Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
Re: Általában a hifiről
Az egyik előző életszakaszomban - már ha szabad ilyen tudományos kifejezést használni - alternatív zenékről irogattam kissé elvadult, kéz alatt terjesztett fanzinekbe, mint a mint a Második Látás. Abban az időben sokat leveleztem külföldi kis lemezkiadókkal és fanzinekbe irogató külföldi tagokkal. Volt időszak, hogy annyi lemezt kaptam, hogy a nagy Nyugati pu.-i postán anélkül, hogy kértem volna külön polc részem volt a csomag lerakatban és a kedves postás hölgyek soron kivül kihozták nekem a csomagokat, ha megláttak a sor végén.
Ennek az időszaknak az egyik legérdekesebb lemeze egy különleges zenekar 1987-ben megjelent albuma a The Gift of Tears LP volt. A lemez hangminősége, a sejtelmes zene, a különleges borító nagyon megragadott. Tegnap este ismét a kezembe került a lemez és meghallgattam. Ledöbbentem, hogy mennyire élő a hangja. Előszedtem egy másik lemezt, amit audio magazinokban tesztelésre szoktak használni, a Tea for the Tillerman lemezt, Cat Stevens 1970-es albumát. Tökéletes állapotú Island Records nyomat. Nyomába sem ért dinamikában, jelenlét érzésben, zenei élményben. Pedig nagyon szeretem Cat Stevenst. Aztán elővettem egy magyar LPt, Éjszaka a Stúdóban. Az is jól szólt, dinamikusan, jelenlétesen, de lehetett érezni, a hangszerek hangján, hogy gyengébb minőségűek a felvételek.
Nagyon friss az élmény, amit egy csendes éjszakai órában hallottam. Azért írom le, mert valamelyik topikban, lehet, hogy épp ebben írtam arról, hogy a nyomat szám nagyon befolyásolja a lemez minőségét, nagy kiadóknál nincs sok esély arra, hogy jó nyomatba fussunk bele. A Gift of Tears lemezt talán párszáz példányban nyomták. Az Island albumot meg százezresben. Persze nem egy nyomólemezről, de akkor is gyengébbek a nyomatok.
https://revolutionaryarmyoftheinfantjes ... zxd_B_r73Y
Ennek az időszaknak az egyik legérdekesebb lemeze egy különleges zenekar 1987-ben megjelent albuma a The Gift of Tears LP volt. A lemez hangminősége, a sejtelmes zene, a különleges borító nagyon megragadott. Tegnap este ismét a kezembe került a lemez és meghallgattam. Ledöbbentem, hogy mennyire élő a hangja. Előszedtem egy másik lemezt, amit audio magazinokban tesztelésre szoktak használni, a Tea for the Tillerman lemezt, Cat Stevens 1970-es albumát. Tökéletes állapotú Island Records nyomat. Nyomába sem ért dinamikában, jelenlét érzésben, zenei élményben. Pedig nagyon szeretem Cat Stevenst. Aztán elővettem egy magyar LPt, Éjszaka a Stúdóban. Az is jól szólt, dinamikusan, jelenlétesen, de lehetett érezni, a hangszerek hangján, hogy gyengébb minőségűek a felvételek.
Nagyon friss az élmény, amit egy csendes éjszakai órában hallottam. Azért írom le, mert valamelyik topikban, lehet, hogy épp ebben írtam arról, hogy a nyomat szám nagyon befolyásolja a lemez minőségét, nagy kiadóknál nincs sok esély arra, hogy jó nyomatba fussunk bele. A Gift of Tears lemezt talán párszáz példányban nyomták. Az Island albumot meg százezresben. Persze nem egy nyomólemezről, de akkor is gyengébbek a nyomatok.
https://revolutionaryarmyoftheinfantjes ... zxd_B_r73Y
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Re: Vinyl - amit hallgatunk
Ráadásul ez egy első nyomású lemez?! Legalább is a label alapján...dixie-chicken írta: ↑2019.03.10., vas. 16:26mai Dürerkerti szerzemény...MJQ... a quartet rajongótáborát is igen megosztó felvétel,zeneileg igen csendes,nehéz találni normális példányt...ez tiszta 5-ös..USA,ex ORTF példány
![]()
(nekem "csak" egy 68-73 közötti példányom van
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2891
mai Dürerkerti szerzemény...MJQ... a quartet rajongótáborát is igen megosztó felvétel,zeneileg igen csendes,nehéz találni normális példányt
...ez tiszta 5-ös..USA,ex ORTF példány

