Egy kis beszámoló. Első körben tetszik, nagyon is.
Ami meglepett a hangerő szabályzása jó finom tényleg decibel léptékű, alacsony hangerőn is megvan a dinamika, lehet azért mert a végén egy viszonylag combosabb végfok van Vincent SP331.
-80dB van a hangerő a hangsugárzóim szólnak ha a fülemet odateszem, csak akkor vannak csendbe ha a hangerő gombot megnyomom, mert akkor lemutézom.
Zenehallgatásnál zaj egyéb sistergést, pattogást nem hallok, én mivel PC- ről etetem, ezért ha USB-n kapja az anyagot nem optikán vagy koaxon, így a külső kis 5V-os tápot be se kell kapcsolni.
Normál zenehalgatásnál -50 és -30 közötti hangerőtartomány egész jól használható, -20 felett már erőteljesnek mondanám, -10 felé nem mertem tekerni. Este mikor család aludt 11 után még volt hogy -60-as hangerőn is hallgattam zenét, mert milyen az ember mint a kisgyerek nem bír lefeküdni aludni
Meglep, hogy tudja megadni a végfoknak azt a jelet ami azért kell neki (1,4V a végfok érzékenysége). Optikán is adtam neki Cd játszóról anyagot, nagyon jó volt egy Sony XE500 cd opikáján és analógját is kipróbáltam, nem éreztem optikán rosszabbnak a hangot, sőt dinamika vesztés sem volt.
Távirányító van hozzá, pici kis műanyag alapból, de amire kell jó, felesleges a fém távot megvenni hozzá.
Hangja sima PC hangkártyához, finom, kitárulkozó nyílt, szerethető szerintem, a TIDAL-on a felvételek közötti különbségek kijönnek akkor is ha nem végez MQA dekódolást, igen általánosságban elmondható, amelyik MQA anyag az jobban szól, nyíltabb életszerűbb és dinamikusabb és persze hangosabb is.
DE , volt olyan hanganyag pl:Norah Jones -Nightingale száma 4 verzióban van fenn(2 MQA-2 sima) és érdekes módom ami nem MQA anyag az a részletesebb, pedig halkabb, de mégis jobb. A sima esetében hallom a csajt ahogy levegőt vesz, az MQA esetében nem az olyan studiós hang.
A zenék közötti minőség különbség nagyon kijön(nem sima HIFI vagy MASTER anyagra gondolok), ez szerintem jó.
A távirányítóval a zenéket a TIDAL vagy J river-ben előre-hátra tudom léptetgetni.
Hátránya::
- baromi pici, ha egy komolyabb IC kábel van rádugva akkor lehúzhatja a polcról.
- egy ki be kapcsolót lehett volna rá tenni szerintem, bár lehet akkor meg a hangminősége romlott volna.