége a rendszer fejlesztésének.
Max a vászonmaszkolás.
Teljesen elégedett vagyok mind a hangal mind a képpel.
Úgy érzem eljutottam arra a szintre ami nekem a csúcs.Innen minden további fejlesztgetés egy polgári vagyon,és nem biztos hogy megéri.Sokan a hibákat keresik a rendszerükbe és soha sincs megállás.Még a tökéletes sem elég jó.Orba szájba cserélgetik a technikát ahelyett hogy élveznék.Én megpróbálom élvezni.
Úgy érzem hogy itt a vége a rendszer fejlesztésének.
Max a vászonmaszkolás.
Teljesen elégedett vagyok mind a hangal mind a képpel.
Úgy érzem eljutottam arra a szintre ami nekem a csúcs.Innen minden további fejlesztgetés egy polgári vagyon,és nem biztos hogy megéri.Sokan a hibákat keresik a rendszerükbe és soha sincs megállás.Még a tökéletes sem elég jó.Orba szájba cserélgetik a technikát ahelyett hogy élveznék.Én megpróbálom élvezni.

Bizony szép, mivel nincs terveben az Atmos, így az XMC1 sokaáig ki fog szolgálni minőségi hanggal. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Szép páros
grat!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
És íme:
Igen.Nem vágyom Atmos rendszerre.Elég nekem a 7.1.
Megfogadva a tanácsot átpakoltam a mélysugárzót a másik oldalra,és Fapaci beállításai után újra bemérettem a szobát a Dirac-kel.
Elég jól tudta korrigálni a most már kevésbé egyenetlen frekvencia menetet.Hogy ne legyen állandó probléma az ellenőrzés, vásároltam egy Umik-1 mikrofont a Rew-hez,mert az Emo mikrofonja nem jó hozzá állítólag.Bepakoltam a helyére az új végfokot amit most már xlr kábelekkel kötöttem össze.Az A-700-on csak rca csatlakozó van.
Beállítottam a csatornák hangerejét és rámértem az alsó 200 Hz tartományra.Szerintem elég jó lett a végeredmény.
Beállítottam a csatornák hangerejét és rámértem az alsó 200 Hz tartományra.Szerintem elég jó lett a végeredmény.
Nemrég látogatást tett nálam Fapaci akinek ezúton is köszönöm a segítségét!Volt valami furcsa hang a mély tartományban amit sehogy nem tudtam megoldani.32 Hz-en volt egy nagy kiemelés mint kiderült ami nagyon bántotta a fülem.Először teljesen meg voltam elégedve az Xmc-1 hangjával,a Dirac beállításával,de minél többet hallgattam annál jobban felfigyeltem erre a hibára.Sajnos Szepi messze lakik nekem meg nem volt Umik-1 -em hogy le tudjam ellenőrizni azt hogy mit is csinál a Dirac ha belenyúlok.
Szerencsére Fapaci pár napon belül ki tudott jönni.
Íme:
Elsőként a lejátszó rendszer frekvenciafüggő hangnyomás görbéje a hallgatási pontban mérve, jobb és bal oldali front csatorna + szub, elektronikus korrekcióval és anélkül: Együtt fut a két oldal átvitele a szimmetrikus elhelyezésnek köszönhetően, eltérés csak a felsőbasszus tartományban van, mivel ott hatással van a szubsugárzó és a frontosugárzó távolsága. A középső és felső tartományban viszonylag egyenletes a frekvenciamenet, főleg a korrekció után. Némi feldúsulás érzékelhető 150-300 Hz között, ami vélhetően a frontsugárzókhoz közeli falfelületek hatása. Az alsó oktávokban komoly kiemelések, beszakadások érzékelhetőek, amik akusztikai eredetűek. Ezekkel a korrekció sem tudott érdemben mit kezdeni.
Megvizsgáltuk külön és együtt is a frontsugárzók és a szubsugárzó átvitelét:
A beállított keresztváltás nem tűnt elég korrektnek, ezért módosítottam a szub beállításait (EQ, Phase) és elhelyezkedését. A módosítás előtti és utáni átvitel elektronikus korrekció nélkül: Enyhébb lett a 30 Hz-en jelentkező kiemelés és a keresztváltás körüli átvitel is egyenletesebb lett.
A harmonikus torzítás így alakul:
A hangdobozok alacsony mértékű, jellemzően 1 % alatti torzítás mellett teszik a dolgukat, ez rendben van.
A szoba utózengési ideje így alakul: A zenehallgató és moziszobákban ideális 0,2 - 0,3 másodperces érték majdnem hibátlanul teljesül nálad, csupán a szubtartományban szökik fel a zengés mértéke 60 Hz alatt.
