Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a moziról, házimoziról

Den
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Re: Általában a moziról, házimoziról

Hozzászólás Szerző: Den »

Köszönöm Cutler a mérhetetlen jóindulatodat, de hozzáteszem, hogy 334 centi széles képet nézek, nem 250- 270- et, ami az átlagosnak számít. 3 méter felett kezdődik az igazán házimozis feeling hidd el.
A 9400- as projektor alap bright cinema képminősége már olyan jó, hogy az elképesztő a régi 3 métereshez képest a 9300- al vetítve. Ezt még felturbóztam a maximumra egy 23 ezres kábellel- nem több száz ezerért!

A Kácsa audió üdvözöl mindenkit úgy 25 éve és alig szolgáltak ki olyan embert, aki "lelkiismereti" okokból vásárolt volna náluk "drága" kábelt. Az AQ sorozat 0.5- 100%- ig tartalmazhat ezüst vezetést. Én a 2.5 és a 10%- t használom. Nélkülözhetetlen, nélkülük nem nézhetném azt a képminőséget, amit elértem.

A vezéretek Gyulai Palit kövessétek, aki szerint teljesen felesleges a vászon és a jó kábel, az pénzkidobás. Olvastam egy hete: ha irigyelnek, akkor valamit nagyon jól csinálhatsz! Az egyik dolog, amiért engem irigyelnek, az a képminőségem. Nem művészet- szerintem- 3 méterig képminőséget produkálni, legyen 330- 350 centin kikezdhetetlen látványvilágod!

Aki nem akarja látni, a festett falra való vetítés és a vászon közötti eltérést, aki nem akarja látni- hallani a kábelek közti minőségi ugrásokat képben- hangban, az tényleg használjon festéket és DVI kábelt, vagy amit ingyen küldök neki.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Den!
Már ne is haragudj, de amikor ilyeneket írsz, hogy "Hozzáteszem, hogy eleve az Epson 9400- al olyan jó volt a képminőség, hogy arra kellett ügyelni, hogy a kontraszt ne legyen túl sok, bírja a szemem az éles képet!", akkor mégis mit vársz?
bocs.gif

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Szóval vagy vak vagyok vagy hazudok gondolkodik.gif Még alszom rá egyet, hogy mit válasszak :D

Hifis oldalon legalább ott a harmadik felajánlott lehetőség, hogy szar a rendszerem :fekverohog:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

Az 5 féle 3 cégtől próbált HDMI kábel közül a 2 legolcsóbb kábel nem ad + magas hangokat, a 3 AQ mindegyike igen.

Én meg azon szarok be, hogy süketek vagytok, ál süketek, merev hülyére veszitek a másik házimozist, mert nagyon is hallani a különbségeket. """Egy bitstreamet továbbít, semmi több.""" Ha nem hallod, akkor hazudsz, mert meg lehet süketülni a túlzott magas hangoktól, viszont teljesen helyre lehet állítani az arányt!

Van legalább 5 HDMI kábelem, ami szerintem semmit nem ér, de minőséginek néz ki, boldogan odaadom, használd, mert semmi különbség nincs az 1000 ft- os és a 300 ezres között.......Egy bitstreamet továbbít, semmi több.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Den írta:
2019.03.29., pén. 14:33
///Azért lett túl sok a magas hangból, mert a Marantz kiemelten szolgáltatja a magas, minőségi hangokat és úgyszintén a HDMI kábel is. De az erősítő szolgáltatásai között ott van a tónuson való állítási lehetőség.
A hdmi kábel hol szolgáltat magas hangokat? Egy bitstreamet továbbít, semmi több.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Besza..k, de komolyan :fekverohog:

Den
Fórumlakó
Fórumlakó

A HIGH- END kategória alsó- középső szintjét képviseli a házimozi felszerelésem. Hétvégén sikerült végre egymással teljesen összehangolni az egész új felszerelést.
Az egyik legfontosabb kábelnek- ami összeköti a média lejátszót és az erősítőt- 5 HDMI- t hoztam tesztelni. 1000- 3000- 12000- 15000- 23000 ft- ft értékűeket.

