Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Klipsch hangsugárzók
Klipsch hangsugárzók
az majd 1 évvel fiatalabb volt a most hírdetettnél. 700 eurot nekem megér a dolog, ha annál többért megy el akkor hétfőn az első utam az xms-be fog vezetni egy rw-12 subért
Mondjuk 700 Eurot megér az teljesen biztos. és ahogy nézem, az egyik illik is színben az 906-osokhoz. De ha megvetted, nehogy meglássam mégegyszer, hogy hirdeted a kis dobozokat!!!! :taps:
Klipsch hangsugárzók
...hétfőn az első utam az xms-be fog vezetni egy rw-12 subért
Mégis megveszed 14nmˇ2-re?
Newman!
Magadnak építs házimozit, ne az aláírásodnak!
Ez nem az Én apukám az erősebb c. játék.
Már leírták itt többen a véleményüket ezzel kapcsolatban, és szerintem jószándékkal segíteni akartak, hasznos tanácsokkal.
De Nekem végülis mindegy...
Ez egy segítő szándékú hsz akart lenni, ha nem olyannak sikerült sorry érte.. :taps:
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
...hétfőn az első utam az xms-be fog vezetni egy rw-12 subért :taps:
Mégis megveszed 14nmˇ2-re?
Klipsch hangsugárzók
A JM Lab subot kb 200e körül tudnám beszerezni ebayról ha szerencsém van, a kérdés megéri e azt a többlet pénzt a JM Lab vagy használjam ki a lehetőséget amíg lehet és vegyem meg az RW-12-t? A szoba 14nm. Szóval? Ötletek? Javaslatok?
Szerintem nincs értelme az SW900-nak. Nem beszélve arról, hogy úgy gondolom inkább nagy szerencsével tudnád csak 200e-ért megvenni az ebay-ról, hiszen 1000 Eur az új ára, és sajna ott sem hülyék az emberek... de persze próbálkozni elhet! (én is figyelem az árak alakulást most is )
Mondasz valamit.... mindenesetre asszem a licit végét megvárom, pár hete egy ilyen sub 717 euro-ért ment el és az majd 1 évvel fiatalabb volt a most hírdetettnél. 700 eurot nekem megér a dolog, ha annál többért megy el akkor hétfőn az első utam az xms-be fog vezetni egy rw-12 subért :taps:
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Klipsch hangsugárzók
A JM Lab subot kb 200e körül tudnám beszerezni ebayról ha szerencsém van, a kérdés megéri e azt a többlet pénzt a JM Lab vagy használjam ki a lehetőséget amíg lehet és vegyem meg az RW-12-t? A szoba 14nm. Szóval? Ötletek? Javaslatok?
Szerintem nincs értelme az SW900-nak. Nem beszélve arról, hogy úgy gondolom inkább nagy szerencsével tudnád csak 200e-ért megvenni az ebay-ról, hiszen 1000 Eur az új ára, és sajna ott sem hülyék az emberek... de persze próbálkozni elhet! (én is figyelem az árak alakulást most is )
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Ennyi nalunk is, csak nem tudom frissiteni az xms-en, mert nem megy az admin feluletem. Sacanak 480 ban fog megallni a cucc, ennyit a kinti 2000 euros arrol
Holnap megyek érte... :taps:
Bár, már én is ezt írhatnám
Teherautóval menj
Egyébként grat hozzá, biztos meg leszel elégedve vele
Klipsch hangsugárzók
Ennyi nalunk is, csak nem tudom frissiteni az xms-en, mert nem megy az admin feluletem. Sacanak 480 ban fog megallni a cucc, ennyit a kinti 2000 euros arrol :taps:
Holnap megyek érte...
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Klipsch hangsugárzók
Most h változott a helyzet és h azóta írtam is. szv(ed)sz be fogom érni egy RW8-al?
