Senkinek sincs ilyen jellegű tapasztalata?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
Re: Vinyl - amit hallgatunk
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6524
Tegnap érkezett meg az a négy album, amit a fenti figyelemfelhívásod hatására rendeltem a hétvégén.
Most épp a Witchi Tai To 2018-as, 45rpm-es duplalemezes újrakiadását hallgatom. Na ahogy ez szól... NAGYON minőségi, simán elmehet demólemeznek bárhová!
Köszi mégegyszer, hogy felhívtad az akcióra a figylmemet!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Ha még friss a megjelenés és konkréten erről a lemezről nincs tapasztalat, akkor általánosan is érdekelne a véleményetek egy-egy album picture disc vs. normál fekete korong verziója között melyiket preferáljátok, ha a hangminőség a mérvadó?
Van valakinek tapasztalata a linken elérhető két verzió közti különbségben?https://www.zagarmusic.com/
Más kiadványoknál én úgy tapasztaltam, hogy a nem fekete korongon megjelent (pl picture disc) verzió zajosabb.
Melyiket szerezzem be szerintetek?
Más kiadványoknál én úgy tapasztaltam, hogy a nem fekete korongon megjelent (pl picture disc) verzió zajosabb.
Melyiket szerezzem be szerintetek?
Minden Djabe LP féláron:
http://djabe.hu/uzlet/
http://djabe.hu/uzlet/
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2874
Miles "Pangea"..semmi finomkodás,csontvelőig menő brutalitás

- Csatolmányok
-
- IMG_3181.JPG (164.47 KiB) Megtekintve 3414 alkalommal
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Csatolmányok
-
- IMG_3160.JPG (129.38 KiB) Megtekintve 3385 alkalommal
-
- IMG_3159.JPG (134.36 KiB) Megtekintve 3385 alkalommal
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3425
Nagyon jó minőségűek, bátran megveheted.
A novemberi "Rezsőshow"-n, kint voltak, vettem tőlük egy duplát, ami mesterszalagról készült, felezett sebességű vágással, 45rpm, tehát minden hájjal megkent. Meg is látszik, akarom mondani hallatszik, talán a legjobb hangú lemezem, ja, és még dedikálták is nemem.
Amúgy az említett mesterszalagot is meg lehetett hallgatni a show-n, az Lp-nél is nagyságrendekkel jobb volt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 743
nem akarok nagy hülyeséget írni, utána nézhetne az ember a gugliban természetesen, de akkor nem lenne az "igazi"
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- dixie-chicken
- V.I.P.

Codona... 
- Csatolmányok
-
- IMG_3108.JPG (184.5 KiB) Megtekintve 3309 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.