Mindegyiknél lehetett látni és hallani különbségeket, de az utolsónál akkora minőségi ugrás történt a képminőség terén 334 cm széles 16:9- es képnél, hogy nem volt kérdés melyik legyen. ///Hozzáteszem, hogy eleve az Epson 9400- al olyan jó volt a képminőség, hogy arra kellett ügyelni, hogy a kontraszt ne legyen túl sok, bírja a szemem az éles képet!///
A térhatású hangnál- 7.1.4- bántóan éles- túl sok magas hang lett, de a tónuson -5 re állítva tökéletes lett.

Az egy nagy hazugság, hogy nem lehet látni képminőség eltéréseket a kábelek között. Az vak, aki nem látja azonnal, hogy kábel és kábel között mekkora minőségi fokozatok vannak! Kicsi- nagyobb- óriási- nem összehasonlítható mértékű képminőség javulást érhetünk el a megfelelő kábellel.
Hang terén pedig süketnek kell lenni ahhoz, hogy ne hallja az ember a sokkal precizionáltabb, erősebb, minőségibb térhatású hangokat. ///Azért lett túl sok a magas hangból, mert a Marantz kiemelten szolgáltatja a magas, minőségi hangokat és úgyszintén a HDMI kábel is. De az erősítő szolgáltatásai között ott van a tónuson való állítási lehetőség.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

nemtomm írta:
2019.03.29., pén. 13:27
Cutler írta:
2019.03.29., pén. 13:26
nemtomm írta:
2019.03.29., pén. 13:12

De hát neked már ilyen rendszered van , nem akarsz boldog lenni... :D
Miért lenne? Nálam nincsenek drága kábelek és nem is lesznek. Az egész kábelezésem, beleértve a 11 hsz kábelt, az ic-ket, tápkábeleket, hdmi-ket, elosztókat, valószínűleg összértékben nincs annyiba, mint nálad 1db hdmi.
Ettől függetlenül, kicsit sem vagyok bánatos ;)
Azért ebben ne legyél biztos annyira :smile29:
Mármint miben?
A DC teszten a Nordost 80-100ezres hdmi-re azt mondtad, hogy az nem egy drága kábel, így nem is valami jó. Akkor azt mondtad, hogy a jó hdmi, ami megmutatja a nagy különbséget, az 200-300ezernél kezdődik. Feltételezem, akkor nálad valami ilyesmi van. Ez pedig drágább, sokkal, mint az én összes kábelem. Persze, akkor tévedtem, ha már csak egy kácsás hdmi-vel tolod, de erre azért kevés az esély :D

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Hogy lehet ez még mindig téma?? gondolkodik.gif

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 989

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Cutler írta:
2019.03.29., pén. 13:26
nemtomm írta:
Cutler írta:
2019.03.28., csüt. 17:12

Az 31_1_21.gif
De lehet úgy is értelmezni, hogy megnyugtatják a vevő lelkiismeretét.
Aki nagy pénzekért hangfalakat, elektronikákat vesz, az érezheti úgy is, hogy ehhez passzoló árú kábelek kellenek a maximum eléréséhez. Így kiszolgálják őket jó drága kábellel is. Mindenki boldog, win-win ;)
Miért lenne? Nálam nincsenek drága kábelek és nem is lesznek. Az egész kábelezésem, beleértve a 11 hsz kábelt, az ic-ket, tápkábeleket, hdmi-ket, elosztókat, valószínűleg összértékben nincs annyiba, mint nálad 1db hdmi.
Azért ebben ne legyél biztos annyira :smile29:
"Az igazi barát szemből támad."

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

nemtomm írta:
Cutler írta:
nemtomm írta:
2019.03.28., csüt. 16:37
Persze, hogy van rá igény mert sokkal jobb egy alapkábelnél és ha nem lenne jobb akkor nem vennének belőle ..
Vagy átverés szerinted amit árulnak?
Az 31_1_21.gif
Aki nagy pénzekért hangfalakat, elektronikákat vesz, az érezheti úgy is, hogy ehhez passzoló árú kábelek kellenek a maximum eléréséhez. Így kiszolgálják őket jó drága kábellel is. Mindenki boldog, win-win ;)

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Cutler írta:
nemtomm írta:
Persze, hogy van rá igény mert sokkal jobb egy alapkábelnél és ha nem lenne jobb akkor nem vennének belőle ..
Az 31_1_21.gif