A fene tudja... én inkább várnék egy kis időt és megvenném a KW-10-est. Már csak amiatt is amit írtam. (ha úgyis Andráséknál is ennyi lesz a cucc, akkor nem hiszem hogy 1-2 nap alatt elfogyna)
Ennyi nalunk is, csak nem tudom frissiteni az xms-en, mert nem megy az admin feluletem. Sacanak 480 ban fog megallni a cucc, ennyit a kinti 2000 euros arrol
Klipsch hangsugárzók
Én szerintem a Logan nem olyan jó mozira, én is zenére vettem. Túl pontos és precíz. Ez volt a baj a Phonar nagyobbik subjával is, hogy nagyon jó volt zenére, de nem az volt az elvárás mozi alatt. Nem volt elég "brutális".
Talán mozira valami lefelé sugárzó bass reflexes láda lenne jó, mondjuk egy REL, de azt azért meg kellene hallgatni. Ez csak az én véleményem.
Főleg, hogy a REL-ek szinte kivétel nélkül zártak!
Én hallottam 1x egy MS-ot. Talán a 909-es volt! (140e)
Az brutális volt szerintem. Semmi brummogás, csak nyers erő és hátas!
A hifibarlangban volt.
Nemsokára adják ki a Rel új szériáját, ami lefelé sugároz és mind nyitott lesz.
Egyébként furcsa, hogy pont a lefelé sugárzó subot ajánlja a cég zenei felhasználásra. Eddig én úgy tudtam és úgy is tapasztaltam , hogy előrre sugározva jobb zenére egy sub.
Klipsch hangsugárzók
Én szerintem a Logan nem olyan jó mozira, én is zenére vettem. Túl pontos és precíz. Ez volt a baj a Phonar nagyobbik subjával is, hogy nagyon jó volt zenére, de nem az volt az elvárás mozi alatt. Nem volt elég "brutális".
Talán mozira valami lefelé sugárzó bass reflexes láda lenne jó, mondjuk egy REL, de azt azért meg kellene hallgatni. Ez csak az én véleményem.
Nem volt elég brutális - azaz nem torzított, nem puffogott, nem kente a mélytartományt, nem rezonált a doboza. Az olcsó sub-ok általában ettől tűnnek olyan "dögösnek".
A REL persze abszolút nem ilyen, pont inkább száraz és megfogott, mint amilyennek egy jó mélysugárzónak lennie kell. Ráadásul egy 14 m2-es szobába elég lenne a Q150 is.
Amúgy a REL lefelé sugárzó ST szériáját kifejezetten zenei felhasználásra ajánlja a gyártó, az előre sugárzó Q szériát pedig inkább mozira.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Klipsch hangsugárzók
Nekem a Techno House Trance es hasonlo zeneknel olyan mely legyen, hogy letepi az almennyezetemet, ahogyan egy szorakozohelyen is.Komolyzenenel viszont ha ilyen sok mely van, akkor az elnyomja a finom reszleteket.
Egy lineáris karakterisztikájú hangszóró nem nyom el az ég világon semmit, még akkor sem, ha 120 cm az átmérője. Ugyanis attól, hogy a hangfalban van egy böszme nagy mélysugárzó, az még nem fog folyamatosan dübörögni. A mélysugárzó csak akkor lódul meg, ha az erősítő alacsony frekvenciás jelet küld. Ha a felvételen nincs ilyen, akkor a hangszóró kussol. Egy nagyzenekari mű esetében akár perceken keresztül is néma lehet, majd jön egy nagy tutti, odavernek az üstdobnak, és BUMM!
Egy régebbi Hi-Fi Choice-ban volt egy cikk egy híres orosz operaénekesről, a nevére már sajnos nem emlékszem. A pali szeretett otthon is zenét hallgatni, persze 90%-ban klasszikust. Sztereó rendszere volt, majd' két méter magas front hangsugárzókkal. A hangsugárzókban oldalanként két, egyenként asszem 38 cm-es mélysugárzó volt. Elmondása szerint azonban ezek önmagukban nem voltak képesek kellő hitelességgel visszaadni egy nagyzenekar hangtömegét és dinamikáját, ezért a rendszert kiegészítette oldalanként egy-egy aktív mélysugárzóval, amelyekben valami 60 cm körüli hangszórók figyeltek.