- Csatolmányok
-
- IMG_2947.JPG (110.53 KiB) Megtekintve 3272 alkalommal
-
- IMG_2945.JPG (145.64 KiB) Megtekintve 3272 alkalommal
-
- IMG_2944.JPG (120.44 KiB) Megtekintve 3272 alkalommal
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3340
- Kapcsolat:
Re: Miles from India
Akkor még egy finomság.
George Ohtsuka Quintet: Loving You George
Nagyon kellemes zene.
George Ohtsuka Quintet: Loving You George
Nagyon kellemes zene.
- dixie-chicken
- V.I.P.

Re: Miles from India
tracklista sem gyenge
Disc 1
1."Spanish Key" - Gino Banks, Louis Banks, Rakesh Chaurasia, Selva Ganesh, Adam Holzman, Dave Liebman, Shankar Mahadevan, Rudresh Mahanthappa, Sridhar Parthasarthy, Taufiq Qureshi, Benny Rietveld, Wallace Roney, Mike Stern & Lenny White
2."All Blues" - Louis Banks, Gary Bartz, Ron Carter, Ravi Chary, Jimmy Cobb, Rudresh Mahanthappa & Vikku Vinayakram
3."Ife (fast)" - Gino Banks, Pete Cosey, Michael Henderson, Adam Holzman, Dave Liebman, Kala Ramnath, A. Sivamani & Vikku Vinayakram
4."In a Silent Way (Intro)" - Adam Holzman, Robert Irving III & Pandit Brij Narayan
5."It's About That Time" - Gary Bartz, Ndugu Chancler, Pete Cosey, Michael Henderson, Adam Holzman, Robert Irving III & Kala Ramnath
6."Jean Pierre" - Ranjit Barot, Rakesh Chaurasia, Adam Holzman, Robert Irving III, Benny Rietveld, Mike Stern & Vince Wilburn Jr.
Disc 2
1."So What" - Louis Banks, Ron Carter, Ndugu Chancler, Chick Corea, Selva Ganesh, Sridhar Parthasarthy & Taufiq Qureshi
2."Miles Runs the Voodoo Down" - Pete Cosey, Michael Henderson, Adam Holzman, Wallace Roney, A. Sivamani, Vikku Vinayakram & Lenny White
3."Blue In Green" - Louis Banks, Ron Carter, Jimmy Cobb, Dilshad Khan, Shankar Mahadevan, Wallace Roney & Mike Stern
4."Great Expectations (Orange Lady)" - Ravi Chary, Pete Cosey, Michael Henderson, Adam Holzman, Marcus Miller, Taufiq Qureshi, Wallace Roney, Vince Wilburn Jr. & Vikku Vinayakram
5."Ife (Slow)" - Gary Bartz, Pete Cosey, Michael Henderson, Adam Holzman, Dave Liebman, Wallace Roney & Badal Roy
6."Miles from India" - Louis Banks, Sikkil Gurucharan, John McLaughlin & U. Srinivas
az egész *5
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3340
- Kapcsolat:
Miles from India
Különleges felvétel zseniális előadókkal.
Igazi kuriózum Miles Davis szerelmeseinek.
Igazi kuriózum Miles Davis szerelmeseinek.
- rush4you
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 8
Szia, nem hát! Ma láttam csak meg, kb fél órán ezt meséltem mindenkinek, kell ez jobb, mint a szeletelt kenyér 
Sene írta: ↑2019.02.22., pén. 18:00Remélem nem haragszik meg rush4you ha beidézem ide az egyik hirdetésének (szerintem ide illő) részletét.
rush4you írta: ↑2019.02.22., pén. 08:33Update:
...
Új infó, lemezvásárlóknak:
Márciusban, Kispál és a Borz Naphoz-Holddal, illetve Föld Kaland ilyesmi.. LP! (részemről Megrendelve )
https://lovasiandras.hu/shop/
Remélem nem haragszik meg rush4you ha beidézem ide az egyik hirdetésének (szerintem ide illő) részletét.
rush4you írta: ↑2019.02.22., pén. 08:33Update:
...
Új infó, lemezvásárlóknak:
Márciusban, Kispál és a Borz Naphoz-Holddal, illetve Föld Kaland ilyesmi.. LP! (részemről Megrendelve )
https://lovasiandras.hu/shop/
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3438
Elég szomorú, de én is ezt tapasztalom.
Legutóbb egy John Lee Hooker lemezbe futottam bele, ami hullámos, de szerencsére nem vészes, simán lejátszható.
Viszont vettem már nem is egy olyat újonnan, bontatlanul ami szennyezett, konkrétan poros volt. Csak 2-3-szori mosásra tudtam megszabadulni tőle.
De van olyan lemezem(Eric Clapton dupla 45rpm), ami szimplán alapzajos. A be és kifutó barázdákon, és a szünetekben végig hallani, elég bosszantó, mert a zene nagyon jó. Sajnos ezen még a többszöri mosás sem változtat.
A Made in EU, nagyon érdekes igen. Elvileg minden Unióban gyártott termékre ezt kellene írni(Uniós rendelet), de úgy látszik ez nem mindenkire vonatkozik, számtalan árun látni még ma is Made in Germany, Made in France, stb. feliratot.
Hogy konkrétan ezek a lemezek hol készülnek, szinte kideríthetetlen, de hanyag kivitelek az biztos.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
persze azzal nincsen gond, mindig viszem vissza.dixie-chicken írta: ↑2019.02.14., csüt. 18:08vissza kell vinni,meg kell reklamálni..fiam nemrég a Juno Records-on vásárolt egy Chelsea Wolfe-ot,hullámos volt,megreklamálta,küldtek másikat,az első megvásároltat,vissza sem kérték...![]()
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- dixie-chicken
- V.I.P.