Kamasi Washington...
- Csatolmányok
-
- IMG_3106.JPG (210.48 KiB) Megtekintve 3280 alkalommal
köszi a tippet! milyen minőségűek ezek a Djabe LP-k?
van valakinek tapasztalata?
van valakinek tapasztalata?
Akció az összes LP és DVD termékre hétfőig a Djabe webshopban: http://djabe.hu/uzlet/
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 743
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6670
Re: Általában a hifiről
Mivel ez a téma inkább a Ide tartozik-áthelyeztem a hsz-t.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Re: Általában a hifiről
Az egyik előző életszakaszomban - már ha szabad ilyen tudományos kifejezést használni - alternatív zenékről irogattam kissé elvadult, kéz alatt terjesztett fanzinekbe, mint a mint a Második Látás. Abban az időben sokat leveleztem külföldi kis lemezkiadókkal és fanzinekbe irogató külföldi tagokkal. Volt időszak, hogy annyi lemezt kaptam, hogy a nagy Nyugati pu.-i postán anélkül, hogy kértem volna külön polc részem volt a csomag lerakatban és a kedves postás hölgyek soron kivül kihozták nekem a csomagokat, ha megláttak a sor végén.
Ennek az időszaknak az egyik legérdekesebb lemeze egy különleges zenekar 1987-ben megjelent albuma a The Gift of Tears LP volt. A lemez hangminősége, a sejtelmes zene, a különleges borító nagyon megragadott. Tegnap este ismét a kezembe került a lemez és meghallgattam. Ledöbbentem, hogy mennyire élő a hangja. Előszedtem egy másik lemezt, amit audio magazinokban tesztelésre szoktak használni, a Tea for the Tillerman lemezt, Cat Stevens 1970-es albumát. Tökéletes állapotú Island Records nyomat. Nyomába sem ért dinamikában, jelenlét érzésben, zenei élményben. Pedig nagyon szeretem Cat Stevenst. Aztán elővettem egy magyar LPt, Éjszaka a Stúdóban. Az is jól szólt, dinamikusan, jelenlétesen, de lehetett érezni, a hangszerek hangján, hogy gyengébb minőségűek a felvételek.
Nagyon friss az élmény, amit egy csendes éjszakai órában hallottam. Azért írom le, mert valamelyik topikban, lehet, hogy épp ebben írtam arról, hogy a nyomat szám nagyon befolyásolja a lemez minőségét, nagy kiadóknál nincs sok esély arra, hogy jó nyomatba fussunk bele. A Gift of Tears lemezt talán párszáz példányban nyomták. Az Island albumot meg százezresben. Persze nem egy nyomólemezről, de akkor is gyengébbek a nyomatok.
https://revolutionaryarmyoftheinfantjes ... zxd_B_r73Y
Ennek az időszaknak az egyik legérdekesebb lemeze egy különleges zenekar 1987-ben megjelent albuma a The Gift of Tears LP volt. A lemez hangminősége, a sejtelmes zene, a különleges borító nagyon megragadott. Tegnap este ismét a kezembe került a lemez és meghallgattam. Ledöbbentem, hogy mennyire élő a hangja. Előszedtem egy másik lemezt, amit audio magazinokban tesztelésre szoktak használni, a Tea for the Tillerman lemezt, Cat Stevens 1970-es albumát. Tökéletes állapotú Island Records nyomat. Nyomába sem ért dinamikában, jelenlét érzésben, zenei élményben. Pedig nagyon szeretem Cat Stevenst. Aztán elővettem egy magyar LPt, Éjszaka a Stúdóban. Az is jól szólt, dinamikusan, jelenlétesen, de lehetett érezni, a hangszerek hangján, hogy gyengébb minőségűek a felvételek.
Nagyon friss az élmény, amit egy csendes éjszakai órában hallottam. Azért írom le, mert valamelyik topikban, lehet, hogy épp ebben írtam arról, hogy a nyomat szám nagyon befolyásolja a lemez minőségét, nagy kiadóknál nincs sok esély arra, hogy jó nyomatba fussunk bele. A Gift of Tears lemezt talán párszáz példányban nyomták. Az Island albumot meg százezresben. Persze nem egy nyomólemezről, de akkor is gyengébbek a nyomatok.
https://revolutionaryarmyoftheinfantjes ... zxd_B_r73Y
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Ráadásul ez egy első nyomású lemez?! Legalább is a label alapján...dixie-chicken írta: ↑2019.03.10., vas. 16:26mai Dürerkerti szerzemény...MJQ... a quartet rajongótáborát is igen megosztó felvétel,zeneileg igen csendes,nehéz találni normális példányt...ez tiszta 5-ös..USA,ex ORTF példány
![]()
(nekem "csak" egy 68-73 közötti példányom van
- dixie-chicken
- V.I.P.

mai Dürerkerti szerzemény...MJQ... a quartet rajongótáborát is igen megosztó felvétel,zeneileg igen csendes,nehéz találni normális példányt
...ez tiszta 5-ös..USA,ex ORTF példány

- Csatolmányok
-
- IMG_2947.JPG (110.53 KiB) Megtekintve 3258 alkalommal
-
- IMG_2945.JPG (145.64 KiB) Megtekintve 3258 alkalommal
-
- IMG_2944.JPG (120.44 KiB) Megtekintve 3258 alkalommal
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3340
- Kapcsolat:
Re: Miles from India
Akkor még egy finomság.
George Ohtsuka Quintet: Loving You George
Nagyon kellemes zene.
George Ohtsuka Quintet: Loving You George
Nagyon kellemes zene.
- dixie-chicken
- V.I.P.