Szóval a klasszikus zene autentikus élvezetéhez "csak" ennyi kell. És akkor még nem is beszéltünk a romantikus orgonáról, amelynek az alsó pedálja 16 Hz körül "dorombol". De mondjuk egy hangversenyzongora hiteles megszólaltatásához sem elég akármi.
Persze ezeknél a zenéknél - a house és techno zenékkel ellentétben - nem elég a mennyiség, itt már fontos a minőség is. Ezért van az, hogy ha végignézed a komoly hangfalgyártók kínálatát, 1 millió forint alatt nem kapsz olyan álló dobozt, amiben 30 cm-es, vagy annál nagyobb mélysugárzó van.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Főleg, hogy a REL-ek szinte kivétel nélkül zártak!
Én hallottam 1x egy MS-ot. Talán a 909-es volt! (140e)
Az brutális volt szerintem. Semmi brummogás, csak nyers erő és hátas!
A hifibarlangban volt.
Klipsch hangsugárzók
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
A szoba 14nm. Szóval? Ötletek? Javaslatok?
Nekem is ekkora a szobám és most az RW8 és az RW10 között vacilálok. Az RW12 50% pénz miatt és 50% a szoba mérete miatt esett ki. De nálad akkor vegyük úgy h 100%-ban a szoba mérete esik ki. Ezt garantálom h mindenki meg fogja erősíteni
RW8 és 10 között már csak a pénz miatt vacilálok, h mennyi fog összejönni.
Főleg mozira a Klipsch tuti jó lesz. Ezt megint csak megfogják itt erősíteni
Nah látom Ronin már ír is, biztos a ML-t fogja isteníteni :taps: Egy Klipsch sub-ot rá
Klipsch hangsugárzók
Egy gyors kérdés, nem igazán ebbe a topicba illő de nem is üt el tőle nagyon:
Szeretnék a közeljövőben én is egy SUB-ot vásárolni amiket kinéztem:
JM Lab SW 900
Martin Logan Dynamo v. Grotto
és most képbe került a Klipsch RW-12 is a 99e Ft-s netdepos árával.
Még annyit hogy csak mozihoz használnám a subot, zenéhez nem.
A400, Dactilus, 575A, M12.2
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Semmi gond Leva, nagyon köszönöm Neked is! Hasznos volt! Akkor most jól értem, h a Klipsch RW8-as valós membrán mérete tényleg 20cm az én B&W-m meg 13cm. Ha úgy nézzük?
Nem!
A 20 cm-esnek meg 17 cm a valódi membránátmérője! (azért írtam, hogy 4 cm-rel több!)
(egyébként a 20 cm-est meg szokták írni 21 v. 22 cm-esnek)
Klipsch hangsugárzók
Semmi gond Leva, nagyon köszönöm Neked is! Hasznos volt! Akkor most jól értem, h a Klipsch RW8-as valós membrán mérete tényleg 20cm az én B&W-m meg 13cm. Ha úgy nézzük?
Szerintem ez nem így van. Az én hangfalam membránja 13cm, de a 602 lehet vagy 15cm.
Viszont nagy külömbség, hogy ezek nem hosszúlöketű membránok, ami nagyon sokat számít, ráadásul a középfrekiket is le kell sugározniuk. A lényeg, hogy a 602-es mélye teljesen más, mint egy jó sub-é.
Klipsch hangsugárzók
Az normális amit tsc művel?
Szerintem tsc nem akarta eladni a házát, hogy vehessen hangfalat belőlle. Te szerintem még azt is megcsinálnád
Vagy tudod mit? Az asszonyt kéne eladnod, vagy az új macskáját. :taps:
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Semmi gond Leva, nagyon köszönöm Neked is! Hasznos volt!
Akkor most jól értem, h a Klipsch RW8-as valós membrán mérete tényleg 20cm az én B&W-m meg 13cm. Ha úgy nézzük?
