Tctronic írta: ↑2019.02.24., vas. 17:58
Abban az árkategóriában már azért vannak érdekes darabok. Egy használt Holo Audio Spring R2R NOS módban is használható DAC is akár már újonnan is beleférhet. Vagy a Soekris D/A konverterei, amik szintén elleálláshálós csip nélküli D/A konverterek. Egy éppen itt figyel az asztalomon, egy ismerős kért meg hogy próbáljam ki az SoTM SMS200-zal kompatibils-e. A Soekris eladja az alkatrészeket is, a barkácsolni vágyóknak.
Holo Audio Spring R2R nagyon szimpatikus. Sajnos ebből Level 2 lenne az igazi, de az még húzósabb az árban.
Nekem egy Hegel HD12 dac-om van (de nem eladó

). Én is kerestem valami mást, de igazán nem találtam olyat ami esélyes lenne, és nem kerülne nagyon-nagyon sokkal többe, mint a Hegel (mondjuk egy Ayon Stratos-ra cserélném azonnal..

). A keresést nehezíti, hogy ez egyeben, előfok és füleserősítő is.
Amit tapasztaltam és olvastam a Hegel-ről:
- a head-fi org-on közel 2x-es árúra tippelte a tesztelő a Hegel-t meghallgatás után, illetve minden teszben dícsérik, ami találtam róla a neten.
- a fórumokon kb. ~300 USD-re taksálják a beleépített füleserősítő “értékét”, azaz ennél többért tudsz jobbat venni (ha akarsz),
- eddig 3 dacot hallgattam meg a rendszeremben de mindnél jobbnak bizonyult a Hegel (Bodor dac, Benchmark dac1, Heed Canalot), illetve a Hegel-lel - az utóbbi kettőtől - az AR-H1-es fülesem is jobban szólt.
- HD12 leggyengébb része talán az előerősítő, így egyre inkább azon gondolkodom, hogy megtartom és veszek (használtan) egy Hegel P20-as előerősítőt.
(Egy Qualiton APR 204 csöves előfokot is meghallgattam már a rendszeremben, de a Hegel előfokával jobban tetszett továbbra is a rendszer hangja).
Sajnos a Hegel HD12-t már nem gyártják, és nem is lesz HD13 a Hegel-től kapott infó alapján. Érdekes, mert ár-érék arányban egy best buy dac (szerintem ezért is vonták ki a forgalomból, mert nem vitték a nagyobb tesót

).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1