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

nemtomm írta:
Az 31_1_21.gif

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Cutler írta:
2019.03.28., csüt. 12:58
nemtomm írta:
2019.03.28., csüt. 12:38
Re: Szepi mozi-demószobája Dolby Atmos, DTS:X 7.2.4
Hozzászólás Szerző: Cutler » 27 márc. 2019 08:59

Basszus :o
Mégis Crown lett, na ezt nem igazán értem gondolkodik.gif
Ez kb. akkora meglepetés, mintha nemtomm tescos hdmi-re cserélné a sokszázezres csoda hdmi-jét :D
Vissza

Kedves Cutler!

Gondolom azért gyártanak mert van rá igény.
Akkor szerinted oda kellene állni a Kácsa elé egy táblával és rá kellene írni, hogy ne vegyél hdmi kábelt mert átverés az egész? Vajon akkor miért tartják polcon ezeket a dolgokat? Akkor hogy is van ez?
Hidd el én lennék a legboldogabb mozista ha meg lehetne oldani a kábelokat 1-2 eft-os kábellal mert szerintetek csak a tuti annál is nincs jobb :D
Az az igazság, hogy a sok-sok kérdésedre te magad megadtad már a választ.
"Gondolom azért gyártanak mert van rá igény." ;)

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

A Nordost oldalán :

https://www.nordost.com/norse2/heimdall ... -cable.php

The picture with Heimdall 2 was better in every way, making the Pioneer TV look more like itself and giving credence to the cable providing better connection and signal transmission. Live sports were lifelike"

Itt a teszt:

https://nordost.com/images/review-image ... _2HDMI.PDF

Persze ez nem ígéret a Nordost részéről, de akár annak is lehet venni.

Akkor ezek után pereljétek be a Nordost, hogy valótlant állítanak hajrá fiúk...sok sikert kívánok hozzá nektek :D :D

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Lemmy9 írta:
2019.03.28., csüt. 15:34
Mit ígér a Nordost a hdmi kábeleivel kapcsolatban?

Szerk: Ahogy olvasom a dumájukat, perelni halott ügy.
Ez az érv is halott.
Gondolom, több ügyvéd dolgozik nekik, mint mérnök ;)
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

nemtomm írta:
2019.03.28., csüt. 12:38

Ez kb. akkora meglepetés, mintha nemtomm tescos hdmi-re cserélné a sokszázezres csoda hdmi-jét :D
Vissza

Kedves Cutler!

Bocsánat de már nagyon elegem van már ebből a hdmi kábel mizériából amit állandóan emlegettek. Inkább a saját rendszeretekkel kellene ennyit foglalkozni. Tudom volt teszt de amiről le is írtam a véleményemet mert az nagyon nem volt mérvadó ( nem írom le még egyszer).
Egy pár szót írnék a erről a hdmi kábel dologról vegyünk egy gyártót pl a Nordost-t aki amerikai gyártó és ott is forgalmazza ezeket a kábelokat, amerikában ha a vevők nincsenek megelégedve a gyártóval mert nem azt kapja amit a leírásban szerepel azonnal pert akasztanak a nyakukba és súlyos dollár ezrekre perlik őket? Érdekes még sosem halottam ilyet de sztem senki sem?
Nézzük az avx forum kínálatot vegyük pl: adás vétel topic milyen sokszor árulnak hdmi kábelt használtan 100-200 ehuf között de érdekes módon mindegyik elkel 1-2 héten belül sőt szoktak keresni is és érdekes módon senki sem reklamál. Vagy oda kellene írni minden egyes vétel eladáshoz, hogy átverés az egész szerintetek?
Bővítsük a kínálatot itt van pl gyártónak Fapaci és Néhai ők is gyártanak hdmi kábelt vajon minek mert át akarják verni a kedves vásárlót ? Gondolom azért gyártanak mert van rá igény.
Akkor szerinted oda kellene állni a Kácsa elé egy táblával és rá kellene írni, hogy ne vegyél hdmi kábelt mert átverés az egész? Vajon akkor miért tartják polcon ezeket a dolgokat? Akkor hogy is van ez?
Hidd el én lennék a legboldogabb mozista ha meg lehetne oldani a kábelokat 1-2 eft-os kábellal mert szerintetek csak a tuti annál is nincs jobb :D
Az az igazság, hogy a sok-sok kérdésedre te magad megadtad már a választ.
"Gondolom azért gyártanak mert van rá igény." ;)

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Vissza

Kedves Cutler!