Re: Miles from India
tracklista sem gyenge
Disc 1
1."Spanish Key" - Gino Banks, Louis Banks, Rakesh Chaurasia, Selva Ganesh, Adam Holzman, Dave Liebman, Shankar Mahadevan, Rudresh Mahanthappa, Sridhar Parthasarthy, Taufiq Qureshi, Benny Rietveld, Wallace Roney, Mike Stern & Lenny White
2."All Blues" - Louis Banks, Gary Bartz, Ron Carter, Ravi Chary, Jimmy Cobb, Rudresh Mahanthappa & Vikku Vinayakram
3."Ife (fast)" - Gino Banks, Pete Cosey, Michael Henderson, Adam Holzman, Dave Liebman, Kala Ramnath, A. Sivamani & Vikku Vinayakram
4."In a Silent Way (Intro)" - Adam Holzman, Robert Irving III & Pandit Brij Narayan
5."It's About That Time" - Gary Bartz, Ndugu Chancler, Pete Cosey, Michael Henderson, Adam Holzman, Robert Irving III & Kala Ramnath
6."Jean Pierre" - Ranjit Barot, Rakesh Chaurasia, Adam Holzman, Robert Irving III, Benny Rietveld, Mike Stern & Vince Wilburn Jr.
Disc 2
1."So What" - Louis Banks, Ron Carter, Ndugu Chancler, Chick Corea, Selva Ganesh, Sridhar Parthasarthy & Taufiq Qureshi
2."Miles Runs the Voodoo Down" - Pete Cosey, Michael Henderson, Adam Holzman, Wallace Roney, A. Sivamani, Vikku Vinayakram & Lenny White
3."Blue In Green" - Louis Banks, Ron Carter, Jimmy Cobb, Dilshad Khan, Shankar Mahadevan, Wallace Roney & Mike Stern
4."Great Expectations (Orange Lady)" - Ravi Chary, Pete Cosey, Michael Henderson, Adam Holzman, Marcus Miller, Taufiq Qureshi, Wallace Roney, Vince Wilburn Jr. & Vikku Vinayakram
5."Ife (Slow)" - Gary Bartz, Pete Cosey, Michael Henderson, Adam Holzman, Dave Liebman, Wallace Roney & Badal Roy
6."Miles from India" - Louis Banks, Sikkil Gurucharan, John McLaughlin & U. Srinivas
az egész *5
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3340
- Kapcsolat:
Miles from India
Különleges felvétel zseniális előadókkal.
Igazi kuriózum Miles Davis szerelmeseinek.
Igazi kuriózum Miles Davis szerelmeseinek.
- rush4you
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 8
Szia, nem hát! Ma láttam csak meg, kb fél órán ezt meséltem mindenkinek, kell ez jobb, mint a szeletelt kenyér 
Sene írta: ↑2019.02.22., pén. 18:00Remélem nem haragszik meg rush4you ha beidézem ide az egyik hirdetésének (szerintem ide illő) részletét.
rush4you írta: ↑2019.02.22., pén. 08:33Update:
...
Új infó, lemezvásárlóknak:
Márciusban, Kispál és a Borz Naphoz-Holddal, illetve Föld Kaland ilyesmi.. LP! (részemről Megrendelve )
https://lovasiandras.hu/shop/
Remélem nem haragszik meg rush4you ha beidézem ide az egyik hirdetésének (szerintem ide illő) részletét.
rush4you írta: ↑2019.02.22., pén. 08:33Update:
...
Új infó, lemezvásárlóknak:
Márciusban, Kispál és a Borz Naphoz-Holddal, illetve Föld Kaland ilyesmi.. LP! (részemről Megrendelve )
https://lovasiandras.hu/shop/