A szoba viselkedése lecsengési diagramon ábrázolva: .. és egy másik spektrális ábrán: Ezeken is láthatjuk, hogy a lecsengési idő megfelelő, eloszlása is egyenletes. A burkolt falfelületek és a bútorok kevés káros reflexiót hoznak létre, így alacsony tud lenni az utózengés is. Ennek ellenére a párhuzamos felületek között gonosz állóhullámok, módusok jönnek létre, elsősorban a szoba szélességének megfelelő frekvencián, 32 Hz-en. Ez a jelenség felel a hangnyomás görbén látható izmos kiemelésért is.
A méréseket elemezve a szoba megfelelően csillapítottnak nevezhető, minőségi zenehallgatásra és filmnézésre alkalmas. További akusztikai kezelést nem javaslok, de a szubsugárzó elhelyezésének módosításával enyhíthető lenne a szubtartomány egyenetlensége, így a Dirac is könnyebben simítaná ki a hangnyomás görbéket.
Szerencsére Fapaci pár napon belül ki tudott jönni.
Íme:
Elsőként a lejátszó rendszer frekvenciafüggő hangnyomás görbéje a hallgatási pontban mérve, jobb és bal oldali front csatorna + szub, elektronikus korrekcióval és anélkül: Együtt fut a két oldal átvitele a szimmetrikus elhelyezésnek köszönhetően, eltérés csak a felsőbasszus tartományban van, mivel ott hatással van a szubsugárzó és a frontosugárzó távolsága. A középső és felső tartományban viszonylag egyenletes a frekvenciamenet, főleg a korrekció után. Némi feldúsulás érzékelhető 150-300 Hz között, ami vélhetően a frontsugárzókhoz közeli falfelületek hatása. Az alsó oktávokban komoly kiemelések, beszakadások érzékelhetőek, amik akusztikai eredetűek. Ezekkel a korrekció sem tudott érdemben mit kezdeni.
Megvizsgáltuk külön és együtt is a frontsugárzók és a szubsugárzó átvitelét:
A beállított keresztváltás nem tűnt elég korrektnek, ezért módosítottam a szub beállításait (EQ, Phase) és elhelyezkedését. A módosítás előtti és utáni átvitel elektronikus korrekció nélkül: Enyhébb lett a 30 Hz-en jelentkező kiemelés és a keresztváltás körüli átvitel is egyenletesebb lett.
A harmonikus torzítás így alakul:
A hangdobozok alacsony mértékű, jellemzően 1 % alatti torzítás mellett teszik a dolgukat, ez rendben van.
A szoba utózengési ideje így alakul: A zenehallgató és moziszobákban ideális 0,2 - 0,3 másodperces érték majdnem hibátlanul teljesül nálad, csupán a szubtartományban szökik fel a zengés mértéke 60 Hz alatt.
A szoba viselkedése lecsengési diagramon ábrázolva: .. és egy másik spektrális ábrán: Ezeken is láthatjuk, hogy a lecsengési idő megfelelő, eloszlása is egyenletes. A burkolt falfelületek és a bútorok kevés káros reflexiót hoznak létre, így alacsony tud lenni az utózengés is. Ennek ellenére a párhuzamos felületek között gonosz állóhullámok, módusok jönnek létre, elsősorban a szoba szélességének megfelelő frekvencián, 32 Hz-en. Ez a jelenség felel a hangnyomás görbén látható izmos kiemelésért is.
A méréseket elemezve a szoba megfelelően csillapítottnak nevezhető, minőségi zenehallgatásra és filmnézésre alkalmas. További akusztikai kezelést nem javaslok, de a szubsugárzó elhelyezésének módosításával enyhíthető lenne a szubtartomány egyenetlensége, így a Dirac is könnyebben simítaná ki a hangnyomás görbéket.
- irishcream
- Hazajáró lélek

7 csatornás végfokot építtettél ?
Megyek és beüzemelem.
- Csatolmányok
-
- 20190329_203325.jpg (1.91 MiB) Megtekintve 3051 alkalommal
-
- 20190329_203514.jpg (1.72 MiB) Megtekintve 3051 alkalommal
- irishcream
- Hazajáró lélek

Ez már majdnem anyakönyvi kivonat.
- R.G.
- Törzsvendég

- Értékelés: 290

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
És végre megérkezett.
- Csatolmányok
-
- 20190329_203558.jpg (2.04 MiB) Megtekintve 2442 alkalommal
-
- 20190329_203256.jpg (1.66 MiB) Megtekintve 2442 alkalommal