vissza kell vinni,meg kell reklamálni..fiam nemrég a Juno Records-on vásárolt egy Chelsea Wolfe-ot,hullámos volt,megreklamálta,küldtek másikat,az első megvásároltat,vissza sem kérték...
- GTomi
- V.I.P.

nagyon bosszant, hogy az utóbbi időkben (és nem feltétlenül újranyomásokról beszélek), nyomáshibás, illetve görbe a lemez, vagy éppen olyan zajos, hogy élvezhetetlen...
az is bosszantó, hogy csak az van a lemezen, hogy "eu"...
az is bosszantó, hogy csak az van a lemezen, hogy "eu"...
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- dominique29
- V.I.P.

- Értékelés: 235
Jézuska ismét csak erősen analóg maradt 2018-ban is
Kate Bush "Aerial" dupla LP, 2018-as reissue.

Kate Bush "Aerial" dupla LP, 2018-as reissue.

"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
- dixie-chicken
- V.I.P.

Grateful Dead "What a long strange trip it's been"..nem vagyok nagy hive a kompilációknak,de arra azt mondom rendben van,ha valahol GD '73/'74 korszakát határolja be az ember magánal mint "igazán jó"
..de mért is pont ez,ha akad egy jó pár LP a tarsolyban,netán CD is?...a válasz egyszerű..ezen megvan a "Darks star" kislemez,amelyet a banda,improvizativ rock formán,nem ritkán 25-30 perces változatban "prezentált" koncertjeiken..ezen velül a McIntoch/JBL tábor is a belső boritó fényképei alapján,megtalálhatják a kis "kielégitésüket"..

- Csatolmányok
-
- IMG_2832.JPG (161.45 KiB) Megtekintve 3167 alkalommal
-
- IMG_2831.JPG (188.09 KiB) Megtekintve 3167 alkalommal
-
- IMG_2830.JPG (202.74 KiB) Megtekintve 3167 alkalommal
-
- IMG_2829.JPG (209.88 KiB) Megtekintve 3167 alkalommal
-
- IMG_2827.JPG (2.17 MiB) Megtekintve 3167 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.

Van Morrison.. 
- Csatolmányok
-
- IMG_2826.JPG (144.13 KiB) Megtekintve 3138 alkalommal
a jónál egy kicsit JOBB!!!
Egyébként megtettem az ünnepi előkészületeket:
Egyébként megtettem az ünnepi előkészületeket:
- Csatolmányok
-
- christmas avx.jpg (722.1 KiB) Megtekintve 3070 alkalommal
LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Cary 300B SEi Hangfal: AN J/LX - Hifi rack:Pisti80
- GTomi
- V.I.P.

akkor ha jól értem, annyira jó a minősége
- GTomi
- V.I.P.