Bocsánat de már nagyon elegem van már ebből a hdmi kábel mizériából amit állandóan emlegettek. Inkább a saját rendszeretekkel kellene ennyit foglalkozni. Tudom volt teszt de amiről le is írtam a véleményemet mert az nagyon nem volt mérvadó ( nem írom le még egyszer).
Egy pár szót írnék a erről a hdmi kábel dologról vegyünk egy gyártót pl a Nordost-t aki amerikai gyártó és ott is forgalmazza ezeket a kábelokat, amerikában ha a vevők nincsenek megelégedve a gyártóval mert nem azt kapja amit a leírásban szerepel azonnal pert akasztanak a nyakukba és súlyos dollár ezrekre perlik őket? Érdekes még sosem halottam ilyet de sztem senki sem?
Nézzük az avx forum kínálatot vegyük pl: adás vétel topic milyen sokszor árulnak hdmi kábelt használtan 100-200 ehuf között de érdekes módon mindegyik elkel 1-2 héten belül sőt szoktak keresni is és érdekes módon senki sem reklamál. Vagy oda kellene írni minden egyes vétel eladáshoz, hogy átverés az egész szerintetek?
Bővítsük a kínálatot itt van pl gyártónak Fapaci és Néhai ők is gyártanak hdmi kábelt vajon minek mert át akarják verni a kedves vásárlót ? Gondolom azért gyártanak mert van rá igény.

orionr
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: orionr »

Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy, a mostani formátumok lejátszására képes média lejátszót?
Amit most használok, az egy xtreamer prodigy. Az új nagy felbontású hangformátumú filmeknél, rendesen szaggat.
Egyelőre, egy LG fullHD projektorral használnám, de később fontos lenne a 4K tudás is. Nem akarok sokat költeni rá, így amit kinéztem az a HImedia Q10 pro. Erről van valakinek tapasztalata?

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Lemmy9 írta:
2019.02.20., szer. 05:42
...
Jack/rca kábellel az erősítőbe.
...
Nem rontasz el semmit, mert azt sem tudtam eddig, hogy létezik ilyen kábel.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
2019.02.19., kedd 20:26
Talán még egyszerűbb, ha egy olyan médialejátszót kutatsz fel, aminek van az erősítőddel (vagy DAC-oddal) kompatibilis hangkimenete, és támogatja a Spotify-t. Nem tudom, hogy létezik-e ilyen, de nem tartom kizártnak.
Volt is egy WDTV Live lejátszóm.
Aztán megszűnt rajta a Spotify támogatás.

Persze, ez egy erősítővel is megeshet.
Pl. tavaly ősszel láttam jó áron egy használt Pioneer vsx830 erősítőt.
Mire eldöntöttem, hogy, na, beruházok, addigra már elkelt - szerencsére!
Ugyanis pár hét múlva meg jött a hír, hogy egy csomó Pioneer eszközön (is) megszűnik a Spotify támogatás.
Akkor kaptam volna egy kisebb agyvérzést.

Úgyhogy, bár a gondolat rendszeresen felmerül, a lelkesedés a tényleges megvalósításhoz viszonylag alacsony szinten van (még)...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6524

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

scaurus írta:
2019.02.19., kedd 19:58
Ami inkább motoszkál bennem, hogy olyan erősítő kéne, ami támogatja a Spotify-t, mert kicsit gagyi, hogy a kikapcsolt képernyőjű okostévéből megy a jel az erősítőbe...
Talán még egyszerűbb, ha egy olyan médialejátszót kutatsz fel, aminek van az erősítőddel (vagy DAC-oddal) kompatibilis hangkimenete, és támogatja a Spotify-t. Nem tudom, hogy létezik-e ilyen, de nem tartom kizártnak.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6524