Amúgy várható újabb költözés. Lehet h egy rendes nappali méretű szobám lesz. De ennek nem sok az esélye, de természetesen fenn áll. Amúgy a RW10 kisebb hangerőn is elvan, sok tartalékkal. Ha úgy nevezzük, talán 'csak pénzkidobás', de ez nem vészes össezgű (azért most számítanak a Ft-ok) és nem fog fájni a fejem, h mi lett volna egy nagyobbal.. De ebben nem vagyok biztos. Sőt nem tudom. Ha megyek, akkor úgyis meghallgatom mind2-t. De biztos vagyok benne apámat az 8-as is ledönti majd a lábáról. Ott fog égeni h miért nem azt veszem a nulla hozzáértésével
Robotk@nak igaza van. :taps:
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Nem, most én dolgom mit csinálok...
Ilyen akció nem lesz több, főleg nem abból a termékből, amit már előre elterveztem. Ami azon a képzeletbeli papíron le van írva, h milyen lesz a komplett rendszerem, amit már nagyjából elkészítettem, mikor elindultam a nagy úton.
Az normális amit tsc művel?
Most talán pihen.. :taps:
De én csak a rendszerem akarom felállítani, nem cserélhetni. Itt egy nagy lehetőség: a nem kicsi akció. Nem fogom kihagyni!!
Klipsch hangsugárzók
[Amúgy ez jól jött. Tegnap tekertem egyet bicóval és az asztmám miatt elhatároztam, h el eladom a Cherokee bringám. Ekkor még nem tudtam ám erről az akcióról! Honlap viszem oda ahova vettem. 20-25-öt kapok érte sztem. Meg a WebCam-om sem használom, azt is eladom... MX1000-es egeret is jókor vettem, inkább kihúztam volna még egy kicsit a beteges Logi régi cordless-el... már az is megfordult a fejem h ezt is elpasszolom, mert most nagyon kellene a pénz, franc essen ezekbe]Ha belehalok is, megpróbálom kiizzadni ez RW10-et.
Newman ez már lassan beteges
Add el a szüleidet rabszolgának :taps:
Az nem jó, mert akkor nem tudnak pénzt keresni, és nem tud kitől kölcsönkérni!
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
(20-as a membránja, épp csak 2 cm-el nagyobb, mint a frontjaimé)
Te csak azt hiszed! Igen pontosan 2 cm-rel nagyobb a hangszóró sugara, de az átmérőben már 4 cm! A membrán teljes felülete pedig kb. 1,65x nagyobb! Asszed a B&W-ben 18 cm-es hangszóró van? A legkülső mérete 18 cm, a membráné 13 cm!
A mélynyomóhoz annyit fűznék hozzá, hogy a Te szobádban nem érvényesülne, hogy az RW-10-es mélyebbről indul. Az a hangnyomás meg ami oda kell, bőven tudná a 8-as is. Ha belátható időn belül nem költözöl nagyobb szobába, akkor nem szükséges az 10-es.
De látom már eldöntötted, hogy a 10-es lesz, ezt csak érdekességképp említettem.
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Newman ez már lassan beteges Add el a szüleidet rabszolgának :taps:
Klipsch hangsugárzók
[Amúgy ez jól jött. Tegnap tekertem egyet bicóval és az asztmám miatt elhatároztam, h el eladom a Cherokee bringám. Ekkor még nem tudtam ám erről az akcióról! Honlap viszem oda ahova vettem. 20-25-öt kapok érte sztem. Meg a WebCam-om sem használom, azt is eladom... MX1000-es egeret is jókor vettem, inkább kihúztam volna még egy kicsit a beteges Logi régi cordless-el... már az is megfordult a fejem h ezt is elpasszolom, mert most nagyon kellene a pénz, franc essen ezekbe]Ha belehalok is, megpróbálom kiizzadni ez RW10-et.
Newman ez már lassan beteges :taps:
Add el a szüleidet rabszolgának
Klipsch hangsugárzók
Szegény exnek félig még mindig az erősítőjén jár az esze, azért beszél össze-vissza .