tegnap a westend mm-ben vettem, 2.490.- illetve, 2.990.- -ért concord/milestone/pablo lemezeket: poncho sanchez, count basie, sonny rollins, zoot sims.
ahogy a boritókat látom, mindegyiknek ez a 2. utánnyomása, poncho sanchez-t kivéve.
(a sorbanállás elsőre durvának tűnt, mert a hűtőktől indult, aki járt már ott tudja honnan :) , de azért így is gyorsan ment az egész. az ne riassza el az embert :) )
ahogy a boritókat látom, mindegyiknek ez a 2. utánnyomása, poncho sanchez-t kivéve.
(a sorbanállás elsőre durvának tűnt, mert a hűtőktől indult, aki járt már ott tudja honnan :) , de azért így is gyorsan ment az egész. az ne riassza el az embert :) )
Nocsak, LP-t is ad ki az Alpha? :)
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
ez valami csoda!
ezért van még LP játszónak tábora, ne hagyjátok ki!
(de hogy a fenében csináltak ilyen minőségű korongot?!!!)
ezért van még LP játszónak tábora, ne hagyjátok ki!
(de hogy a fenében csináltak ilyen minőségű korongot?!!!)
- Csatolmányok
-
- Bruno 2.jpg (526.96 KiB) Megtekintve 2909 alkalommal
-
- Bruno 1.jpg (550.11 KiB) Megtekintve 2909 alkalommal
LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Cary 300B SEi Hangfal: AN J/LX - Hifi rack:Pisti80
- dixie-chicken
- V.I.P.

Allman Brothers Band "Brothers and sisters"(MFSL)..számomra egy igen kedves felvétel és végre pont került erre a prodzszektre is mivel szenvedtem már egy ideje egy jó példány beszerzésével..végre

- Csatolmányok
-
- IMG_2811.JPG (190.13 KiB) Megtekintve 2971 alkalommal
-
- IMG_2810.JPG (197.95 KiB) Megtekintve 2971 alkalommal
-
- IMG_2805.JPG (241.33 KiB) Megtekintve 2971 alkalommal
- GTomi
- V.I.P.

érdemes olvasgatni:
https://www.reddit.com/r/vinyl/comments ... get_waxed/
https://thevinylfactory.com/features/th ... s-of-2015/
https://www.newyorker.com/culture/2017- ... es-of-2017
https://www.reddit.com/r/vinyl/comments ... get_waxed/
https://thevinylfactory.com/features/th ... s-of-2015/
https://www.newyorker.com/culture/2017- ... es-of-2017
- GTomi
- V.I.P.

amennyiben volt róla szó bocs!
egy lemeznek néztem utána a discogs-on, és dicsérték azt az adott DOL-os nyomást kommentekben.
nem azt vettem meg, nem is állt szándékomban, csak tájékozódtam előtte.
aztán tovább keresgéltem, és rátaláltam (nyilván nem nehéz), a DOL, Vinyl Lovers, DOXY orosz cégek (valszeg azért is olcsóbbak az átlagnál), de az nem derül ki, hogy az adott lemezről a nyomás hanganyaga honnan származik.
sajnos, teszem hozzá.
egy lemeznek néztem utána a discogs-on, és dicsérték azt az adott DOL-os nyomást kommentekben.
nem azt vettem meg, nem is állt szándékomban, csak tájékozódtam előtte.
aztán tovább keresgéltem, és rátaláltam (nyilván nem nehéz), a DOL, Vinyl Lovers, DOXY orosz cégek (valszeg azért is olcsóbbak az átlagnál), de az nem derül ki, hogy az adott lemezről a nyomás hanganyaga honnan származik.
sajnos, teszem hozzá.
- dixie-chicken
- V.I.P.

Terry Callier "New folk sound of..." 2LP,újrakiadás,de zseniális..tökéletes keveréke a soul/jazz/folknak 
- Csatolmányok
-
- IMG_2804.JPG (190.35 KiB) Megtekintve 2897 alkalommal
-
- IMG_2802.JPG (151.64 KiB) Megtekintve 2897 alkalommal
-
- IMG_2801.JPG (168.93 KiB) Megtekintve 2897 alkalommal
Frissítettem a zongoraverseny LP-t, jött hozzá egy CD is (a régiek még "átkos származékok, de nagyon
szerettem őket).
A kedvenc Loreena felvételeim:
szerettem őket).
A kedvenc Loreena felvételeim:
- Csatolmányok
-
- lorenna avx.jpg (142.88 KiB) Megtekintve 2813 alkalommal
-
- no1 avx.jpg (181.58 KiB) Megtekintve 2813 alkalommal