Néhány vélemény minden gyakorlati tapasztalattól mentes. Van, aki beáll egy kórusba, aztán lassan megtanulja a szöveget és nyomja a nótát. A Klipsch egy brand, nem egy konkrét termék. Nagyon sok féle termék, ezen belül sok különféle céllal épült hangfal tartozik hozzá. Olyan széles a skála, hogy egyszerűen képtelenség egy kalap alá venni. Vegyük csak a házimozi céllal épített hangsugárzókat. Még itt is a két véglet, egymáshoz képest ég és föld. Nem értelmezhető az a kijelentés, hogy szar a Klipsch. ......melyik?....milyen környezetben?..........milyen erősítővel?..milyen forrással?.....stb-stb.DARTHdick írta: ↑2019.03.16., szomb. 21:02Igen.Itt Magyarországon ebben a szűk hifi/házimozis hobbirétegben,a klipscheket valaki elkezdte lefikázni,aztán átvették többen,s ez az általános vélemény megmaradt...Amúgy sokan előítéleteiket nem tudják leküzdeni,s ha hallanak valahol egy jó klipsch hangot,dacból sem ismerik el,hogy tetszik nekik amit hallanak.(van ilyen ismerősöm...)Ilyeneken már csak mosolygom...Amúgy tengerentúlon a legnépszerűbb mozis márka hangfalban a klipsch....pedig ahogy látom,olvasom a kinti forumokat,olyan elektronikákkal és környezetben használják a klipscheket,hogy nem a pénzspórolás a cél a hobbijukban.Mégis megfelel a márka nekik.Hozzáteszem a legtöbb RF7 szettet használ majd RP szettek követik gyakoriságban...Biztos mert fosul szólnak,jah meg nagyon rossz a hallásuk.Akik meg nagyon komolyan veszik a mozi légkört,ők meg az LCR felállást választják....meglepő,de klipschből....GaP írta: ↑2019.03.16., szomb. 19:54Ph-n megint megy a Klipsch fikkantás - na jó, valaki csak a véleményét írta le, miután meghallgatta az új RP-ket (is...több mással egyetemben). Most már nem csak a magas sok, hanem a mély is. El kéne most már dönteni, hogy akkor van mély, vagy nincs mély?Múltkor még nem volt mély
Sok magassal sem értek egyet, a mérések szerint sincs különösebb kiemelés a magas tartományban már. Mondjuk elhiszem, hogy sok a mély azokhoz a dobozokhoz képest, amelyek talán jó ha 50 Hz-ig le tudnak menni. Na de mindegy, nem vagyunk egyformák, ebből is látszik.
Én már hallottam jó hangot Klipsch hangsugárzóktól, sztereó és többcsatornás forrásból is. És hallottam olyan szar hangot is
RP 280 F -ből, hogy kértem halkítsák le a rendszert. Ahol ez történt az egy akusztikai katasztrófa volt, de ezt lehetett hallani is. Ezután becsomagoltuk a hangsugárzókat és megvásároltam. Egy más környezetben, más erősítővel jó produkciót nyújt állíthatom. Van egy néhány Klipsch hangsugárzóm, de nem mondom egyikre sem, hogy szar. Nyilván nem egy kategória az RF 7 III és az RF 28, nem érdemes összehasonlítani őket.
Se a magassal, se a méllyel nincs hiányérzetem, és aki eddig hallotta a rendszert szerintem megerősítheti.
A Klipsch THX-ről csak annyit, ha megint elgurul a gyógyszerem és építek egy másik moziszobát is csak e miatt a rendszer miatt lesz.....