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

scaurus írta:
2019.02.19., kedd 19:58
Nyilván, ahogy pl. az audiofil nem feltétlenül rajong a Spotify-ért, ugyanúgy az Atmost kiépítő házimozist nem fogja meghatni a Netflix 5.1 hangja.
Ez nem feltétlenül van így, tapasztalatom szerint egy jól sikerült 5.1-es hang akár jobb is tud lenni, mint egy gyengébb Atmos-os. A Netflixen persze minden veszteséges tömörítéssel jön (az Atmos is), de épp a napokban volt olyan vélemény a filmes fórumban, hogy néhány régi, DD, vagyis veszteséges tömörítésű 5.1 hanggal rendelkező film mennyivel jobb, mint a mai veszteségmentes tömörítésű “HD” mozihangok jó része.

De van itt egy másik dolog is: a Dolbynak szerintem egészen élvezhető a az Atmosra felkeverő algoritmusa, a Dolby Surround. Persze ez egyéni vélemény, csöppet sem hightec itthoni erősítővel és hangsugárzókkal szerzett tapasztalat alapján, szóval a hightec házimozisok bőven megcáfolhatnak.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

-KP- írta:
2019.02.19., kedd 12:18
...
Arról nem is beszélve, hogy ilyen streamelés alatt bukom a Madvr-t, úgyhogy engem egyelőre cseppet sem győzött meg.
Hát, igen.
A bolondbiztos alkalmazások sokszor leveszik a terhet a mezei felhasználó válláról, nézheted, amit és ahogy megjelenít, oszt' ennyi.

Nyilván, ahogy pl. az audiofil nem feltétlenül rajong a Spotify-ért, ugyanúgy az Atmost kiépítő házimozist nem fogja meghatni a Netflix 5.1 hangja.

Ugyanakkor, az előfizetők többségének valószínűleg elég az, amit ezek nyújtanak.
Be kell ismernem, hogy nekem egy jó fullhd kép jó sztereó hanggal bőven elég.
Nemrég lett volna lehetőségem jó ár/érték arányban 4k lejátszót és 4k tévét vennem, de valahogy nem mozdult meg bennem a "hifi bogár".
Ami inkább motoszkál bennem, hogy olyan erősítő kéne, ami támogatja a Spotify-t, mert kicsit gagyi, hogy a kikapcsolt képernyőjű okostévéből megy a jel az erősítőbe...

Persze, én is szeretnék egy igazi moziszobát, de valószínűleg egy másik életre marad, mert belátható időn belül esélytelen (mivel annyira mégsem szeretném, hogy valós célként kitűzzem magam elé és bármit alárendeljek a megvalósításának...).

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Hozzászólás Szerző: -KP- »

scaurus írta:
2019.02.19., kedd 11:28
-KP- írta:
2019.02.19., kedd 08:56
...
pc-s kliens.
Aszpirin fórumtárshoz csatlakozm, szerintem is feltehetőleg kliens (talán hardver? és sávszélesség?) függő kérdés lehet.
Reggel kipróbáltam, nálam Sony Bravia full hd tévén a kliensből a The Expanse és a Jack Ryan hangja is DD 5.1.

A Netfilx esetében is volt (még van?) "kavarás", hogy asztali gépen a különböző böngészőkből nem egyforma felbontással jelent meg, lehet rosszul emlékszem, de kb. 2 éve amikor aztali pc-én próbáltam talán Firefox-ból csak 720p volt, Internet Explorerből meg 1080p.

Az Amazonnál nem tudom, hogy mennyi jelentősége van a regisztráció típusának, mert az Amazon volt szíves felvilágosítani, hogy az amazon.com oldalon regisztrált amazon prime tagsággal nem érem el a primevideo.com oldalon közzétett tartalmat.
Még csak fel se ajánlja, hogy kiválasszam, hogy pcm-et akarok,vagy dd-t,dts-t akarok bitsreamelve. Azt mondom erre az egészre hogy nem érdekel, nem az én gondom. Megvan a szándék, hogy támogassam őket, közben meg kölcsönzőből a legjobb formában elérhető. Akkor meg ne csodálozzanak, ha mégis másfelé kacsintgat az ember, oldják meg.

Arról nem is beszélve, hogy ilyen streamelés alatt bukom a Madvr-t, úgyhogy engem egyelőre cseppet sem győzött meg.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”